Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
witam

Gosiaczek Paulinka jak ma festynowego balona to też z nim cały czas chodzi tylko jeszcze chce z nim spać 😉oczywiście zasypia i tak przy mnie, nawet balon nie pomoże a zaraz jak zasnie balon zabieram, kiedyś się obudziła w nocy i beczała za balonem 😉 hehe ale to pierwsze dwa dni zawsze tak ma, potem balon pod sufitem cały czas aż padnie 😉
co do kupki to też bym bardziej mleko obstawiała... ;( i ja też daje krowie już chyba pół roku i nie ma problemu, zwykłe ze sklepu, uwielbia kakao, potrafi pić kilka razy dziennie, nie problemu z kupką, robi nadal codziennie rano... dziś nie zrobiła ale pewnie dlatego że wczoraj zjadła prawie całą paczkę miśków haribo, byliśmy u teścia na 60tce i dostała od cioci, nie zjadła za jednym razem, ale w sumie do wieczora paczka poszla, kilka ja zjadłam 😉

• Mamusie
Hej Dziewczyny!!!
Wpadam na szybko
Troche mnie nie bylo - zwialismy na tydzien na wies - raj 🙂 sloneczko, powietrze i cala reszta 😆

Nadal korzystam goscinnie z laptopa wieczorami

Patryk zdrowy

Nadal pije mleko modyfikowane - 4-ke i do 3-ciego roku zycia mysle pociagniemy ze wzgledu na odpowiedni sklad - niech nabierze z niego skladnikow na mocne kosci 🙂

Kupy standardowo - czyli minimum 4 na dzien

Wcina owoce ostatnio bardzooo duzo i soczki niestety ochodza ale tez polubil kompot z jablek - w zeszlym roku nie cierpial no i udalo sie Nam troche jablek na wsi uzyskac

Niestety na wsi nie udalo mi sie uzyskac "nocnikowego" postepu a tak liczylam na to bo tam zawsze czegos nowego sie uczyl jak tam bylismy- raczkowac, stac i chodzic
Tak jak u Gosiaczka w ogole tego nie kontroluje, nie chce siadac na nocnik - na nasze pyt, czy zrobi sisi do nocnika jest "NIE" nie chce na nim siadac
w majty sika i mowi dopiero ze sisi, w ogole o tym nie mysli
Wszystko fajnie jak na wsi bylismy i pogoda byla, to posikance schly szybko

My dajemy na razie spokoj, poczekamy za miesiac bedzie sucha zaprawa na razie
Przeciez nie zrobie z tego jakiejs traumy i nie bede przywiazywac do nocnika
Jeden dzien ostro sie wzielismy ale tylko sie denerwowal a ani razu nie zrobil do nocnika, tylko w majty albo na podloge
Szkoda troche bo bedzie coraz zimniej wiec coraz gorzej z odstawianiem 😞
Zawsze jak ma majtki to po prostu w nie siura i tyle i ewentualnie przyjedzie pokazac ze sisi jest
Po nogach sie leje a on nie powie ani nie siadzie na nocnik 😞
Przeszlismy na pieluchy 5-tki

Nic na razie znikam
Buziaki!!! 😘 😘 😘

Wercia masz racje nie przymuszaj ale zachecaj przeciez, moj maz mowil Zuzi,jak ona nie chciala na nocnik,ze on usiadzie :P i ona zeby mu nie dac bo to jej nocnik sama siadala, czasem zrobila czasem nie z czasem jednak zalapala ale ja goraco polecam nakladki na kibelek od raz, zeby byl "jak dorosly" jak mama i tata 🙂

• Mamusie
Hej
Widze dzis mamy na forum ruch jak w ulu 😜 😜 😜
Pogoda dzisiaj gorsza, pochmurno i pada deszcz No i zimno - 18 stopni
Przeczytalam troche zaleglosci

Dzis Patryk siadal na nakladke na ubikacje i to bez pieluchy tyle ze nie umie tam usiedziec za dlugo i od razu zlazi wiec nie zdarzyl zrobic

McDa
- dopiero teraz doczytalam ze pytalas o zoo w Chorzowie
wg Nas nie pogorszylo sie tam, tyle ze zyrafa padla w zeszlym roku

emiliaeem - dobrze ze Tacie sie poprawia

• Mamusie
Cześć Dziewczyny!

