Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Gosiaczek gotowość przyjdzie z czasem .
Pierwszy dzień w pracy, zaraz jeszcze do galerii muszę zabrać eksponaty . Potem w domku popracuje. Mąż jest w domku jeszcze dzisiaj więc z nim i nunia spędzenia trochę czasu.

Mała dziś spała z nami w łóżku , nie wiem może w jakiś sposób przeżywa zmiany otoczenia, bo bo w Polsce tez pierwsze kilka nocy musiałam zasypać obok niej, w dzień tez nie mogłam wyjść z pokoju zanim nie zasnela .

RYbki polecam, LIlcia też.
Jak zeszła się moja rodzinka z dziećmi na święta a w domu było koło 20 osób i z 12 dzieci w różnym wieku. Lilke trochę zaskoczyła ilośc osób ,była zmieszana i zawstydzona w pierwszych minutach. Szybko jednak się odnalazła i brylowala w towarzystwie. Zabawek nikomu nie wygrywała , za to jej próbowali zabierać, ona tylko walczyła o swoje .

Przytulila się teraz do mnie i zasnela, woow , pierwszy raz zasnela mi na kolanach.

• Mamusie
Hej Dziewczyny!!!

U Nas wczoraj zaczal padac snieg i zrobilo sie jak w bajce ale niestety jest
ślisko
Szkoda ze nie bylo taka na swieta 😉

My kurujemy sie bo wszyscy lacznie z moja Mama jestesmy przeziebieni

Ja mam lekarzy znowu w tym tyg. oby cos to dalo

I ja jestem niegotowa na dziecko nastepne, z wielu powodow, a na chwile obecna przy tym chorowaniu 3-ci miesiac sama wymagam pomocy nieraz jak dziecko

Ja znalazlam takie oto rybki, nie sa moze takie "wypasione" ale w tym stylu
http://allegro.pl/gra-rybki-na-magnes-zabawka-drewniana-zolw-zabka-i2917879342.html

McDa -
dobrze ze czujesz sie juz lepiej
co do zazdrosci to ja jak na razie nie zauwazylam
z tymze u Nas niestety Patryk ma znikomy kontakt z dziecmi jak na razie

Gosiaczek
- super filmiki i zdjecie,
bardzo ladny macie plac zabaw

anjaP - super ze szczesliwie wrociliscie
sliczne zdjecia, Lilka wyglada na duza dziewczynke

MajaCh
- bardzo ladnie Zuzia zjezdza no i na hustawce fajnie widze, ze
zadowolona

• Mamusie
Lenka padła po 21 coś ostatnio nie może zasnąć sama tylko ja albo mąż musimy być w pokoju 🤢 Mam nadzieję ze to chwilowe i wróci do samodzielnego zasypiania 🙂

wercia oooooooo zdrówka dla Was 😘 i zazdroszczę śniegu 😉

anjaP o na pewno to dla małej duże zmiany ja pamiętam jak byliśmy z Lenka na 7 dni w Londynie a Lence już się poprzestawiało z zasypianiem 😉 i trochę to trwało jak wróciła do swojego rytmu 😉

hejka my dzisiaj byliśmy w nibylandii to bawialnia Marcel był zachwycony biegał za dzieciakami w basenie z piłkami przytulał się do nich 😮 zaczepiał panie i uśmiechał się do nich jutro jade pogadać do złobka bo chce go tak 3 razy w tyg na 4 godzinki dawać bo uwielbia dzieci śmieje się w głos
ja dzisiaj mam gorszy dzień gorzej z lewą nogą i drętwieniami ale jutro pewnie będzie dobvrze bo mam to przeplatane ważne że rzutów nie ma trochę się boje rezonansu mam za miesiąc boje się że powiedzą że choroba dalej postępuje ☺️ trzęse gaciami ostro

• Mamusie
Megan kochana nie martw się na zapas, to nic nie pomoże, wręcz przeciwnie.. ale wiem że nam jest łatwo mówić bo nas to nie dotyczy, pewnie sama bym się bała;(

ja chcę zabrać paulinkę do parku zabaw w sobote albo niedzielę, pierwszy raz, jestem ciekawa jak zareaguje 🙂 no i na żywą szopkę do Strumienia, nie wiem czy słyszeliście o niej... z żywymi zwierzętami i ludźmi...

