Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam

Wskakuje naskrobac conieco

Dzisiaj dzien spedzony w domku
Caly czas bylo pochmurno i wydawalo sie ze zacznie padac

Patryk dzis mial fatalne zasypianie zasnal w koncu przed 14 i pospal do 17
za to teraz dopiero przed chwila poległ....

emilia1
- zdrówka dla Natalki
a co do tego badania juz nie napisze co sie u nas dzieje...

darka
- co do ramki - oby sie Oskarkowe nożki i raczki zmiescily

McDa
- gratulujemy kolejnego zabka
co do pocenia
to u Nas z racji tej wiecznej duchoty to czesto ma spocona glowe i od razu wloski sie mu bardziej kreca jak u herubinka
na czole, nosie i buzi nie zauwazylam ale Patryk sie rowniernie poci chyba bo po upalnym dniu caly sie klei

Natomiast co do przebywania w foteliku to zawsze spoci sie bardzo mocno, dajemy pieluche flanelowa ale i tak ma cale plecy mokre
czasem nawet po 5 minutach
Jak dojezdzamy na miejsce to albo od razu przebieram go w aucie albo narzucam jakis ciuszek lub koc na niego

Termometr- elektorniczny Geratherm Baby flex - z miekka koncowka - bardzo dobry

Kiniek
- torcik pewnie wyjdzie, ja bym miala stracha ze nie wyjdzie i zamawialam taki "mini" o smaku smietankowym
Patryk oczywiscie dostal do sprobowania ( wczesniej zdarzyl wlozyc juz raczke w tort ) potem w kupie byly slady po smietanie
co do beta karotenu to czy to az takie grozne ze opienricz dostalas? mnostwo dzieci jest pomaranczowych
Patryk nadal ma nochal pomaranczowy i wyglada na opalonego a dostaje soczek,w obiedzie prawie zawsze marchew

emiliaeem - oby cisnienie sie unormowalo

ja na haslo ze migrena to "krolewska choroba" to od razu wiem ze ta osoba nie miala tego paskudztwa, jedna rada aby dostala to sie przekona
jakie to uczucie

a fotki super!!!!!!!!!!!!

Czy Olek pił Ci Orsalit?
Bo nam wypil tylko 1 opakowanie a potem juz za diabla nie wcislam w niego
Pediatra Nam mowila ze podobno im bardziej odwodnione dziecko to chetniej pije...

Kasia321
- ja jak sie przebudze w nocy to sprawdzam i jak jest odkryty to przykrywam
PAtryk spi w spiworku ale teraz w te cieplejsze dni mial krotki rekaw to przykrywalam raczki mu jak juz powiedzmy ze bylo chlodniej nad ranem

a ja zła matka jestem i daję słoiki a poza tym próbuje juz bardzo duzo jedzonka naszego, tylko u Nas taki problem ze lubimy przyprawione mocno
i wole dac sloik malemu niz od Nas
owocki - jablka, brzoskwinie, banany, morele, jagody - czesc oczywiscie surowe, truskawki i arbuz ostatnio ochodza i nic mu nie ma
truskawek by zjadl nie wiem ile ale sie balam i daje max 3 na dzien
poza tym wetnie ziemniaczka, marchewke, brokula ugryzl, skrzywil sie ale chcial nastepny kawalek, ogorka tez juz jadl
poza tym prawie zawsze chleb je jak my jemy i to najczesciej z ziarenkami ale dobrze je trawi bo w kupie nic potem nie znajduje
dalam mu chleb z wedlina ale nie zjadl za wiele

picie - herbatka hipp - ale malo daje - plaska lyzeczka na 150 ml wody, raczej z powodu meza bo on ma hopla na tym punkcie a ja bym wolala wode mu dawac
a maz woli zrobic mu herbate bo Maly wtedy pije chetnie i nie marudzi
soczek jak otworze duzy to ma na 3 dni - daje 100 ml i zeby bylo 150 ml to dolewam wody

jogurty, danonki itp - nie przepada - ledwo wcisne maly kubeczek danonka

anjaP
- super zdjęcia

Tilii
- smaka narobilas czeresniami, chyba sie skusze przez weekend

Gosiaczek
- ja bym przed okresem wszystko zeżarła jak automat, masakra normalnie
udanego weekendu

