Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
darka no to niedobrze że ty tak wszystko robisz, na dłuższą metę może to stać się uciążliwe odpuść niech chłopak się ogarnie a i Tobie będzie wtedy lżej 😉 Mojego też muszę czasem nakierować na odpowiedni tor, np. ciągle ja opróżniałam zmywarkę aż kiedyś mówię mu żeby to zrobił a on ani myśli wiec i ja jej nie opróżniłam no i w końcu jak nie miał gdzie składować brudnych naczyń opróżnił zmywarkę i teraz nawet nie muszę nic mówić bo sam się bierze, jedynie czego nie robi to nie nastawia pralki i nie prasuje ubrań 😜 A jak sie rozbiera to na szczęście ciuchy kładzie w jednym miejscu 😉

Co do tego zasypiania Lenka dzisiaj w ciągu dnia spała 2h od 14.00 do 16.00 i bez problemu wieczorem zasnęła o 20.30 🙂

Dobranoc 😘

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
jej no zazdroszczę Wam tego spania dzieciaczków... dziś Paulinka od tygodnia zasnęła pierwszy raz 15 minut przed 23 🙂 i w sumie bez wrzasku, w salonie oglądaliśmy film, przyszła przytuliła się i zasnęła 🙂 ale do sypialni chyba z 30 razy z nią szłam i albo wrzask albo się wygłupiała 🙂 i odkąd tutaj zaczęła spać całą noc to później zasypia, chyba po prostu mało snu potrzebuje 😞 ale śpi teraz do 9 🙂 dziś się obudziła o 9.20, ale wczoraj o 8.30... może jak skończę święta i długi weekend w pracy i będę ją rano budzić wcześniej to się przestawi... mam nadzieję...

a ja się znów martwię bo jak mieliśmy iść 29 listopada do szczepienia to do dziś nie zaszliśmy, ciągle albo miała katarek mniejszy lub większy, albo kaszlała, albo ja byłam w pracy dłużej i nie dałam rady pójść, chciałam teraz między świętami to nie szczepili bo przychodnia pełna chorych i czasu nie było, 2 ja znów do 15 w pracy, potem w czw, piątek nie ma pielęgniarki i znów sie przesunie... jak babka usłyszała że już mamy miesiąc opóźnienia to kazała przyjśc drugiego, no już sobie to poukładałam, że do pracy mam na 10 to może rano zdążę i czuję, że mała znów dostanie katarek bo dziś dużo pije.. nie wiem czy Wy też to widzicie że przed chorobą wasze dzieci więcej piją?? u mnie się to zawsze sprawdza... do tego ja dziś popołudniu nie wiem skąd tak nagle dostałam taki katar że nie mogę oddychać i kaszel do tego 😞

Darka nie daj się i szybko to zmieniaj bo będzie coraz gorzej...i Paulinka też woli mamę, najbardziej niestety jak jest śpiąca, wtedy tata do niej nie istnieje, tylko mama i mama, ale ogólnie lubi sie bawić z tatusiem i ciągle chodzi go przytulać 🙂 także jak jest w domu, a jest rzadko 😞 to zajmuje się mała... dziś np. dużo mi pomógł i sprawdziłam sobie już sprawdziany, przygotowałam lekcje na środę i w kuchni posprzątałam 🙂

Gosiaczek no mój jak jest w domu to też mu się zdarzy że wyciągnie ze zmywarki, ale jak wraca z pracy po godz. 19- 20 i np zmywarka jest pełna czystych naczyń to postawi na blat i nie wyciąga bo mu się nie chce 🙂 ale idzie do Paulinki, pilnuje ją przy kąpieli, a ja sprzątam no i potem usypiam 😞 ale obudził się, przykleił listwy i zajął się na całe 1,5 godz Paulinką 🙂 zajmowałby się dłużej ale zobaczyła mnie jak szłam do łazienki i koniec tylko mama mama mama 🙂 i na jutro znów mam do niego listę zadań, muszę wykorzystać jak jest w domu 🙂

