Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Wercia no właśnie monia321 to teraz Kasia321 🙂) to ja 🙂) od Ani z czupryną 🙂)

Emilia1 u nas też chlebek z masełkiem albo bułka z masełkiem smakuje bardzo a zupki mojej to rzeczywiście zje mniej niż tej ze słoiczka bo ta gęściejsza 🙂) a wczoraj jadłyśmy z córką ogórki konserwowe (babcine z ogrodu) i małej strasznie zasmakowało 🙂) aż wołała "da" czyli daj 🙂) i tymi dwoma dolnymi jedynkami skrobała

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

McDa a wiesz co robiłam wcześniej z ziemniakami ,marchewka i mocno zabielona z kawałkami ryby,tym razem podkusiło mnie na "krem" oczywiście nie robię na mleku ,a na śmietanie, z makaronem chińskim "3 minuty" i plastrem cytryny na wierzchu . Wywar z łososia ok pół kilo osobno, osobno warzywny, potem odławiam warzywa,mięso oskubuję, mięcho i wybrane warzywa z jarzynki miksuje w niewielkiej ilości zupy i dodaje do zmieszanych wywarów (jak dodajesz rybny wywar do warzywnego to przez drobne sito), doprawiam mieloną gałką muszkatołową, pieprzem, kostką rosołową warzywną, cytryną ale to zazwyczaj już w talerzu. Na koniec śmietana ..tym razem miałam tylko rzadką 30stkę 🤢 taka improwizacja, ale już wiem, że mi nie pasuje jak w rybnej nie pływają konkrety ^^

Zmykam spać ,młody marudził dziś dość sporo ,także muszę wypocząć na jutro 😉

Dobranoc

• Mamusie
Witam 🙂

Nocka nie za ciekawa Lenka piła wodę o 23, 2 i 5 a o 6 dałam jej mleczko i pospała do 7 ale całą noc coś skrzeczała przy przekręcaniu się wiec ja nic nie pospałam 🤢 Ale znalazłam winowajcę górny ząbek się przebija 🙂 choć zauważyłam że i tak łagodnie przechodzi wychodzenie ząbków 😉

MajaCh a jak u was z tym górnym ząbkiem całkiem sie już przebił? a co do zup rybnych to ja też jakoś tego nie widzę ale to pewnie dlatego ze nie przepadam za rybami i w ogóle nie lubię zup jedynie rosołek i pomidorową jem 🙃

U mnie wreszcie słoneczko wyjrzało 😎 wiec już pranie się pierze 😉

• Mamusie
Witam 🙂

U mnie nocka tez nie ciekawa 😞 mleko o 23,30 i od 2 się kręciła i popłakiwała . O 3 dałam mleko oszukane i się przebudziła i siedziała u nas w łóżku do 3,30 . Zasnęła w łóżeczku przed 4 a pobudka o 6,30 🙃 teraz śpi 😉 U nas tez chyba idzie górna jedynka 😉

Ja zauważyłam jakiś czas temu ,że na górnej jedynce wisi kawałek skórki , a teraz jest tam dziurka .I nie wiem czy idzie górna jedynka czy Przegryzła sobie dziąsło dolnymi 🙂 Nie chce mi pokazać 😜 U mnie słoneczko 😎

gosiaczek to mamy nocki podobne 😉

tilii tez mi się wydaje ,że będą wychodziły jej ząb za ząbkiem 😉

kasiu 321 dodałam cie do znajomych bo widzę ,że masz 0 😞 Wejdź tu na pocztę 😉 A co do ogórków to ja jeszcze nie dawałam nic na occie. daj znać czy wszystko ok 😉

no Marcel tez ciężko przechodził jedynki ale teraz znów się ślini i dziąsła znowdają znać ale na dwójkach..ciągle sie budził co 2 godz non stop pić...a ja utrzymuje u mniego 19 stopni w pokoju bo tak go nauczylismy jak jest tylko cieplej np 22-23 jak u mojej mamy to w samych bodziakach łazi :-)

Gosiaczek juz prawie caly 🙂 wczoraj tylko kawalek dzis juz prawie caly, i spokojnie spala 🙂 i z drugiej strony tez sie cos dzieje.
Emilia1 moze przegryzla 😁 Zuzi widac bylo tego zabka ona pociachala dolnymi dziaselko gorne i spuchlo i go nie bylo widac,pozniej ze 3 razy to samo......az w koncu! wykwitl 😁

Doberek 🙂
Ja dziś od rana w ferworze sprzątania bo...mam dentystę wieczorem i stresowo sprzątam 🤪

Słoneczko faktycznie wyjrzało,ale u nas i wczoraj świeciło, tylko co z tego jak wiatr taki zimny ,prawie łeb urywa ...

