Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Macda widzisz JA OSTATNIO NARZEKAM ze za długo spi, bo w sumie uwiązana jestem nigdzie nie mogę się dalej wybrać bo wiem ze zaraz spać musi isc, inaczej jest marudna. A niestety w wózku nigdy mi nie zasnęła, no może kiedyś będąc jeszcze niemowlęciem, u znajomych tez nie ,nawet mając przy sobie małpę i zajaca jej maskotki do spania. A teraz kolejna godzina mija do 15h pośpi, tylko na jedzenie sie budzi , oby pogoda sie utrzymała i obyśmy na spacer zdarzyli się przejść

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Emilia Ja Sabinkę chyba niepotrzebnie pochwaliłam bo dzisiaj ciągle się budziła. Nie wiem co ją ugryzło

Emiliaeem Biedny Oluś. Ucałuj od cioci i Sabinki 😉
A chodzeniem się nie martw podobno chłopcy później zaczynają 🙂

Widzę że większość dzieci miało kiepską noc. Umówiły się dzisiaj?

Anja Śliczne zdjęcia

• Mamusie
Witam 🙂 Dzieciaczki dołączyły do Natalii 😜 U mnie nocka tym razem była super. o 20 tej do mleka dodałam kleik i spala do 4,30 wypiła mleczko troszkę pogadała i spałyśmy do 6,30 🙂 drzemka 2 godz była od 13-15 tej i o 19,15 już zasnęła . kupiłam dziś mleczko bebiko 3R i dałam jej 220 ml o 20 tej i zobaczymy jaka będzie nocka.

tilii ładni ci w tej fryzurce, też kiedyś taką miałam tylko jeden bok był całkiem wygolony 😉

anja piękne zdjęcia . Lilia jest słodka

emiliaeem jak tam dziś Oli 😘 i nie martw się ,że jeszcze nie chodzi przyjdzie czas to zacznie 😉

gosiaczek , mcda, aguparka ,maja spokojnej i przespanej nocki 😘 😘 😘

• Mamusie
a my dzisiaj odwiedziliśmy znajomych pod warszawą mają 18miesięczną córeczkę jest śliczna i cały czas się uśmiechała ale w ogóle nie była zainteresowana Lenką 😉 za to Lenka czuła się jak u siebie i wybawiła się Helenki zabawkami 😁

anjaP śliczne zdjęcia jej ale Lila to już duża dziewczynka 😜

McDa co do spania to ta znajoma spod warszawy powiedziała mi że jej córka budziła się na cyca co godzinę aż w końcu kiedyś jej nie dała a mała popłakiwała przez godzinę potem każdego dnia coraz krócej płakała i teraz przesypia całą noc. Tak poradzili jej znajomi i tak zrobiła z tym że na noc daje jej kaszkę 😉 taką http://www.manena22.otwarte24.pl/14,Bezmleczna-kaszka-zbozowa-pelnoziarnista-orkiszowa nigdy po niej brzuszek Helenkę nie bolał 😉

Tilii jej też bym chciała się kiedyś tak krótko obciąć ale mąż by się ze mną wtedy rozwiódł 😜 i jaka ty tam poczochrana jak dla mnie to fryzura jest ułożona 🙂 i ładnie Ci w niej 😉
A i kupiłam Lence domek jutro jej rozłożę i zobaczę jaka będzie reakcja 😁

Ja dzisiaj do mleczka dodałam kaszkę i zobaczymy jaka będzie nocka 🤢 😉

Dobranoc 😘

• Mamusie
witam
u nas noc piękna bo spałam całą noc, tzn od 24 do 7.30!!! 🙂 no ale Paulinka była dziś na wakacjach u moich rodziców 🙂 i się zdenerwowałam bo dzwoniła rano mama że jak zasnęła o 22 to obudziła się dopiero o 4, dała jej herbatkę i spała do 6, potem się powygłupiała z nimi i o 7 zasnęła i spała do 9!!! jeszcze nigdy tak długo ze mną nie spała;( hmmm
no ale ja bardzo tęskniłam, masakra, byliśmy na Epoce lodowcowej w kinie i cały czas myślałam o niej, czy już śpi, czy płacze, czy tęskni... i wieczorem nie mogłam zasnąć, tak jakoś dziwnie w sypialni bez niej jak nie trzeba było szeptać 🙂 i rano cicho, pusto, bez Paulinki, smutno... 😞

Gosiaczek a jak Lenka spała bo kaszce? i jak reakcja na domek??

