Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Marcelowi też kły idą i na dole to samo. Miał 38 spadła do 37,6 wyśle męża po syrop ciągle rękę ma w buzi i ślini się niemiłosiernie do tego suchy kaszel czasami

mój zjadł całą butle więc apetyt ma dzisiaj ale dwa dni wstecz też wypijał po 50 ml
dzisiaj robiłam kotlety mielone to mu dałam zjadł dwa tzn tylko z sirodka mu dałam

36,8 ma teraz
dziewczyny...z mama rozmawiałam w radiu dudnią o leku na stwarnienie rozsiane i mówią że SM jest wyleczalny że to cud medycyny aż płakać mi się chce ze szczęścia!!! oczywiście licze się z tym ze z 2 lata potrwa jak go bym miała dostać..nie potrafie wam tego opisać co czuje.

Megan ja to czytalam na tvn 24 ze nowa lista lekow refundowanych jest i na SM m in. pomyslalam tez o Tobie wtedy 🙂
A czopki coz.Niby co 8h ale syrop tez co 8h powinno sie dawac po 5ml.A jak Zuzia miala wtedy ta temp to kazali dawac co 6h. Wiec jak zobaczycie czy temp znow rosnie to trzeba zapodac nowa dawke..i nie przegrzewac w domku.
Ja mam dzis gosci z Polski.Wiec pewnie nie bede zagladac za czesto ale przed Wigilia jeszcze zajrze i zloze zyczenia 😉 Bo juz kolejne swieta tu razem jestesmy 🙂!

• Mamusie
Hej 🙂

Ja dziś ostatni dzień chorobowego więc zaglądam 🙂 Natalia wczoraj padła dopiero o 21 i wstała o 7,30 😉 Kręgosłup dzięki tabletkom mniej boli , ale żołądek mi wysiada piecze strasznie 😞 🤢 Pierniczki zrobiłam drugi raz wyszły piękne i smaczne i od razu są miękkie trzymam je w woreczkach foliowych 😉 Zrobiłam z podwójnej porcji a wyszło tyle samo tylko że są jeszcze raz grubsze 🙂 Pod koniec roku zaszalałam i kupiłam sobie sofę i stół z krzesłami 🤪

megan ja daje cały czopek 😉 Jak wysoka temperatura i nie spada to daje się co 4 godz na przemian dwa różne syropy lup syrop i czopek 🙂 Ciesze się twoim szczęściem i wierzę ,że wyzdrowiejesz kochana 😘

megan i gosiaczek jak tam dziś dzieciaczki . Natalii tez wyszły kły jakiś czas temu , ale jeszcze się do końca nie wybiły 🙂

Maja to miłego goszczenia gości z PL 😉

darka widzę że ty idziesz pełna para , mama na 2 etaty 😉

wercia a ty gdzie się podziewasz ?? walnij poemacik bo coś tu cicho 😁 😁

mcda i jak jesteście już na swoim 😉 emiliaeem tez pewnie już na swoim 😉

• Mamusie
Witam

Nocka zdecydowanie lepsza tzn. 4.30 mleczko i wstała o 8 🙂 Teraz ma drzemkę 🙂
Dzisiaj nie ma gorączki choć nie wiadomo jak będzie pod wieczór 🤢

emilia mojej przebił się dopiero jeden kieł, mam nadzieję ze reszta wyjdzie bez większych objawów 😉 i super że zakupy udane ja tez myślę zmienić w salonie i jakoś inaczej go zagospodarować żeby krzesła i stół wcisnąć no ale to napewno już w nowym roku , czekam na przypływ gotówki 😁 a i obecnych mebli będzie trzeba się pozbyć 😉

Maja oj to super ze masz gości zawsze to jakoś tak milej i radośniej więc wybaczymy ci rzadsze zaglądanie do nas 😜