Nocka znośna,aczkolwiek po położeniu Maksia spać tak z 40 minut później zaczął miauczeć, przekręcił się w poprzek łóżeczka i kopał po szczeblach ehh...ale w końcu po przytuleniu ,odłożeniu ,zasnął . U nas tak samo oczekiwanie górnych ząbków ... najgorsze ,że to tyle trwa..choć córa miała 3 i zaraz potem 4rty (właśnie górne jedynki ) dopiero w 11miechu ,a generalnie rosną im jak do tej pory identycznie te zębiska.

• Mamusie
Witam 🙂

Jestem dziś styrana. Od rana coś - pranie, sprzątanie, "obróbka" Lenki itd. Ale dziś Niania przychodzi i popołudniu jadę do miasta spotkać się z koleżanką 🙂

emiliaDaje jej 210 ml mleczka "czystego" ok. 19:30.

U nas też brak górnych zębisk, ale ewidentnie ją denerwują, bo palce to już prawie zjadła.

U nas dziś słoneczko przebija się, czasami chmurki ale już jest 11 stopni.

• Mamusie
Wow tedit ona ci wypije 210? super masz , też bym tak chciała (chociaż moja pierworodna teżtak potrafiła). Moja to co najwyżej 150 machnie i koniec, więcej nie da rady. Może dlatego taka chudzina 😞( ale jej nie zmuszę

a swojądrogąto ironia losu, bo ze starszą córką cały czas "walczymy" o jedzenie, pilnujemy, kontrolujemy a z tą wprost przeciwnie.

ja tez nie pobieralam krwi pepowinowej ale czytalam o tym. Moze i dobre rozwiazanie bo nigdy nie wiadomo... a zdrugiej strony nie wiadomo co bedzie jutro.
zaraz mnie zlapie nastroj melancholijny z tego heh,
ide dzis mala zwazyc ciekawa jestem bardzo, a mierzylam ja wczoraj okolo 76- 77 cm ma 🤪 nogi jej rosna jak szalone 😁

• Mamusie
Kasia321 napisał(a):
Wow tedit ona ci wypije 210? super masz , też bym tak chciała (chociaż moja pierworodna teżtak potrafiła). Moja to co najwyżej 150 machnie i koniec, więcej nie da rady. Może dlatego taka chudzina 😞( ale jej nie zmuszę

a swojądrogąto ironia losu, bo ze starszą córką cały czas "walczymy" o jedzenie, pilnujemy, kontrolujemy a z tą wprost przeciwnie.

Widzisz moja jest troszkę zbita i wszyscy mówią, ze jest papuśna, ale ona je tak jak jest napisane na schemacie żywienia m=niemowląt. Jak nie chce jeść to zamyka buzie i koniec.

• Mamusie
witam,
u nas też noc tragiczna, chciała się chyba zemścić na nas za wieczór 🙂 ja gadałam z promotorem przez tel i tylko słyszałam jak w drugim pokoju się darła, jakby ją ze skóry obdzierali, już chciałam się rozłączyć i pobiec co się dzieje ale wiedziałam że tam jest mąż, przyszłam za 10 min i ona śpi.... pytam męża co się stało, mówił że trochę płakała to wziął ją na chwile na ręce, uspokoiła się i włożył do łóżeczka i wtedy się strasznie zaczęła drzeć 🤨 a on ją zostawił, bo stwierdził że uczy samą zasypiać i ona płakała na siedząco, aż padła, przestała płakać, położyła się i wtedy mąż zaczął ją głaskać i zasnęła, ale już za godz popłakiwała na spaniu, stwierdziliśmy że się jej to śni 🙂 no i pospała do 23.20, potem musiałam jej dać jeść bo nic nie pomagało, za 2 godz znów, no i od 3 do 3.50 stałam przy niej przy łóżeczku bo się odsunęłam to płacz.... w końcu zasnęła... na 1 godz no i o 5 zabrałam ją do łóżka to spała do 7 ale tak się ciągle kręciła 😞 kiedy to się skończy 😞

Kinia muszę spróbować zrobić tę zupkę, bo np. z karpia uwielbiam!

Kasia Paulinka też nie zje więcej niż 130ml, ale za to je co 2 godz....chyba że wypije te 130 to tak 2,5...