ja mam już domek bo Paulinka dostała na roczek taki:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/513/img1822yl.jpg/][IMG]http://img513.imageshack.us/img513/2032/img1822yl.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/40/img1823oq.jpg/][IMG]http://img40.imageshack.us/img40/3553/img1823oq.jpg[/IMG][/URL]

hej ,Lilka swietna jest 🙂 kurde jak nam sie te dzieci zmieniaja 🙂
u mnie znow nocka przewalona. spac spac spac....
McDa to fajna frajfa dla malej ten domek ,co? 🙂

• Mamusie
dzień dobry
Ale namiot. Lilijce się bardzo spodobał, palcem pokazywała, a jak spytałam czy kupić, to kiwała głowa na tak. Paulince tez się podoba, zabawa widać przednia

Tilii fryzura b odważna, pasująca.
Ja się kurczowo trzymam prostych cieć, nawet nie stopniuje. co najwyżej długości zmieniam, . Ale naprawdę Tobie pasuje, do odważnych świat należy.

eee... tak mówicie ze mała moja duża a ona w 74 jeszcze spokojnie wchodzi, spodnie z 6 miesięcy na tyłek jeszcze wchodzą .Przy mnie tylko taka się może wydawać. Moja mama tez jak zobaczyła to mówiła ze jak ja na zdjęciach i kamerce widziała, to zgłupiała, i nie wiedziała jakie rozmiarów ki jej kupować. Wszystko jej zbyt małe na nią się wydawało , a dziś żałuje ze nie kupowała bo mówi ze w sam raz by było.

a odnośnie SNU, dzisiaj tez i u nas nocka nie spania, mała w nocy się mi rozgadała, rozbawiła, rozkreciła, z godzinę po łóżku buszowała, nie płakała . NAJLEPSZE BYŁO TO ZE JA ŚWIATŁO ZAPALAM, ona wtedy oczy zamyka, głowa do podusi i udaje ze śpi, światło gaszę to gadanie i kręcenie.
tak mnie rozbudziła ze zasnąć nie mogłam

sama znowu, reszta na Kopenhagę wyruszyła, my jak zwykle dalszym podróżom mówimy pas, psychicznie by mnie wykończyły, wole na spokojnie ten czas spędzić z mała w domu.
mała juz zaczyna marudzić , spać trzeba położyć, a wiec mówię na razie pa. wziąć się muszę za sprzątanie i pomału trzeba zacząć zbierać swoje rzeczy

• Mamusie

wczorajszy prezent od babci! Bardzo się jej spodobał, chodziła z nim prawie cały czas. Potem jej pokazałam ze można tam królika od spania wkładać i smoczka, to juz cały czas musiałam, wkładać i wyjmować .

• Mamusie
Witam

Dopiero zaglądam bo od rana sprzątam mieszkanko, mąż w pracy ale Lenka różnie raz się sama bawi a za chwilę wszędzie jej pełno 🙃

McDa domek super 😜 u nas nocka może być o 2 dałam jej wodę a o 5.30 mleczko spała do 7.30 z tym że dodałam mało kaszki do mleka ale będę stopniowo zwiększać aż będę dawała samą kaszkę 😉
Co do domku to wszystkie zabawki tam pochowała a jak się bawimy i ją chcę złapać to ona ucieka do niego 🤪

anjaP śliczny plecaczek ma Lila 🙂 no to rzeczywiście musi na zdjęciach wychodzić na większą bo moja też nosi 74 a nawet niektóre 68 się trafią 😜

• Mamusie
McDa Na szczęście nic nie muszę robić tylko po umyciu prostuję te dłuższe.
A jak wysuszyłam sobie na szczotce dużej to mi się nie podobało bo miałam taką wielką głowe 😉

Gosiaczek Śliczne imię. Podobała mi się Helenka ale tatuś nie chciał 😉

McDa Piękny ten namiocik Paulinki, widać że zadowolona,
Sabinka w swoim pól dnia siedzi. Mam trochę spokoju, podoba jej się pod daszkiem’
Jak przeniosłam Sabinkę do jej pokoju to pierwszą noc też nie mogłam spać. Masakra. Chodziłam sprawdzać czy oddycha hehe, ale to było tylko raz 😉 Teraz już luz

Anja Mi tez się wydaje że Sabinka taka duża na zdjęciach, a rozmiar nosi jeszcze 68, czasem 74.
Piękny plecaczek 😉

