Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Pokaze Wam pelnie szczescia Patryka na huśtawce, wyciagalismy go z tej hustawki ekspresowo w otoczeniu innych, nawet mlodszych, zadowolonych dzieci 😜 😜 😜

[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=79bdd582be2cc187][IMG]http://images39.fotosik.pl/1664/79bdd582be2cc187m.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=32034787efdc1ae7][IMG]http://images41.fotosik.pl/1663/32034787efdc1ae7m.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=8a87d69341b1ffda][IMG]http://images38.fotosik.pl/1709/8a87d69341b1ffdam.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=0ad94a930cebf7a8][IMG]http://images38.fotosik.pl/1709/0ad94a930cebf7a8m.jpg[/IMG][/URL]

ale za to "konik" mu sie podobal
[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=a074fdb4dc103fa6][IMG]http://images44.fotosik.pl/332/a074fdb4dc103fa6m.jpg[/IMG][/URL]

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
a my po gigantycznych zakupach bo w sobotę imprezka urodzinowa Lenki nr 2 dla znajomych 😜 będzie 8 dorosłych osób i 3 dzieciaczków 😜

wercia Patryk jest słodki nawet jak ma minkę do płaczu, a moja kocha huśtawki i boję się że kiedyś będzie płakała jak będę ją z niej zabierała 😉

Lenka zasnęła o 21 bo jak ją położyłam o 20 (dodam że była zmęczona od 13 nie spała) to tak płakała jakby jej ktoś krzywdę robił 🤢 mleczka nie dojadła wiec pobudki nocne mam jak w banku 🥴

• Mamusie
tedit nie przejmuj się córcia mojej siostry ma 20 miesięcy i nic tylko "mama i mama" i za nią chodzi jak cień, jak ona wyjdzie do łazienki to ona do mnie "mama" a ja do niej "zaraz przyjdzie" a ona mama a ja do niej "nie mama tylko ciocia jestem" a ona nic tylko w kółko mama i mama 😜 ale pewnie jej przejdzie 😉 córcia mojej koleżanki mówiła cały czas"nie" i też jej w końcu przeszło 😉
Co do testu zrób za tydzień bo po tygodniu test może nie wyjść 😉 no chyba ze okresu dostaniesz 😜

Zmykam. Dobranoc 😘

• Mamusie
Co za dzień! 😮 Padam na twarz...

Edytka no to ładnie rządzicie 🤪 😉 Ja w sumie mogłabym ,,wpaść" ☺️ Bo ciężko będzie się zdecydować na kolejnego Dzieciorka... 🥴 Ale weź tu nieświadomie wpadnij??? 🙂
A swoją drogą Lence braciszek by się przydał 😉 😜

Gosiaczek no u nas też impreza urodzinowa w tę niedzielę, także balujemy razem 😉 🙃 Tydzień przed niestety, bo Olcia chrzestny nie będzie miał wolnego w kolejny weekend ☺️ Nawet wiem co Drań dostanie w prezencie 😜

Wercia dobrze,że to Tata wyciąga Patryka z huśtawki, żeby nie było,że tylko Mama zła 😁 😉 Uroczy Patryś 😘

Zmykam spać, dobranoc 😘

• Mamusie
Witam

Nocka taka sobie ale myślę że to przez ząbki 🤢 A ja powoli sprzątam mieszkanko a jutro dokończę bo dzisiaj na 14 umówiłam się z koleżanką a jeszcze obiad muszę podszykować 😜

MajaCh widzę że dobry humor masz 😉 to może Zuzi zasługa 😜

Pogoda u mnie lepsza przynajmniej słoneczko przebija zza chmur i cieplej się zrobiło 🙂

• Mamusie
Witam wieczorkiem 🙂

U mnie nocki w miarę, ale jak wczoraj zasnęła o 19 to o 4 na nogach 🙃 a dziś jeszcze nie spi 😉

Mcda dziękuje za odpowiedz , u Natalii jest ciągle taka bulwa za uchem przy kolczyku i 2 dni temu zakładała torebkę i naruszyła sobie aż krew leciała wrrr , niby nie ma ropy tylko ta bulwa ale jutro zarejestruje ja do lekarza może coś innego przepisze 🙂 Oby tylko nie kazała ściągać kolczyka 🥴

