Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
witam,

AnjaP fajnie że zaglądasz jeszcze 🙂

Gosiaczek obraz super ale powiedz mi jaki masz kolor tej ściany na którym wisi obraz??? mam nadzieję że pamiętasz, takiego szukam do salonu 😉 właśnie taki jasny popiel 🙂

i paulinka coraz bardziej niegrzeczna, jak się jej coś nie podoba to zaczyna piszczeć i płakać!! np z wózkiem tak jak u Lenki albo najczęściej jak daję ją do łóżeczka to się szpanuje, rzuca i piszczy, potem strasznie płacze! ach te dzieciaki/....

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
gosiaczek rewelacja obraz!
Lenka od dwóch dno starsznie zaborcza i ciagle mama i mama, ja chce do pracy bo szału dostane! Jak jest na dworze albo są dzieci to spoko, nie wiem o co jej biega.

anjaP no to urwanie głowy u Ciebie, obyś się ze wszystkim ogarnęła 🙂

McDa gratulację!

idę gotować obiad.

• Mamusie
tedit26 napisał(a):
gosiaczek rewelacja obraz!
Lenka od dwóch dno starsznie zaborcza i ciagle mama i mama, ja chce do pracy bo szału dostane! Jak jest na dworze albo są dzieci to spoko, nie wiem o co jej biega.

hehe coś mi się wydaje że chce rodzeństwo 🤪

MajaCh życzę lepszych nocek 🙂

• Mamusie
Witam

Informuje ze zyjemy
Angina powoli mija, goraczki juz nie ma, bardzo ciezko mu ja zmierzyc

Upal za to nadal trzyma i 29 stopni w mieszkaniu 😠

Tak piszecie o zachowaniu Waszych dzieci i to jest kolejny etap rozwoju bo Patryk sie tak zachowuje wlasnie od jakiegos czasu - wrzask o byle co a jak nie jest po jego mysli to tragedia

tu ciekawy artykul
http://www.edziecko.pl/male_dziecko/1,79338,7288148,Rozwoj_dziecka__Co_naprawde_umie_roczny_maluch_.html

Jeszcze teraz ciagle siedzimy w domu zeby sie podkurowal to juz normalnie dostaje szalu, bez kija nie podchodz 🥴 🥴 🥴 🥴

Chce wyjsc!!!!!!!!!!!!!!

McDa
- gratulujemy

Gosiaczek -
super obraz

• Mamusie
wercia dobrze że Patryk wraca do zdrowia a te upały nas wykończą 🥴 Widzę że te nasze dzieci nas testują moja w każdym bądź razie ma przerąbane bo ja się nie daję niech wie kto tu rządzi szkoda 😉 mi jej jak tak płacze i krzyczy no ale robię to dla jej dobra i swojego 😉 a najśmieszniejsze jest to wierzganie nóżkami 😜 Np. podchodzi do zabezpieczenia kantów od stołu i go dotyka i patrzy się na mnie a jak ja mówię że nie wolno to go wtedy odrywa 🤢

wercia dobry ten artykuł 🙂 wynika z niego ze nasze dzieciaczki jak najbardziej są normalne 😁

ahhh u nas tez nerwy o wszystko 😁 wiec nie przejmujcie sie scenami 😁 pisalam juz jakie Zuzia robi awantury to jak najbardziej na miejscu bo dziecko odkrywa,ze moze miec swoje zdanie i cos CHCIEC i to jest najwazniejsze ponad wszystko.....tylko my ,rodzice musimy odkryc granice,zeby na glowe nie powlazily....

• Mamusie
kurcze jest na gruperze sesja za 99 zł 30 zdjęć obrobionych cyfrowo i zretuszowanych na płycie dvd w formacie małym i dużym, nie wiem czy kupić 🙂 fotografa nie znam, jest to w Bielsku czyli niecałe 20km od nas.... chyba się skuszę... zdjęcia chyba nie są wywołane bo pisze że rabat 25% na wywołanie ale to w sumie mozna potem gdzieś taniej wywołać... http://gruper.pl/x.php/1,22742/Bielsko-Biala-Bielskie-Studio-Fotografii-studyjna-sesja-fotograficzna-do-wyboru-dziecieca-rodzinna-ciazowa-dla-par-glamour-.html?zanpid=1655980589939414016

co myślicie?

• Mamusie
McDa GRATULUJE!!!!

Gosiaczek Obraz pięknie się prezentuje. Mała ślicznotka.