Normalnie brak czasu na wszystko... ☺️
Olek nie śpi w dzień,więc pozostają wieczory, krótsze z resztą... ☺️
U nas leci jakoś powolutku, Olek szaleje swoim autem, zagonić do domu Go nie można! 😮 No i poprawia się z mową 🙂
Po weselu dobrze, chociaż kompletnie nie w moich klimatach... W sobotę następne. Nie wiem kiedy nogi wygoję 😮 😉

Gosiaczek mój Olek też nie woła siku, także luuzzz 🙂 Jak chce to sam siada, ale ciągle muszę Mu przypominać 🙂 Wydaje mi się,że siada na nocnik tylko dzięki mnie, bo dopilnuję... Może niedługo załapie, na wyjazdy ma pampersa 🙂 No i nie woła,że zrobił kupę, a ,,BUWNO!" 🙂 I potrafi wysiusiać się na podłogę po złości... ☺️

MajaCh gratuluję wygranej! 🙂

Tilii zdrówka dla Sabinki 🙂

• Mamusie
Witam

Dziewczyny ja w końcu wrzuciłam na luz 😉 Lenka nadal nie woła jak posadzę na nocnik bo wiem że dawno nie robiła siusiu to wysika się do nocnika ale sama nie powie nawet jak się zapytam czy chce siusiu to ona że nie a za minutę zsiusia się w majtki 🤢 a co do kupek to jak już w ogóle zrobi to i tak wtedy kiedy jest w pampersie bo na wyjęcia go zakładam. Ale napewno nie zrezygnuję nawet jakby miała wołać dopiero za miesiąc 😉

Maja
u nas to nie przejdzie jakby któreś z nas powiedziało że będzie robiło siusiu na jej nocniczku to ona go nam jeszcze przyniesie bo wszystkim się dzieli 😉 a nakładkę mamy ale woli nocnik 😉 nawet dzisiaj zakupiłam grający i zobaczymy 😜

wercia no to wypoczęłaś 😎 nie ma to jak wieś 😉

wercia i emiliaeem trochę mnie pocieszyłyście 😉 ale ja z kolei zauważyłam ze Lenka od jakiegoś czasu dużo mówi to to bardzo dużo ciągle gada trochę po swojemu ale i dużo zrozumiałych słów, nawet mówi swoje imię Lenia 😜

A ja właśnie złożyłam jeden projekt 🙂 ale drugi już czeka w kolejce 🤢 Teraz idę się poluzować przy piwku Somersby moje ulubione 🤪

Dobranoc 😘

• Mamusie
witam

w końcu trochę ruszylo 😉

Wercia pytałam o wesołe miasteczko 😉 w zoo byliśmy w ostravie....

Gosiaczek nie poddawaj się, dacie radę 😉 może grający jej się spodoba 😉

Maja hehe dokładnie to samo, jak ja tylko powiem że idę siku to mały pieronek zaraz wrzeszczy Plaplusia chce siusiu, nawet jak nie chce i leci szybko w kierunku łazienki, oczywiście muszę ją posadzić, nic nie zrobi najczęściej, ale żebym nie zauważyła że nic nie zrobiła to sobie powie: zrobiła już plaplusia i zadowolona schodzi, a jak już nie mogę wytrzymać i mówię że jak nie robi to żeby mamusie puściła to wrzesczy, robi plaplusia siusiu i siedzi zadowolona 😉 więc jak mi się chce to już nie mówi tylko cicho się wymykam 🤪 😉