Wercia ja znalazłam takie rybki i chcemy je kupić z moim bratem, tańsza przesyłka będzie 🙂 http://allegro.pl/wesola-gra-lowienie-rybek-fishing-games-z-muzyka-i2905096037.html

ja się dziwnie czuję, drugie i trzecie klasy technikum są w styczniu na praktykach i odpada mi sporo lekcji, np. dziś mam na 14 do 15.40 i strasznie dziwnie się z tym czuję, cały czas mam wrażenie że się spóźnię 🙂 pierwszy raz w życiu pójdę tak późno do pracy 🙂 jak pracowałam w księgowości to zawsze na 7, a jako nauczyciel to najpóźniej na 10 miałam.... na szczęście to tylko 4 tygodnie 🙂 ale jest jeden plus, tylko w środy teraz będę miała 5 lekcji, a tak po 2 dziennie 🙂

McDa87 napisał(a):
Megan kochana nie martw się na zapas, to nic nie pomoże, wręcz przeciwnie.. ale wiem że nam jest łatwo mówić bo nas to nie dotyczy, pewnie sama bym się bała;(

ja chcę zabrać paulinkę do parku zabaw w sobote albo niedzielę, pierwszy raz, jestem ciekawa jak zareaguje 🙂 no i na żywą szopkę do Strumienia, nie wiem czy słyszeliście o niej... z żywymi zwierzętami i ludźmi...

czego uczysz?
Wercia ja znalazłam takie rybki i chcemy je kupić z moim bratem, tańsza przesyłka będzie 🙂 http://allegro.pl/wesola-gra-lowienie-rybek-fishing-games-z-muzyka-i2905096037.html

ja się dziwnie czuję, drugie i trzecie klasy technikum są w styczniu na praktykach i odpada mi sporo lekcji, np. dziś mam na 14 do 15.40 i strasznie dziwnie się z tym czuję, cały czas mam wrażenie że się spóźnię 🙂 pierwszy raz w życiu pójdę tak późno do pracy 🙂 jak pracowałam w księgowości to zawsze na 7, a jako nauczyciel to najpóźniej na 10 miałam.... na szczęście to tylko 4 tygodnie 🙂 ale jest jeden plus, tylko w środy teraz będę miała 5 lekcji, a tak po 2 dziennie 🙂

a czego uczysz?

• Mamusie
Witam!!!

U Nas sie zachmurzyło i pada snieg

Ja jak zwykle dzis bylam u lekarza i przez nastepne 2 dni mam wizyty ale juz
nie mam sil wiecej sie rozpisywac co i jak

Dzis Patryk opanowal juz na maxa wchodzenie na szafke rtv
Poza tym bawil sie moimi lakierami do paznokci, moja wina bo nie powinnam
mu dawac, tak mu pozwalalam az otworzyl w koncu jeden i pochlapal sobie spodnie
i teraz walcze z tymi plamami

megan
- super ze Marcel jest taki towarzyski
duzo zdrowka, nie martw sie na zapas, dobrze ze masz rezonans, ja tez
mam kolejny na poczatku marca
rezonans jednak o wiele lepiej pokazuje niz rtg, u mnie na rtg wychodzilo ze
wszystko jest ok

McDa
- daj znac jak rybki przyjda jak sie Paulinka nimi bawi
Tobie to dobrze z tymi godzinami pracy ;p

no i zapisałam małego do złobka publicznego który prowadzi znajoma będzie na 8 do 14 :-D połowa dnia z dzieciakami a połowa z mamusią...jestem zachwycona żłobkiem gdyby nie znajoma pewnie bym go nie oddała

Megan troche Ci zazdroszcze ..ja juz bym chciala isc popracowac ale poki co maz ma tak rozne zmiany,ze nie jestesmy w stanie sie dograc.
A wiecie co ogladam lozeczka i w Polsce sa takie piekne taki wybor......a tu......az mi smutno,ze Zuzia bedzie miala jakis szajsik bo po prostu nie ma fantazyjnych... 🤨
Dobranoc!!!
Aaaaa i moja dziabdzia dzis byla ze wszystkim na NIE NIE NIE......to byl dlugi i ciezki dzien..

• Mamusie
Megan ucze przedmiotów zawodowych w technikum handlowym i w zawodówce-sprzedawca.

no już się cieszyłam że przez miesiąc luźniej a tu się dowiedziałam że dodatkowo dostałam 5 godz w tygodniu na zajęcia indywidualne z dziewczyną która leczy się psychiatrycznie bo podcięła sobie zyły -podobno chciała być w centrum uwagi w klasie... i teraz w czwartki zamiast d 10 bede miała do 13 a we wtorek mi to zapcha dwugodzinne okienko 🙂 no i 400 zł miesięcznie więcej czyli jest jeden plus 🙂 tesciowa się bardzo nie ucieszyła, jutro powiem cioci ciekawe co powie 😞

Megan i ja chyba od wrzesnia dam małą do żłóbka, bo nie mam sumienia tak ciocię wykorzystywać...

