Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

🙂 McDa apropos basenu wlasnie wrocilismy 🙂 swietnie bylo ale u nas juz tak cieplo nie jest dzis robimy wieczorem BBQ sasiedziprzyjda z dzieciakami Ci nasi kochani obok i kielbache polska im ugriluje itd, to co uwielbiaja,jestem przedumna ,ze polecilam polskie sklepy i teraz wlasciwie tylkotam sie zaopatruja bo im lepiej smakuje! 😁 i znajomym polecaja 🙂 az milo. Promujemy zdrowy tryb zycia itd 🙂
I na zakonczenie dnia fajerwerki beda w parku 🙂 bomba 🙂
mala spi po basenie, odpadla zmeczona 🙂
Gosiaczek ja pranie robie na biezaco zawsze to i spokoj mam 🙂 za to odkurzacz nawalil,i szukam nowego dobrego. Zajechalam go po prostu.
No nic uciekam zakasac rekawy bo dzien dlugi dzis przed nami, milego dnia!

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hej, Tilli mi wlasnie napisala,ze przeprasza za nieobecnosc ,caly tydzin byla z Sabinka w szpitalu i nie otwiera jej sie forum-nie laduje. Wejdzie jak tylko sie uda..Sabinka zlapala bakterie e coli gdzies i zalegal jej mocz i bolalo ja jak siusiala, bozieee biedna..

• Mamusie
Witam

Impreza udana głowa co prawda mnie bolała ale już jest dobrze ach te drinki smaczne ale zdradliwe 🤢 Lenka wytrzymała do 22 i szalała jak nigdy 🤪

Dzisiaj wybieramy się na basen 😜 tylko ogarnąć się trzeba 😉

Maja no to nieciekawa wiadomość oby Sabinka szybko wróciła do zdrowia 😘

a i pierwszy raz jadłam sushi i muszę się przyznać że smaczne choć ja wolę to traktować jako przekąskę niż danie główne bo nie jestem zwolenniczką ryb 😜

Miłego dnia 😎 😎 😎

• Mamusie
ale dzis pustki...

ojej biedna Sabinka, a zastanawiałam się dlaczego sabinka spędza urodzinki w szpitalu;( myslałam że to ma jakiś związek z tym zabiegiem, który niedawno przechodziła;(

Gosiaczek Ty baseny a mysmy wybrali się w powiedzmy góry 😉 chcieliśmy wyjść na czantorię (w Ustroniu) ale zaszliśmy chyba połowę, strasznie stromy szlak, Paulinka szła ciągle na nogach, balismy się że potem nie zejdzie a tak stromo że ciężko było iśc z nią na rękach;( ale fajnie było, trochę wypoczeliśmy na kocyku i spowrotem 😉 Paulinka jeszcze na dole musiała poskakać na trampolinie, żeby się bardziej zmęczyć, mysleliśmy że padnie wcześniej ale poszła spać dopiero przed 23 czyli tradycyjnie 😉 ciekawe jak w nocy będzie spała 😉 a na baseny jedziemy we wtorek 😉

• Mamusie
Hej Dziewczyny!!!

Spoznione Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantow!!!

Wskakuje na szybko poinformowac ze zyjemy!!!
Moj laptop dogorywa takze korzystam goscinnie przez chwile z laptopa meza 😜
Upaly niemilosierne, duchota w miejskich betonach w szczegolnosci dokucza bo do temperatury juz powolutku chyba sie przyzwyczajamy bo jakos mniej juz przeszkadza, teraz - czyli w nocy na dworze 25 stopni a w domu 29 w nocy, w dzien ponad 30 w domu - i jak na razie za nic nie daje sie wytepic

Kolejny weekend spedzilismy nad woda, Patryk szalal, uwielbia wode, idzie na glebsza wode nawet nic sie nie boi az go cofac co chwile musimy na plytsza
Z racji ze w niedziele musielismy wczesniej sie zbierac znad wody bo deszcz przyszedl udalismy sie na spontana na jure do Olsztyna na skalki troszke pospacerowac bo nie bylismy za wiele przygotowani

Patryk bardzo lubi podrozowac, cieszy Nas to bardzo ze tak sie obyl z podrozami w koncu jak skonczyl 3 m-ce to zaczelismy wycieczkowac 🙂
Takze pakujemy miliony tobolow i ruszamy jak czas i zdrowie pozwalaja