Maja no to Zuzia zaczęła chodzić gratuluję 😉

wercia Patryk jest uroczy 😉

gosiaczek może to faktycznie ząbki i gorzej śpi , u Natalii tez są różne nocki 😉

emiliaeem no to udanego roczku życzę, my robimy 28 lipca 😉

dobranoc

• Mamusie
Maja gratulacje dla Zuzi 😘

anjaP super te zabawki naprawdę szczęka opada 😉

emiliaeem no to ja będę trzeźwieć w niedzielę a ty w poniedziałek ☺️ 😜

emilia o 4 już nie spała no ja bym chyba padła trupem jakby Lenka tak wstawała 😮

Spotkanko z koleżankami udane byłyśmy na palcu zabaw ale po godzinie deszcz nas wygonił i poszłyśmy do CH żeby jeszcze pogadać, Lenka się wybawiła wyhuśtała i zmęczona zasnęła od razu 🙂
A dziewczyny kupiłam w KappAhli bluzkę dla siebie po przecenie za 40zł a druga rzecz gratis tylko trzeba było pokazać smsa promocyjnego i kartę no i Lenki spodenki dżinsowe za 30zł wyszły za free 🤪

A do nas wpadną zaraz znajomi wiec wieczór zapowiada się ciekawie.

Dobrej nocy 😘

dzidzia spi 🙂 ale dzis pocisnela !!! z grubej rury z 8 kroczkow na raz - ja sie spodziewalam takiego spacerku za kilka dni po treningu wczesniejszym,a ona gola. 😁 Az mnie lzy zalaly wzruszenia 🙂 oczywiscie do mnie szla 🙂 🙂

• Mamusie
Emilia przemywaj jej jak najczęściej wodą utlenioną! i nie sciągaj jej tego kolczyka, koleżanka ściągnęła córce jak ropiało uszko bo lekarka kazała i musiała na nowo przebijać... Paulinka już raz miała tak że kolczykiem prawie ruszyć nie szło ale przeszło bez wyciągania... Woda utleniona!!!!!!

MajaCh gratulacje dla Zuzi i na pewno t wzruszające, ja jeszcze długo poczekam na tą chwilę 🙂

tak ciasto upieczone, jutro rano kuzynki przyjadą z dzieciaczkami, potem na 16 ta sesja z grupera a w sobotę znów goście 😞 ale w niedz odpocznę bo idziemy do rodziców 🙂

papa

• Mamusie
Dobry wieczór...

My już po meega zakupach urodzinowych, padam z nóg ☺️ Jutro jeszcze sprzątanie i hajlajf 😉
Mojego Ola dziś coś nagrało i ciągle się do mnie przytulał 😁 Łobuziak 😉

Emilciu w ten weekend świętuje Olo,ale w następny rządzę ja, w końcu coś się należy za te stęki i poty na porodówie 🤪 😉

Zmykam, dobranoc 😘

• Mamusie
Witam

Znajomi wyszli o 1 wiec noc miałam krótką bo karmiłam Lenkę o 4 i wstała o 7 😉

A ja już zrobiłam dwa placki i zaraz kończę sprzątnie mieszkanka 😜 dopadła mnie migrena 😠 nie miała kiedy jak tu tyle roboty 😠

McDa
powodzenia na sesji no i czekam na zdjęcia 😜

A tu przeczytajcie sobie artykuł aż ciekawa jestem co się stało z tym dzieciątkiem 🤨
http://www.cozadzien.pl/wiadomosci/grojec/11037.html

witam z rana 🙂
Gosiaczek az sie serce sciska jak to czytam 😞
Idziemy zaraz na playgroupe do dzieci jak tydzien temu Zuzia jajko juz znosi bo wie cosie kreci 🙂 kochana moja corcia znow cala noc przejeczala......

• Mamusie
Witam witam

Patryk śpi to mam okazje nadrobic zaleglosci

Zyjemy ale coraz mniej czasu mam
Znowu musze sie pozalic na meza nie tak uzgadnialismy a on mnie w balona zrobil i tyle
Obiecywal ze jak dziecko bedzie to bedzie wracal z wlasnej firmy wczesniej i wraca ok 18 i potem juz nic mu sie nie chce

Tylko zjesc i rzucic sie na kanape

Kurcze musze sie wyzalic bo normalnie w jakas depreche wpadne

Tyle proszenia się, caly rok i zero efektow tylko ciągle wymowki, ja zajmuje sie calym mieszkaniem, on mial pomagac - ma pare zadan ale on je
wykonuje potem raz na pol roku i to po moim tygodniowym proszeniu sie