• Mamusie
hej skrobnę coś przed wyjściem do pracy 🙂

Widze ,że rozpisałyście się o spaniu dzieci i porządkach panów domu 🤪 Ja wyciągałam 2 szczebelki w łóżeczku i Natalia sama idzie spać około 19,30-20 tej 🙂 bierze smoka i pieluszkę i już spi 😉 Naprawdę co do zasypiania to mam szczęście bo jak sobie przypomnę bujanie syna 🤢 😁 😁 Mleczko znów zaczęła pic , ale tylko na śpiku daje około 22 giej 140 ml z 5 miarek i coś między 4-5 i spi do 7-7,30. Co do porządków panów 😉 to u mnie różnie , nieraz muszę sie prosić albo powiedzie co ma zrobić , a i potrafi mnie zaskoczyć.

megan piękne pieczarki i oszczędzaj sie a nie tony przerzucasz 😜 😉

gosiaczek dobrze ,że w ogóle udało ci się cos kupić 😉 Wiary wszędzie tyle ,że ledwo sie ruszyć 😁

mcda Natalia tez mało snu potrzebuje i tak sie ciesze że budzi sie o 7 a nie jak kiedyś o 5 😮 No ale fakt zasypia szybko i wcześnie , a w dzień ma jedna drzemkę 2-2,5 godzinna między 11 a13 zasypia , zależy o której wstanie 😉. No i ma te swoje pobudki w nocy i wola baje 😮 narazie odpukać od kilku dni spokój wołała tylko tata i dyda 😉

darka nie ty jedna spędzisz sylwka bez faceta 😉 to takie małe pocieszenie 😜 🙂 no ale możesz powariować z Oskarkiem 😉

zmykam do pracy miłego dnia 🙂 i gdybym juz nie zajrzała bo w sylwka tez pracuje to SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU 2013 🙂 🙂 🙂

McDa Marcel ciągle chodzi uśpikany ...jęsli wydzielina z nosa jest przezroczysta to nie ma infekcji tAk mi lekarz tlumaczył a kaszel jest od spływającej właśnie tej wydzieliny on ma ciągle od zębów i kaloryferów

• Mamusie
emilia cisza przed Sylwestrem 🙂

Ja nawet przy Lence nie włączam laptopa bo mało na głowę mi nie wejdzie.
Dzień zleciał leniwie 😉 Mąż zajął się Lenką a ja pospałam do 10, jak wstałam to czekało na mnie śniadanko 🙂 Nawet obiad dzisiaj zrobił za to ja nastawiła dwie praleczki, zrobiłam prasowanie i spakowałam nas bo jutro koło 10 wyjeżdżamy do Kielc na Sylwestra 🙂 Jedyne co rano muszę zrobić to sałatkę i włosy 🙂

Więc pewnie już nie uda mi się zajrzeć. Kochane życzę Wam udanej zabawy do białego rana i żeby ten rok 2013 był jeszcze lepszy od poprzedniego 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusie
Witam Was!
i mnie położyło całkiem, jestem wściekła jak nie wiem bo jutro mam gości na sylwestra, dom nieposprzątany, nie zrobione kompletnie nic;( a i Paulinka zaczyna kichać i już jej leci z nosa i znów nici ze szczepienia 😠 😠 😠 😠 😠 😠 jutro zaraz rano idę do lekarza, żeby mnie wyleczyl szybko, przynajmniej do wieczora 🙂 a dziś zażyłam już chyba wszystko, gripex hot activ, flavamed, xylogel, mleko z czosnkiem, smarowanie plecków maścią rozgrzewającą, mnóstwo herbat z cytryną, miodem, sokiem malinowym itd 🙂 czuje się dalej tak jak było;( ciekawy sylwester mnie czeka;(
Paulinka tradycyjne usypiana już od 19 zasnęła pół godziny temu;( spała w ciągu dnia pół godziny;( ale dziś wstała o 9.30, jutro ją obudzi pewnie wcześniej koleś co przychodzi rano o 7.30 dokończyć próg przy schodach w pokoju gdzie śpimy, także może się przestawi jutro 🙂