Maja no właśnie mogłabym spać ale Paulinka nie chce pozwalać;( jak wczoraj się cieszyłam że się przestawiła bo zasnęła po 20 to dzis znów o 23;( a spała w dzień od 12 do 12.45... ja nie wiem skąd ma tą energię 😞

Wercia plamy się zdarzają 🙂 daj potem znać czy udalo Ci się to sprać, w razie jakby i nam się przydarzyło kiedyś 🙂

• Mamusie
Witam

Nocka standardowa dwie pobudki ale spała do 9 😉 Zasnęła co prawda dopiero o 21.30 ale dobre i to 😉

McDa jestem jestem wczoraj cały dzień była u mnie siostra z córeczką a potem Lenka była strasznie niegrzeczna robiła mamie na złość czyli wszystko to czego jej nie wolno no i jeszcze przez 1,5 h nie mogła zasnąć mimo że wczoraj wstała o 7.30 i miała drzemkę 1h to o 20 nie mogła zasnąć aż padła o 21.30 🤢
A i przemyśl sprawę żłobka przy cioci nie będzie Ci chorowała a jak będzie w żłobku to pewnie co jakiś czas tak 🤢 jak zresztą dzieci które daje się czy do żłobka czy do przedszkola. Wiem coś o tym bo znajoma prowadzi przedszkole 😉 i znajome też mają dzieci w żłobku 😉 no ale są wyjątki więc życzę żeby Paulinka była takim 😜 Ja Lenkę też dam do przedszkola ale do żłobka nie bo nie muszę będę wolała zostawić ją z teściową albo mamą 😉
Maja widzę że Zuzia dała Ci w kość tak jak Lenka mi 😉

wercia oby plama zeszła i Lenka też już wchodzi na szafkę rtv 🥴

• Mamusie
Dziewczyny a jak tam wasze dzieciaczki sikają do nocnika? bo ja Lenkę sadzam od niedawna kiedyś nie chciała więc odpuściłam teraz siada chętnie ale na 10 razy 1 nasika i to wtedy kiedy zostanie sama w łazience 😁 ale zastanawiam się czy za jakiś czas nie zwinąć dywanu i w ciągu dnia zakładać jej same majteczki i tak ja uczyć? żeby wołała za potrzebą 🤢

Choć dzisiaj przybiegła pod łazienkę i pokazuje mi że susiu no i zrobiła siusiu na nocniczek 🙂

• Mamusie
Witam 🙂

U nas wszystko ok, grypa jeszcze nas nie dopadła, Natalia właśnie śpi a ja mam dziś wolne 😉

Co do siadania na nocnik to Natalia nie chce usiądzie i zaraz wstaje , woli siadać na sedes mam ta podstawkę, raz zrobiła nawet kupek ale to tylko raz 😉 Wiem kiedy chce kupkę bo ucieka w kąt, zawstydza sie , patrzy w dół lub z pod byka hehehe , i dziś niepotrzebnie posadziłam ja na nocnik , bo z rana zaczynała robić kupkę a ja ją na nocnik i na sedes i nie zrobiła 😞

u nas dalej nic z nocnikiem..ma taki tron grający to go rozmontował ale w żłobku będzie sadzany no i z kubka uczony bo butelek tam nie pochwalają a on tak kocha ciumciać

• Mamusie
emilia to odpoczywaj 🙂 super nas też jeszcze grypa nie dopadła i lepiej niech nie dopadnie bo 16 idziemy na szczepienie 😉

Co do nocniczka to jak zaczęłam ja uczyć od paru dni to oczywiście w WC i czasem sama siadałam w tym czasie za potrzebą i jakoś Lence to się spodobało. Teraz zawołała znowu siusiu więc posadziłam ją na nocnik i powiedziałam że jak wrócę to ma być siku w nocniczku a ona kiwa głową że ok a za chwilę mnie woła i co a tam i siusiu i kupka 🤪 no ale w pampersie tez ma siku więc nie zawsze woła 😉

megan kurcze miałam małej kupić taki grający ale nie mam gdzie go postawić więc kupiłam zwykły 😉

Wow Gosiaczek dobra metoda ja chyba tez nocnik Zuzi do lazienki zaniose i bedziemy razem siadac. Ona z kolei owszem robi kupke siadajac na nocnik ale ......w pampersie, na golego dupala nie siadzie od raz ucieka ale to dlatego,ze zimne, slyszalam ,ze latem najlepiej przyzwyczajac ehhh

• Mamusie
Cześć Dziewczyny.