I te wymowki, nie dochodzi do niego ze jak siedzi codziennie po srednio 10 godzin na dzien w firmie, plus soboty to potem nie ma czasu na nic jak
po powrocie do domu idzie pod prysznic, potem zjada podstawiony pod nos obiad a potem rzuca sie na kanape

Wszystkie "roboty" meskie stoja, ma pomalowac balkon - jutro minie 3 tydzien odkad z nim robi - w 1 sobote zaszpachlowal az 2 pekniecia, w nastepna wygladzil
i znowu zaszpachlowal i tak sie ciagnie

Ale za to w firmie ekspresem wszystko idzie, mieszkanie pomagal szybko remontowac siostrze, dom w gorach rodzicow i siostry tez szybko pomagal budowac
U siebie - jak zolw - 20 m/kw ( bo pozostale 20 bylo juz praktycznie gotowe) - 3 lata - bo jak mozna szybciej remontowac jak sie ma czas na swoje od 18-20????? (tak "wcześnie" udawalo sie zajechac do mieszkania a o 20 trzeba bylo wracac bo rano do pracy)

I te durne wymowki - bo rehabilitacja syna, bo on sie musi zajmowac dzieckiem - az sie przykro robi ze takie sa jego wymowki bo jak tego nie bylo
to tez czasu nie mial
i to zajmowanie sie - wychodzi srednio godzina na dzien
w czasie ktorej Patryk sie sam zazwyczaj bawi bo on lezy na kanapie bo " co sie mu bede wpychal niech sobie bierze zabawki jakie chce i sie bawi"

teraz tez wymusilam w koncu aby oddal pozyczona kase ze chrztu - bo ilez mozna oddawac to mi bezczelnie powiedzial ze mam zapomniec o zmywarce
czyli pieniadze z prezentow na chrzest maja byc punktem przetargowym tak 😞 😞 😞

rece opadaja, glownie z powodu tych wymowek, Bozeeee nie dociera do niego ze jak sie siedzi i spala w firmie po tyle godzin (nadmieniam ze pieniedzy z tego nigdy wiekszych nie ma)
to potem czasu i sily brakuje a nie z powodu rehabilitacji syna

Napisze do kazdej z Was i co? i musze gary isc umyc, a juz sie cieszylam ze w koncu pomaluje sobie paznokcie

c.d.n.

• Mamusie
c.d.

A więc

Umowilam sie z Mama dzis ze do szmatex-u pojdziemy na wieczor , oczywiscie z dzieckiem 🙂 juz to widze, kiedys wyciaglam meza - nie wspominajac ze mialam az 45 minut do zamkniecia
szmatex-u (do 19) to jeszcze Patryk plakal na rekach meza i w koncu ja musialam go trzymac i przekladac te wieszaki

Maz ma przyjsc tam po niego i go zabrac, boje sie jak sobie poradzi bo on praktycznie nigdy z Nim ani pol dnia nie zostal, ostatnio jak zwykle szukal ubranka po szafkach
bo nie wie nawet tego gdzie co jest

Piszecie o "mama i mama" u Nas jest to przerabiane z efektami dzwiekowymi - czyli mama mama - od jakiegos miesiaca a beczenie i nie umienie zyc beze mnie zaczelo sie
od maja, nawet z mezem nie chce zostac, ewentualnie z moja Mama i ciagle mama i mama

Juz widze ze kolejny -10-ty zebor lada chwila wyjdzie bo juz biale widac

Gosiaczek
- fajnie od czasu do czasu zrobic gigantyczne zakupy 🙂
super ze spotkalas sie z kolezankami no i ze udalo Ci sie promocyjnie kupic ciuszki
oby migrena minela, a uzywalas moze tych plastrow na czolo chyba z Apap-u? podobno tez na migrene sa i mysle czy sobie nie kupic bo ja oczywiscie
tez mam ataki

tedit - Patryk chodzi podtrzymujac sie mebli, jak go chce samego dac to bach na kolana leci,
ja tez czasem od tego mama dostaje szalu ale najczesciej jest ok

emiliaeem
- co do fot Patryka na hustawce to wlasnie ojciec wybawiciel bo tak szybko wyciagal bo jak tylko zamontowalismy Patryka w ta hustawke
to zaczal wrzeszczec
no wlasnie, z kolejnym dzieckiem, tez czasem mysle ze ciezko bedzie sie zdecydowac no i kazdy musi patrzec siebie bo jednak kazdy swoja wlasna sytuacje...