pewnie zajrze jutro więc jeszcze życzeń nie skladam 🙂

a ja tak jak zawsze..od 4 lat..sylwester w domu bo mój mąż jest tak leniwy że nic nie zorganizował i jeszcze powiedział że ja przecież mogłam..ręce opadają..poza tym wczoraj wparowała teściowa taki sie wkurwiłam samym faktem że nie wiem czy nie dostałam rzutu bo palec u stopy mi sztywnieje i mam większe drętwienia..poczekam do jutra. Myslalam że jak bede brała leki to bede bezpieczna ręce opadają... cudowny koniec roku..ze łzami w oczach.. pozazdrościc

• Mamusie
Hejaaa

Ostatni moj post w 2012 ROKU, maly spi od jakiejs godz ja zdazylam podlogde umyc kurze powycierac, obiadek pogdrzalam bo zostal z wczorjas i zanioslam temu glodomorowi, mam blisko wiec polecialam jak na skrzydlach i szybko wrocilam zanim maly zdazyla sie na drugi bok obrocic, teraz ja sobie zjem a reszta dla Oskara

Wczorjaszy dziern byl tragiczny Oskar wciaz sie darl nic mu nie pasowalo, Adi go myl to sie wydzieral na caly blok a moze jeszcze dalej 🙂nie chcial mleka i zasnol tylko na jakies 30 min jak tylko uslyszal ze wychodze w ryk Adi z nim zostal uspokoil sie na chwile ale spac nie chcial lezla w lozeczku pod kolderka do 21, potme na chwile go wzielam by mu dac mleko i zanim zansol byla 22 juz i mysmy sie polozyli a sasiedzi z gory do 22 puszczlai glosno muzyke taki mini przedsmak przed dzieisjzym 🙂

Jeszcze musze zrobic jajka faszerowane pieczarkami, tez sie za pieraczkami zalatalam a dzis cieplutko na dworze to mialam maly spacerek

Megan nie przejmuj sie, ja mam tesciowa super ale z tego co mi adi mowil czasme ma do mnie jakies ALE, ze czegos nie robie, albo czasme ejstme nieodpowiedzialna nio i jeszcze nie umiem zlapac z nia kontaktu chociaz ona bardzo by chciala, Adi do niej dzwoni prawie codziennie gadaja po 1,5h a jak ja przyjade do nich to nie potrafie z nia tak rozmawiac mam nadzieje ze z czasem sie osmiele bo ja z reguly to niesmiala jestem 🙂

McDa zdrowka dla ciebei i Paulinki, moja kzuynka do ktorej mielismy isc na Sylwestra jest w 30 tyg ciazy i od swiat choruje zaden antybiotyk jej nie pomaga biedulka ma zapalenie oskrzlei dosyc ostre, a domowe sposoby widze ze duzo znasz i chwytasz se wszystkiego czasme wszystko naraz jest jeszcze bardzije szkodliwe

Emilia ja sylwestra spedze z chlopem ale nie tak jakby sie chcialo, bo ma na 6 rano do pracy wiec duzo wypic nie bedzie mogl, czyli wino ktore kupil dla mnie hehe 🙂ostatnio nie bylam taka werdna i podzielilam sie z nim tym jednym piwem jak postawialm na stolik to juz za chwile go nie bylo zostla mi ostatni lyk 🙂

Nio to kobiety Szczesliwego Nowego Roku udanej zabawy tym ktore maja to szczescie i wyrywaja sie od diabelkow 🙂

pare godz przed zmiana roku na dodatek dowiedziałam się ze mój kumpel z bylej pracy w wigilie się powiesił boże kochany co dzieje się z tym światem oby nasze pociechy miały taką niewidzialną otoczkę chroniącą je przed tymi wszystkimi złymi rzeczami. jutro witamy się dziewczynki optymistycznie startujemy z pozytywnym myśleniem...bo mi go brak.