dziewczyny a ja dziś byłam u stylistki 😉 wysłałam formularz zgłoszeniowy do anny drabczyńskiej bo w dwa wtorki miesiąca daje darmowe porady w galerii w bielsku i dziś mi zadzwoniła żebym dziś przyjechała 😉 oczywiście jestem mega zadowolona, makijaż zrobiony, fryzura dobrana (tylko na perukach teraz musze iść do fryzjera 😉 ) kroje i kolory ciuchów dobrane, super, nawet nie wiedziałam ile niektore detale mogą zmienić w wyglądzie 😉 już wiem co ubierać i jak nosić 😉 oczywiście nie wytrzymałam i kupiłam sukienkę, bluzkę i sweterek ale to i tak mało z tego co mi dobrała i baardzo mi się podobało 😉 teraz oszczędzam na fryzjera i kolejne ciuszki 😉 a jutro wywalam stare, przekonała mnie że jak w czymś nie chodzę już 2 lata to na pewno tego już nie włożę 😉 jutro tornado w szafie, połowa do lamusa 😉 a mnie aż głowa boli z tych porad 😉

dla dziewczyn ktore chcę się wyszczuplić 😉 sweterki, żakiety itd podginać żeby było widać nadgarstek a spodnie nad kostkę, mamy pokazywać najwęższe fragmenty ciała 😉 i nosić duże torby, a nie małe torebki przy których wyglądamy jeszcze większe, jak zaczęłam na to zwracać uwagę to faktycznie działa 😉 i wiele innych porad na moją figurę dostałam 😉 🙃

ah jak sie rozpisaly 😁 dziendobry!!!
Emiliaeem ale tam huczno masz same weselicha ..
Gosiaczek Lenka mowi Lenia ,a Zuzia mowi SIUSIA heheheh
McDa to ja poprosze kilka porad na priva!!! 😁

ahhh wczoraj porozkladalam malej lozeczko na takie junior bed i juz bez szczebelkow (W KONCU) i spala cala noc !! i nie spadla juz sie tak nie wierci ,a rano kolo 8mej przypelzla do nas sie tulic 🙂

• Mamusie
Witam

Dziewczyny szok Lenka już trzy razy zawołała siusiu bez przypominania i widzę że podoba jej się grający nocnik. Mam nadzieję że będzie coraz lepiej choć mam też obawy że może się jej odwidzieć 🤢

Noc przespana cała jak zasnęła o 21 tak wstała o 9 pewnie przez tą deszczową pogodę w nocy coś taj pojękiwała ale nie wstawałam do niej i zasnęła 😉 Raz tylko obudził mnie jej krzyk mama mama ale pewnie jej się coś przyśniło wiec po miziałam po pleckach i się uspokoiła 😉

A no i nie wiem jak mogłam zapomnieć napisać Lenka mówi KOAM CIEM tak długo na to czekałam i się doczekałam 🤪 🙃

McDa no to kochana jak sobie przypomnisz jakąś radę to pisz 🙂

Maja no top super my jeszcze z odstawieniem łóżeczka poczekamy niestety Lenka to taki straszny łazik po tatusiu 🙃

Gosiaczek ja nie mowie hop z tym lozeczkiem to byla dopiero pierwsza noc ,a mala naprawde byla zmeczona po wczorajszych aktywnosciach, caly wieczor skakala na wielkiej trampolinie i jeszcze bawila sie z inna dziewczynka dlugo wiec wrazenia...i to anglicy byli wiec dla niej wysilek zeby zrozumiec .

• Mamusie
Witam

I od razu napisze Wam ze ostatnio padam na ryjek doslownie 😞 😞 😞
Patryk sie poprzestawial totalnie, ostatnio jakis nieznosny jest, wymuszajacy i wchodzacy na glowe 😠
Ja przed okresem to normalnie juz swira dostaje 🤢
Szaleje caly dzien a potem po 17 juz drugi dzien wielkie spanie, ja wykonczona akurat musze obiad konczyc i szykowac na powrot meza a on spanie wiec nic wtedy odpoczac nie moge
No i wychodzimy czesto o tej porze a raczej wychodzilismy 😉

Z nocnikiem nadal bez zmian, nie i koniec, jak sadzam to zwiewa ze nie zdarzy narobic, moge se sadzac a on swoje 😞
No i wrzask do tego i nerwy
Owszem majtki nosi, jakby ktos widzial jak pranie schnie to majty wisza, tyle ze kaze sobie na pampka zakladac
Juz sie zaczynam stresowac, robi jeszcze ktores z naszego forum dziecko w pieluszki czy tylko najstarszy Patryk 🤔
No i kupa za kupa - minimum 4 na dzien

