Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Hej 🙂

My już po rodzinnym spacerku 🙂 Olo zadowolony 🙂 Kościół zaliczony już o 8 rano, jak zwykle do Ewangelii spokój 🙃 A później wiercidupka się rozpoczęła 😉

Wercia ja już bardzo długo piorę w Vizir Sensitive i płukam w Silan Natural 🙂 I nie bawię się w 10 proszków do prania, tylko nasze i Olka w jednym. Inaczej musiałabym prać po garstce ciuchów, a że mam fioła co do układania kolorami to zapewne wyszłoby 10 prań po trzy ciuchy 😉 No i prasuję... 🤢 Olkowi nawet piżamki 🙃 Nam zresztą też 🤔

Gosiaczek
na samo wspomnienie Malibu robi mi się błogo 🙃 Uwielbiam! Śliczna Lenka 😘

A tu mój Olek...

jako jagodowy potwór 🙃

jeszcze z długimi boczkami 🙃

A tu póki co mało widoczny irokez, ale ciecie a la Tata! 😉

Wercia jeśli fryzjer będzie sprytny, to i dziecko wytrzyma 🙂 My byliśmy u faceta, który od lat tnie mojego męża i w dodatku ma syna w Olka wieku,więc wprawa jest 🙂 Narazie króciutkie Olcio ma włoski,ale te pióra trzeba było ściąć,żeby włoski się wzmocniły, 🙂niedługo odrosną 😜

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
emiliaeem- super fotki ale mine ma Olo fajna na tej fotce z "jagodami"

Gosiaczek
- u Nas tez ciuchow tyle ze masakra a zarzekalam sie ze nie bedzie mial az tylu ubran
ale taka ilosc sie przydaje np ostatnio jak mial biegunke to co chwile ciuchy przesrane i wszystko wokol na dodatek 🙃 albo jak na wies jade i pogody nie ma to nabiore szmat i tylko przebieram jak brudne i prac nie musze bo i tak by nie wyschly
maz tylko jeczy jak to w auto upchnac jak sie pol domu zabiera ze soba 🤢 🤢 🤢

Jeszcze co do prania to akurat u mnie tak sie brudzi ze ciagle nastawiam w wielu kolorystycznych kombinacjach
Pralka z racji malego metrazu jest z tych wezszych
Ostatnio udalo mi sie zmniejszych brzydko wygladajaca wielka kupe prania - i co i znowu rosnie a suszarki pelne 😜 😜 😜 😜

• Mamusie
Witam 🙂 Nocka u nas znów średnia , o 24 Natalia się przebudziła nie chciała ani mleka ani soku za to zrobiła mega kupkę 😁 Jak ja przebrałam to się rozbudziła i biegała p 24,30 po kuchni 😮 a ja szłam dziś na 6 do pracy 🤢

dziewczyny śliczne zdjęcia powstawiałyście , namioty super a Olego irokez boski 🙂

wercia ja teraz na noc daje mleko 3R ale i tak sie budzi w nocy tyle że jak wypije po 20 tej 210 ml to zaś dopiero o 4-5 . A nad ranem daje 3 bez kleiku 😉 . Nie wiem czy te mleka 3 są mniej treściwe ,że Natalia się częściej budzi czy po prostu taki wiek 😉 jak nie miałam mleka 3r to dodałam kleik ryżowy 2,5 miarki i wtedy przespała cała noc. Ale może akurat tak wyszło . Sama nie wiem czy lepiej dodawać kleik ryżowy czy mleko z kleikiem 🙃 😮 Pogratulowac udanych zakupów 😉

darka Natalia chodzi już od miesiąca , teraz to nawet biega 😁 😁 Boje się tylko puszczać ją sama na chodniku , bo za rękę nie pójdzie 🥴, ale na trawce chodzi sama 🙂

Maja a chwal się ile wlezie ja tam uwielbiam czytać co dzieciaczki potrafią 🙂

gosiaczek oj jak dawno Malibu nie piłam 🙂

hej. No i posprzedawalismy wszystko 🙂 super.
Emilia zdjecia piekne 🙂 jestem zaskoczona jaki Olek powazny!!
Lenka tez ma powazna minke w aucie!
A co do prania to ja juz jakis czas malej z nami piore bez alergii na szczescie 🙂 Moja dupka mala tylko muze slyszy to zaraz na boczki wymiata 😁

