Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Wypad udany dziewczynki ładnie się bawiły choć nie obyło się bez przepychanek i kłótni o wózek dla lalek 😉 Potem mąż po nas przyjechał i pochleliśmy na szybkie zakupy do lidla: Sajgonki w promocji jesli ktoś lubi to dodam ze smaczne 😜

Lenka wykończona padła od razu po kąpieli i od 20.30 smacznie śpi a ja ledwo żyję zmęczenie mnie dopadło 🤢

megan faceci tak mają że czasem nas wkurzają ale mam nadzieję że już jest ok, no i Paryż wow świetny pomysł 🙂

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Cześć Laseczki! 🤪

Wieeeeki mnie nie było, nierealne,że nadrobię ☺️ Ponad 80 stron! 😮

Jestem przeokropnie ciekawa co u Was ☺️ Dzieciaczki z dolotu oglądam na fb, śliczne Mordeczki! 🙃 Mam nadzieję,że u Was wszystko w porządku!

U nas chyba też dobrze 🙂 Jesteśmy już po konsultacjach ortopedycznych... Lekarze nas uspokoili, pediatra niepotrzebnie namieszała, ponieważ Mały mieści się w normach fizjologicznych, uffff... 🙂 Na chwilę obecną już ,,popierdala" 🤪, bo chodzeniem bym tego nie nazwała ☺️ 😉 Trzy guzy na główce już zaliczone, także normy, normy i jeszcze raz normy 😉 😁 Poza tym ładnie składa zdania, co prawda wyrazy wymawia po swojemu,ale siódmy zmysł mamuni kuma 😉 Potrafi odpowiedzieć jak się nazywa i ile ma lat, co prawda pokazuje jeden paluszek,ale dumnie mówi,że latka ma ,,Ciii" 😁 (trzy). Potrafi pokazać podstawowe części ciała, bicepsy oczywiście i klatę, czego wymaga od Niego Tatuś ☺️ 😉 Za cholerę nie chce korzystać z nocnika, chociaż rozumie do czego służy. Ściąga pampersa, kuca obok filiżany i robi ,,beee" na podłogę 🙂 Także stale muszę Go pilnować 🙂 Ostatnio wycudaczył po co chodzi się do sklepu i powtarza ,,Ciepu kieki" (do sklepu co cukierki) i ,,tata paci" (tata pojechał do pracy). Hitem jest ,,Gamgam style". Na choince taniał z dziećmi 🙂 Oprócz tego bije, szczypie, gryzie, krzyczy, jednym słowem sieje terror 😉 Ach, i ze wszystkim jest na nie 🙃
Poza tym dwa tygodnie temu pochowaliśmy mojego Taty brata ☺️ Przykre doświadczenie, tym bardziej,że to dla mnie pierwszy pogrzeb, który pamiętam w tak bliskiej rodzinie ☺️ Nie ukrywam,że dopada mnie chandra... Oby do wiosny... ☺️

🙂

MajaCh Zuza to czysty Tatuś 🙃 Jest prześliczna 🙂
Megan Marcel taki szogun ma na głowie jak mój Olo (widziałam na ostatnich fotkach) 😜
A Lena Justysi jak żywe złoto 😁 Miny ma nieziemskie!

Ps. Egzaminy w szkole zdałam na 4 i 5! Z angielskiego nawet mam 5 🤪 🤪 🤪 Ale pilnie się uczyłam, albo zmiana koloru włosów pomogła 😁 😉
No i jesteśmy po ostatniej dawce 6w1, Olek zniósł ją dobrze... Zaległości poszpitalne nadrobił,w dalszym ciągu 97 centyl 🤪 14,200 i 89cm 🙂

Pozdrawiam Was serdecznie! Buzziaki dla dzieci, zajrzę niedługo 🙂 😘

• Mamusie
Witam

Głowa mi pęka od rana 😠 Lenka właśnie poszła spać więc i ja się położę może jak wstanę to będzie lepiej 😉

emiliaeem
super że zajrzałaś i ze u was wszystko dobrze no i Olii świetnie się rozwija, przykra sprawa z bratem taty dlatego dużo sił i oby do wiosny. Buziaki dla Was i zaglądaj częściej 😘 😘 😘
A i gratuluję zaliczonych egzaminów 😜

Zmykam odezwę się wieczorem. Miłego

Emiliaeem 😁 jak milo, bardzo sie ciesze,ze Olus w porzadku tlyko stres nie potrzebny mieliscie, te streciochy co Wam zakluly - lekarze - ten niepokoj poinni Wam kase oddac za nietrafione diagnozy. Wlasnie to jest mysl moze ktos taka poprawde do rzadu zglosi,ze za bledy lekarskie sie kase oddaje 🤪
Przykro mi powodu wuja, to nigdy nie jest przyjemne kiedy ktos po prostu znika ...
Gosiaczek migrena???

