Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Emilia1 ja juz mam choine 😁 i nawet 3 !
W jadalni duza biala, w salonie malusia na kominku stoi z lampkami zielona,a dzis Zuzi do jej pokoju kupilismy rozowa taka 90cm i juz miala lampki do tego sa na baterie .. 🙂
Megan a co to jest zalewajka????
ide spac bo mam nerwa....buzka!!

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
A my niedawno wróciliśmy z Ikea Lenka zmęczona spała tylko 40 minut w ciągu dnia wiec jak na nią to b. mało 🤢 nie chciała jeść nie wiem czemu zjadła może 30-40ml kaszki i już śpi.

megan a myślałam ze tylko Lenka wcina w nocy co prawda ok. 2 pije wodę ale już miedzy 4-5 mleczko i wtedy śpi mi dłużej 😉

Maja to masz tych choinek trochę 😮 🙃

Zakupy w ikea udane kilka pierdółek kupiłam i 300zł wydaliśmy ☺️ 😮

no mój o 1 picie o 3 mleko z kaszą i o 5 też mleko bo picie wyrzuca.. ehhh

zalewajka..to taka zupa u nas ziemniaki w kostkę dodajesz np. grzybów kurek zalewasz żurkiem później koperek i śmietana cebulke w kostkę podsmażasz ją na patelni wrzucasz do gara i gotowe...ale cebula ma być taka lekko chrupiąca.. .. pyszna..

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/846/a9ed6d836b1.jpg/][IMG]http://img846.imageshack.us/img846/7114/a9ed6d836b1.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/59/17dcda83571.jpg/][IMG]http://img59.imageshack.us/img59/8816/17dcda83571.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
witam

i na dzień dobry zabójczy uśmiech Marcelka, On jest poprostu boski!!! uśmiech na całą buzię 🙂 rezerwuję go do Paulinki 🙂 Megan skąd jesteś?? 🙂 żeby nie mieli za daleko do siebie 🙂 🤪

Wercia biedaku nie wiem jak Ci pomóc, ale Gosiaczek ma rację, musisz w końcu się wyleczyć bo Patryczek Cię potrzebuje! a jakiś czas wytrzymacie bez siebie, bo zdrowie najważniejsze, no i jak będą Cię chcieli dac do szpitala to idź, może wtedy porobią dokładniejsze badania!

Tilii też życzę zdrówka! to teraz na 2 etaty pracujesz???

Emilia no i Tobie życzę żeby ból szybko przeszedł...

Gosiaczek a co fajnego kupiłaś?? mi trzeba dużo ozdób do domu ale na razie nie kupują bo może dostaniemy jak pierwsi goście będą przychodzić 🙂

Maja 3 choinki wow, ja jeszcze nawet kupionej nie mam, ale część bombek kupiłam, jeszcze lampki i choinka 🙂 ale to będę się martwić jak się już przeprowadzimy 🙂

mąż jeszcze na budowie, układa panele w ostatnim pokoju no i schody jeszcze ekipa montuje, mieli przyjechać rano a przychali przed 19! masakra! pewnie znów tego nie skończą 😞

jej dziewczyny jak piszecie o tych nockach to mi się przypomniało jak paulinka jadła w nocy, na szczęście to za nami, mam zawsze w razie czego herbatkę w podgrzewaczu, ale ostatnio coraz częściej nie wykorzystuję bo jak dam smoczek to śpi dalej 🙂 oczywiście kilka razy sie obudzi na smoczek (albo herbatkę) wczoraj od niepamiętnych czasów spała bez przerwy od 22 do 5 rano! o 5 ją zabrałam do nas, biedaczka nóżki miała całe zmarznięte, patrze na termometr a tam niecałe 14 stopni! zaraz ją do nas zabrałam i grzałam no i piecyk el. załączyłam, dziś już grzeje nim bo było na razie 16 stopni, to do rano pewnie spadłoby do 12;(i dziś na nowo ma katarek 😞 już 3 tydzień, co się kończy to albo od kogoś się zarazi albo z zimna;( a mieliśmy iść końcem listopada do szczepienia;( Boże, ja już chcę mieszkać w nowym, tam jest cieplutko, bo grzejemy cały czas od 3 tyg.. aż przyjemnie jak się tam jest 🙂

• Mamusie
Megan Marcel jest Boski 😉

McDa Mam pól etatu w starej firmie i pół etatu w nowej. Obie są w jednym biurze, a większość prac wykonuję dla tej drugiej firmy. A i jeszcze mam umowę zlecenie z PZU - ubezpieczenia grupowe 😉. Kasa się przyda

Co do pobudek w nocy to też na szczęście mam spokój. Sporadycznie koło 5 pije herbatke. Ale zazwyczaj śpi od 20 do 6

• Mamusie
Witam

Nocka nie najgorsza Lenka piła mleczko po 23 bo na kolacje prawie nic nie zjadła a potem o 4 i spała do 7.30 😮 Teraz zasypia wiec mam chwilkę 😉

Ja od rana sprzątam choć przy Lence wolno mi to idzie bo co chwila muszę sprawdzać czy czegoś nie kombinuje 🤢 Pranko już się suszy.