• Mamusie
Spacerek udany no jeszcze nigdy tylu znajomych nie spotkaliśmy z mężem co dzisiaj 🤪 nawet takich których nie widziałam 4 lata czy rok 😉

Dziewczyny Malibu pychotka mąż zrobił mi trzy różne drinki i najbardziej smakował mi Coffee Malibu 😜 ale lekko mnie zakręciły ☺️ 😜

emiliaeem
ale fajny irokez no i to normalne że ma fryzurkę jak tatuś 🙃

emilia ja to już też nie wiem co tu zrobić żeby Lenka przesypiała całe noce no ale myślę że jak juz wszystkie ząbki wyjdą to sobie pośpię 😉 oby 🙃

MajaCh no minka poważna ale my z mężem się śmiejemy że mamy 17 lat żeby uzbierać i taki samochód jej kupić na 18-stkę 🤪 😁

• Mamusie
Natalia wykąpana i śpi od 19,40 🙂 Mleka jej nie dawałam jak zacznie się kręcić to szybko zrobię 😉 KOMBINUJĘ jak mogę,żeby ładnie noc przespała bo jutro mam 1 dzień wolnego i chcę się wyspać 🙂

gosiaczek o rany jak wszystkie zęby wyjdą 😮 kiedy to będzie 😁 😁 😁 😁 .Zazdroszczę spacerku my od 2 dni nie wychodzimy bo jak wracam z pracy to pada i burze są 🤢 .A ty dajesz też mleczko 3 🤨

Maju to super ,że posprzedawałaś wszystko 🙂

A co do prania to ja od początku prałam w naszym proszku vizir lub persil tylko używałam płynu do płukania dla dzieci , a teraz to leje lenor lub silan 😉

• Mamusie
Dziewczyny a Wasze dzieciaki chcą wogóle pić mleko??? Mój Mały znowu kombinuje... 🥴 Mleko bee... Kaszka bee... Najchętniej wcina Danonki i Bakusie kieszonki! Nie wiem jak mam Go już oszukiwać... 😞
A co najgorsze,że jak zobaczy wędlinkę to aż płacze! 😮 Mięsne szaleństwo!

• Mamusie
emiliaeem moja piję mleczko no i kaszkę z butelki bo miała taki okres że kaszka tylko łyżeczką jadła 🙂

emilia no to i ja przejdę na 3 od razu a na wieczór daje jej 210ml (4 miarki kaszki manny i 3 mleka) aż w końcu przejdę na kaszkę mannę i zobaczę czy będzie ładnie spała w nocy 😉

• Mamusie
Hejka!

Koitki sorry że tak rzadziej teraz ale troche spraw mamy do załatwiania przed urlopem by na urlop problemów nie wieźć 🙂

Moje maleństwo dzisiaj wkurzyło sie na tate...podszedł do mnie mały Filutek..tata go woła i wołał a Fifi odwrócił sie do taty zacisnął pięści i wydał z siebie "nyyyyyyyy!!!!"...hehe 😁 😁

Co do mleka to mój mały nie pije wcale - nie zmuszam go na siłe bo dostaje kaszke, musli z dodatkiem mleczka i inne produkty bogate w witaminki 🙂

Kobitki prosze o rade - zbliża sie chrzest mego mężczyzny i ak sobie myśle że nie bede garniturka kupować. Bedzie gorąco a w kościele troche posiedzimy...do tego jak mały bedzie chciał pochcodzic to cały sie ubrudzi...
Myśle o zakupie jakiejś ładnej białej bluzeczki, krawacika, ogrodniczkach, białych butkach - czy musi byc cały na biało???