• Mamusie
Maja tak ta cholerna migrena zapisałam się już do neurologa na 8 kwietnia masakra no ale tyle się czeka 🤢

A ja wyskoczyłam dzisiaj z siostra do CH i kupiłam Lence przecenioną bluzę i do kompletu spódniczkę i sweterek w Wójciku 🙂 oraz sukienkę w Reserved Kids 🙂 ten mój zakupoholizm powinien ktoś leczyć ☺️ 🥴 Zajrzałam jeszcze do zary baby i spodobały mi się balerinki http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/pl/pl/zara-S2013/358112/1049222/Balerinki%20a%C5%BCurowe i koszula no ale to nowa kolekcja więc do przemyślenia a tak wogóle to podobają mi się buty ale oczywiście u mnie w Zarze ich nie ma 😞 http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/pl/pl/zara-S2013/358112/1049975/Sk%C3%B3rzane%20botki
http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/pl/pl/zara-S2013/358112/1047508/Sk%C3%B3rzane%20kozaki%20z%20a%C5%BCurow%C4%85%20wstawk%C4%85
http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/pl/pl/zara-S2013/358112/1048741/Szyde%C5%82kowe%20trampki a wiecie wolałabym przymierzyć 🤢
a i jeszcze ten płaszczyk ale tez go nie ma http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/pl/pl/zara-S2013/358107/1135029/p%C5%82aszczyk%20z%20kokardk%C4%85%20przy%20dekolcie

Zmykam do męża. Dobranoc 😘

Czesc,Gosiaczek piekne te buciki,te szydelkowane zwlaszcza i te azurowe a kozaczki chyba juz nie warto...zaraz koniec zimy.Plaszczyk tez piekny ale ja bym sie zdecydowala na inny kolor jak juz ale z powodow estetycznych bo moje dziecie czesto jak jedzie woziem czy rowerkiem to cos wcina,paluszki, owoce i jak nie posmakuje to wypluwa itd....wiec co chwile piore kurteczki i szaliki...
Zobaczcie wygralam wczoraj aukcje 🙂 te rozowe na gorze to komoda i biorko z szufladami :
http://www.ebay.co.uk/itm/childrens-bedroom-furniture-/181069192781?pt=UK_HG_ChildFurniture_RL&hash=item2a28909e4d
troszke musze je podlansowac ale jest sliczne 🙂

No i dziendobry ! Sama ze soba porozmawiac tez moge 😁
Mala znow ladnie przespala cala noc 🙂 Mam te mebelki juz u niej sa w pokoju a ona szalala wczoraj wieczorem szuflandia taka magiczna mozna otwierac i zamykac 😁 i do tego tyle ich jest heh.

• Mamusie
Witam , ja dziś wolne i od jutra tydzień urlopu 🤪 🤪 Mieliśmy jechać do teściów na obiad , ale Natalia od rana wymiotuje 😞 do godz 12 to z 6 razy to co wypiła to zwróciła 😞 niby nie dużo , ale nigdy wcześniej jej sie do nie zdarzało , gorączki nie ma nie wiem co to za cholerstwo 😠 teraz leży w łóżeczku i od godz już jest ok 😉 oby nic sie nie rozwinęło 🙂

emiliaeem witaj, super że Oli chodzi ,ładnie mówi i że egzamin zaliczony 😉

co do bóli migrenowych to ta paskudna pogoda temu sprzyja 😠 😠 byle do wiosny 😉

Natalia na ciastko wola kacho , a na rękę sieka 🙂 Woła mama sieke mama sieke a ja jej ścierkę daje 😁 😁a ona pokazuje na zlew i rękawy podwija ,że chce umyć siekę 😁

a to przed chwila. Mycha wlazi ciagle na krzeslo i wyglada....
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/12/desktop9v.jpg/][IMG]http://img12.imageshack.us/img12/2392/desktop9v.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
witam

Emiliaeem zaglądaj częściej! i dobrze ze z Olim wszystko dobrze i że egzamin zdany, zdolniacha z Ciebie!

Gosiaczek jakie cudne te buciki!!!!

MajaCh super pokoik i mebelki!

Emilia no właśnie, może włosa połkneła? od kuzynki tak miał, wymiotował, potem w końcu mu przeszło i włos wyszedł z kupą 🙂 ale najpierw się nim dusił;( mam nadzieję że to nie żadnej wirus i już jej przeszło!