Ostatnio u Nas jest wielbienie maskotek, w szczegolnosci Prosiaczka, czesto zabiera go ze soba, na spacery, na wycieczki, daje mu pic, jesc, tanczy z nim - kolejny etap - chyba anjaP pisala ze u nich kroluje krolik 😆

Ech tak piszecie o praniu Gosiaczek nastawia MajaCh ze na biezaco pierze to dodam swoje 3 grosze 😜
Udalo mi sie rozbroic moja wieczna kupe prania - lipiec przez cudownie szybko schnace pranie zakonczylam na 27 nastawionych pralkach i kupy prania nie bylo pare dni ale juz sie nazbierala - reczniki plazowe, posciel i inne szmaty i pisze od razu ze piore na biezaco a i tak kupa jest wieczna prania nie ze zbieram a potem wielkie prania
Teraz schnie pranie Patryka, jutro nasze

Duzo zdrowka dla Sabinki

Korzystajmy poki sie da z tej pogody bo jak jesien przyjdzie to juz tak ladnie nie bedzie

Ja juz powoli mam dosc dobre wyniki i sterydy powolutku mam wycofywane
Ogolnie czuje sie dobrze, jeszcze te sciegna achillessa nieszczesne jakos podleczyc i bedzie dobrze

McDa- szkoda ze nie dotarliscie na Czantorie ale wycieczka mimo wszystko byla udana 🙂
Z tego co pamietam to ten stromy szlak to jest "szlak" pod gorke stokiem narciarskim i tam jest dosc stromo, sama zaliczylam go w czasach mlodosci (i chudosci 😉 kilka razy a jest podobno taki zwykly naokolo gory - i on jest mniej stromy
A wybieracie sie moze do lesnego parku niespodzienek w Ustroniu? podobno jest bardzo fajny

Cala reszta - pamietam

Buziaki!!! 😘 😘 😘

• Mamusie
Cześć Dziewczyny.

Wczoraj wieczorem w domu rodziców zapchał się piec centralny i Tata próbował go udrożnić. Ogień, który buchnął z pieca poparzył Mu ok.30%ciała 😞 W tym bardzo mocno brzuch i klatkę piersiową i niestety twarz 😞 Dzięki Bogu na buzi wyszedł tylko obrzęk, pęcherze jedynie na czole... W każdym bądź razie żyje, trzymają Go na morfinie, ponieważ nie wymaga śpiączki farmakologicznej,ale nie wiemy co dalej... Jestem załamana... 😞

• Mamusie
Witam i Ja!!!

Kolejny dzien upalow, w domu juz ponad 30 stopni
W sloncu ktore jak na razie daje ostro w nasza czujke jest teraz 58,8 stopni 🤪- juz wyswietlacz mamy praktycznie przypalony
Lece zaraz nastawic kolejne pranie 😜 😜 😜

emiliaeem
- to straszne co piszesz, straszny wypadek, duzo zdrowia dla Taty

Czesc, Emiliaeem to straszne......i kazdemu moze sie zdarzyc, moi rodzice tez maja taki piec..trzymam kciuki zeby szybko sie pogoilo i tata zeby szybko doszedl do siebie..

Wercia pozazdroscic tylko Waszego czasu nad woda,unas pogody the end wiec kombinujemy zajecia domowe, wczoraj byla ulewa z burza nawet a ja w tym czasie wracalam z zakupow pieszo....ostro zmoklam. Ogolnie to mnie jakas depresja podadla 😞

• Mamusie
Emiliaeem bądź kochanie dobrej myśli, bedzie dobrze pomodle sie o jego zdrowie.

Zdrowka tez dla sabinki.

Lile goraczka dopadła przedwczoraj nad morzem, z początku wystraszylismy sie ze to udar słoneczny, ale biorąc na zdrowy rozsądek do przegrzania nie doszło, miała cień z parawanu, czapeczke której nie chciała jednak nosić. Pilnowalismy żeby bawiła sie w cieniu. Do tego wiał przyjemny wiatrek i trzy razy skapala sie w morzu. Potem spała w wózku, obudziła sie z temperatura. Jak przyjechaliśmy miała 40' 5 stopnia. Spada na chwile dopóki leki działają i znowu rośnie wysoko. Żadnych innych objawów. Zobaczymy jak dzisiaj, jak nie zeleżne jedziemy do lekarza. Teraz puki co jest chłodna, ale maruda.