emilia1 ja zauważyłam że czopek szybciej działa i dłużej trzyma...dzisiaj nie ma gorączki 😮 więc z gosiaczkiem czekamy na wieczór :p
jeszcze miałam niemiłą przygodę bo o 1 w nocy zasłabłam ale ja mam to na tle nerwowym i bezdech...bo czepia się mojego męża rodzina ☺️ teraz jego siostra ze może bym do pracy poszła a nie zasłaniała się chorobą albo dzieckiem... strasznie mnie to wyprowadzło z równowagi oni ciągle mnie tak kąsają...jego rodzice tez :-( bo jak mąż nie był żonaty to był cudemświata dla nich i na kazde zawołanie a ze odkąd ja się pojawiłam to ciągle jakieś kłopoty :-( traktują mnie jak gówno jak przechodzę w mini to słysze prychanie teściowej i "boże jak to wygląda" itd. pzniej robią ze mnie idiotke ze tak nie mówili i wohole wiele do gadania nawet musiałam fryzjera zmienić bo tesciowa tam chodziła no i nagadała ja mam z nimi bardzo ciężko po prostu mnie nienawidzą...ale tez dlatego ze mąż przejął cała firme a tak to była na niego i oni się nią zajmowali szkoda gadać wykańczają mnie nerwowo i to nie przez SM mam stany lękowe i bezdech itd. tylko przez nich bo mnie tak męczyli... i właśnie wyjawiłam wam prawde :-( ja to bardzo delikatnie opisałam oni mnie strasznie poniżają a gadania męża nic nie dają. Nie ma na nich sposobu przefarbowałam się to też słyszałam "ciiicho bo ryża idzie" zniszczyli mi 4 lata życia i niszczą je dalej a mój mąż tak naprawdę jest też po miedzy młotem a kowadłąm czasem jestem wsciekła ze nie reaguje na wszystko tylko mowi a weź to olej..

domy mamy obok siebie nie wyprowadzimy się oni też nie to co mam robić dalej nawet miałam myśli takie ze dam za wygraną wyprowadze się z dzieckiem do mamy ☺️
przy mnie skłamali do męża ze byłam u nich jakiś czas temu i mówiłam że chce się rozwieść :-( a ja ze to nie prawda to powiedzieli ze jestem kłamczuchą i się wyśmiewali

zrzuciłam z serca coś co strasznie mi ciąży.. o czym wie tylko mąż i moi rodzice.
dzięki ze jesteście pa.

Megan.To masz PRZEJEBANE z taka pseudorodzina. Wspolczuje Ci bardzo. Najwazniejsze,ze masz meza a on znaCiebie i ufa Ci.Komu jak komu ale akurat do nich bys poszla z nowina rozwodowa...Znasz swoja wartosc jestes madra,sliczna i masz swoja rodzine. A do Marcelka sie nie czepiaja?

• Mamusie
megan jesteś silna kobietą,to że blisko mieszkacie nie oznacza że musicie się spotykać,owszem na ulicy to nieuniknione ,ale do domu bym jej nie wpuściła i zabroniłabym im widywać wnuka bo on jest z krwi i kości twojej i męża i ty go urodziłaś i jak oni ciebie nie akceptują to niech spadają,a Marcel takiej fałszywej babci nie potrzebuje. trzymaj sie kochana 😘 😘

są za Marcelem ale ja dużo rzeczy zle robie według nich. Każdy mi daje rady jak mam żyć..a to moje życie i ja chce jest przezywać po swojemu. Nie da się tego olać. Jeśli chodzi o to czy przed slubem tak było to ciężko powiedzieć...miałam 22 lata jak wychodziłam za mąż pojechaliśmy po obrączki tesciowa jechała z nami bo meza babcia dała pieniądze na nie. Ja pokazałam które mi się podobają i które bym chciała ale ona powiedziała ze te lepsze no i tak nam wybarała obrączki i inne rzeczy. Dom też ona na siłe nam urządzała. Nie potrafiłam się sprzeciwić i teraz mam skutki bo od roku mówie to co czuje i tu się zaczely schody bo nie mogą mna sterować. Moi rodzice zawsze wpajali mi szacunek do rodziców dlatego taka duza role odgrywają w moim zyciu moi rodzice. Są wspaniałymi ludźmi mój mąż ich uwielbia. Bardzo ciepli ludzie z szacunkiem do wszystkiego ale wiecie tacy najbardziej obrywają od życia w dzisiejszych czasach. Dlatego nie potrafie pojąć takiej nienawiści do mnie i tak bardzo mnie to boli.

no koniec smętów... każdy ma problemy tylko ze ja trochę ostro dostaje po dupie od życia 😁 chyba dobrze jest komuś to powiedzieć..bo dusiłam to w sobie przez tyle lat. Ludzie czasem odwracają głowe jak mnie widzą..tzn znajomi teściów ale ja na to wpływu nigdy nie będę miała.
Życie jest życiem i trzeba łapać wszystko co nam dzień przynosi. Po prostu musze się z tym pogodzić ale nie dojrzałam do tego a chciałabym już.
Marcel miał 38 gorączki o 17 a teraz spokój ale mierze co godzine lub dwie.