• Mamusie
Witam w Nowym Roku

Ja ledwo zyje ale spac nie moglam, poszlam spac o 3 a wstalam po 6, i jednak spedzilam sylwestra sama, Adi padl o 21 jak dziecko spal nic go nei ruszalo zreszta jak i Oskar obaj o tje samej godzinie poszli spac wiec ja nowy rok przywitalam sama z butelka wina dla mnie nawet juz szampana nie otwieralam bo szkoda i dzis sa efekty zatrucie jak nic 😞

Adrian ledwo zywy w pracy ja ledwo zyje w domu, Oskar jeszcze spi a mi sie nic nie chce prbuuje siebie ogarnac ale i to mi nie wychodzi nawet nie mam ochoty jesc 😞

Nie bede tutaj smecic jak poczuje sie lepeij to wejde

Zatrucia Darka 😁 tak to sie nazywa teraz ladnie 😁 hehe kaca masz 😁
Megan ja tez potrzebuje pozytywnej energii nie wiem co sie dzieje z moim mozgiem ,smece tak sobie tylko plakac sie chce nie wiem czemu..
U nas pogoda wspaniala ,sloneczko wyszlysmy do parku i mala sie wybiegala i padla jak wracalysmy juz u mnie na rekach plakala,ze chce mleko i spac 😁 no i spi a ja jej zupke pichce. A do polnocy nie doczekalam, bylismy wieczorem u znajomych i pozniej 23.30 juz w lozkach.

• Mamusie
Cześć Dziewczyny!

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!

Widziałam i podczytałam co nie co 😜 Piękne zdjęcia ze świąt 🙂
Czekam na sylwestrowe 🙂
U nas niestety smutno, bo w pierwszy dzień świąt trafiliśmy z Olusiem do szpitala 🥴 Zaczął ciężko oddychać, co wymagało hospitalizacji. Podejrzenie zapalenia płuc 🥴 Podniesiona leukocytoza i spadek saturacji. Leżał Bidulek pod kroplówką i tlenem 5 godzin. I tak każdego dnia 😞 Dziś w końcu wypuścili nas do domu, więc Sylwester jak najbardziej szpitalny 🙂
W trakcie oczywiście nabawił się biegunki i wymiotów, bo na oddziale szalała epidemia 😮
Teraz już jest o niebo lepiej... Wchodząc do domu nie wiedział co się dzieje 🙂 A pod choinką czekał na Niego ogromny Quad 🙂 Cały w skowronkach szaleje po domu, daje buziaki na prawo i lewo 🙂
Pobyt zniósł dobrze, czarował pielęgniarki uśmiechem 😉 Zaczepiał dzieci na sali, przesyłał dzieciom buziaki. Bardzo dużo papugował nowe słowa, taka ględa z Niego,że aż lekarze zwracali uwagę 🙂 Jedyna rzecz jaka była w stanie podbudować moje samopoczucie... 🥴
Nigdy więcej!
A wczoraj padł o 23, więc przed fajerwerkami wykorkował 😉

Jeszcze raz pomyślności dla Was, obyście Nigdy nie musiały zaliczać rodzinnych świąt w takiej nerwówce i otoczeniu białych kitli 😮 😉 😘

Trzymajcie się.

• Mamusie
Witam w Nowym Roku

emiliaeem dobrze że już o niebo lepiej zdrówka dla Olusia 😘 😘 😘 Obyście nigdy więcej nie musieli tego przechodzić jeszcze raz.