Dziewczyny chyba po roku dziecko juz nie MUSI pic mleka, bo porcja solidnego jogurtu zastepuje flaszke ale ja mimo wszystko daje malej witaminki abidec ,bo nie zawsze chce mleko. Ogolnie to i tak sie na sojowe przerzucilysmy powyzej roczku i ono jest troszke slodsze i ma witaminki, bo po krowim miala bardzo cuchnace kupki, kozie az tak jej nie podchodzi wiec sojowe jest ok.
Poza tym wcina wszystko,a co do mieska, dziwie sie Olkowi bo Zuzia wyssie cale soki z miesa i reszte wypluwa hehehe taka jest cfana 😁

• Mamusie
Ja jeszcze wskakuje naskrobac

Pojechalismy jeszcze sobie na spacer do parku, juz 3-ci wiekszy spacer pod rzad z blyskawicami zaliczylismy
Potem jeszcze musielismy pod blokiem czekac w aucie bo burza dotarla i do Nas i walily pioruny i wichura byla

Nasze dziecko jak na razie nie lubi placu zabaw jak znajde czas jutro to wkleje foty - jaki był "szczesliwy" na hustawce

Patryk polegl szybciutko

Emiliaeem
pytala o mleko - u Nas mleczko pije 2 razy dziennie - rano i wieczorem przed spaniem - rano 210, wieczorem 250
(i tak jak wypije rano mleko to zazwyczaj je cos z mojego sniadania takze glodny nie jest)
Kaszki czy tez kleik od poczatku dostaje lyzeczka
U Nas zageszczanie mleka w butlce nie przeszlo
Nie zageszczam mleka tylko daje po poludniu miche kaszki z mlekiem

My jeszcze czekamy na korygowany roczek PAtryka i damy mleko 3-ke - az sie boje ze go nie zapcha na noc bo przyznam ze sie boje ze to mleko
jakies cienkie jest i bedzie glodny

Musze Mame poprosic bo sie na tym zna aby przeanalizowala sklad 3-ki
A tutaj o zywieniu rocznego dziecka

http://www.hipp.pl/poradnik-zywieniowy/jadlospisy/12-15-miesiac/
http://www.bebiklub.pl/home/porady/karmienie-butelka/ile-mleka-potrzebuj-dzieci-w-ro-nym-wieku/

MajaCh
- super ze udalo sie Wam wszystko sprzedac

Gosiaczek - co do przechodzenia na "wieksze" mleko to ja kiedys pytalam pediatry i powiedziala zeby od razu bez mieszania przejsc i juz

agapurka - bardzo madrze napisalam ze na urlop problemow sie nie zabiera
a co do chrztu to moje zdanie jest takie ze nie musi byc caly na bialo albo np koszula biala a spodnie w innym kolorze ja uwielbiam niebieski takze
dodalabym cos niebieskiego
my chrzcilismy w pazdzierniku i akurat kupilam komplet caly bialy ale mial niebieskie body, potem butki niebieskie w lokalu i kamizelke granatowa w autka

Dobranoc

• Mamusie
Agapurka garnitur na takie upały niekoniecznie, zamiast koszuli, ja bym to zarzuciła http://allegro.pl/koszulobody-body-koszula-bodokoszulka-kolory-r-86-i2465955877.html , koszula powychodzi, a to przytrzyma się dupska 😉 Do tego jakaś bajerancki krawat ( http://allegro.pl/japan-styleponad-70wzorow-super-krawaty-komunia-sw-i2480288517.html - proponowałabym ten czarno-biały w romby 🙂) no i czarne galoty, najlepiej rurki - http://allegro.pl/ms-rewelacyjne-spodenki-r-90-i2474661722.html w takim stylu... Dodam,że niespecjalnie lubuję się w ogrodniczkach, mój Olek nie ma ani jednej pary ☺️ l

Dobranoc 😘

• Mamusie
Witam

Nocka nie najlepsza Lenka mi postękiwała od 24 do 1 dałam wodę i to samo w końcu dałam mleko i jakoś zasnęła potem mąż po 4 karmił 😉 a ja mega nie wyspana 😠 kurcze nie wiem jak ją oduczę tego nocnego jedzenia 🥴

agapurka ja też uważam ze koszula i spodnie wystarczą propozycje emiliaeem mi się podobają 😉

wercia pokaż zdjęcia moja uwielbia plac zabaw a huśtawkę najbardziej 😁

a i mamy już 7 ząbków 🤪

• Mamusie
Hej dziewczyny

Moi 2 mezczyzni spia jeden po nocce a drugi po sniadanku z mamusia padl

U nas mleczko jest tez 2 razy czasem zdarzy sie raz szczegolnie w niedziele bo mamy wczesnie sniadanko to nie chce go upychac mlekiem a potem kielbacha wiec mu te jedno daruje