• Mamusie
witajcie!!!
dawno mnie ni było i w sumie nie wiem od czego zaczac, zwłaszcza ze zbytnio nie mam tez czasu się rozpisywać.
u mnie młyn w pracy- kolejna wystawa Carole ,niestety uczestniczyłam w przygotowaniach, wernisażowy relaks mnie o minął, bo byłam na wigilijnym spotkaniu u syna w skautach. Wystawa trwa dwa tyg. ale ja będę w Polsce. A szkoda bo było kilka dziel innych artystów, rzuciły mi się w oczy naszyjniki z morskiej roślinności. Nosiła bym nie jeden, były śliczne, szkoda ze nie widziałam wszystkich
o mnie to tyle. A Lilcia to tak - w końcu wyszły wszystkie 4 , mała przeżyła 2 dniowy koszmar biegunowy z powodu ich wyżynania ok 6-8 kupek dziennie bałam się ze się odwodni. do tego była marudna , nie spała. no i z tego niewyspania potykała się o własne nogi, tak wyrżnęła na podłogę ze o mało jedynek nie straciła . koszmar żeby się jej machały , cofnęły i cały dzień leciała krew z dziąseł, nie ssała smoka. pojechaliśmy do dentysty na drugi dzień, kazał obserwować, mówił ze powinny się przyjąć, nawet wrócić na swoje miejsce, ale mogą tez szarzeć a to znaczy ze zęby obumierają.
troche odpoczeła od tych przykrych dolegliwosci, ale od wczoraj znowu biegunka i wymioty, dzis bylam u lekarza grypa zoładkowa, adam dzis tez z toalety nie zchodzil wiec dobrze nam to nie wróży, dzień przed wyjazdem. dzis bylo lepiej dostała leki i popołudniu nie było kopy i nie wymiotowała, tylko nie ma apetytu, ale bawi sie i rozrabia jak zwykle.
Lila dostala tez dzis pierwszy prezent gwiazdkowy. Daliśmy jej dziś bo nie damy go rady zabrać , moze w podroz do polski jeszcze by go zapakował ale z powrotem niestety nam i tak tir bedzie potrzebny.
Dostała kuchnie, i nawet nie macie pojecia jak na niej gotuje, a jak sie cieszyła aż kucała z radości. pichci, próbuję jeść, karmi nas. 😁 mikołajowy prezent w dechę, szkoda ze nie możemy zabrać jej ze soba.
Tydzien temu postawiłam choinkę choć miałam pewne obawy,niepotrzebnie, powiedziałam ze nie wolno, i mimo ze ja korci czasem grzecznie kreci głową na moje ostrzeżenia.

prezenty pokupowane rodzicom perfumy kupiłam CK kipiłam . Mąż tez dostanie CK , zero orginalnosci w tym roku ☺️ Dla babci nic nie kupiłam, i mam spory z problem z pomysłem na prezent dla niej. Na jutro czeka nas hmmm... MNIE! pakowanie. Jak ja tego nie na widzę. wkurza mnie ze nie moge połowy domu ze sobą zabrać, tylko muszę się zastanawiać bez czego muszę dać sobie rade. Plan na jutro- 3h rano do pracy , potem pakowanie, jeszcze zakupi na drogę i ten prezent babciny na ostatnia minutkę.
IDE się wyspać, jeszcze przed jutrzejszym szalonym dniem
A gdybym tak nie weszła jakimś cudem przed sw, na neta, bo laptopa chyba zostawiamy, tylko ipoda bierzemy, bedzie troche trudniej .
Życzę Wam szczęśliwych, spokojnych, rodzinnych swiat!!! Wszystkim
ale oczywiście postaram się odezwać specjalnie i życzyć Wam i Waszym Rodzinom dużo więcej.

dobranoc i dzien dobry

,

Megan Ci ludzie z otoczenia Twoich tesciow...tak sie mowi,ze Ci co nas nie znaja wiedza o nas "najwiecej" 😁 olewaj to olewaj 😁
AnjaP okropne to z Lili zebami,ale musialo ja bolec i draznic..a kuchnia swietny prezent,Zuzia dostala kuchnie po tym incydencie chorobowo szpitalnym tez kocha gotowac i nas karmic 😁
A i kupilismy jej namiot pod choinke inny niz myslalam ale na ostatnia chwile taki znalazlam i jest przepiekny 😁 a to odpowiedni czas bo chowa sie pod krzeslami ,pod stolem, szuka swojego kacika 🙂
http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/3675308.htm
dolaczone sa skrzydelka do zalozenia dla dziecka takiej wrozki 🙂
A goscie juz sa od wczorajszego wieczora, poszli teraz na shopingi sami bo ja musze czekac na dostawce tv, juz naprawiony tylko nie potrafia sprecyzowac kiedy beda... i maluch spi.A ja okropnie niewyspana jestem...kolejna noc.

