Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Dziewczyny możecie polecić jakiś krem do twarzy na zimę? dla mnie oczywiście może macie jakieś sprawdzone 😉cerę mam raczej mieszaną 🙂

Maja ty to masz zdolności manualne wiec pochwal się jak już zrobisz te ozdoby 🙂 a ten tablet też już ci przyszedł bo ja cały czas się nad nim zastanawiam?

wercia u mnie to samo jak Lenka jest przemęczona albo ma dużo wrażeń w ciągu dnia to też się przebudza z płaczem w nocy 🤢

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Czołem 😜

Olek od rana walczy ze sraczuszką 😮 Leje się z Niego ostro ☺️ Podałam Acidolac,więc trzymajcie kciuki aby pomogło i się nie odwodnił 😮

Agapurka znam ten ból 😁 Kasa rozchodzi się jak świeże bułeczki 🙂

Gosiaczek ja bym proponowała pójść do dobrej apteki i tam pani farmaceutka doradzi jakiś dobry dermokosmetyk. 🙂 Proponuje kremy EURECIN, ale czy ochronne maja to naprawdę nie wiem... Osobiście smaruję się dziecinnym Bambino a przed nim Vischy 🙂

• Mamusie
hej kobitki 😉

I u mnie biało się zrobiło 😆 😆 Natalia wstała dziś po 7 i od godz 12 śpi 😉

gosiaczek super ten tablet mam go w zakładkach i zamówię Natalii na gwiazdkę znalazłam za 33 zł + wysyłka 😉

tedi no to masz za sobą najtrudniejszy dzień w pracy teraz to juz będzie leciał dzień za dniem 😉

wercia zdrówka

aguparka super ,że dostałaś kredyt udanych zakupów 😉

rose super że nas czytasz no i że sie co jakiś czas odzywasz 😉

emiliaeem no naprawdę ładnie Aleksandro waży i nie przejmuj sie w końcu ruszy dupsko i będziesz za nim biegać 😁 😁

Mcda mi też sie podoba ten prezent z kubkiem 😉

Ja tez zauważyłam im bardziej Natalia zmęczona to nocka do dupy z krzykiem i pobudkami 😞 Ja tez mam dylemat jak Natalia zareaguje na choinkę , ale cóż najpierw ją ustroje i zobaczę reakcję, najwyżej pościągam babki zostanie w samym łańcuchu 😁 😁

emiliaeem może to wirus albo zęby . Natalia ostatnio po kiwi robiła kupę za kupą

• Mamusie
Lenka właśńie zasypia 🙂

emiliaeem
trzymam kciuki za małego oby przeszło dobra jest też Smecta 😉 i dzięki za poradę w sprawie kremów poczytam o nich 😉

emilia ja jakbym miała choinkę na podłodze to od razu musiałabym obstawić ją jakimś płotkiem 😁 wystarczy że u mamy i teściowej bedę musiała ją odganiać 😉

Hej Kochane,
troszkę nas nie było, ale mam ostatnio mega urwanie głowy, już świąteczne po części . Szał prezentów przyszedł, rodzice obkupienie, dzieciaki w połowie, "brzydsza połowa" mi została do obkupienia 🙃
Ostatnio też mam megaśną chandrę , głowa mnie od dwóch dni bardzo boli 🤢 koszmar jakiś, niech już spadnie śnieg, bo szarówka mnie dobija.
Poza tym Maksiak jest mega ruchliwy i tak jak Wy wieczorem padam na ryjek , starsza tez się dokłada wybrykami 🤨
No dobra pomarudziłam ,podczytam też co u Was słychać bo jakoś ostatnio na nic ani chęci ani za bardzo możliwości nie ma , nie mniej ściskam ciepło i pamiętam .

• Mamusie
gosiaczek hehehe ja właśnie mam taką od podłogi z 1,5 metrową 😁 😁 ale zaryzykuje 🙂

emiliaeem adilac to nazwa takich podobno czekoladek do kupienia w aptece nie wiem bo nigdy nie widziałam czegos takiego, ale możesz zapytać bo smecty to np mój syn nie chciał pić

kinga witaj 🙂 u mnie właśnie dziś biało się zrobiło 🙂 widzę ,że robisz prezenty wszystkim , my w tym roku to chyba tylko dzieciakom 😉