Chciałam wam powiedzieć że jestem uzależniona już.
Znowu byłam na moich ulubionych zakupach. 😉
A kupiłam:

Bolerko 2 zł

Spodenki 3/4 H&M - 5 zł

Bluza - płaszczyk Next - 3,50zl

Pozatym jeszcze super koszulę dla Filipa

Nie muszę dodawać ze jestem zachwycona 😜

• Mamusie
Hej wam dawno nie bylo mnie tutaj ale niestety brak czasu dziecko pochlania caly

Juz nie chodzi tylko biega wszedzie bieg ani na chwile nie usiadzie wszedzie go pelno lazienke musze zamykac bo jak do niej wejdzie juz nie chce wyjsc wklada nocnik do ubikacji grzebie w pralce choc gdy jest zalaczona boi jej sie jak ognia wycofuje sie od razu

Tili12345 swietna fryzurka bardzo odwazna mi by nie pasowala z racji wlosow kreconych wiecznie bym musiala z prostownica latac a mi sie nie chce

AnjaP wow lilka naprawd wyglada na duza dziewczynke i ma duzo wloskow w rozmiar kurcze 74 Oskar mial pol roku temu taki dzis tylko 86 i 82 nio i 80 tez jeszcze na jego dupsko wejdzie

Zrezygnowalam z orginalnych pampersow i przenioslam sie na hugisy bo maly ma lekka biegunke i prawie w kazdego pampersa cos napurta szkoda mi kasy na takie drogie a teraz byla akurat promocja 27 zl to prawie jak Dady 🙂

Emilaeem nie przejmuj sie i przyjdzie pora na twojego leniuszka, pamietacie jak wasze maluchy sie obracaly przemieszczaly a moj leniuszek nic zaczol sie obracac jak przyszlo mu do raczkowania a teraz smiga jak oszalaly czasem brak mi tych chwil rok temu narzekalysmy ze dzieci wciaz placza je cos boli a teraz sie za nimi uganiamy jak szaleni

U nas w dzien zdarzaja sie nawet i 3 drzemki po 1,5h cos mu sie poprzestawialo i spi choc od 2 dni spi tylko raz i klade go spac juz po 18 i dzis bylo to samo poszedl spac o 11 a wstal po 12 i na tyle spania proby polozenie spac konczyly sie niepowodzeniem a ze juz o 18 marudzil i plakal to go wzielam wykapalam i spi 🙂ale niestety rano wstaje o 5:30 😞

Ktore dzieciaczki juz chodza bo jestem po tylach

Darka Zuzia tez sama jeszcze nie chodzi. Staje itd, ale jak ma isc to woli na 4rech bo sie boi. Mysle,ze to kwiestia tygodni bo widze,ze chce ale sie boi.
Zabki pewnie Oskarowi ida 😁 stad te biegunki? fajnie ,ze napisalas !!!
wstaw nam zdjecie jak teraz wygladasz!!! ja Cie pamietam w dlugich prostych wlosach......
a ja tatusia zagonilam do kapania Zuzi!!!!!!!! 😁
ahhh pochwale ja troche bo tak nic nie pisze bo dla mnie to norma. Pokazuje,ze taaaaka duza urosnie, mowi hoham - kocham, wawewa-zaspiewaj a to smieszne!! i gdzie jest mama - tam. I takie inne male drobne sprawki 🙂 duzo pokazuje, bawi sie pileczka kulga ja do mnie i lapie itd. na schody jak juz pisalam pierwsza na sama gore leci...... pokazuje jak chce sie isc kapac - macha raczkami jakby wode trzepala. Pokazuje akuku i mowi cichutko KAKUKU hehh smieszna taka. Sama jje czasem jak jej pozwole. Czesto konczy sie to jak sie domyslacie miska do gory nogami ale zawsze w jednym miejscu bo jak ma jesc sama to w krzeselku do karmienia.uwielboa rowerek , ptaszki!!! nasladuje mewy. uwielbia fontanne. Dzieli sie jedzeniem itd. i uczy dzieci jak sie dzielic!!!!! to tyle jak sobie przypomne i nie bede brzmiala jak zwiariowana mama,ktora sie przechwala to Wam popisze wiecej 😁

• Mamusie
Cześć Kobietki!