Dzisiaj przychodzą znajomi wiec jeszcze tylko zakupy muszę zrobić bo w lodówce pustki 😉

megan
Marcelek pokazał ile ząbków ma 😁

McDa a wiesz ostatnio zaniedbałam mieszkanko wiec kupiłam parę dodatków i potworzyłam dekoracje głownie w łazience i WC oraz pudełka do Lenki pokoju i zabawki dwie 😉 a no i dywan do WC myślę tez zakupić półkę do Lenki pokoju bo już nie mam gdzie książek układać 😮 😜
No już niedługo jak się przeprowadzicie to będziecie mieć ciepło a sczepieniem się nie przejmuj zaszczepicie później najważniejsze żeby Paulinka była zdrowa 😘

Tilii pozazdrościć przespanych nocek 😉 u mnie smoczek odpada bo często jak mi popłakuje to ma go w buzi wiec muszę wodę szykować 😉

Z tego wszystkiego zapomniałam o śniadaniu. Wiec idę coś przekąsić.

Miłego dnia 😘

• Mamusie
Hej!

Nie pisze do kazdej z osobna bo nie jestem w stanie spamietac jaka co napisqla wiec napisze ogolnikowo.

Po pieresze meble beda w sobote a wtedy maz wraca wiec bedzie ktos od wnoszenia mebli. Ja by udowodnic mezowi ze ze cos potrafie i ze mimo obecnosci Filipa da rade cos zrobic wzielam sie za malowanie salonu- wlasnie co sadzicie laseczki o tym? - maluje na jasny wrzos zaslony powiesilam taki ciemny fiolet i spielam je cyrkoniowymi klamrami-motylami- nie bedzie za fioletowo?

Mamy szaro czarny naroznik dlatego chce miec szaro czarne fioletowe dodatki w salonie.

Swieta za pasem a choinka bedzie dopiero za pare dni bo nawet nie ma gdzie jej teraz postawic. Na wariackich papierach. Do tego piekarnik i kuchenka nie dziala, nikogo do naprawy nie znalazlam, dzisiaj ma zajrzec facet-zadeklarowal sie ze to zrobi-mam nadzieje.

Filip prawie nic nie mowi poza Mmmmmm, ababab, ammmm..ale jest madrym dzieciaczkiem-wiele rozumie wiec nie panikuje:-)

Co do spania to filip spi coraz lepiej i budzi sie. Ze 2 x w nocy. Nie wola jesc ani pic, juz dawno w nocy nie je.

McDa87 napisał(a):
Megan tu super, nawet nie będą mieli do siebie tak daleko 🙂 80 km to rzut beretem 🙂 jestem z okolic Skoczowa/ Cieszyna/Ustronia/Brennej a dokładnie z Pogórza 🙂 hihi teraz trzeba ich zapoznać 🙂

a wiem wiem..kojarze te okolice bo często w te rejony jezdzimy 😁 super avatarek

• Mamusie
hej 🙂

wczorajsza noc okropna 😠 Natalia zasnęła przed 19 a o 20,30 wstała 😲 później było wkładanie do łóżeczka i wstawanie ,krzyk wołanie apa chce i do nas do łózka i tak do 23 z kawałkiem 😮 i o 3,45 się obudziła i bajek chciała oglądać to włączyłam jej dla świętego spokoju ona oglądała i zasnęła a ja poszłam spać od razu inaczej byłby krzyk i o 6,30 powtórka z rozrywki a wstałyśmy o 7,10 🤢 pierwsza drzemkę miała dopiero o 14-16 😉 dzis zasnęło 0 20 tej i zobaczymy jaka dziś będzie noc 🤔 🤔 🤔 🙃

Co do jedzenia to Natalia zależy od dnia dziś zjadła całe danio brzoskwiniowe na śniadanie , dwa gryzy chlebka , na obiad były naleśniki to troszkę zjadła, potniej chrupki i bułki kawałek , Lubi parówki zupe pomidorowa z ryżem, rosołek i ziemniaki z masełkiem i marchewkę z groszkiem , mięso i kiełbasę nie za bardzo 🙂 Jak widzi biała butelke to mleka nie wypije więć daje jej cały czas na śpiku tak 1 godz-2 po zaśnięciu jak sie wierci i smoka ciągnie 120-150 ml i nieraz rano ,ale prędzej herbatkę

maja no 3 choinki wow 🤪
ja tez dzis ubrałam choinkę postawiłam w rogu na stoliku i jest super , jak na razie nie podchodzi obserwuje z daleka 🙂

• Mamusie
witam w sobotę 🙂

GDZIE SIĘ PODZIEWACIE 🤔 🤔 🤔 nie ma z kim pisać 🤨 🤨 Nocka ok , co prawda standard o 3,45 wstała i bajki chciała oglądać włączyłam tv i grał do rana, ja zaraz zasnęłam i Natalia chyba tez 😉 Może ona nie lubi spać w ciemności 🤔 🤔 wieczorem zasypia przy bajkach i jak sie przebudzi o 3,45 to jest ciemno a jak gra tv to śpi 😮 😮 😁

Maja jak znajdziesz czas to wstaw zdjęcia mi może tez się uda chociaż z telefonu 😉

Emilia1 napisalam do kolezanki ona robila swietne pierniczki ,Moze uzyczy swojego przepisu.
Zuzia zrobila kupe na nocniku ale w pampersie i ciuchach bo na golasa ja PARZY masakra...