Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Dzieńdoberek 🙂

Ale u nas dziś dzień śpiocha... ☺️ Od rana kombinujemy co by głowę do poduchy przytulić i kimamy 😁
Megan u mnie dziś mielone były na szybko ☺️ A dla Olka pierś w ziołach pieczona 🙂 Do tego buraczki i marchewka,którą pięknie wypluwał 🤨 🙂 Kartoflarz Mały mi rośnie ☺️

Kasia ja Olka codziennie kąpię i codziennie smaruję mleczkiem do ciała 🙂 Tylko,że Olek tak jest w tym wyćwiczony,że puszczam Mu kropelki balsamu na brzuszek a On sam robi sobie ,,miziu miziu" 🙂 Teraz jest lato, skóra wysycha na słońcu,więc smaruję. Raz dziennie na pewno nie zaszkodzi 🙂 A używam kosmetyków Nivea 🙂

Gosiaczek tortilla to fajna sprawa właśnie dla dzieci. Tyle,że ,,na domowo" robiona, bo surowe warzywka pójdą 🙂 Po roczku będę z Olkiem eksperymentować 😜

Edytko ja też bym chciała do pracy,ale się nie zapowiada ☺️

U mojej babci wykryli boreliozę 😮 29 ma się zgłosić na leczenie do szpitala. Szok! 😞

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

emiliaeem napisał(a):
Dzieńdoberek 🙂

Ale u nas dziś dzień śpiocha... ☺️ Od rana kombinujemy co by głowę do poduchy przytulić i kimamy 😁
Megan u mnie dziś mielone były na szybko ☺️ A dla Olka pierś w ziołach pieczona 🙂 Do tego buraczki i marchewka,którą pięknie wypluwał 🤨 🙂 Kartoflarz Mały mi rośnie ☺️

Kasia ja Olka codziennie kąpię i codziennie smaruję mleczkiem do ciała 🙂 Tylko,że Olek tak jest w tym wyćwiczony,że puszczam Mu kropelki balsamu na brzuszek a On sam robi sobie ,,miziu miziu" 🙂 Teraz jest lato, skóra wysycha na słońcu,więc smaruję. Raz dziennie na pewno nie zaszkodzi 🙂 A używam kosmetyków Nivea 🙂

Gosiaczek tortilla to fajna sprawa właśnie dla dzieci. Tyle,że ,,na domowo" robiona, bo surowe warzywka pójdą 🙂 Po roczku będę z Olkiem eksperymentować 😜

Edytko ja też bym chciała do pracy,ale się nie zapowiada ☺️

U mojej babci wykryli boreliozę 😮 29 ma się zgłosić na leczenie do szpitala. Szok! 😞

u mnie też podejrzewali boreliozę nawet pan lekarz stwierdził że bardzo duże prawdopodobieństwo neuroboleriozy u mnie..robiłam badania i uwaza ze wyniki mogły byc słabe przez solumedrol który dostalam dozylnie na SM a pan od SM TWIERDZI ZE TO NA 100 % SM. TYLE ZE LEKAMI NA sm KARMIĘ BOLERIOZĘ ...lepiej by była borelioza niż sm ale niestety 😞

mój dziadek na to choruje...po leczeniu szpitalnym jest wszystko ok a było to 15 lat temu wię się nie martw głowa do góry

Gosiaczek napisał(a):
Lenka spała 2h 🙂 a ja 1,5h ale i tak obudziłam się z bólem głowy 😠

megan ja kupuję gotowe wrapsy podgrzewam na patelnie a potem wkłądam w niego składniki zawijam i gotowe i tak się wyrobiłam że podaję ciepłe bo na początku wolno mi to szło i były już zimne 😜

gosiaczek ale co tam wkładasz?