Mój Syn stał się już dorosłym mężczyzną 🤪 Dzisiaj był u fryzjera i ma słodkiego irokezika na główce 🙃 Taki duży się teraz wydaje 🙂

AnjaP idziemy na wycieczkę, bierzemy misia w teczkę 🙃 Pięknie ten plecaczek wygląda 🙃

Jestem po joggingu,więc zmykam się kąpać 😜 Później wstawię fotkę 😉

• Mamusie
Dzień zleciał nie wiem kiedy mieszkanko posprzątałam ale zjedliśmy już na mieście bo i tak parę spraw było do załatwienia 😉

Lenka była strasznie zmęczona że nie miała sił jeść i zjadła mi tylko 140ml wiec na bank w nocy głód ją obudzi 🤢

emiliaeem koniecznie wstaw fotkę na pewne Olii wygląda uroczo 🤪

darka moja jeszcze 😜 nie chodzi 😉

MajaCh zdolna twoja Zuzia 🙂

Tilii super zakupy bo nie dość że ładne to jeszcze za grosze ja tez kupiłam kilka ciuszków Lence ale w Centrum handlowym fajne są teraz obniżki kupiłam jej dwie pary getrów każda para po 9,90, dwie bluzeczki jedna za 17zł a druga za 26zł i kurteczkę na jesień za 39.90 przeceniona z 99zł 😉 Więc jestem zadowolona 🙃

a mąż robi mi drinka Malibu Exotic Breeze hmm już nie mogę się doczekać 🤪

• Mamusie
Halo halo

Żyjemy!!!

Dzis dzien sredni
Maz pracowal zanim zjechal do chalupy to 14 byla
Super ze te duchoty przystopowaly jak na razie, w koncu nie mamy w mieszkaniu ponad 30 stopni tylko 25 🙃

Na szczescie jestesmy zdrowi
Patryk szaleje
Ważyliśmy go u pediatry jak byl chory ale tak sie rzucal na wadze ze wychodzila srednia 10 kg

Tak jak pisalam to nie dajemy mu juz jesc miedzy 23-24 tylko przed 21 dostaje 250 ml i spi przynajmniej do 7
Nocki (jak oczywiscie jest zdrowy) standardowe srednio od 21 do 7 przespane w calosci

Chodzi dosc szybko ale przy meblach, sam jak na razie niet

Co do rozmiarowki to powiedzmy ze sredni rozmiar to 80 ale ta rozmiarowka jest taka rozna a PAtryk do puszystych nie nalezy (i strasznie sie ciesze
bo wystarczy ze ja i maz upasieni jestesmy 😜) ze niektore body np nosi w rozmiarze 0-3 m-ce - haha sie smieje ze rosna razem z Nim

Ja zdarzylam wybrac sie do okulisty - oczywiscie znowu wzrok gorszy a okularow nie chce mi sie nosic zwlaszcza jak wychodze z domu

Zebralam sie w koncu i przygotowalam kolejna partie fot do wywolania
A ze kupilam kiedys na gruponie karte stalego klienta z wywolaniem fot i gratisowa przesylka to chcialam znowu skorzystac

i co? i dupa to trzeba takim programem wysylac a ciagle nie moge sie do tego programu zalogowac 😠 😠 😠
a jak zarejestruje sie od nowa to uznaja mnie za nowa osobe i nie bede mogla z tej karty stalego klienta skorzystac

Tiliii
- gratuluje zakupow, ja tez uwielbiam szmatex-y
Super ze Sabinka ma swoj pokoik
A okno w skrytce z pewnoscia sie przyda
I jak Sabinka śmiga ładnie ale sie macie fajnie z takim metrazem Patryk sie smial jak ogladal filmik
namiot super, tez sie zastanawiam czy nie kupic juz ale kurcze chyba na sufit bym go musiala dac

i widze fotka fryzurki, pasuje Ci

Gosiaczek
- pytalas o szczepienie, pewnie juz dziewczyny napisaly
w 13 m-cu jest, my planujemy jeszcze na pneumokoki zaszczepic,
widze ze zakupy udane

McDa
- jakbym czytalam o Patryku, tez juz coraz ciężej jest zatrzymac go w wozku a spacery wlasnie tak wygladaja ze
chwile posiedzi a tak to z wozka zabrac i pcha wozek albo najlepiej chcialby raczkowac
czytam ze Paulinka pokazuje "oczko" a u Nas nic

super ze wykanczanie domu idzie pelna pare
widze namiocik domek - bardzo ladny

emiliaeem
- to Olka niezle komary urzadzily
no prosze fryzjer zaliczony,
ja sobie nie wyobrazem Patryka u fryzjera, chyba bedziemy wlosy zapuszczac, on sobie nie da obciac