• Mamusie
Emiliaeem bądź kochanie dobrej myśli, bedzie dobrze pomodle sie o jego zdrowie.

Zdrowka tez dla sabinki.

Lile goraczka dopadła przedwczoraj nad morzem, z początku wystraszylismy sie ze to udar słoneczny, ale biorąc na zdrowy rozsądek do przegrzania nie doszło, miała cień z parawanu, czapeczke której nie chciała jednak nosić. Pilnowalismy żeby bawiła sie w cieniu. Do tego wiał przyjemny wiatrek i trzy razy skapala sie w morzu. Potem spała w wózku, obudziła sie z temperatura. Jak przyjechaliśmy miała 40' 5 stopnia. Spada na chwile dopóki leki działają i znowu rośnie wysoko. Żadnych innych objawów. Zobaczymy jak dzisiaj, jak nie zeleżne jedziemy do lekarza. Teraz puki co jest chłodna, ale maruda.

• Mamusie
Witam

Ja już nie daję rady trochę za dużo na siebie wzięłam dom i praca trochę to dołujące i męczące 🤢

emiliaeem i ja będę trzymać kciuki za twojego tatę żeby szybko wrócił do zdrowia 😘 znam podobny przypadek i wiedz mi twój tata miał dużo szczęścia w tym nieszczęściu.

Maja co do tego prasowania to zawsze mi się uzbiera bo nie mam kiedy poprasować na bieżąco jak jest takie ciepło to staram się z Lenką być na dworze a jak siedzimy w domu to siedzę nad projektami no i bawię się z Lenką bo mimo że mam kochane dziecko które potrafi się samo sobą zająć to tez chce alby mama z nią trochę porysowała czy pobawiła się w coś innego 😉 a wieczorem jestem taka zmęczona ze jak położę Lenkę to z przyjemnością sama bym już poszła lulu 🤢 no ale wiecznie jest coś do ogarnięcia w domu no i spędzenie czasu z mężem wiec już sama nie wiem co z tymi ćwiczeniami może we wrześniu uda się do nich wrócić ☺️ 😉

McDa no widzę ze my na basenie leniuchowaliśmy a wy się wspinaliście 😜 Zdjęcia super 😉

wercia nie ma to jak odpoczynek nad wodą w taką pogodę 😁

anjaP ja nie chcę Cię straszyć ale może to być od słońca (oby nie) choć nie wiem jaką macie pogodę u nas córeczka znajomych też byli z nią w cieniu, mała prawie cały czas w wózku a wieczorem gorączka na szczęście na drugi dzień było ok. Dodam że byli z nią na dworze od 12 a przy takich wysokich temp. dziecko powinno być w domu no ale jak piszesz u Was rześkie powietrze więc nie wiem 🤢

Zmykam dzisiaj jadę do koleżanki która mieszka 15km od Radomia i raczej mąż nas zawiezie bo nie wyobrażam sobie w ten upał jechać autobusem 🤢

Miłego 😎

• Mamusie
a i zapomniałam się zapytać czy wasze dzieci śpią w dzień bo Lenka od dwóch tygodni już nie 🥴 co też jest męczące bo zawsze mogłam w tym czasie coś zrobić dodam ze idzie spać 20-21 a wstaje o 8-9 no i standardowo miedzy 1-2 woda a miedzy 5-6 mleko nie wiem czy ona kiedykolwiek zacznie przesypiać całe noce 🤢

• Mamusie
Pisze jeszcze poki laptop dziala

MajaCh
- przesylam pozytywne fluidy na depreche, będzie dobrze 🙂

anjaP- zdrowka dla Lilki, moze to od slonca (zalezy od dziecka jak znosi slonce)
a moze jakis wirus,

Patryk w ciagu dnia przy tych upalach w tygodniu jest raczej w domu, dopiero
na wieczor wychodzimy ale za to przez weekend od rana do wieczora na dworze
no i jak nad woda jestesmy to na sloncu jest podczas kapieli a potem w cieniu
siedzi na kocu no i wiadomo ze od czasu sie przejdzie na slonce plus droga nad wode i z powrotem