• Mamusie
Witam

Nocka taka sobie Lenka budziła mnie kaszelkiem i rano to samo chyba zaraziła się ode mnie 😠 ja już się go pozbyłam 😉 Gorączki brak i oby tak został no ale zobaczymy wieczorem no i walczymy z kaszlem jak to mówią "jak nie urok to sraczka" 🥴

Mnie z tego niewyspania i ze zmęczenia głowa boli a tu tyle roboty. Dopiero lodówkę sobie umyłam bo Lenka też jakaś wyjątkowo marudna 🤢

megan jak dzisiaj Marcel? i jeszcze jedno pytanko bo ty się znasz czy to jest dobra metoda i cena? http://gruper.pl/x.php/1,32665/Radom-Salon-Pieknosci-VIP-przedluzanie-i-zageszczanie-rzes-metoda-1-1-rzesy-Secret-Lashes-.html?utm_source=internet&utm_medium=cps&utm_campaign=godealla

anjaP to spokojnej podróży do Polski może tam trochę odpoczniesz a ta kuchnia dla Lily super sprawa siostrzenica ma 🙂 I oby udało Ci się jak najwięcej spakować 😁

Maja namiot super 🙂

• Mamusie
Halo Dziewczyny!!!

Informuje ze ledwo ale jeszcze żyje
Dzis i w poniedzialek - czyli Wigilie jeszcze mam lekarzy
Na szczescie Patryk zdrowy, tyle ze nie moge sie Nim zajac sama

Bylam na rezonansie
wnioski z badania: Dyskopatia na poziomie L5/S1.
Patologiczne sygnały w obrębie kości krzyżowej po stronie lewej z obrzękiem – stan po złamaniu, złamanie patologiczne ?
i ja ze zlamaniem sie mecze 2 miesiace?!?!?! jeszcze patologiczne niby - juz czytalam na wikipedii co to, mozecie sobie wpisac bo nie bede zasmiecac forum

Ale zeby nie bylo to spuchla mi cala lewa dlon (znowu RZS 😞 - nie moge przez nia spac boli koszmarnie nawet po lekach, nawet juz "zartujemy" czy jej nie złamałam patologicznie 😠
No i prawa noga cala kostka i lydka po kolano spuchnieta - podejrzenie zakrzepicy (mogla wyjsc bo malo sie ruszam i wogole)
W pon mam chirurga ale nie naczyniowego bo juz miejsc nie bylo a zwyklego, oby cos pomogl
Walcze z bolem kazdego dnia, a noce to koszmar, prawie wcale nie spie
Codziennie od jakiegos miesiaca mam stany podgoraczkowe

Ciagle na prochach, do specjalistow masakra, mam skierowanie na oddzial ortopedyczny- chcialam ustalic termin, to mnie wczoraj olali, tylko bredzili ze na operacje przyjmuja, jedziemy ustalac w poniedzialek i jak mnie nie zapisza to zrobie tam awanture

Po "wyleczeniu" tego zlamania, zbadaniu puchnacej lydki, musze porobic badania i najpewniej znowu bedzie kuracja Matotrexatem i Encortonem - juz taka mialam 8 lat temu 😉

No i z jajnikiem cos nie halo wyszlo na tym rezonansie wiec ginekolog
Jajnik prawy powiększony z przestrzeniami płynowymi średnicy do 14 mm – wskazane usg.

Buziaki i duzo zdrowka dla Was i Dzieciaczkow

p.s. megan - rozumiem co czujesz, tez przerabiam jazdy z tesciami, nienawidzimy sie, wiem dobrze ze cieszyli by sie jakbym kaputła - pewnie by tydzien swietowali, nie ugne sie i nie chce pomocy od nich, zwlaszcza po tym ostatnim numerze w ich rodzinnej firmie
nie ufam im i nigdy nie zaufam
ja wysluchalam tez wielu przykrych slow od nich, w stylu ze wszystko sie zaczelo odkad maz mnie poznal i ze zyja nadzieja ze w koncu ich syn przejrzy na oczy i mnie zostawi...

http://www.dancingsantacard.com/pl/?santa=38342

• Mamusie
Biedne te wsze dzieciaczki. Tak ciężko te ząbki wychodzą. U nas standardowo tylko katar

