Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Gosiaczek ja tez w dzien kimnelam ,podobno az 3h!!! no ale to chorobsko.Mala spala 2h w dzien na dole na sofie...przy tatusiu przytulona. Taka slabiutka jest ciagle i sie tuli. Caly dzien na rekach albo na kolanach a jak juz z nich zejdzie to robi wszystko czeog jej nie wolno. 😁

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hejo

ja też oglądam top model 🙂

dziewczyny ja nie wiem co się dzieje z moją córką, ale czasem już nie daję rady, od kilku dni nie zasypia wcześniej niż 23, wczoraj o 23.40, dzień wczoraj zasnęła- UWAGA nie wiem o której bo o 1 padłam z mężem a ona jeszcze nie spała, opamiętałam się o 3 nad ranem to już spała 🙂 najgorsze jest to że nie śpi w dzień długo bo ok 1-2 godz. i zazwyczaj od 13 więc max do 15.... dziś byłam w pracy do 15 i jak wróciłam to nie spała, teściowa mówiła że dwa razy ją próbowała usypiać i nie miała zamiaru spać, to stwierdziłam że nie położe jej już bo by biegała do 3, no i myslałam że przynajmniej zaśnie ok 19 i będę miała w końcu wolny wieczór a tu proszę, zasnęła dopiero po 21!!!! skąd ona bierze tyle siły???? ehhhh

Maja zdrówka dla Was!!!

Emilia to czekam z Tobą na dobre wyniki 🙂

• Mamusie
Witam

Nocka fatalna nie wiem co się Lence stało ale co godzinę do niej wstawałam bo tak jęczała kurcze albo zęby albo brzuszek 🤢

Maja i jak Zuzia lepiej?

McDa szczerze to nie wiem bo kazde dziecko jest inne, Lenka miała taki etap ze tez chodziła nam po 22 spać ale odkąd ją kąpiemy i bierzemy do nas na godzinę to nie ma problemu z zasypianiem, u nas po prostu kąpiel ją rozbudzała ale tak jak piszę każde dziecko jest inne i może Paulinka potrzebuje mniej snu, może jej to samo przejdzie 😉

Ja już po porannych ćwiczeniach 🙂 Pogoda taka sobie zapowiadają że ma padać narazie jest zachmurzone ale mam nadzieję ze uda się nam wyjść na spacer przed Lenki drzemką.

Miłego 😘

Dziendobry u nas tez deszczowy poranek .Zuza wyjrzala przed okno i mowi pada hehhe niedawno to podlapala.
Kaszle bardzo.....kicha nadal bardzo..noc nic zostaje czekac az przejdzie. A glowki jej nie myje juz kilka dni ,a ja kápie co drugi dzien i to na szybkiego ma tak poklejone wlosy z tylu od syropu,ze jej sie koltuny zrobily. Nie wiem co zrobic. ....mam taka schize,ze jak jej glowke zamocze to ja jeszcze bardziej zaziebie...

• Mamusie
Witam

U Nas juz dzisiaj po 3 dniach slicznej pogody pada deszcz

Mnie dzisiaj czeka pakowanie Patryka i połowy dobytku, na szczescie
maz swoje sam sobie zawsze pakuje takze chociaz to odpada

Jutro wybieramy sie do Ustronia na przedluzony weekend, kupilam okazyjnie
na Gruponie noclegi za 139 zl za 3 dni dla Nas obu, Patryk za darmo
Tylko pogoda sie psuje

Patryk cos ostatnio wczesniej sie budzi, dzisiaj wstal 7.20
Wczoraj pod wieczor wzielam sobie jogurta truskawkowego z Lidla- i chcialam zjesc
to PAtryk mi wzial i calego zjadl
A dzisiaj rano zrobil takiego kupala mega, na cala pieluche az po plecy