• Mamusie
Kiniek świetne zdjęcie w awatarze 🙂 no nam to wszystkim jakieś SPA by się przydał ale takie tygodniowe bez dzieci żeby się zregenerować 😁 hehe pomarzyć piękna rzecz 😉
Ja muszę w końcu załatwić sprawę prezentów w przyszłym tygodniu tylko Lenkę muszę sprzedać siostrze bo z nią się nie da robić zakupów 🤢 Jedyny prezent jaki mam to dla męża i siostrzenicy 😉

emilia co do smecty to ja Lence dodawałam do jedzenia bo tak pisze na ulotce ale sama ją piłam jak miałam zatrucie to nie ukrywam że pomogła 😜

Gosiaczek Twoja dama tez pierwsza klasa 😉 oj SPA oj matko nawet mi takich wizji nie przedstawiaj, bo mi się wyć chce 🙃 mam koszmarny problem, bo mam mega niechęć do leków sama świadomość, że w tym tygodniu łyknęłam już 3 ibupromy powoduje wojnę wewnętrzną miedzy bólem, a niechęcią do leków 🤢 a głowa mi pęka w szwach ,nie wiem o co chodzi ,czy stresy aż takie żniwo zbierają czy to ta pogoda jednak 😮

Emilia no poniekąd zostałam sforsowana, bo pomimo, że z rodzicami dzieli nas pół Polski to Ci już paczkę prezentów wysyłają, więc nie ładnie by było tak nie odwdzięczyć się chociaż jakimś drobiazgiem ☺️ a mąż za kochany,żeby mu czegoś nie sprezentować ,aż taką zołzą nie jestem ,za bardzo mnie rozpieszcza ostatnio ☺️

Dobra zmykam bo już widzę,że robię wszystko by nie wziąć się za pisanie prac zaliczeniowych eh

• Mamusie
Witajcie,
ja znowu wpadam jak po ogień 🙂)daaawno mnie tu nie było. u nas jakoś leci, wróciłam do pracy 😞( mała z babcią więc to jedno mnie ratuje, że jestem o nią całkowicie spokojna. Widzę, że dzieci rosną i coraz bardziej samodzielne się robia. Nasza mała za to straszy łobuz się zrobiła, wszędzie włązi, wszystko otwiera i jak czegoś nie dostanie to wrzeszczy na potęgę. Kurcze, starsza córka nigdy takich numerów nie robiła, nie wyrzucała rzeczy z szafek i nie darła się jak wściekłą....w kogo to dziecko poszło 🙂)

Gosiaczek podpowiedz mi co kupiłąś mężowi, może skopiuję pomysł bo narazie to jeszcze nic nie mam.

pozdrawiam was mocno i wybaczcie, że jużnawet nie zaglądam systematycznie. może w swięta postaram sięcoś poczytać

Gosiaczek tablet jeszcze nie, to ma byc prezent od chrzestnej chyba bo mi podsunela linka,zebym zobaczyla ale ja bym i tak kupila 🙂 napewno frajda dla malucha bedzie 🙂 kupilam juz pierdolki na te ozdoby tylko czekam do wieczora jak szogun pojdzie spac 🙂
teraz macham kotlety z piersi dla meza wczoraj kapuchy nagotowalam i dzis jak balony chodzimy 😁
Kasia 😁 Kinia 😁 :*

• Mamusie
witajcie
u nas nie zbyt ciekawie szpital domowy, niesety. Jednak nas nie omineły choroby. 😞
Mała na dole lezy Adam na górze z anginą .
Ja na urlopie , jeszcze zdrowa.Ale nie wyspana, bo w sobotę jednak do 3 impreza a w niedziele temeratura Lilki. mała od niedzieli zasypia i budzi sie nam co 10 minut. teraz padla ale spi tylko na moich kolana i budzi sie co jakis czas z płaczem. ja boje sie zasnoc, oczy na zapalkach i tony kawy.az sie trzese cała. maz dzis tez pół dnia nocke odsypiał zanim do pracy poszedł. a jakby tego jeszcze było mało ,dzis Adam z ggoraczka do domu wrocił.

o mikołajkach nie mysle. na ten czas w adama skarpecie sie tylko cos znajdzie
nie napisze nic wiecej bo jedna reka dysponuje
kinga emilka kasia heyka

• Mamusie
Lenka zasypia a mąż na imieninach ja z Lenką do ciotki nie chodzę bo jej dom to istna palarnia 🤢

Kiniek ten ból głowy to pewnie przez stres, przemęczenie itd. Ból jest straszny to samo mam ja moja siostra i koleżanka czasem tak boli że nie da się wytrzymać a przy tym wymioty i osłabienie organizmu że człowiek myśli że zemdleje 🤢
Oby przeszło 😘

Kasia witaj i zaglądaj częściej 😉 Co do prezentu to kupiłam mu sweter ale muszę kupić mu jeszcze rękawiczki skórzane bo od kilku dni słyszę że chce sobie kupić 😜