McDa - pale mega buraka, istotnie doczytalam teraz ze pisalas rowniez o zoo a pytalas o wesole miasteczko ☺️ ☺️ ☺️
niestety tutaj nie doradze za wiele bo nie bylismy od dluzszego czasu, osobiscie nie przepadam za karuzelami itp ale maz lubi takze pewnie sie wybierzemy kiedys

Super ze zalapalas sie na ta stylizacje, na pewno to daje nowe mozliwosci no i wiadomo co na siebie wlozyc 🙂

MajaCh-
super ze nowa wersja lozeczka przypadla Zuzi do gustu 🙂

Gosiaczek- gratuluje nocnikowych sukcesow i jednoczesnie
zazdroszcze ☺️
U Nas tylko "zrobisz siku do nocnika odp. NIEEEE"

• Mamusie
Jej co za dzień wyszłyśmy dopiero o 19 na krótki spacer bo cały dzień padało, a pod wieczór się przejaśniło z tym że zimno straszne wizja nadchodzącej jesieni mnie przeraża 🤢

wercia co do sikania na nocnik to powiem Ci ze sama w to nie wierzyłam ze w końcu zacznie wołać (i mam nadzieję że już tak zostanie). Dzisiaj cały dzień wołała i ani razu nie nasiusiała w majtki choć wiem że może jej się to zdarzyć 😉 Na noc zakładam pampersa bo zawsze rano ma pełnego a czasem jak pije w nocy to muszę jej już zmieć tak miedzy 5-6 rano.
Dodam że pieluszkę odstawiliśmy 14 sierpnia i do wczoraj nie wołała tylko sikała w majtki a dziś sama zaczęła wiec nie wiem czy potrzebowała czasu 😉 no i ja wrzuciłam na luz bo na początku za nerwowo do tego podchodziłam co ona też czuła. I czy chce siusiu pytałam bardzo rzadko co 20-30 minut a może i rzadziej. A i więcej siedziałam z nią w domu bo na dworze to już w ogóle o tym nie myślała a na jakieś większe wyjścia zakładałam pampersa. Teraz na wyjścia też będę zakładała pampersa aż w końcu zrezygnuję z nich w dzień całkowicie.
I dodam że Lenka też strasznie była na NIEEE i to ze wszystkim ale najwyraźniej jej przeszło, wiec trzymam kciuki za Patryka 🙂

A i wracam do Bebilon 3 i zobaczę czy kupki będą normalne 😉

U nas w weekend Air Show na który chcemy iść bo Lenka lubi samoloty ale pogoda ma być słaba wiec wypad pod znakiem zapytania 🥴

Gosiaczek 😁 no to gratulacje dla Lenki 🙂
Wercia dokladnie kazda z nas przerabiala ten opor nocnikowy, nie odpuszczaj ,i wycisz sie troche jakos bo opisu wnioskuje ,ze jestes strzepkiem nerwow ,a Patryk napewno to czuje..
Ja dzis z corcia spie, znaczy ona juz spi przy mnie 🙂 maz ma nocke wiec moge sie do niej potulic 🙂
Jutro swieto, maz ma urodziny, naspraszal gosci ,zrobilam mu torta jak dwa lata temu,czekoladowego, duzo dzieci bedzie i bedzie wesolo,oby pogoda nie zawiodla bo grilka robimy.

• Mamusie
Dzień dobry! 🙂

Wercia Kochana! Nocnikowanie to nie wyścig szczurów! Ja twardo trzymam się zasady,że KAŻDE DZIECKO JEST INNE! A poprzeczkę mam niemałą, bo ojca brat ma dwójkę dzieciaków w wieku Olusia, które już same się ubierają! 🤪 Jedzą! Biegają bez pampersa, wiedzą gdzie jest prawa i lewa strona! 🙂 I mówią całymi zdaniami wyraźnie. ☺️
A mój Olusiek zrobił się grzeczny i wstydliwy. I w dodatku niechętnie bawi się z rówieśnikami. 🙂 I mówi do nas ,,Tatusiu i Mamusiu" 🙂
A próbowałaś wysadzać Patryka na siusiu na stojąco? Olek tak bardziej preferuje... Zresztą na siedząco siusiak się unosi i obsikuje wokoło nocnik 🙂
I przede wszystkim zdystansuj! 😉

Zmykam gotować ,,ZIUPĘ" 🙂 Miłego dnia!

