Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
wczoraj a głowa, a dziś jak to moja babcia mawia " z czerwonego ciotka przyjechała"
no normalnie doczekać się jej nie mogłam, ale i tak w tym miesiącu łagodniejszy ma charakter. 😉
mcda tobie sieteż teraz zacznie. Współczuję. Ja sobie życia bez tamponów nie wyobrażam używam tez na noc, przez pierwsze dni, co prawda trzeba wstawać i wymienić ale i tak mam tak brzuch napompowany i bark apetytu mi doskwiera za to nadrabiam płynami jak na kacu, ze na siku co godzine, a w nocy się budzę nawet dwa, trzy razy.
u nas dziś były odwiedziny u teściowej - OK . Mała babci kwiatki wypiołła, puste rabaty zostawiła 😉 a umorusana .Jak ja w tych polskich proszkach te ubrania dopiorę, bo na nich trawa ,czarna ziemia i maliny ,wszystko.
No i zabawę z psem tez miała przednio, pies mało oczu nie potracił i uszu od uścisków Lilkowych raczek. A ja myślałam ze ona będzie się go bała, a tu proszę,zaskoczenie. Chociaż gdyby nie Adam ,kto wie czy by się przemogła, bo brata we wszystkim papuguje. 🙃

• Mamusie
Paulinko, z drzewem się do lasu nie jedzie! 😁 Chłopa zostaw w domu 😉

Dziś od rana już 3 razy Olka przebierałam, co za dziecko 😮 Zje, rzygnie, wyfroteruje podłogi, totalna demolka 😮 Karnisz urwał razem z kawałkiem płyty gipsowej, jakiś czas temu zbił lusterko, odrywa listwy od ścian, nie mam siły 😞 😞 😞

Tak wogóle to dzień dobry 🙂

Wstaliśmy o 6. w dodatku lewą nogą! 😮 🤢

• Mamusie
Witam

Tak na szybko skrobie jeszcze poemata
Dzis juz ostro bede szalec - jutro jedziemy na wies - super, pooddychamy w koncu swiezym powietrzem 🙂

Z wiekszych rzeczy zostalo mi dzisiaj - pakowanie oczywiscie, wydepilowanie kaktusow mych oraz mega gora prasowania - a temperatura
temu nie sprzyja bo duchota niemozliwa

Wczoraj bylismy na szczepieniach - odra rozyczka swinka - za darmo i przy okazji zaszczapilam na pneumokoki - udalo Nam sie kupic szczepionke
w aptece za 250 zl bo tak juz ceny od 300 zl w gore - a Wy ile placilyscie?

Patryk wg pomiarow wazy 10,4 kg i ma 78 cm ( chociaz z tym to wiadomo jak oni mierza, rozmiar ciuchow 80)
Ciesze sie ze nie jest ani chudy ani pulchny 🙂

Za to ryczec zaczal od razu jak go pediatra zaczela badac - przy szczepieniach oczywiscie tez
Potem pospal sobie ze 2 godz to jeszcze poszlismy na spacer
Za to wieczorem zasnal po 22 - super bylo 😉

Zdaje mi sie ze Gosiaczek pisala o dawaniu jedzenia miedzy posilkami - ja stety - niestety daje - podjada - zwlaszcza chrupki - palki kukurydziane
- On jest od nich uzalezniony - nazwal je "mama" i jak widzi to raczkami az macha
plus podjada owoce, jakies ciastka albo z naszego talerza

emiliaeem
- super fotki, Olus sliczny, torcik super no i ogolnie jak patrze na te fotki to widze ze wszystkoooooo piękne 😆
ten kombinezon widze rozmiar 98, jaki ma teraz Olus?
ciesze sie ze idziecie do przodu z budowa,
i ja tez czuje sie zawsze brudno jak nie uzywam tamponow
Olek demolka 🙃

Gosiaczek
- ja tez nie mam prawka - co juz mi moj wypomina, bo by chcial juz wiecie nic potem nie robic
O prosze to jest radosc na hustawce a nie jak Patryk wielki ryk i wyciagajcie mnie szybkooooo 🙃
I jak piramide ladnie uklada i wygina cialko - hehe
Jak rana na pleckach?
sliczny sweterek

emilia1 - co do chodzenia to Patryk probuje sobie,
pakuje sie dzisiaj
a chusteczki wyciaga codziennie, juz wzialam plastikowe pudelko i je potem tam wrzucam i potem zuzywam zeby sie nie zmarnowaly