MajaCh
- no prosze Zuzia zaczyna smigac

emilia1
- co do kolczyka i uszka to ja tez radze zostawic kolczyk i przemywac utleniona woda albo psikac Octaniseptem bo jak sciagniesz - co przerabialam na wlasnym
uchu to zarosnie dziurka - w rezultacie zamiast 4-rech mam 5 plus ta zarosnieta

i sie wyzalilam jak głupia wredna baba ☺️ ☺️ ☺️

• Mamusie
wercia czasem trzeba się wyżalić, a co do zachowania męża hmmm 😮 ciężki przypadek, po co mu gotujesz, rób tak jak on jak wróci z pracy i położy się na kanapie to ty też siadaj i nic nie rób skoro on zmęczony po pracy to ty też powiedz że po całym dniu jesteś zmęczona, zajmowanie się dzieckiem i domem to taka sama praca jak inna, a jeśli nie chce kupić zmywarki to zmywaj tylko po sobie. I trzymaj się tego i mu nie ulegaj. I nie obraź się ja bym w dupie miała taki układ gdzie tylko jedna osoba go dotrzymuje a druga ma wszystko w czterech literach 🤢
Co do migreny biorę Solpadine 😉

Lenka śpi a ja już poprasowałam ciuchy a teraz idę coś zjeść bo aż mnie ssie od rana nic do ust nie włożyłam przez tą migrenę ale przechodzi dzięki proszkom 😉

• Mamusie
Gosiaczek - dzieki za rade
ja staram sie to tolerowac i jakos znosic (czasem po prostu wysiadam) zwlaszcza ze teraz Nas maz utrzymuje bo ja z firma stoja a stoje bo nie mam czasu kiedy sie zajmowac ale mowie siedzisz tyle w firmie to przynies kase a nie robic za pol darmo
ktos sie musi poswiecic - dobra nie ma na opiekunke zebym miala pare godzin dla siebie, to ja sie zajmuje ale to kurde niech bedzie a nia takie problemy
a jak jego nie ma to ekipe wziac ( apropo ogladalam na necie program "usterka" i normalnie sama juz sobie wole robic 🙃 🙃 🙃

a zeby juz tak calkiem nie marudzic wklejam filmik z Patrykiem, przepraszam ze ogolny balagan no ale same wiecie jak jest 😜
http://youtu.be/uFVXp29HLE8

• Mamusie
Witam 🙂

wercia i Mcda dziękuje za dobre rady 🙂 jesteście kochane 😘 mój maż najpierw był zachwycony jak zobaczył kolczyki u Natalii a jak już coś się dzieje to wyzywa mnie 😠 dla świętego spokoju wysłałam teściową do lekarza bo przemywanie woda i tribiotykiem za bardzo nie pomogło i lekarz przepisał maść z antybiotykiem i kazała smarować to 2x dziennie bo jest lekki stan zapalny bez ropy 🙂

werciu kurczę bo faceci już tacy są, mój ja ma coś zrobić i minie tydzień a ja mu przypomnę to wtedy ja jestem najgorsza ,że nawijam i nawijam i jeszcze fochy na mnie 😉

emiliaeem kurczę pamiętam jak dziś jak jękałysmy ,że chcemy już urodzić i później pisałyśmy do siebie w szpitalu ohhhhhhhhhhhh ale ten czas leci 🤪 I pewnie ,że za te jęki i ból się coś należy 😉

Maja no proszę i zaczęła śmigać Zuzia na całego 😉

gosiaczek o widzę ,że bierzesz solpadeine 😉 ja tak was czytałam i mnie głowa rozbolała 😮

Dzis miałam na obiad ogórkową , ale Natalii smakowała zjadła aż dwie miseczki 😉 a ja mam ochotę na placki ziemniaczane 😜

• Mamusie
Witam wieczorkiem

Wreszcie wieczór zaraz idę spać bo jutro trzeba rano wstać 🤢

Lenka marudziła przez godzinę nie chciała iść spać ale już padła 😉

wercia ale Patryk ładnie chodzi no i podziwiam że stawiasz mu tak laptopa moja to by już dawno na podłogę zrzuciła 😉

emilia no powiem Ci że jak wezmę ten Solpadeine od razu jak tylko czuję nadchodzący ból to zawsze pomoże 😜 no i mam nadzieję ze głowa Ciebie już nie boli 😉

o mały włos a zapomniałbym zamówić tort 😮 dobrze że mamy znajomego i nie było problemu mimo że dzisiaj zadzwoniliśmy 😜