• Mamusie
Lenka od 7 nie spała i dopiero teraz zasnęła po wielkich trudach 🤢

kasia ja też nie pobierałam krwi pępowinowej 😉

tedit to ładnie Ci wypija moja tak 160ml no i zazdroszczę że Ci tak po samym mleczku ładnie noc przesypia 🙂 a to że dziecko jest troszkę zbite to nic nie znaczy moja siostrzenica to był taki baleronik 😁 zwłaszcza było widać po nogach,rączkach i buzi a jak tylko zaczęła chodzić od razy zeszczuplała 🙃

MajaCh długa ta twoja Zuzia aż ciekawa jestem ile cm ma Lenka 😉

• Mamusie
Gosiaczek napisał(a):

tedit to ładnie Ci wypija moja tak 160ml no i zazdroszczę że Ci tak po samym mleczku ładnie noc przesypia 🙂 a to że dziecko jest troszkę zbite to nic nie znaczy moja siostrzenica to był taki baleronik 😁 zwłaszcza było widać po nogach,rączkach i buzi a jak tylko zaczęła chodzić od razy zeszczuplała 🙃

Justynko, ja się nie martwie bo mieści sie w centylach - waga na 90. Za to wzrost powyżej bo ma 80 cm.
Też tak myślę, że jak zacznie biegać to samo spadnie 🙂

• Mamusie
Gosiaczek to Lenka rzezcywiście spiochem nie jest. 🙂)Moja się wierci w nocy, postękuje, nie bardzo da się wyspać, ale w dzień jak wcześniej pisałam, śpi 2 godziny a potem drugi raz około godziny albo więcej.
Gosiuaczek a Lenka raczkuje czy jeszcze nie?

Mcda to twoja niunia je mniej więcej tyle samo co moja 🙂) ale na pewno waży więcej 🙂) a co jej dajesz napismi bo u nas około
8 mleko (około 120-130 )
10 - 10.30 mleko (czasem z kaszką)
13 obiadek (tu różnie czasem cały MAŁY SŁOICZEK A CZASEM TYLKO PARE ŁYŻEK
14 - 15 deserek
17 mleko (około 120)
19.30 mleko (około 130 w porywach do 150 🙂) ale bardzo rzadko )

• Mamusie
Witam!!!

Rozbojnik śpi
Kolejne pranie nastawione

Nadrabiam stronki

Kurde ja normalnie oszaleje, dzis mi moja Mum pisze ze ja w gardle drapie, glowa boli i katar i cholera za przeproszeniem ja co???
ja też drapanie gardła, głowa i nos - nie no pomór normalnie, ciągle zarazamy sie jeden od drugiego, a potem dziecko też cierpi
Biorę zaraz jaką mega dawkę wapna bo kurde juz mam dosc tego, w kolko to samo, ale ze ja to jeszcze stara dupa jakos dam rade
tylko szkoda mi Rozbojnika

Czy Wasze dzieci nie krztuszą się chlebem?
Bo u Nas tylko chrupki kukurydziane odchodza, wszystko inne, nawet jak ugryzie to po jakimś czasie wypluwa i ląduje
to na podłodze

Widzę ze ząbki ida na potęgę 🙂, u Nas slinienie od 4 m-ca sie zaczelo i do teraz no ale u niego tyle tych zęborów na raz szło że slinił i slini sie bardzo mocno

A co picia mleka to ok 20.30 wcina 210 a potem 23.30 180 i spi do rana,
rano ok 7 (jak jedziemy na rehabilitacje) a tak to 8.30
wetnie 210 mleka

emilia1
- no wlasnie chinska rozmiarowka - pełno xxxxxxxl a rozmiar na M

MajaCh
- gratulujemy ząbka

Kiniek - zupka pewnie smakowita, tu na Śląsku jest taka zupa rybna na Wigilie - u Nas w domu sie jej nie jadło ale maz ja lubi
i gotujemy na Wigilie, dla mnie to jakby w rosole zamoczyc sledzia na chwile hehe

Gosiaczek
- i u Was widze kolejny ząbek

Kasia321
- wiem że to Ty monia321 ;p wyslalam zaproszenie do znajomych
co do krwi slyszalam, czasem pobieraja w "naszych" stronach ludzie, z tymze potem placi sie za przechowywanie
my nie pobieralismy

tedit -
super sie masz z Niania, a u mnie dzis nawet Mama na te pare godzin nie przyjdzie wiec na bank za wiele nie zrobie 😞