Ze względu na dzieci teściowie ze znajomymi postanowili jednak gdzieś wyjechać. I jutro wylatują do Turcji. Jest dużo taniej, dletego że last minute. A wycieczkę wyszukała im pani z biura Sky Club, bo okazało się że pracownicy o niczym nie wiedzieli i jest im strasznie głupio że sprzedawali wycieczki. Więc teraz w ramach rekompenasty wyszukała w konkurencyjnym biurze.
Ale kasy pewnie i tak za dużo nie odzyskają.

• Mamusie
Witam

Lenka od 20.30 śpi ja robiłam porządki w szafkach i ogarniałam kuchnię 😉 powoli zaczynam sobie sprzątać bo w sobotę urodziny Lenki 🙂

McDa farba nazywa się Intyicja 😉 z kolekcji Evy Minge ale nie wiem czy jeszcze ten kolor jest w sprzedaży bo było to trzy lata temu 😉 co do sesji to u mnie trwała 3 godziny a tu hmm 1,5 h to dość mało ale jak facet spoko to nie będzie na zegarek patrzył 😉
Widziałam jego galerie bardzo fajne zdjęcia wiec widać że dobry z niego fotograf wiec moim zadaniem kupuj 😁 no i fotograf przystojny o ile to on 😜

Tilli wyczytalam,ze jak karta klienci placili to odzyskaja pieniadze jest nawet artykul na tvn24, oby im sie udalo, a nie sadze,zeby gotowka placili za wycieczke..?
Zuzia zasnela po dlugiej walce.....zaraz sie ide porelaksowac w wannie 🙂 maz wraca po 22giej z pracy wiec mam wieczor pelen mozliwosci tylko dla siebie 🙂
moze porobie opaski zeby w sb je na ebayu wystawic 🙂

• Mamusie
Gosiaczek dzięki za nazwę farby, już zapisałam i przejadę się do dekorala i zapytam 🙂

kupię tę sesję, już zdecydowałam, mam nadzieję że jakieś zdjęcia będą ładne 🙂 a jak nie to wtedy przejdę się to tej mojej fotografki co chciałam, tylko tam 500 zł trzeba dać 😠 oby te były ładne 🙂

mała dziś spała tylko raz, pierwszy raz się jej tak zdarzyło, ciekawe czy to jednorazowy wybryk czy tak zostanie;( spała od 11.30 do 13.30 i zasnęła dopiero o 21.30!!! o 17 miała kryzys, tak marudziła że szok, potem przyjechali goście to się rozbawiła ale o 21 już była bardzo zmęczona, także dałam jej jeść i zasnęła chyba w 3 minuty 🙂 ciekawe jaka będzie nocka...

• Mamusie
MajaCh dzięki za odpowiedz bo się zastanawiam 😉 a mnie natura nie dała za dużo 😉

McDa nie wiem jak Paulinka ale z moją Lenką to nigdy nic niewiadomo jednego dnia śpi dwie godziny raz dziennie a już następnego dwa razy po 30 min dzisiaj np. spała dwie godzinki 🙂

Dobranoc 😘

• Mamusie
Cześć Dziewczynki!

Dalej tkwimy na budowie, ponieważ mąż ma urlop, więc czasu nie za wiele 😞
A jestem zakręcona jak baranie jajca 😮 Co się okazało wizytę u ortopedy miałam 3-go,a nie 4-go (tak jak się udałam) 😠 I przepadła 🥴 Dopiero 14 lipca...

Oluś zdrowy,ale tak pogryziony przez komary,że aż wylewy podskórne się porobiły 😮 Byłam u pediatry i dostaliśmy maść na antybiotykach. Poza tym znów idą zęby 😞 Tym razem przedtrzonowe, więc czekają nas trudy i znoje 😮

Spokojnej nocy 😘

Gosiaczek napisał(a):
mam pytanko robiła sobie któraś zagęszczanie rzęs metodą 1:1 czy warto czy lepiej nie????

ja jestem instruktorem zagęszczania i robiłam też...mam wypróbowane z secret lashes bo inne mogą dać ci też odczyn alergiczny co jest straszne bo sama się przekonałam jak byłam na szkoleniu nad morzem...wstałam popuchnięta..efekt powalający...ja lubie kabaretowe...czyli najdłuższe och.. 😜 wyglądają jak rzęsy słonia z ulicy sezamkowej,....oko jest tak wyraziste "otwiera się" opłaca się zrobić! tylko pamiętaj ze nie mozesz wtedy dawać toników mleczek i nie stosować na rzęsy kremu bo rozpuszczają klej