Maly wcina danonki, te jogurciki dla dzieci i ostatnio dalam mu budyn ten dla dzieci oczywiscie nie zbytnio mu smakowal zreszta zauwazy;lam chlebek z nuttella mu nie smakuje ale z pasztecikiem wcina

W czwartek przyjedzie "moja ulubiona ciotka" masakra mam nadzieje ze nie zagrzeje dlugo tutaj bo ja zwariuje z nia drzemy koty od kad pamietam nio i jej syn nie dogaduje sie z nim tak jak z innymi kuzynami moja mama ma urlop 2 tyg wiec mam komu podrzucac dziecko choc ona go tez nie chce ostatnio widac rozbojnika wszyscy maja dosc

Ehh mam dzis lenia dziwie sie ze mialam ochote jechac po chleb ale coz jak sie chce jesc to sie musi jechac, pogoda taka sobie zimno troszke bo i dlugie spodnie i sweter na rower ale lepsze to niz te okropne upaly

Emilia1 ja Oskara puszczam i na drodze bo u nas jest malo ruchliwa powiedzmy ze mieszkam na takim mini osiedlu gdzie auta jezdza tylko sporadycznie nio i maly sie tak czy owak boi samochodow od razu sie mnie chwyta jak jedzie samochod

Moja mama kupila malemu rowerek zielony z Hello Kitty ale zeby bylo smiesznie nigdzie nie pisze ze to hello kitty tylko na koszyczku pisze baby mix i wszystkie dziewczynki mowia ze to wlasnie hello kitty a ja uparta ze nie bo nie udowodnisz bo nigdzie nie pisze

Ja juz piore ubranka w normlanym proszku z naszymi rzeczami bo maly i tak ma je tak uwalone jak go dziadek wezmie na dwor ze roznicy nie zrobi i nie prasuje bo mi sie nie chce ja wyznaje zasade " na dupie sie wyprostuje"

Dobra spadam cos ogarnac bo jak zjadlam sniadanie tak wszystko zostawilam licze na to ze maly pospi sobie z 2h

AAaa nocka byla do dupy ciagle tylko jeczal wydaje mi sie ze on to przez sen mowi ale jednak trzeba wstac uspokoic dac smoczka choc on nie zawsze pomaga

• Mamusie
Witam, nocka u mnie tym razem ok mleczko dałam coś o 20,30 🙂 210 ml bebiko 3r i o 4 rano 120 ml mleczka i spała do 6,30 🙂 Teraz ma 1 drzemkę 😉

darka ja to się boje puścić ja na drodze ,że się obali i poharata kolana lub nie daj boże upadnie na główkę 🥴 taka strachliwa jestem bo Natalia to tak szybko chodzi 😮 🙃

Mcda ja dobrze pamiętam Paulince zrobiło sie kiedyś cos na uszku , czym to wyleczyłaś i jak to wygladało tak jak u Natalii ???. Ja dziś zauważyłam czerwone i lekko spuchnięte uszko ,a za uchem ropka . Udało mi sie przemyć wodą utleniona i zdrapać ropke . A za dziurka ma chyba taki strupek może i była to jakaś kuleczka ale jak polałam woda i zauważyłam dopiero dziś to wygląda to raczej na strupka .Udało mi sie dotknac jak spala i ma twarde te uszko przy kolczyku 🤨 wydaje mi się ,że zahaczyła gdzieś kolczykiem i dlatego ta ranka i szybko zniknie 😉 posmarowałam jej trybiotykiem .