Gosiaczek - jak Ciebie czytam to prawie jakbym o sobie czytala i z tym czasem i ze zmeczeniem
Patryk nie spi po obiedzie juz od dluzszego czasu - o czym juz jeczalam na forum, a tak samo jak Tobie bardzo by mi sie przydal ten czas kiedy spal po obiedzie
czasem zdarzy mu sie jakas drzemka ale w glupich godzinach - albo jak juz mam porobione wszystko albo jak musze wychodzic wieczorem do lekarzy a drzemie czesto np. na kanapie w salonie
np. wczoraj polegl przed 17 i ledwo go dobudzilismy przed 20-ta no i maz nalegal zeby wyjsc zeby sie wygonil bo potem by szalal do 23
no a noce roznie- od jakiegos czasu tak ze 2-3 razy w tyg w nocy budzi sie, rzuca swoja posciela i zabawkami na nasze lozko i chce do Nas, bierzemy go, pije i spi - i znowu cala moja "musztra" idzie na marne 🥴 🥴 🥴 🤢 🤢 🤢

• Mamusie
Witam was bardzo gorąco 😎 w domu mam 27 stopni i siedzimy przy wiatraku 🙂 Natalia zdrowa i szaleje 🙂 dzis idziemy na bilans 2 latka ,a później do babci na ogród do basenika 😉 🙂 . Ja urlopuje 2 tydzien, niestety mąż miał tylko tydz urlopu spędziliśmy go razem nad jeziorem , a drugi tydz jesteśmy same 😞

zdrówka dla Sabinki 😘 😘

emiliaeem tak mi przykro 😞 szybkiego powrotu do zdrowia życzę 😘

[/ulwercia ja tez pranie wstawiłam i u mnie tez sauna w domu 😉

anjaP zdrówka dla Lili daj znać co u lekarza

gosiaczek miłego pobytu u koleżanki 😉 Natalia zasypia po 19-20 i wstaje o 6 , a jak zdarzy jej sie zasnąć przed 21 baaarrrdzo rzadko to wstaje po 7. Ostatnio budzi sie w nocy miedzy 1-4 i chce pic i spi do rana z nami . Drzemki w dzień tez sa , ale bardzo rózne. jak jest ze mna to zasypia tak jak dziś miedzy 12-13 i spi z 2 godz. A jak pilnuje ja mąż czy babcia to juz o 9 spi do 11 😉.

reszta pamiętam o was do miłego 😉 😉

• Mamusie
Dziewczyny odpukac w niemalowane ale przed 12 miała stan podgoraczkowy i jej przeszło samo, za to zauważyłam ze nie zbyt ma ochotę jeść , przelykanie jest chyba dla niej bolesne, do tego biały język, moze po mleku,bo Piła , ale to mi na angine wyglada.
Gosiaczek moze dawaj jej na noc butelkę wody do łóżka. Nasza Lila zawsze dostaje butelkę wody na noc. I kilka razy w nocy słyszeliśmy na elektrycznej niani jak mowi coś przed sen albo budzi sie ,bawi sie maskotakami , wypija wodę lub dokonczy mleczko z wieczoru i znowu idzie zasypia. A wystawianie o 5-6 rano , mi to sie przypominają proranki z moim synem, tylko z jedna mala roznica - on juz nie zasypial.

Co do prania to u nas tez bywa ze nawet z 5 pral w tyg , ale ja to często pościelie zmieniam bo syn alergik, maz astmatyk. Więc cały czas trzeba ze szmatka latać kurze scierać ,odkurzac i prac... A teraz stwierdziłem ze daje na luz z praswaniem, i leje płyn do plukania ile sie da i koniec z proszkami do prania tylko płyny . Po wyschnieciu składam i do sżafy. Chyba ze koszule męża czy sukienki moje i Lilki odkladam do prasowania. Wstawiam pranie popoludniu na noc rozwieszam a rano skladam. Jeszcze u nas te prasowalnie sa popularne, ale teraz czekow nie wykupilam w sodexo. Juz nie mam zniżek z starej pracy więc sie szczypie trochę, zwłaszcza że cena za czek ponad 1 euro poszla w górę , ale na zime zamówienie z 40 -50 czekow.

