Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Gosiaczek skąd ja znam te pół godziny 🙂 Paulinka też właśnie się obudziła, równiutkie 30 minut, standard 🙂

Kasiu Paulinka je tak:
pomiędzy 5-7 (różnie, zależy o której wcześniej w nocy je) cyc
ok 10- kaszka na gęsto na ok 100-110 ml wody
ok 12- cyc
ok 14- zupka ok 100 ml
potem dam jej herbatkę ale mało wypija, choć wczoraj wypiła nawet całe 100 ml ale była głodna 🙂
ok 16-17 zależy czy wypije hernatkę cyc lub deserek
ok 19 cyc i przed samym spaniem ok 20 też jej jeszcze dam to trochę wypije...
no i w nocy pije raz albo 2 razy....

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
A to napisze nasze żarełko 🙃

ok. 8 - mleko - 210 ml

ok 10.30 (jeśli nie spi) - owoce lub deserek waniliowy (jak na razie) - jak owoce to zazwyczaj z 2 lyzkami kaszki z glutenem

ok 12 (jak nie spi) lub ok 13-14 (jak spal) - obiad - słoiczek jarzynki w miechem (rozne ;p) + pół żołtka co 2 dzien
i tutaj żeby nie pokrecic to

ok 15 (jak nie spal w godzinie "drugiego sniadania) owocki

17 - kaszka na ok 150 ml mleka

20-20.30 - mleko 210

23-23.30 - mleko 180

generalnie je srednio co 3-4 godziny, czasem jak przysnie to co 5 ale to rzadko, miedzy tymi "posiłkami" jeszcze pije herbate lub soczek (soczek podchodzi
oczywiscie bardziej ;p ) - i herbatke i soczek daje rozcienczone (jak 100 ml soczku do dolewam do tego wody i jest 150 ml) - picia potrafi do 500 ml wydoic
plus wcina chrupki kukurydziane (te pały) i tutaj duzo ich potrafi zjesc, jakby mu dac cala paczkę toby pewnie wciał cała....

waga w marcu - 9,2 kg
kupska - ok 3 na dzien 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
Kasia wczoraj miała jedną drzemkę 2,5h i w szoku była a dzisiaj jak narazie tylko 30 min 🤢
I jeszcze nie raczkuje tylko podnosi dupkę na kolankach i tak buja się do przodu i do tyłu 😉

wercia jak dałam jej kiedyś skórkę od chleba to ładnie jadła ale nie daję jej chleba bo w domu mam tylko ciemne pieczywo 😉 a tak to flipsy i biszkopty choć jak je biszkopta to muszę ją pilnować bo potrafi taki kawałek wepchać że ho ho 😮 a tak ząbek górny się przebił 😜

• Mamusie
tedi 210 wow to super , moja to na noc jak wypije 150 to rekord i dlatego pewnie się budzi na jedzenie 😉

U mnie dziś było tak o 3,30 oszukane mleko 😉

o 8 zrobiłam 120 mleka , ale nie wypiła, zjadła kilka chrupek i poszła spać 🙂

wstała po 2 godz o 11 i zjadła pól słoiczka dużego deserku i chlebek z masełkiem 😉 O tej godz daje tez kaszkę na gęsto co 2-3 dzień lub danonki 2 sztuki 😉

o 13 zjadła miseczkę pomidorówki 😉

teraz próbuje zasnąc jak wstanie to tak 15-16 dam jej 120 mleka , jablko i o 20 150 mleka 😉

• Mamusie
Gosiaczek ja tez mam tylko ciemne pieczywo chleb razowy ze słonecznikiem , ale daje malej i ładnie je 🙂 a co nie wolno 🤔 🤨 🤢 Gratuluje ząbka 🙂

Może coś jest w powietrzu ,że dzieciaczki w nocy nam nie spały 😜 A Natalia dziś w dzień jak na razie ładnie śpi od 9-11 i teraz o 13,30 zobaczymy do której 😉

• Mamusie
a Ja próbuje wcisnąc w Rozbójnika te nieszczesne jogurty co mu teściowa pokupowała i co?
i co ponawiam probe to ich nie chce 😉
ale sie nie dziwie, co to za jogurt co nie trzeba go w lodowce trzymac
a poza tym to on jest kwasny, nawet dla mnie

z Bobovity dostał 2 opakowania = 8 jogurtow i ciagle sie do nich nie moze przekonac

• Mamusie
emilia nie wiem czy wolno czy nie wolno dlatego nie daję ale jak dajesz Natalce i wszytko jest dobrze no to ok 😉
Jej twoja Ci dzisiaj tyle śpi a moja jak narazie jedna drzemka 30 min 😠

wercia z Nestle jogurt jest nie kwaśny wg mnie oczywiście bo jak miałam z bobovity to Lenka też nie chciała ich jeść 😉 wiec może kup jeden na próbę ja musiałam wziąść gruszkowy bo na to nie ma uczulenia a najlepiej jakby był smak waniliowy 😉 Lence one smakują 😜