• Mamusie
Hej

Wskakuje na szybko

Nadal goscinnie korzystam z "cudzego" laptopa 😜
W koncu udalo mi sie dzisiaj odwiezc swojego laptopa i mam nadzieje ze w przyszlym tygodniu juz bede mogla z niego korzystac

U Nas bez zmian z sikaniem do nocnika, na dodatek uwielbienie do pampkow jest, tylko pampka zalozyc i koniec
Macie racje z tym wyluzowaniem, dzieki za rady 🙂

No i sie Rozbojnik przestawil, juz 3-ci dzien po rzad udaje sie sam do lozeczka ok 17 i idzie spac 🤪

Ja troche znowu realizuje akcje odgracania mieszkania, najgorzej z ciuchami, swieta racja ze jak sie czegos nie nosilo 2 lata to sie do tego nie wroci
Jak bedzie laptop to biore sie za wystawianie i moze uda sie cos sprzedac a jak nie pojdzie do kontenera i firma sobie zarobi
Apropo kontenerow to czytalam niedawno ze wełnę z takiego odzysku sprzedaja do Turcji i Egiptu a oni z tego dywany robia a my potem kupujemy takie "cuda" co je robia z naszych starych swetrow 🤢 🤢 🤢

Aaa i znalazlam ostatnio taki oto artykul
http://www.edziecko.pl/jedzenie/1,79379,7470068,Mleko_dla_dzieci__krowie_czy_modyfikowane_.html

Nic znikam
Dobranoc

• Mamusie
Witam

A ja od rana sprzątam mieszkanko pranko się suszy jeśli wogóle schnie w taką pogodę 🤢 prasowania mi się nazbierało ale już mi się nic nie chce. Lenka nie chce iść spać wiec męczy mnie strasznie bo już sama nie wie czego chce 🥴 Może pod wieczór męża na pizze wyciągnę 😉

wercia dziewczyny dobrze piszą 😉 i ty się doczekasz 😉 a artykuł ciekawy ja w każdym bądź razie narazie zostaję przy modyfikowanym, a tak wogóle koleżanka miała taki problem że jej córcia robiła kupkę co 4-5 dni a odkąd całkiem odstawiła mleko jest zdecydowanie lepiej wiec każdy organizm jest inny 😉 więc to my matki decydujemy co dajemy dzieciom 🙂

a i Lenka dostała taką lalkę i muszę Wam powiedzieć że to ja się w niej zakochałam ☺️ 😁

http://allegro.pl/lalka-mala-roszpunka-nowosc-oryginal-disney-store-i3487789592.html

Miłego 😉

• Mamusie
witam Was 🙂

ja dziś wolny wieczór bo mama sobie zarezerwowała Paulinkę na dzisiejszą noc 😉 brat pojechał na kajaki i nie chciała sama zostać w domu, to sobie Paulinkę zabrała 😉 odwiozłam ją o 20 więc za wiele nie zdążyłam dziś zrobić, jedynie kurze i podłogi, łazienka, takie zwykłe porządki, a sterta prania nie ruszona;( i miałam w garderobie zrobić porządki z moimi ciuchami i paulinki 😉

Paulinka idzie od września do żłóbka, zadzwonili wczoraj że zwolniło się miejsce, aż mnie brzuch ze strachu pobolał... od razu pojechałam na zakupy żeby jej kupić parę bluzeczek i spodni, bo takie wyjściowe to chyba miała tylko dwoje 😉 no i musiałam kupić piżamkę i papcie...kurczę taki mały już przedszkolaczek, ciekawe jak to zniesie i jak ja to zniosę, będzie cięzko coś mi się wydaje;(