McDa- oj czytam ze dostalas okres, nie zazdroszcze, chociaz czesto to przerabiam - jak wyjazd to okres, tym razem mi sie uda ominac ta
"przyjemnosc"
ale i tak mialas sie niezle ze po takim czasie dostalas - ja dostalam 2 miechy po porodzie a dawalam moje mleko PAtrykowi czesto
wkurzylam sie bo krawawienie po porodzie mialam bite 6 tygodni a potem az 2 tyg przerwy i zaraz okres
hehe super Paulinka sie spakowala - wazne ze Shrek jest no i ona 🙂
a My pozyczylismy walizke i okazalo sie ze ja zniszczyli na lotnisku, to jakies pechowe walizki sa bo druga zostala tez zniszczona wczesniej
jaki Wy macie fajny ten dywan pomaranczowy - juz sobie wyobrazam jakby u Nas wygladal w tym brudzie 😲
filmik swietny - Paulinka oglada nowe kąty, a domku zazdroszcze 😜

anjaP
- super ze wakacje sie udaja
a co do prania to spokojnie dopierzesz, jak my pierzemy i dajemy rade to i Ty sobie poradzisz - to mowi ta co w tym m-cu juz 16 pralek nastawila 🙃 😮

To na razie tyle, moze uda mi sie dzisiaj wieczorkiem jeszcze wskoczyc
Nadal nie wiem co z netem na wsi - czy moj Pan i Wladca 🙃 🙃 uzyczy bluconecta

Buziakiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusie
McDa a moja właśnie różnie raz pokazuje dwoma rączkami a raz jedną ile to ona ma kłopotów 😉

wercia no to udanego wypoczynku powdychaj świeżego powietrza na zapas, co do prawka to nie robię bo to dla mnie duży stres i nie wiem mąż mówi że świetną mam orientacje w terenie i w ogóle ale jakoś mnie to nie przekonuje a i bez samochodu świetnie sobie radzę 😉
Ranka na plecach ładnie się goi ale zauważyłam ze każda ranka u dzieci szybko się goi 🙂

a ja już posprzątałam WC, łazienkę i kuchnię 🙂 teraz powycieram kurze a jak Lenka wstanie to poodkurzam albo zostawię to mężowi 😜 😉

dzisiaj idę do fryzjera a mąż zostaje z Lenką, farbuję włosy bo już mam odrosty i kolor wyblakł 🤢 i powiem Wam że skróciłam bym włosy ale sama nie wiem może fryzjerka mi coś doradzi 😉

a nie skoro Lenka śpi to muszę poprasować bo mam kupę ciuchów 🤢

• Mamusie
i jeszcze jeden jak paulinka sobie wczoraj znalazła zabawkę 🙂 pół godziny tak wkładała i wyciągała, tylko to już jest końcówka, żałuję że nie nagrałam początku, bo to dopiero była radość 🙂
http://www.youtube.com/watch?v=r65TprDmSF0

dobra, mała zasneła, idę myć głowę i posprzątać śmieci koło budowy, teściowa mi popilnuje dziecko 🙂 a potem wielkie pakowanie i do fotografa po zdjęcia z sesji, już się nie mogę doczekać! miało być 30, a napisał mi że jeszcze 30 oprócz tego mu się podoba i zdecydujemy czy chcemy, ile chcemy, 10 zł jedno;/ może z 10 weźniemy 🙂

• Mamusie
McDa kurcze i po co zabawki wystarczy butelka i szklanka mała rzecz a cieszy 😁
co do zdjęć to powiem Ci że drogo u was nam policzyła każdą dodatkowa sztukę za 4zł no ale jak zdjęcia fajne to bierzecie 😜

Lenka śpi już godzinę wczoraj spała 2,5h no ale chyba to jednorazowy wybryk 😉 a ja już poprasowałam teraz idę coś przekąsić 😉

• Mamusie
McDa - filmik super, nasze dzieciaczki znajdują sobie różne zabawki coraz częściej 😆
ja dałam Patrykowi jego smoczek ktorego nie uzywa odkad skonczyl 4 m-ce a teraz ma ubaw 🙃
Ale pieron mały nie chce spac - a mialam poprasowac i spakowac Nas
Kaktusy na szczescie wydepilowane - moge jechac 😜 😜 😜 niespakowana ale z wydepilowanymi nogami 😞 😞 😞

• Mamusie
McDa - filmik super, nasze dzieciaczki znajdują sobie różne zabawki coraz częściej 😆
ja dałam Patrykowi jego smoczek ktorego nie uzywa odkad skonczyl 4 m-ce a teraz ma ubaw 🙃
Ale pieron mały nie chce spac - a mialam poprasowac i spakowac Nas
Kaktusy na szczescie wydepilowane - moge jechac 😜 😜 😜 niespakowana ale z wydepilowanymi nogami 🙃 🙃 🙃