• Mamusie
Lenka miała problemy z zaśnięciem ale mąż ją wziął na siebie i usnęła na nim a ja siedzę i wprowadzam poprawki na projekcie 🤢

megan wiec tak wkładam kapustę pekińską poszatkowaną, kawałki pomidora, ogórka, ser zółty stary najlepiej Gouda, wędlinka albo może być zasmażone kawałki z piersi z kurczaka, cebule, jak ktoś lubi ogórek kiszony i np, kukurydzę z puszki ja dodaję sos tysiąca wysp zawijam i wcinam 😜 🙂

Emiliaeem myślę,że będzie wszystko dobrze, borelioza co prawda jest bardzo upierdliwa przez te zaburzenia pamięci, ale antybiotykoterapia powinna zrobić swoje, słyszałam, że w Krakowie jest lekarka(sorki, że tak enigmatycznie, więcej nie wiem po prostu) ,która ma bardzo dobre rezultaty w skutecznym leczeniu tej choroby, bo niestety nie każdy lekarz stosuje odpowiednie leczenie, skuteczne się znaczy .

Mi dziś niestety usg oczu niewypaliło, kobieta miała 1h obsuwy jak przyszłam, przede mną były panie jeszcze, wyszło ponad 2,5h a ja nie miałam tyle czasu ... czasami mnie korci ,żeby takiej na drzwiach przyczepić kartkę "lekarzu bądź człowiekiem" , pierdaczenie i chichranie jak ludzie czekają jest po prostu wredne :/

nic to nadal jestem pozytywnie nastawiona do wszystkiego w końcu weekend w rodzinnym domu 😁

• Mamusie
emiliaeem - zdrówka dla Babci, moj wujek i ciocia mieli borelioze, u ciotki objawiało sie to m.in. wysoką gorączką ale szczegółów wiecej nie znam
tyle wiem że przez dłuższy czas musieli jeździc do szpitala na kroplówki

Kiniek
- no wlasnie, poszanowanie czasu.... ech
ja sie tez wkurzam jak babka w laboratorium odstawia rozmowki ze znajomymi a czas leci, przyjelaby nastepna osobe w miedzyczasie

• Mamusie
Ja tez znikam za chwile spac

Jeszcze wrzuce fotke Patryka jak dzisiaj zasypial teraz wieczorem, ciezko mu szlo ale w koncu zasnal
Dzis sie naspal w dzien od 10 do 13.30 spal
[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=ed7dc04919464676][IMG]http://images39.fotosik.pl/1622/ed7dc04919464676m.jpg[/IMG][/URL]
Dzis odwiedzili go Dziadki, na szczescie nie byli dlugo, no niestety powiedzmy ze srednio nadajemy na tych samych falach 😜
i przyniesli znowu ulubione jogurty Patryka 🥴 🥴 🥴 ( te o ktorych pisalam juz ze nie tknie )
ale juz w koncu moj maz po pol roku powiedzial zeby mu nie kupowali

• Mamusie
Emiliaeem zdrówka dla babci! moje koleżanka ma boleriozę i nie może w ciąże przez to zajść bo ciągle jakieś leki na to bierze, co chwilę jakieś kroplówki i inne badziewia... ale poza tym nie czuje żadnego dyskomfortu....

Gosiaczek no to życzę żeby teraz już Lenka spokojnie spała 🙂

no ledwo napisałam i ja biegłam ratować małą to klęknęła w łóżeczku i zaczęła płakac 😞 ale dałam smoczek, przytuliłam i śpi dalej 🙂

• Mamusie
Wercia jak on słodko zasypia 🙂 u mnie prawie zawsze jest płacz jak ją położę do łóżeczka, nawet na chwile się nie położy, zaraz stoi i płacze, albo stoi i się bawi, nigdy nie chce się położyć, nawet jak jest baaaardzo zmęczona 😞 nie wiem jak mam ją nauczyć że wtedy trzeba się położyć 🥴

no a te czuprynę na boską!!!! 🙂

mój tata dzwonić że właśnie wraca z Włoch, ciekawe jak mała na niego rano zareaguje 🙂 nie widziała go 2 miesiące, no ale co 2 dni prawie na skype go oglądała i słuchała 🙂 ciekawa jestem czy skojarzy że to ten dziadek 🤪a dziadek śmiga bo doczekać się nie może 🙂 jak wyjeżdżał to jeszcze nie raczkowała a teraz śmiga jak nie wiem i za rączki chodzi 🙂