aguparak mi też bardzo podoba się stylizacja emiliaeem 😉

gosiaczek u mnie też zazwyczaj Natalia przebudza się coś koło 24 i musiałam dawać mleczko bo ani wody ani soku nie chciała 😉 po wczorajszym mleku 3r przespała do 4 oby tak zostało. I gratuluje 7 ząbka u nas wciąż 8 i cisza 😉

wercia daj znac co tam siedzi w mleku nr 3 😜 i czy 3r naprawdę jest bardziej kaloryczne bo dziś Natalia przespała nockę 😉 I wrzucaj foty 🙂

Siemka 🙂 w koncu maluch moj spal prawie cala noc ! o 4.30 dalam butle i spala z dupka w gorze znow do 7mej.
Wercia dzieki za ten link o zywieniu juz wiem teraz czemu moja Zolzunia uwielbia serek zolty...
Gosiaczek ,Emilia1 Wy tu o zabkach....u nas dalej 4 ale sie dzieje dzieje w dziaslach 🙂
milego dnia !!!

• Mamusie
Witam

Noc jak zwykle...

Pogoda - zaraz zacznie chyba padac a chcialam wyjsc

Dzis od rana łataja dziury w naszej osiedlowej uliczce, halasuja i smrodza ale przynajmniej dziur przez jakiś czas nie bedzie 🙂

emiliaeem, agapurka
- fajne ciuszki, ja kupilam takie koszulo body - 2 szt. ale szczerze to bylam srednio zadowolona, bardziej polecam body na ramiaczkach
i do tego koszula z krotkim rekawkiem bo te bodo koszule sa takie sztywne bardzo, nic sie nie rozciagaja dlatego trzeba dokladnie sprawdzic wymiar

Gosiaczek
- gratulujemy 7-miu wspaniałych ząbków

darka
- widze ze nie tylko ja mam "ulubiencow" - hehe kazdy pewnie ma
ja malemu prasuja a dla Nas wlasnie zasada ze sie na dupie wyprostuje chociaz zawsze wieszam pranie tak zeby sie nie zmielo

emilia1
- sprawdze mleko 3ke gdyby bylo za cienkie to moze wtedy 3 r
co do wit D - tak dajemy nadal, przy szczepieniu zapytam do kiedy mamy podawac

MajaCh - u Was tez tak ciezko wychodza zabki 4-ki? bo u Nas jedna wyszla 4-ka a reszta to ma takie buły mega i czekamy ciagle

Nic znikam bo Patryk spi a mam jak zwykle i pewnie kazda z Was milion rzeczy do zrobienia

• Mamusie
Nio i oskar ma juz 2 drzemke spioch sie z niego zrobil jak zaczol chodzic bylam z nim na podworku godzinke pochodzilam z nim po ulicy ale szedl grzecznie za raczke bo buduja u nas kolejny dom i akurat dach stawiaja i halasuja a Oskar sie boi takich halasow podszedl na pare metrow przed budowe i stanol jak wryty potem za psem pobiegl dobrze ze w strone domu

Wy tu o 4-kach a my mamy dopiero komplet 1-ek 🙂 wczoraj kolezanka mi powiedziala ze jej siostrzenica ma 2 latka i UWAGA 2 zeby a zeby bylo smiesznie 1 na dole i 1 na gorze ona nadal je papki bo gryz nie umie a ja sie martwilam ze moj tak dlugo ma 2 bo doslownie przed roczkiem doszedl mu 1 a teraz niedawno 2 do kompletu i widze ze 2 na gorze sie pchaja a co z tymi na dole nie widze bo rozbojnik nie da sobie do buzi zajrzec bo mysli ze chce mu jedzenie wyciagnac

Nie mam pomyslu co zrobic z mielonym klopsy sie znudzily jak i gotowane jak i smarzone, spagetti rowniez a mam jeszcze kapuste gotowana z soboty to trzeba jakies mieso a w lodowce tylko mielone hehe 🙂

Darka zazdroszcze obiadu hahahah wczoraj wysiadla kuchenka z piekarnikiem i czekam na reakcje Landordki tej Pani,od ktorej wynajmujemy.Masakra!!!!
A u nas wlasnie jedynki dolne i gorne mamy nic wiecej!!!