• Mamusie
I co i maz spi jak stare niedzwiedzisko 😜 😠

McDa - czasem trzeba sobie pozwolic na male grzeszki 😜

Tilii
- no wiadomo ze wszystko z umiarem
Patryk je duzo marchewki ale chyba nie jest zle bo pomaranczowy nie jest

Dziewczyny tak szukam po necie i jakby któraś coś wiedziała to proszę o pomoc
Szukam dobrego lekarza hematologa z woj. śląskiego - w gre wchodzi byc moze i wizyta prywatna. Chcialabym sie wybrac i wyjasnic ten nasz nieszczesny konfilkt krwi w grupach glownych. Na necie malo co pisze a jak juz wyszukam cos to potem rozne glupoty mi po glowie chodza

http://dziecko.onet.pl/6,28776,106,konflikt_serologiczny,ekspert_artykul.html
http://www.forumginekologiczne.pl/forum/vt,48,245,467408,0,konflikt-serologiczny-grup-glownych,box-ost-wyp#.T-ThWZEoNuk
My nawet nie wiedzielismy ze cos takiego jest, zawsze tylko o czynniku rh bylo ze jak ujemny to trzeba dzialac a dopiero jak Patryka do kliniki przewiezli to nas oswiecili...........

hej hej, u nas sloneczko swieci!
Nocka znow lepsza niz poprzednia moze sie juz powoli normuje ,teraz odsypia.
I tak Zuza sie nie poci juz tak bardzo aczkolwiek miewa mokre wlosy az. W nocy sie odkrywa NON STOP! i wierci sie kreci, w nogach spi na brzuszku i uderza glowa o szczebelki jak sie przekreca. Szok......ale taki jej urok . Spryciula jak widzi,ze wlaczam laptopa od raz banan na buzi i leci pierwsza. 😁 Wczoraj pozegnalizmy kolezanke i jej synka leca do Polski na 2 miesiace az. ...smutno bez nich bedzie ale coz,zycie...
Tilli ja tez mam elektryczny termometr, teraz sa w lidlu u nas moze i u Was sa znow, one sa swietne, lepsze niz browna. Mam tez rteciowy i bezalkoholowy ale nie uzywam ich bo mala nie wytrzyma 15 min z termometrem 🙂
Wercia ja tez nie wiedzialam o takich komplikacjach.... 😮 niestety nie znam lekarzy zadnych...
no i milego dnia moje Panie :*

• Mamusie
Witam 🙂

nockę Natalia przespała, temperatura nie schodziła w nocy poniżej 38 😞 robiłam jej okłady na kark bo śpi na brzuszku. dziś stan podgorączkowy ma zobaczymy jak będzie na wieczór i w nocy .Jest radosna i biega po całym mieszkaniu choć w oczkach widać że jest chora .teraz ma pierwsza drzemkę . U mnie po 4 dniach ulewy upał się zrobił w domu zaduch siedzę przy wiatraku 😉

Maja śliczny filmik i ja też mam ten termometr z LIDLA 😉

ah a co do jedzenia to ja tez juz sloiczkow dlugo nie kupuje, a Zuzia pije herbate z dzikiej rozy i wode czasami kompot jak robie. Zjada wszystko co jej podam ,no prawie 🙂 obiadki tez , dzis np ma kaszke jaglana z marchewka na masle z przyprawami, wczoraj z mezem kurczaka wsuwala.