Megan Bardzo mi przykro, ale najważniejsze że mąż jest po twojej stronie. Trochę Cię rozumiem bo mam podobną sytuację ale ze szwagrem i nie aż tak napiętą. Trzymaj się. Wiem że ciężko, ale masz męża synka i resztę miej w d***. Myślę że ktoś kto poznał Ciebie i ich wie jaka jest prawda, a resztą się nie przejmuj. Trzeba życ swoim życiem a nie wpierdalać się do innych, ale niektórzy tego nie rozumieją

Anja Witaj, i również życzę Wesołych Świąt

Maja Śliczny namiot, na pewno się Zuzi spodoba

Wercia Straszne rzeczy piszesz. Aż mnie zatkało i nie wiem co napisać. Trzymaj się.

Gosiaczek napisał(a):
Witam

Nocka taka sobie Lenka budziła mnie kaszelkiem i rano to samo chyba zaraziła się ode mnie 😠 ja już się go pozbyłam 😉 Gorączki brak i oby tak został no ale zobaczymy wieczorem no i walczymy z kaszlem jak to mówią "jak nie urok to sraczka" 🥴

Mnie z tego niewyspania i ze zmęczenia głowa boli a tu tyle roboty. Dopiero lodówkę sobie umyłam bo Lenka też jakaś wyjątkowo marudna 🤢

megan jak dzisiaj Marcel? i jeszcze jedno pytanko bo ty się znasz czy to jest dobra metoda i cena? http://gruper.pl/x.php/1,32665/Radom-Salon-Pieknosci-VIP-przedluzanie-i-zageszczanie-rzes-metoda-1-1-rzesy-Secret-Lashes-.html?utm_source=internet&utm_medium=cps&utm_campaign=godealla

anjaP to spokojnej podróży do Polski może tam trochę odpoczniesz a ta kuchnia dla Lily super sprawa siostrzenica ma 🙂 I oby udało Ci się jak najwięcej spakować 😁

Maja namiot super 🙂

ja robiłam na tych rzęsach. Są bardzo dobre ale powiem ci ze nie wiem jak zareagujesz bo ja miałam uczulenie na klej...jako nieliczna ale ja to wogole jestem dziwna ogolnie produkty z wyższej półki ja w ich siedzibie secret lashes robiłam kursy na instruktora nad morzem a pracodawca nie wydał mi certyfikatu bo skoro się zwalniam a on płącił to nie dostane. a ja byłam na podtrzymaniu wiec nie miałam wyjścia a jakie chcesz? grube? dłuuugie? inaczej kabaretowe wyglądają cudnie 🤪

• Mamusie
Wreszcie mamy wieczór 🙂

Lenka już śpi a ja z mężem byliśmy na kolacji bo kiedyś wykupiliśmy na gruperze i było do dzisiaj 😜 siostra posiedziała z Lenką i przy niej zaczęła mówić mniam mniam bo zawsze tylko mlaskała buzią no i część mówi 🙃 bo jak wam już wczesnej pisałam mało mówiła 😉

wercia oj kochana dużo sił i walcz o zdrowie bo masz dla kogo 😘

Tilii
jak już pisałam zakochałam się w jej oczkach 🙂 a druga minka super jakbym Lenkę widziała 🙃

megan
nigdy nie przedłużałam sobie rzęs i zielona jestem w tym temacie 🤢 ale zawsze chciałam to zrobić 😉 mówisz że kabaretowe są super a nie rzucają się za bardzo tzn. najpierw będzie widać rzęsy a potem mnie 😜 ?

udało się!!!
2 tygodnie nie wczytywało mi strony w ogóle ;// już nawet się bać zaczęłam że to jakiś permanentny ban ;/ ale jestem !

Jak Kochane przygotowania ? u nas choinka od dziś ubrana, Maksiak dostał szału na bombki na szczęście nietłukące mamy 🙃 od jutra zakupy spożywcze i zaczynam w kuchni szaleństwa , a jak szukacie inspiracji polecam świetną stronę kotlet.tv przepisy fajne i zawsze pokazane wideo 😁

Z nowości jesteśmy po szczepieniu pneumo i 6w1 ostatniej ,Maksik nawet nie zapłakał przy obu wkłuciach 😁 ja po kolejnym kanałowym i mam spokój na święta.

Wybaczcie za chaotyczny wpis ale strasznie się martwiłam że nie dam rady napisać przez te problemy do Was przed świętami i mi z tym było źle 🤢 zmykam do mojej nowej zdobyczy gry "Don't starve" 😁 moje pięć minut ,branocka