Maja no ja pewnie też kupię jej tableta pod choinkę 😜 bo cały czas chodzi mi po głowie 😁

anjaP oj zdrówka dla Was kurcze ale choróbska się panoszą 😘 😘 ja też ciągle słyszę że ze znajomych ktoś chory nawet teściu ma anginę 🥴

• Mamusie
ale super, ile nas dzisiaj jest, i Emilia, Anja, Agapurka, Kasia no prosze oby jak najdłużej 🙂

ja jutro wyruszam do miasta na zakupy troszkę już świąteczne ale po prezenty może pojadę w weekend, jutro po pracy po 15 pojadę bo mama moja się może zając Paulinką i pojadę sama, czego nie lubię 😞 ale co zrobić, kiedyś trzeba... muszę zamówić te roletę rzymską do kuchni a i tak się boję że już przegapiłam i na święta nie zdążę 😞 do tesco na zabawki zobaczę bo podobno są duże promocje, do auchana też jakieś zakupy zrobić itd...

mała śpi, jak wstała o 7, miała drzemkę od 11 do 11.30 i zasnęła o 20... o dziwo nawet była grzeczna i w miarę szybko zasnęła... wczoraj to była masakra, łącznie z nocą, spałam chyba z 3 godz... teraz jeszcze przygotowuję lekcje do szkoły i zmykam spać.. a do tego wszystkiego RAZEM z Wami boli mnie głowa i dostałam okres. 😠

• Mamusie
nie miałam czasu pisac wczeesniej ale wysłałam meza po spiworki do wózka i do spania
i kupił.
http://www.mamaenkids.nl/lodger-bunker-jade-bk539-p-6121.html?osCsid=5f1aede839808e884c6f6473553b5698

i do spanka, z odpinanymi rekawami i mozliwoscia zrobienia nogawek

http://www.amazon.de/dp/B008E3KS0M/ref=asc_df_B008E3KS0M10890382?smid=A3JWKAKR8XB7XF&tag=sdc_baby_retail-21&linkCode=asn&creative=22498&creativeASIN=B008E3KS0M
mała w nim jak niedzwiedek wygląda
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/713/img9657u.jpg/][IMG]http://img713.imageshack.us/img713/2307/img9657u.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Cześć Dziewczyny.

U nas też nie najlepiej, do biegunki doszły wymioty, o tyle dobrze,że temperatury nie ma. Cały czas podaję Olusiowi Acidolac na przemian z Dicoflorem, ponadto Smecta i Orsalit...
Na wieczór miał pierwsze objawy odwodnienia, rano już lepiej po tych elektrolitach,ale znów Go przegoniło 🥴 Kontroluję, jak do jutra nie minie- ruszamy do lekarza 🤨

Zajrzę później! Buziaki

AnjaP pozdrów od nas tego kudłatego misia poniżej 😁 😉

• Mamusie
Mikołajkowe dzień dobry 😜

Nasz śnięty 😉 zostawił małe co nie co pod poduchą 🙂 Olek dostał tańczącego Mikołaja i wyje jak Go widzi, potwornie się boi 😁 A jaki grzeczny, jak mówię, że Mikołaj idzie 😁 Szok 😁

Wczoraj dałam Małemu dwa razy Smectę do obiadku i dziś już luźna kupa była tylko raz, mam nadzieję,że do wieczora już nic nie będzie ☺️ Cały czas jedziemy na elektrolitach,a samopoczucie Olka jakby lepsze... Zobaczymy.

Ja umieram od bóli miesiączkowych 😮 A jeszcze do soboty chcemy się przeprowadzić...
Urwanie głowy dosłownie!

ho ho ho co u was?ja na mikołaja od rana jeżdże na szmacie i sprzątam bo się mają zjeżdżać do Marcela...wczoraj mój mąż jak nigdy!!! stwierdził że pewna pani w sklepie ma bardzo ładne perfumy 😮 więc poleciałam za nią wyniuchałam..rzeczywiście ładny no i zapytałam...oczywiście w dzisiejszych czasach ludze są tacy gburowaci ze baba patrzyła na mnie jak na pierdolnięta jakbym urwała się z innego świata ja bym to uznała za komplement a ona odpowiedziała tak wyniośle i poszła..dziwnie... ale ważne że mam nazwę...

Emiliaeem a jakie proporcje smecty robisz dla malego? ja mam jeszcze kilka saszetek ale balam sie malej robic bo wlasnie nie wiem jak....
Megan Ty to tak fajnie opisujesz z grubej rury 😁 a w koncu jakie to byly perfumy? 😁