McDa87 napisał(a):
kurcze jest na gruperze sesja za 99 zł 30 zdjęć obrobionych cyfrowo i zretuszowanych na płycie dvd w formacie małym i dużym, nie wiem czy kupić 🙂 fotografa nie znam, jest to w Bielsku czyli niecałe 20km od nas.... chyba się skuszę... zdjęcia chyba nie są wywołane bo pisze że rabat 25% na wywołanie ale to w sumie mozna potem gdzieś taniej wywołać... http://gruper.pl/x.php/1,22742/Bielsko-Biala-Bielskie-Studio-Fotografii-studyjna-sesja-fotograficzna-do-wyboru-dziecieca-rodzinna-ciazowa-dla-par-glamour-.html?zanpid=1655980589939414016

no ten pan z aparatem niczego sobie hehe 😜 jak masz okazję to ja bym kupiła

co myślicie?

McDa87 napisał(a):
witam,

i udało się, jestem pani mgr!!!!!!!! 🤪 jutro robię grilla i oblewamy 🤪

mała dziś marudna strasznie, ale to ewidentnie zęby;(

Tiliiiwspólczuje teściom i Fifiemu, najgorzej on, bo dziecku to ciężko wytłumaczyc....

gratuluję!!!!! 😁

• Mamusie
Witam

Nocka taka sobie no ale to pewnie przez duchotę w domu 🤢 Więc się nie wyspałam 🥴

Ja już druga pralkę prania nastawiłam, umyłam maliny i zaraz robię placek o ile Lenka mi da 😜 no i muszę dzisiaj posprzątać całe mieszkanko 😉

megan
dzięki za odpowiedz 🙂

Miłego dnia 😘

Ale liiipaa u nas od rana pada 😞 mialysmy isc do przedszkola piatkowego a tu takie zaskoczenie..no nic pojdziemy pozniej do kolezanki ona ma coreczke to sie dziewczyby wybawia.
Dalam Zuzi chlebek z maslem.....nie ma miejsca na stole gdzie by nie byl wsmarowany, i do buzi wpycha ile moze.....hehe

• Mamusie
Dzieńdobry!

Mcda gratuluje magistra!

dziekuje za limk do artykułu o 1-roczniakach - roche mnie uspokoił..

Musze sie wam kobietki pochwalić..otóż za 2 tyg wyjezdzam do Polski gdzie maz przeznaczył dla mnie niemal 800zł na shopping 🤪 🤪..(nie moge sie doczekać) ...narzekałam na brak kuchni i wogóle......i prosze:
Po wielu m-cach oczekiwania dostaliśmy odpowiedx z Finanzamtu i otrzymamy reszte Kindergeldu - ok 1200e i w przyszłym miesiącu do końca urządzimy mieszkanie!!! Okazało sie że strona niemiecka wysłała w marcu!! 😮 papiery do Polski a stamtąd odesłali dopiero teraz!! 🤔 🤔Musimy tylko wypełnic zaświadczenie ak bedziemy w Polsce desłac i po paru dniach bedą pieniązki.

Co do niegrzecznych dzieciaczków to Fifi jak m czegoś zabronie, bądź mu sie nie podoba zaciska piąstki i buźke i wydaje z siebie takie "yyyyyy!!" 😁

No i zmieniły sie drzemiki - w dzien musi spać przy mnie w pokoju bo inaczej budzi sie z płaczem 🥴..przy mnie przespi 1,5h a sam nawet 20 mni nie...

Agapurka to znakomity przyplyw gotowki! 🙂 Ladnie sie Germany zajmuja obywatelami, nie mozna narzekac , a w Pl....nie ma przeplywu informacji droga internetowa....to samo jak z Anglii wysylam dokumenty przez ambasade nawet czekasz bog wie ile bo polscy urzednicy "maja czas"...przykre.
A tu kochane prosze bardzo zlosci mojej corki Jeczydupki ,wrzucamy same usmiechniete zdjecia jakby nie bylo tej drugiej strony 😁 moze i Wy pokazecie placzkow? 😜 napewno macie sfotografowane takie oblicza 😁
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/42/desktop4c.jpg/][IMG]http://img42.imageshack.us/img42/5503/desktop4c.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]