• Mamusie
Witam!

jestem chwilowo tylko...wszystkiego nie czytałam bo nie najlepiej jeszcze sie czuje 😞 😞
Nabawiłam sie potwornego bakteryjnego zapalenia ucha..teraz mniej boli wiec jestem w stanie sie ruszac ale w czwartek u lekarza była masakra.
Lekarka musiała mi włożyć bandaż nasączony antybiotykiem do ucha - uczucie? - Jakby wam ktoś w środku ucho na wszystkie strony rozrywał - nigdy nie krzyczałam z bólu - a tu jednak samo wyszło ze mnie 😞 😞 Poród w tym przypadku to pikus 🥴
Całe ucho boli, mówić nie moge - jem jogurty i mase tabletek 😞

McDa Ja właśnie z tego wzgledu że dziecko sie wierci a każdy stopien temp. jest wazny zakupiłam w aptece w promocji (30zł taniej) termometr laserowy - całkowiecie bezdotykowy firmy BREMED - wystarczy nakierowac na czółko - nacisnąć przycisk i mamy wynik 🙂 Na moim wyświetla sie buźka także fifi zadowolony..

Nic tam znikam bo musze tabletki wziąć...dobranoc

• Mamusie
Agapurka jej życzę zdrówka i żeby ucho przestało boleć!!
a co termometra laserowego to właśnie jak kiedyś pytałam lekarza który termometr by polecił do dziecka to powiedział że żadny, każdy ma jakąś wadę, jedynie co to na podczerwień, że pokazują prawdziwą temp i są bardzo dobre ale są drogie... musze poszukać ile takie kosztują to w sumie inwestycja na długie lata jak się nie zepsuje, a chciałabym wiedzieć że jak mierzę temp to wychodzi dobrze... bo ten do ucha masakra, raz 39 a zaraz 38 i bądź tu mądry....

http://allegro.pl/termometr-medyczny-bezdotykowy-bremed-bd1500-hit-i2375178467.html taki masz??

• Mamusie
ja mam ten z lidla http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=silvercrest%20termometr&source=web&cd=3&ved=0CI0BEBYwAg&url=http%3A%2F%2Fwww.bangla.pl%2Fzdjecia-lidl-bezdotykowy-termometr-dla-dzieci-silvercrest-up7028-5.htm&ei=lwbmT-euDoz5sgbSnpzXAQ&usg=AFQjCNHqI6q7Wqf0GhM-K3MTN4U_4deJ8g&cad=rja

aguparka ból ucha to chyba cos najgorszego , przechodziłam to w dzieciństwie , zdrówka życzę i żeby juz tak nie bolano 😘

emiliaeem Natalia też wczoraj dużo spala , dziś 2 x ale po 2 godz i teraz juz po 20 tej a ona sie bawi 😉 i gorączka jest mniejsza mam nadzieje że w nocy sie nie podwyższy 🙂

• Mamusie
Hej
Ja na szybciutko
Sobota przeleciala nam jak to zwykle w naszym pokreconym zyciu na nadrabianiu zaleglosci
Poszlismy tez na spacer i nie zdarzylam przez to odkurzyc
Za to mamy zakupiona farbe i inne duperele do malowania balkonu

agapurka -
duzo zdrowia dla Ciebie, ech znam bol ucha bo mialam

emilia1
- oby 3 dniowka minela ekspresem

MajaCh
- filmik super
widze ze Kubus robi furore

Wy tak chwalicie termometr z Lidl- a a my go przeklinamy bo jak dla Nas to jest beznadziejny
Te temperatury co Nam pokazywal to bysmy juz dawno musieli nie zyc 😜
i to zadna z opcji nam nie pokazywala prawidlowo - ani na czole w uchu ani powietrzu - koszmar
w ogole nie sprawdzil sie podczas chorób 😠
Jak Patryka przewozili do kliniki to tam musial miec swoj i w szpitalnej aptece nabylismy taki i jest ok
http://www.poradynazdrowie.pl/geratherm-baby-flex.html

W szpitalu pielegniarki radzily aby po uslyszeniu dzwieku ze niby jest juz wynik poczekac jeszcze ok minuty bo wtedy jeszcze termometr "dobija" do ostatecznego pomiaru i dopiero jak wynik sie nie powieksza to jest to ten ostateczny
My jak na razie mielismy 39 goraczki max