Mam takie zaległości,że chyba dzień i noc musiałabym czytać 😮 ☺️
Niestety póki co nadal na forum nie wrócę...

Olek po antybiotykach tylko troszeczkę zdrowszy, cały czas kontynuujemy wziewy i inhalacje ☺️ Zrobił się strasznie rozdrażniony, okropnie wszystkich bije, pomimo,że zwracamy uwagę cały czas, nie wiem czy to już początek buntu, tak czy siak rozrabia potwornie. Momentami zaczynam się zastanawiać czy to nie moje błędne metody wychowawcze wywołują takie stany 🥴 Ani razu nie był uderzony, czasami jedynie głos podniosę,a skąd u Niego ta agresja, nie wiem?! 😞
A w dodatku mamy ogromne problemy z Jego nóżkami. Niejednokrotnie zgłaszałam pediatrze,że Mały nie chodzi,ale ona ciągle usypiała moją czujność. My z Mężem bardzo późno zaczęliśmy sami dreptać,więc usprawiedliwialiśmy genetyką... Aż do teraz. Niby sam chodzi, ale ma wykrzywione delikatnie nóżki i szerokie rozstawienie w bioderkach... Pediatra nastraszyła mnie jakąś operacją,ale gipsowymi łódeczkami. Zaczęła sypać jakimiś klinikami i szpitalami, poryczałam się jak dziecko.
Byliśmy na konsultacji u rehabilitanta dziecięcego, co prawda trochę mnie uspokoiła, bo widziała i rehabilitowała podobne wady z pozytywnymi skutkami,ale i tak musimy latać po specjalistach 😞 Pod koniec stycznia udało się zaklepać konsultację z ordynatorem otwockiego szpitala, niby genialny lekarz w tych sprawach, ortopeda na medal, zobaczymy. Pojutrze mamy wizytę u naszego ortopedy. Jestem załamana 😞

Ale już nie smęcę. Mam nadzieję,że u Was wszystko w porządku, dzieciaki zdrowe 🙂
Tęsknimy za Wami bardzo, trzymajcie kciuki! Wsparcie nam potrzebne, szczególnie mojej nędznej psychice ☺️

Do sczytania ☺️

• Mamusie
Kurcze Lenka od rana zrobiła już chyba 6 kupek rzadkich i zastanawiam się czy jej nie dać smectę żeby trochę to przystopować 🤢

Maja naprawdę dobra metoda co prawda nie zawsze z nią siadam ale widzę że jej się spodobało i tak jak pisałam sadzam ją od niedawna bo wcześniej nie chciała i uciekała więc poczekałam aż będzie mądrzejsza 😉 no i nie chciałam jej zrazic do nocnika i jak widać dobrze na tym wyszłam 🙂 a i zawsze robi jak zostaje sama w WC i jak zrobi to mnie woła 🙂

emiliaeem
kurcze trzymaj się mam nadzieję ze ćwiczenia pomogą, ja to jestem jakaś przeczulona i zawsze jak coś widziałam u Lenki mimo że mówili że to wcześnie że dziecko jest małe i jeszcze może się wszystko unormować to ja i tak nie dawałam za wygraną i szłam do drugiego lekarza i tak np. byłam z Lenką jak miała 11miesięcy u okulisty bo to oczko jej ucieka i tam zbadała ją i uspokoiła mnie że dziuecko jeszcze małe ale żeby przyjść za pół roku i idę w lutym. Już się boję i martwię ale jestem dobrej myśli. Więc buziaki dla Was i dużo sił 😘 😘 😘

Emiliaeem napewno sie to dobrze ukierunkuje, a moim skromnym zdaniem Olo bedzie fajnie chodzil bo po prostu po pierwsze zaczyna tez maluchy niezdarnie porozkraczane chodzily po drugie on jest kawal chlopiska i ciezko mu tyle kilo od raz ,zobaczysz miesnie sie rozwina troszke i bedzie dobrze. Zeby udowodnic , moja mala biega zgrabnie ale kolezanki corka szeroko tak troche nieudolne nogi rozstawia i tak "chlapcia" ale jest ok, po prostu idzie swoim tempem. Bedzie dobrze :*
Gosiaczek a masz juz wizyte na tego lutego? a widzisz teraz ,ze dalej jej oczko ucieka?