Gosiaczek lalka piękna! ale cena też nie najniższa... 😉 ale na prawdę śliczna 😉

Wercia przyjdzie czas i na Was z nocniczkiem, teraz Cie pewnie pocieszę że od mojej kuzynki syn, z 19 kwietnia dopiero teraz się nauczył wołać na siku ale kupe zawsze zrobi w majteczki, nie woła wcale, tylko jak już zrobi to woła mama be.... 😉 a i czasem się posika więc nie martw się, wszystko w swoim czasie 😉 mi na szczęście poszło łatwo, bo bo 2 dni uczyłam i od razu wołała, od czerwca posikała się 2 razy- w czerwcu raz i w zeszłym tygodniu, biegała z dzieciakami z drugiej strony domu, zawołała ale zanim przybiegły dzieciaki po mnie to juz sikała i aż się rozpłakała, że majtusie posisiała, 😜, zawsze zawoła, ale od drugiej kuzynki syn ze stycznia do dziś co jakiś czas się posika, rzadko woła, muszą się go ciągle pytać, to wtedy powie że tak, jak się nie zapytają to się czasem posika.... więc głowa do góry 😉

a i byliśmy w środe w kinie na Millerowie- polecam 😉 uśmialiśmy się 😉 a dziś chcemy jeszcze obejrzeć Niemożliwe bo jeszcze nie oglądaliśmy wię sobie dziś pobeczę 😉

• Mamusie
no no ale ruch jak w ulu normalnie 😮 takim wymarłym 😉

McDa no stres będzie ale może pójdzie gładko 😉 trzymam kciuki 😜 a lalka super choć przyjechała z Anglii więc może ciut tańsza była. Też byłam zaskoczona ze koleżanka zrobiła taki drogi prezent ale pewnie z okazji 2 lat 😉
Co do filmu to muszę obejrzeć a Niemożliwe to super film tylko ryczałam na nim 🤢 ale mogę polecić jeszcze Czas zemsty z Colinem Farrellem świetny film choć ciężki więc na wieczór nie polecam ale komedia Złodziej tożsamości świetna 😜 No a dzisiaj chcemy obejrzeć Sępa podobno dobry 😜

Dziewczyny jaki rozmiar buta mają wasze dzieciaczki? Lenka ma 23 ale chcę jej kupić kalosze i myślę kupić rozmiar 24 🤢

• Mamusie
i ja się zbieram po Paulinkę 😉 prawie się wyspałam, filmu nie obejrzeliśmy bo mąż jeszcze coś tam dłubał w gabinecie i chciał skończyć, no i przyszedł przed 23;( obejrzeliśmy 2 odcinki prawo agaty, bo jesteśmy sezon do tyłu a zaraz kolejny się zacznie 😉 i też się na tym pobeczałam 😁

Gosiaczek Paulinka ma rozmiar 22 idealny, kalosze będę jej chyba zamawiać rozm. 23 w coccodrillo przez internet bo sklepu u nas nigdzie nie ma, a nie może znaleźć fajnych, perwsze kupiłam w deichmanie ale już ich nie ma, same duże, od roz. 25, przynajmniej u nas;( kupiłam jej teraz buciki do żłóbka rozm. 23 ale takie z gołymi palcami więc widzę że ma jeszcze dużo wolnego 😉 na jakiś czas na pewno będą 😉

Gosiaczek lalka piekna, cena zblizona do uk wiec jakby nie bylo dobra masz kolezanke 😉
Ja mam zle wiesci od rana i nie moge sie pozbierac, czeka nas wielka przeprawa z przyjaciolmi,ktorzy dzis w nocy stracili blizniaki 😞 7 miesiac male szanse poczatek 7go 😞 za male szanse i nie dali rady niunia zmarla o 1wszej,a niuniek o 4tej w nocy 😞

• Mamusie
obejrzałam Niemożliwe, nie wiem jak jutro wyjdę z domu bo pewnie oczy będą nieźle spuchnięte, prawie cały film ryczałam.... 😞 film ciężko nazwać fajnym, bo bardzo dramatyczny i smutny, choć szczęśliwe zakończenie było 😉 ale dla mnie to dalej jest niewyobrażalne co Ci ludzie tam przeżywali, okropne... powodzie, huragany, tsunami, trąby, po co to wszystko?? 😞 ahh wzięło mnie na rozmyślanie 😉

nic, postaram się zasnąc, dobrej nocki!

ps. Gosiaczek super zdjęcia z air show, na prawdę!