Emiliaeem oby jak najszybciej doszedł do siebie, miałam podobny przypadek z babcią, z tym,że jej wybuchł gaz jak wchodziła do mieszkania z papierosem w zębach (była straszliwym nałogowcem) , wydobrzała mimo, że przeleciała z drzwiami i framugą około 6 metrów, miała też widoczne poparzenia na większości odsłoniętej części ciała, ale tak jak mówię, 30% poparzenia z bąblami, nie zwęglenia- no i zakładam, że tata jest sporo młodszy od mojej babci, a więc silny organizm, naprawdę uważam, że będzie dobrze . Życzę Wam sił i jak najszybszego i najmniej bolesnego powrotu do zdrowia tacie .

AnjaP ja z doświadczenia powiem ,że przy udarze słonecznym są zawroty głowy, często wymioty ... mnie to spotkało kiedyś na wakacjach za szczeniaka
jeszcze, siedziałam z michą od rana do nocy ;/ myślę,że udar słoneczny byś rozpoznała szybko, pierwszy widoczny objaw to spora potliwość . Z anginą się nie wypowiem, podobno miałam ale nic mi o tym nie wiadomo. Ewka miała ale to mały mutant wszystko przechodzi bezobjawowo więc mam loterię czy w porę po antybiotyk pobiegnę.

Gosiaczek mi Maksiak śpi, tzn ja mam rytm jak w przedszkolu, kładę go na "leżakowanie" czy śpi czy nie to jego sprawa, to po prostu jego czas na odpoczynek, bądź zabawę w łóżeczku, a mój dla mnie. On nauczył się już tego rytmu i sam często przychodzi jak czuje, że jego pora i mówi "pać,pać" także myślę, że u nas zostanie tak do przedszkola aż .
Pociesze Cię jednak moja starsza jak miała dwa latka, za żadne skarby świata nie usnęła przed 23 wstawała normalnie koło 9, ale żadnych drzemek w dzień :/

Emilia u nas zrobiło się obrzydliwie, tzn był upała ale pada od połowy dnia, przez co czuję się oblepiona tą wilgocią, już chyba wolę suchy upał niż taki 😞 a co do bilansu Maksiak jak Patryk 90,5cm, a waga 15 kg xD

• Mamusie
Jestem dzień rewelacyjny Lenka wybiegała się na powietrzu od 14 do 18 koleżanki córeczka to ma taki plac zabaw na podwórku że w szoku byłam no i basenik obowiązkowo 😜 a my sobie pogadałyśmy 😉

emilia moja ma 90cm i waży 12,5kg

Kiniek Lenka miała rytm spała między 13 do 15 i sama mówiła że chce spać ale od momentu upałów nie chce a nie wyobrażam sobie usypiać ją na dworze w wózku i chodzić w te upału przez chociażby godzinę 🤢 ☺️

aniaP
jak ty dajesz jej do łóżeczka wodę? tzn. w butelce kładziesz w łóżeczku czy na szafce? moja nie budzi się tak że otwiera oczy tylko przez sen jęczy aż jej nie dam pić 🤢

Gosiaczek więc masz jeszcze nadzieję, upały w końcu miną 🙂 ja osobiście tez mam kosmiczne problemy z uśnięciem jak jest gorąco 🤢

Dobra zmykam na kolacyjkę i może jakiś film.

Dziewczyny teraz wrzucilam na fb zdjecie autorstwa mojego meza - taki samolot jakbyscie mogly wcisnac VOTE ,nie lajki sie licza tylko to VOTE wiec prosze bardzo 🙂 nawet nie wiem co do wygrania ma ale sie jara jak dziecko 🙂

• Mamusie
Gosiaczek mozna powiedzieć ze w łóżeczku stawiam butelke z woda. Ona zreszta nie zasnie bez butelki kaszy czy wody i królika w ręku. Do wody tylko ustnik niekapek http://www.dziecko.eu/smoczki-do-butelek/1063-ustnik-niekapek-2szt-avent.html. zamiast smoczka, żeby kałuży nie było.
MajaCh juz lajkuje zn. Votuje 😆 powodzenia
Ps. Maja. Zdjęcie bd.

dzieki chociaz widzialam zdjecie ,ktore ma prawie 300 glosow :P ale jak mu to powiedziec ,ze to nie tylko 1dna strona -jak on mysli- ale jest opcja dalej i dalej i daaaaaalej 😁