Gosiaczek
- fajnie ze moglas zrobic tyle rzeczy

heja 🙂 McDa ja uwielbiam Twoja mala 😁 pociecha 🙂))
my po przedszkolu smiesznie bylo ,Zuzia zjadla swoja porcje lodow i kolezanki tez..heheh zamienily sie oddala truskawki bo kwasne byly 😜 jedziemy na weekend do Londynu do jednej z mamus ,ktore poznalam na forum na brzuszku spotykamy sie czesto teraz wypada nasza kolej 🙂 to forum to naprawde dobra rzecz, nie sadzilam,ze przez interent mozna zawrzec powazne przyjaznie ,bo tu o tym mowa, to dziewczyna ,na ktora pod wieloma wzgledami moge liczyc mimo,ze mieszkamy kawal od siebie. 🙂 oczywicie z mezem jedziemy,fajnie akurat sie igrzyska zaczely 🙂
coz jeszcze......Wercia podziwiam za depilacje, ja mam depilator wiele lat uzylam go kilka razy bo ch..... mnie strzela tak boli ,a jak boli to jestem wsciekla wiec wole tego unikac. I jazda z maszynka codziennie, a powiedz mi jeszcze nie masz strupkow na nogach ? mi to sie nie podobalo,ze mialam i takie przez to chropowate byly ,a i wszystkich wloskow i tak nie lapie bo niektore urywa,a po maszynce mam gladziutkie,co prawda chwilke... 😜

• Mamusie
tak, małą odwiozłam do rodziców, teraz mogę spokojnie się pakować 🙂 bo wcześniej ja wkładałam do torby poskładane a zaraz było obok rozwalone 🤪 ale najpierw musze się wykąpać, ogolić 🙂 i po zdjęcia pojechać, także pewnie wrócimy ok 20 i się będę pakować 😞 a miałam się przespać trochę, jakoś dam radę, pociesza mnnie to, że jutro nad morzem ma być ciepło 🙂

MajaCh witam w klubie, też stękam z bólu przy depilatorze 🙂

• Mamusie
Dzień już lepszy 🙂 Olek spokojniejszy... ☺️ Z rana miałam ochotę Mu zaaplikować czopy uspokajające 😮 Obawiam się,że moje Dziecko nawet pneumokoki jest w stanie wystraszyć 🤪 Teraz skacze po Tatusiu i krzyczy ,,ap ap ap" 😮 😎 I czai się do gryzienia 🙃

McDa fajna zabawka 😁 Olek też ma swoje ulubione gadżety 😁 Między innymi oderwane listwy i wyrwane rączki od wanienki 😮 Poza tym Paulinka to bardzo rezolutna Dziewuszka 🙃 😘

No i zamówiłam meble kuchenne 🤪 Róż z czernią 🤪 Jestem zadowolona 🙂 Projekt kiedyś Wam pokazywałam 😜

• Mamusie
Wskakuję jeszcze póki mogę

Z bluconecta nici - takze neta nie bede miec przez tydzien

Maz (c u d) pojechal z Patrykiem na spacer a ja bede dalej pakowac
Teraz ciuchy i akcesoria dla Patryka

MajaCh, McDa
- co do uzywania depilatora to ja juz przyzwyczajona jestem ale jak wspomne poczatki - sama sie balam go uzyc wiec poprosilam moja Mame zeby mi przejechala depilatorem po nodze- masakra - nie tkelam go przez pol roku
potem powolutku sie przekonalam no i wloski potem sa slabsze juz nie takie jak po golarce
fakt - sa te "kropki" - mniejsze lub wieksze ale mnie to nie przeszkadza i nie rzuca sie specjalnie w oczy
no i na pewno zalezy to od tego jakie kto ma wlosy
na pewno nogi nie sa gladkie przez miesiac bo czesc wlosow wydepilujesz z cebulkami a czesc sie wlasnie tworzy i ma wyjsc lada dzien
Podziwiam moja kolezanke bo depilatorem traktuje swoje pachy - ja bym oszalala, kiedys probowalam ale bol niesamowity, wiec mam szczecine po golarce 😜

• Mamusie
Witam wieczorkiem

Lenka zasnąć nie może wiec mąż ją usypia 🙂 Ja po fryzjerze skróciłam włosy i ufarbowałam 🙂

McDa sesja rewelacyjna Paulinka robi świetne minki i pięknie się uśmiecha, zdjęcia na powietrzu też bardzo ładne 😜

wercia
no to odpoczniesz sobie od nas tydzień a my będziemy tęsknic za Wami i poematami 😉

Dobranoc 😘