• Mamusie
aa jeszcze jedno, dziś byłam w orsay na zakupach i mama mi szukała innych rozmiarów i mała była ze mną w przebieralni i uciekła mi, ja rozebrana, szybko się ubrałam i biegałam po sklepie za nią a ona na czworaka zasuwała między wieszakami i się cieszyła 🙂 jak to fajnie wyglądało 🤪 a ludzie jak się śmiali 🙂
a wczoraj przytulała manekiny na wystawach 🤪

• Mamusie
McDa - no to mialas przygode, wyobrazam sobie w jakim tempie musialas sie ubierac
no a ludzie mieli ubaw 🙃
no tak Patryk uroczo wyszedł, te loczki to ma zabójcze az go nazywają Cherubinkiem często 🙂
czasem jak ma czapkę to mu się prostują włoski, a jak jest większa wilgotnosc to "skręt" włosków się powiększa

Nic znikam, koniec chwalenia się

Dobranoc 😘 😘 😘 😘

• Mamusie
Witam

Nocka może być ja wstawałam o 1 dać jej wodę a mąż koło 4 mleczko spała do 7.30 🙂

wercia słodki ten twój Patryczek a włoski boskie 😉 ja jak byłam mała to miałam kręcone i na dodatek blond 😜

McDa no to powiem Ci ze miałaś przygody i pewnie pobiłaś rekord w ubieraniu się 😁

U mnie pochmurno ma być 21 stopni ciekawa jestem czy tak będzie narazie jest 12 🤔

A my dzisiaj jedziemy na sesje rodzinną trzymajcie kciuki żeby Lenka współpracowała z panią fotograf 😜

• Mamusie
McDa my małej też zrobimy sesje ale może jak będzie miała z 15 miesięcy teraz mamy sesje rodzinną bo wykupiliśmy kupon na gruperze ale pewnie i tak na większości zdjęć będzie sama Lenka 😜 Ja żałuje że nie zrobiliśmy sobie sesji zdjęciowej jak byłam w ciąży znajomi mają i naprawdę super wyszło 🤢
No i czekamy na piękną pogodę u mnie ma byc tak od piątku 😉

• Mamusie
Gosiaczek no sesja z brzuszkiem fajna pamiątka, choć jak teraz patrze na moje zdjęcia to cieszę się że nie mam ich wiele, bo wyglądam jak wieloryb 🤪

a ile płaciłaś za te sesję jeśli można wiedzieć?? jak nie chcesz to nie odpowiadaj... u nas u fajnego fotografa, w zasadzie najlepszego na całym śląsku cieszyńskim kosztuje 150 zł (samo dziecko) i tam jest tyllko 5 zdj wywołanych, każde kolejne kosztuje 20 zł (zdjęć robi na sesji ponad 100), ale ja będę chciała wszystkie na płytce, która kosztuje 250zł!!!!!!!!!! masakra! ale wywołam sobie potem przez interent dużo taniej i w większym formacie do antyramy 🙂 a na pewno będę chciała dać chrzestnym, rodzicom i babci... więc jak zdjęcia będą ładne to zapłacimy za tę płytę bo będzie się opłacać, chyba że mała nie będzie chciała współpracować... ale jak na dowód robiliśmy to wyszło ładnie 🙂 zaraz zrobię zdjęcie zdjęcia i Wam pokażę 🙂

• Mamusie
McDa no po prostu napatrzeć się na Paulinkę nie mogę jej wygląda jak laleczka 😁 a i Lenka ma taką samą bluzeczkę 😜
Co do sesji to płaciliśmy 70zł i w tym 8 zdjec wywołuje 21x15, a 25 zdjec na płytce ale jak spodoba mi się więcej to poproszę ją żeby dala na płytce więcej zdjec nawet dopłacę i też sama sobie wywołam 😜 dodam ze babeczka fajna idzie się z nią dogadać no a ja mam już parę pomysłów w głowie co do zdjęć 🤪