A u mnie ok Sylwester jak najbardziej udany było 4 pary i każda para z dzieckiem czyli impreza łączona 🙂 Fajnie było bo dzieciaczki zbliżone wiekowo 😉 Impreza zaczęła się o 16 dzieciaczki poszły spać o 21 a my dorośli tak po 2 chociaż ja dopiero o 5 bo lenka coś źle spała a wstała mi o 7.30 więc miałam bardzo krótką noc 🤢 teraz ledwo żyję 😉

• Mamusie
i ja życze Wam kochane dużo szczęście, miłości, zdrowia i cierpliwości w nowym roku 🙂 oby się pospełniały Wasze marzenia i abyście pomyslały do braciszkach/siostrzyczkach dla swoich maluszkow 🙂 ale dajcie znać kiedy żebyśmy sie spotkały na nowym forum 🙂 🤪

a ja jutro ide po l4 bo nie dam rady gadać tak długo, choć lepiej się już troszkę czuję 🙂 przedłuże sobie chociaż o 1 dzień wolne 🙂

• Mamusie
Emiliaeemjej aż mi ciary przeszły, biedny Olunio, ucałuj go od cioci i Paulinki;* oby NIGDY już tam nie musieliście wracać, i jeszcze że to w święta przypadło;( a powiedz mi, Ty tam z nim byłaś cały czas, tzn pozwoli Ci tam zostawać na noc??

Gosiaczek widac że impreza udana, a Lenka najbardziej zadowolona ze wszystkich 🙂 a jakie ma fajne włoski, super jej się układają 🙂 '

my też po sylwestrze ok, poza tym że ledno mówiłam, wszystko mnie bolało i co chwilę do łazienki chodziłam bo tak mnie naciągało z tej flegmy 🥴 dziś już lepiiej... były 2 pary znajomych i jedna sama koleżanka, dodatkowo od 17 do 21 byli jeszcze jedny znajomi z córką starszą od Paulinki o 4 m-ce ale chciała spać i pojechali, nie chcieli zostać na noc 😞 Paulinka tradycyjnie walczyła do 23, my do 3.30, pobudka o 8, mąz pozowlił się przespać godzinkę koło południa, no i potem mnie tak rozbolała głowa że ojej, nie pamiętam takiego bólu, wziełam polopirynę 500- nic, gripex control - nic, poszłam znów spać na godzinkę- nic, dopiero potem mama mi przywiozła ibuprom zatoki bo ja nie miałam i trochę przeszło... no i jakoś mi dziś niedobrze jest, ale nie wiem czy tego kaszlu czy z jedzenia.... teraz lepiej ale zaczyna spowrotem wracać ból więc szybko zmykam spać 🙂 jutro idę z Paulinką do lekarza niby do szczepienia ale nie wiem czy zaszczepi bo ma katarek, ja po zwolnienie...

dobrej nocki

• Mamusie
dziewczyny już po świętach dalej zaglądać tu i pisać 🙂

gosiaczek super dzieciaczki widać,że zadowolone 😉

mcda dobrze że już lepiej sie czujesz i ze po mino choroby impreza sie udała 😉

My w sylwestra mieliśmy gości, ale po 21 pojechali bo na rano do pracy szli , Natalia zasnęła po 21 wszej a my o 22 zrobiliśmy łózko i resztę sylwestra w łóżku spędziliśmy , pobudka po 7 🙂. Ja do niedzieli urlopuje także mam nadzieje ,że sama do siebie nie będę tu pisała 🤔

• Mamusie
witam

Paulinka zaszczepiona pomimo kataru, na pneumokoki i te obowiązkową, także następne jak skończy 5 lat 🙂
waży 10,5 kg i ma 83 cm... to chyba dobrze 🙂

Emilia ja też w domu bo chora także sama nie będziesz 🙂

a w ośrodku masakra, kazala mi przyjśc lekarka tylko po zwolnienie to chyba z 30 ludzi w kolejce jak zapytalam czy pozwolą mi wejsc tylko po karteczkę to tak mnie babcie zjechaly ze szok, ze one tu czekają to i ja mam czekać... masakra, z płaczącą po szczepieniu paulinką na rękach, poczekałam chwilę 20 minut i dopiero 2 os wyszly, wiec sie poddalam, zaraz tu ma przyjechac moja mama to pojade jeszcze raz i bede czekac w kolejce żeby wejść na 30 sekund...