anjaP -
super zdjęcia no i urlop na maxa wykorzystany widze

emilia1
- przeczytalam ze dajesz mleko 3, my jeszcze na 2
przerazilam sie troche bo u Nas jeszcze duzo mleka pije Patryk i oby nie bylo jakis rewolucji ze spal bedzie mniej czy cus

darka
- super ze jestes, hehe Oskar szaleje

hej hej 🙂 Wercia jaki poemat kochana !!! ja to bym musiala wszystko zapisywac ,zeby spamietac...... ☺️
Co u mnie. Wyslalam meza na taki bazarek taniosci - carboot zeby posprzedawal rzeczy po malej lacznie z tym wozkiem,ktory tak mi tu zalegal. 🙂 pozniej do niego dolaczymy moze znajde tez jakies ubranka na wyrost dla Zuzi bo tam mnostwo roznosci 🙂 taniej jeszcze niz w second hand'ach. Zuzek spi i co Wam powiem!!!!!!!!!! wczoraj nakarmilam ja przed kapiela,a zawsze robie to po. I przed kapiela tez zrobila kupke. Po kapieli juz bez jedzenia poszla spac po 19.30 i spala spokojniej! bez pobudek takich czestych. Co prawda budzila sie ale dwa razy mniej niz zawsze teraz naprawde bo bylo jej niewygodnie. I musialam ja przekladac. A wstala o 5tej razem z tata , dostala butle i spi dalej do teraz 😮 jestem w szoku ale przyanjmniej wiem,ze napewno na noc nie bedzie jadla.Najlepiej zeby po kupce szla spac - taki wniosek! 🙂
Wercia dobrze,ze w koncu znalazlas czas na okuliste!
Dziewczyny jakie traby powietrzne w Polsce, co sie dzieje.......kolezanka z innego forum wrzucila na FB filmik z jej domu nagrany...szok.Obok przeszlo tornado.....jakies 0,5km od jej domu.

• Mamusie
Witam

Nocka standard dwie pobudki i obudziła się o 7 ale leżała w łóżeczku do 8 i sobie gadała po swojemu 😜

MajaCh nie ma to jak kupka przed snem 😁 a pogoda u nas szaleje 🤢

wercia no no ale poemacik trzasnęłaś aż miło 😉

a tu Lenka w swojej furze 🤪

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/525/wp000034t.jpg/][IMG]http://img525.imageshack.us/img525/6245/wp000034t.jpg[/IMG][/URL]

Miłej niedzieli 😘

• Mamusie
Witam
Jakas senna ta niedziela dzisiaj, chyba zaraz zalicze kolejna kawe

My po kosciele i po Tesco 😜 akurat mamy po drodze z kosciola Tesco to idziemy po mszy i mam okazje conieco kupic

MajaCh - super ze macie okazje sprzedac niepotrzebne juz rzeczy i jest miejsce na nowe nabytki 🙂

Gosiaczek
- wow ale bryka, Lenka jak prawdziwy kierowca wyglada

Tak kusicie tymi zakupami ze wybiore sie do szmatex-u chyba

Zapomnialam sie pochwalic ze w zeszlym tyg udalo Nam sie wybrac do Carrefoura po proszki dla Malego i przy okazji w centrum handlowym kupilam sobie troszke bizuterii sztucznej na lato i pasek
a ze byla promocja jak sie kupi za 100 zl to 20% rabatu - wiec za 80 zl kupilismy: buty, naszyjnik, kolczyki, pasek, i 8 par skarpet

Czy Wy pierzecie juz w normalnym proszku ubranka dzieci? Czy prasujecie?
Ja nie umiem sie rozstac z Dzidziusiem 😜 a prasuje bo ciuszku lepiej wygladaja wyprasowane bo tak ogolnie to nienawidze prasowac i naszych rzeczy nie prasuje tylko te ktore juz trzeba 😜
Aha i na 99% montujemy zmywarke - juz nie moge sie doczekac 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
wercia ja małej piorę w proszku Lovela i jakoś nie zamierzam narazie tego zmieniać bo i tak jej ciuszki piorę raz w tygodniu aż mi się pralka uzbiera bo ma tyle ciuchów 😮 Nasze ciuchy i Lenki prasuję oczywiście te które tego wymagają 😜
A co do niedzieli to u mnie tez senna Lenka spała 2h a ja 1,5h 🙂 a teraz jesteśmy już po obiedzie i idziemy na spacer 🙃
Zmywarka super sprawa zwłaszcza jak goście wychodzą 😁 😁 😁