Ja też uwielbiam serki homo zwłaszcza waniliowy no ale jogurty zdrowsze 😁

Kasia ja waze mala co miesiac taka rutyna 😉 1 maja bede miala domowa wizyte wszystko posprawdzaja 🙂 poki co Zuzia ma 9kg!!!!! dokladnie 9001 wow 😁 doczekalam sie 🙂
I ona wcina juz duuuzo ode mnie. Az pultyny powoli ja widze, znajomi mowia,ze nie ma ale ja widze, buzia jej przybiera . Ale tylko buzia bo na ciele sie wyciaga w dlugosc. Pogode mamy super!!!! a mialo padac 😜
ahh i bylysmy u kolezanki ciezarnej za 8 tyg rozwiazanie wiecie jak mala brykala!!!!!! i gadala non stop do niej 🙂

• Mamusie
kurcze wygłupiałam się teraz z małą i zauważyłam górną dwójkę, musiała się dawno przebić bo już duża jest, hehe a ja nawet nie wiem kiedy 🙂 no to mamy 5 zębów 🙂

no i miała tu dziś mama przyjechać a ja się miałam uczyć ale niestety nie udało się, zadzwoniła że wujek zmarł(brat taty) i jedzie z tatą do babci 😞 straszne, 56 lat, prawdopodobnie zator 😞

• Mamusie
Dziewczyny Lenka waży 8900g próbowałam ją zmierzyć ale nie dało się 😁

emilia no to ładnie Ci spała moja miała drugą drzemkę ale tylko 30-minutową 🤢 wiec dała pod wieczór popalić. Zjadła 160ml i jeszcze kręci się w łóżeczku 😉 Jedna babcia juz wyszła i jest w domu ma brać leki a druga stan bez zmian czyli beznadziejny 😞

McDa no to gratuluję Paulince kolejnego ząbka no i oczywiście przykro mi z powodu śmierci wujka.

Jutro u mnie ma być ładnie i ma nie padać to muszę koniecznie zrobić zdjęcie Lence do paszportu i pojechać do sklepu pooglądać wózki spacerowe no i myślę kupić parasolkę do wózka dziewczyny wy macie je przy spacerówkach??

• Mamusie
Pędzę zaraz Zbója wykapac i pewnie zas zasnie dopiero kolo 22 wiec czeka mnie zajmowanie sie Nim jak sie bedzie wił w łózeczku, teraz to zaś moja działka a tata karmi po 23

McDa - gratulujemy kolejnego ząbka
Przykro mi z powodu wujka

emilia1
- no właśnie sama zjem te jogurty wykszywiając przy tym gębę 😜

Gosiaczek
- ładnie Lenka waży, ja też próbowała dziś mierzyc ale się wiercił i interesował miarką i za dokładnych pomiarów nie otrzymałam - ok 78 ale to na oko raczej 😉
My parasolkę kupilismy do kompletu z wozkiem 3 w 1 - tego samego producenta co wozek = czyli Jedo ale szczerze to Nas wkurza i chyba ja sprzedam, dynda niemiłosiernie i dziwacznie wygląda...

• Mamusie
HEJ 😎

U mnie noc rewelka 🙂 A tak się bałam bo jak wczoraj zasnęła o 19,30 to z płaczem się obudziła po 20 min 😞 Posmarowałam spuchnięte dziasełka pogłaskałam i poszłyśmy obie spać 😉 O 24 dałam mleczko a o 3,40 smoczka 😆 O 5 już byłam wyspana mąż mnie obudził przed praca ☺️ także tylko 2 pobudki w nocy super, tylko że Natalia tez już o 5,15 była wyspana bo wstała 😁 I teraz ma 1 drzemkę. Mi to nie przeszkadza że tak wcześnie wstała, bo ja i tak już za 2 tyg będę wstawała do pracy o 4,30 😜 😮 byle by tylko w nocy nie budziła się za często 😉

gosiaczek i Mcda jak nocka u was, oby tez dobrze 😉

gosiaczek to dobrze ,że chociaż jedna babcia już w domku i zdrówka 😘

wercia no to smacznego 😉

emiliaeem miałaś zajrzeć 😠

Dziewczyny ile dzieciaczki wazą i mierzą ????? Bo Natalia chyba najmniejsza 🤔 jak stała to ja zmierzyłam i wyszło tak 68-70 cm a ważyła tydz temu 8 kg 🙂 na mojej wadze 😉 Jest dość drobna tylko buzie ma okrągłą 🙂 Ale jej wszędzie pełno to wybiega dużo 😉

• Mamusie
I ja Witam 🙂

emilia
no to super ze nocka udana u mnie nie najgorzej ale tak zasnęła po 19 o 23.30 dostała wodę a potem o 1.30 też wodę no i o 5.30 dałam jej mleko i spała do 7.30 🙂 ja z kolei wolę dać jej mleko o o 5 czy 6 obu tylko spała mi jak najdłużej bo ja z rana jakaś nietomna jestem 😁 ale zastanawiam się czy o tej 23-24 nie dawać jej mleka to może będzie przesypiała nockę albo chociaż przebudzi się koło 4 dam wodę i pośpi dłużej 🤢 Co do wagi to pisałam ale dzisiaj jak będę ją karmić to mąż ją zmierzy bo ona tak fajnie się wyciąga 😁

emiliaeem
pewnie nas nadrobiła ale nie nie miała już siły pisać 🤪