Czesc 🙂 znow Was ponadrabiac to sztuka hehe
Jejciu jejciu Paulinka jak duzia pannica wyglada jaka pociecha na tym zdjeciu taka radosc 🙂 swietne ! my juz mamy dowod czeka u rodzicow w Pl az im powiem,zeby mi wyslali 🙂
Emiliaeem ja przyznaje ,ze nie spotkalam sie z bolerioza albo o tym nie wiem, jednak tu mnostwo ludzi na demencje.
Ja bede malej trzaskac zdjecia na roczek SAMA, pamietacie jak Mikolajkowa zrobielam seyjke 🙂 mysle,ze i ta bedzie niezla 🙂 Lubie i jestem z siebie dumna jak mi sie uda, a dla malej tez bedzie duma,ze mama SAMA sie postarala specjalnie dla NIEJ 🙂 awydam tyle samo bo dodatki do tla kupie i pozniej wywolanie tez kosztuje ale fakt,ze SAMA robi mi dobrze w podswiadomosc hehe 😜
A na roczek, hmm napewno torta, jajca faszerowane bo je wszyscy uwielbiaja, kurde nei wiem jak z pogoda, jak bedzie ladnie to odpalimy grilla jak nie to w domku. Napewno jakies ciasto,salatki. Glownie lekkie jedzenie. Bedzie 11 osob. W tym polowa ma diete,a dzieci nie zjedza za wiele hehe

a co do tej kolezaki co sie obrazila,ze nie zostala zaproszona na roczek, coz....przykre ale to jej problem.
Ja mam taka znajoma,ktora sie obrazila,ze na moj slub jej nie zaprosilam.A byla sama najblizsza rodzina i ona o tym wiedziala. Trudno. Trzeba dorosnac.

• Mamusie
Witam Kochane 🙂

Moja mała stwierdziła, że 5:50 to dobra pora na pobudkę hehe, ale ja się podniosłam o 7 😜 a co niech maltretuje misie jak chce tak wcześnie wstawać

Lenka już lepiej chyba ten kaszel od zębów bo jej 4 na raz wychodzą 🤪
Odebrałam też fotki od fotografa - oto moja piękność:

McDa śliczne te nasze laseczki 😘 Ja jutro idę złożyć wniosek z meżem.
Miałaś nie złą przygodę w sklepie hehe, dobrze, że szybko się ubrałaś.

gosiaczek super, że Wam się udało kupić okazyjnie taką sesję. Fajna pamiątka.
My kupiliśmy wycieczkę do Czech, ale pojedziemy w sierpniu.

MajaCh ludzie mają dziwne podejście...ciężko zrozumieć.

• Mamusie
Dzieeńdobry!

Hej mamusie! no nareszcie wyzdrowiałam - można tak powiedzieć - odetkało mi sie ucho, ropy nie ma i nie boli 😁 Nigdy wiecej takiego bólu..brrr 🥴

Moje maleństwo robi coraz czesciej małe kroczki a'la zombie..puszcza sie - wyciąga rece do przodu i robi kroczek do konkretnej rzeczy 😁 😁

Paulinka na zdjeciu śliczna - mój miał robione zdjecia do dowodu w wieku 1-2 m-cy ☺️
Lencia również śliczna - musze Fifiemu takie laski pokazać 😁 😁

I na koniec doradzcie mi laski co mam wykombinować.Za 3 tyg. wyjazd do Polski i czeka mnie tam roczek,chrzest w jednym ..nie wiem czy robić jednego dnia obie uroczystości z naciskiem na roczek - by zaoszczedzić i miec mniej roboty. Jaki tort zamówić? Na roczek? czy na chrzest?

• Mamusie
tedit twoja też jak laleczka same ślicznotki na tym forum 🙂 co do sesji to boję się jaki humorek będzie miała Lenka czy nie będzie już marudna spała od 11.30 do 12.30 a sesja dopiero o 15 🤢

agapurka super że już ucho nie boli, co do imprezy zrobiłabym jedną a tort na roczek 😉no ale ty musisz sama zdecydować 😜