a ja kolejny dzień walki z kąpielą, nic nie pomaga, mały Oskarek był tu, chciał się iśc kąpać z nią to jak ich zacżeliśmy rozbierać, Paulinka się tak rozwrzeszała że i mały zaczął, mieliśmy niezłą orkiestrę, oczywiście żadnej do wanny nie dał się postawić;(
wczoraj nalałam jej już wodę do miski, to nawet ręki nie chciała zamoczyć, a była w ubraniu, czego nie rozumiem, bo jak myjemy raczki w umywalce to wsadza ciągle je pod wodę i się cieszy, dałam jej konewkę to sie rozbawiła i wylewała wodę po całej łazience i po nas, ale jak woda się skończyła to nie miała odwagi sama nabrać tylko nam kazała, potem stopniowa zaczęłam ją rozbierać wygłupiając się i było wszystko ok dopóki nie zobaczyła że jest w łazience i jest rozebrana, orkiestra na nowo, udało mi się na tyle że raz włożyła nóżkę do wody ale zaraz wystraszona wyciągnęła i zaczęła uciekać mówiąc nie nie nie.... przynieśmy już ze starego domu wanienkę kolorową, może jutro w niej spróbuję, no i jutro mam zamiar lalki tak wykąpać, może się w końcu przekona, no i ubiorę jej strój kąpielowy... 🙂

i chcę kupić zabawki do wody ale nie wiem co wybrać:
http://allegro.pl/elc-zjezdzalnia-do-kapieli-wodna-zabawa-fisher-hit-i2995941686.html
czy http://allegro.pl/tomy-osmiorniczki-do-kapieli-nauka-zabawa-2756-i2993306251.html
no i na pewno kupię to http://allegro.pl/kreatywne-kredki-do-kapieli-do-wanny-super-cena-i2968794503.html

McDa ja ostatnio ogladam Zaklinaczke taki serial i mam taki scenariusz 😁 ze mala w zeszlym wcieleniu sie utopila...nie bez kitu moze widziala cos w telewizji takiego....Zuzia juz reaguje na tv. boi sie jak ktos strzela,jak sie bija itd wiec wszystkie filmy akcji odchodza w zapomnienie do poznego wieczora kiedy ona spi.. tak mysle, cos zobaczyla bo jak mowisz,ze sie nie sparzyla to luz.

• Mamusie
Dzień dobry

U mnie słoneczko ale już się chmurzy 😠

McDa no to spróbuje z tymi lalkami żeby tylko nie było krzyku że laki do wody wkładasz.

Zapomniałam Wam napisać jak mąż został w piątek wieczorem z Lenką to Lenka do niego ba ba ba więc on wziął telefon i dzwoni do babci a Lenka ze nie, jak mi to mąż powiedział to się uśmiałam i mu mówię baba to babcia a ba to Barney 😜

• Mamusie
kolejny dzień kąpieli, masakra, wanienka kolorowa w której pół dnia siedziała w salonie, ładny strój kąpielowy, lalki, zwierzątka i inne w wodzie, wrzask i tyle, gdy tylko zamoczyła nóżki, nie wiem co mam jeszcze robić;( wygłupialiśmy się jak nie wiem, nic nie pomagało, dopiero jak przyniósł mąż tableta i puścił jej teledyski to na chwilę nie płakała i nawet jak ją posadziłam na dupkę, ale jak chciałam strój rozebrać to na nowo 😞 gąbką jej tylko zmoczyłam główkę jak oglądała i tyle z kąpieli, jutro znów próbuję....

• Mamusie
Maja no ja też tym bardziej że to tak nagle z dnia na dzień się stało, wcześniej to ona uwielbiała kąpiele, wrzask się zaczynał ale jak wyciągaliśmy z wody;( tęsknię za tymi czasami....

i tak dziś myśleliśmy z mężem o tym i chyba to się tak zaczęło od tego co weszła do wanny troszkę za naszą namową, miała jakiś zły dzien i była na nie jeśli chodzi o kąpiel ale tylko trochę kwękała i po nas krzyczała, nie płakała, no i stanęła w wodzie to zaczeła sikać, ona od razu popatrzyła w dół i wrzask a my w śmiech 🥴 ona wtedy strasznie się bała, pamiętamy, ze nie mogliśmy jej uspokoić, strasznie się trzęsła i myślę że będzie o to chodziło, bo jak jej myję rączki to przeszczęśliwa jest, zaczyna się wojna jak rozbieram i wkładam nóżki, nogi dźwiga do góry jakby ją woda parzyła i strasznie płacze.... no ale to się stało jakieś 3 tyg temu, czy ona to może jeszcze pamiętać???

• Mamusie
Witam

Lenka wróciła do nocnego rytmu pobudka po 1 na wodę i o 5 na mleczko spała do 8 🙂 ale leżała w łóżeczku do 9 😮 więc i ja wstałam dopiero o 9 🙂

McDa jeśli to było mocne przeżycie a widać że tak było to może pamiętać teraz dzieci dużo zapamiętują i pamiętają np. ze czegoś nie wolno, czy np. ze to jest dobre a tamto kwaśne, to jest jabłko a to banan itd. Poszukaj może jakiś rozwiązań na necie może ktoś miał podobny problem 😉

a Lenka od rana Barneyem mnie męczy czasem mam go już po kokardki no ale przynajmniej jest spokój 😜