My we wtorek pojechalismy ogladac buty dla PAtryka w CCC i Daichmanie
Matko kochana wiekszosc to masakra, miekkie, podeszwy twarde jak z betonu,
piety plytkie itd ale "zgrzeszylismy" i po obadaniu kupilismy w Daichmanie takie oto
sandalki

http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/chlopiece/chlopiece-buty-chlopiece/00006001093381/sanda%C5%82y%20dzieci%C4%99ce.prod?r=5&c=3&filter_brand=all&filter_color=all&filter_padding=all&filter_size=all&orderby=topseller&st=PRODUCT&filter_cat=/chlopiece/chlopiece-buty-chlopiece/buty-chlopiece-sandaly

maja dosc dobrze usztywniona pietke, podeszwa gumowa, antyposlizgowa i ogolnie wydaja sie calkiem niezle
i uwaga rozmiar juz nie 23 a 24

zimowe mial 22

Tak z wlasnego doswiadczenia napisze ze jednak za jakosc butow trzeba zaplacic, zobaczymy jak bedzie z tymi sandalkiami...
ale Bartki i sandalki i zimowe sa jakosciowo super
polbuciki z Daichamana z Bobby shoes czy jakos tak Nam sie szybko zjechaly, na dodatek jednak mialy troche za malo usztywniana pietke
i zrobily sie wgniecenia
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/chlopiece/chlopiece-buty-chlopiece/00006001105731/p%C3%B3%C5%82buty%20dzieci%C4%99ce.prod?r=5&c=3&filter_brand=all&filter_color=all&filter_padding=all&filter_size=all&orderby=topseller&st=PRODUCT&filter_cat=chlopiece/chlopiece-buty-chlopiece

McDa - ladnie buciki wygladaja, a te kalosze widzialam w Daichmanie

ja tez penetruje strone Bartka i niestety ceny sa wysokie, same sandalki w sklepie to ok 160 zl
My za sandalki dalismy w sierpniu 2012 130 zł w sklepie a byly przecenione i tak o 30 zl
na zime przymierzylismy w sklepie a kupilam Bartki na Allegro - wychodzily 30 zl taniej niz
w sklepie
ale Ci powiem z zimowych butow bardzooo jestesmy zadowoleni, z membrana, jezyki zaszyte po bokach takze
snieg nie dostawal sie do srodka i stok narciarski zaliczyly ( a dokladniej pod stokiem)
boskie sa i do teraz wygladaja jak nowe
sandalki tez nie do zdarcia, ciagle chodzi, dzien w dzien

Gosiaczek
- oby maz szybko wrocil,
fakt ceny masakryczne butow ale za jakosc sie placi, mamy i sandalki i zimowe z Bartka i sa super
zimowe bede sprzedawac, jak na razie sa w idealnym stanie
bardzo ładne ciuszki

MajaCh - zdrowka
nie boj sie glowy umyc, jak przeciagu nie masz i zimna

Wow Wercia to duza ma Patryk stopke, nie ma co. Zuza ma ciagle tutejsza 5tke czyli 22 Europejskie. Ladnie Wam sie weekend zapowiada,niewazne ,ze pogoda nie sprzyja,wazne,ze czas spokojnie razem spedzicie 🙂 a Ty jak sie czujesz??

Ja malej flache dalam i polozylam. Ciekawe ile pospi ja sie biore za skalpelek 😁

• Mamusie
A my już po spacerku Lenkę właśnie położyłam a ja biorę się zaraz za ten Skalpel zobaczymy ile dam radę poćwiczyć 😮

Maja jak tak piszesz o Zuzi to jakbym widziała Lenkę podczas choroby co za cholerny wirus 😠

wercia ja z ecco też byłam zadowolona choć nie ukrywam ze z innych butów też jestem 😉
Fajne buciki widzę że zakupy udane 🙂

• Mamusie
boże dziewczyny podziwiam Was, ja się nie mogę rano zmobilizować, przed praca mi się nie chce, jak przychodzę to do garów, obiadu sprzątania itd, dopiero wieczorem jak mala idzie spać, ale wczoraj mimo że zasnęła po 21 to byłam tak padnięta że nie poćwiczyłam, zobaczymy o której pójdzie dziś, teraz już śpi, zasnęła pół gdz temu jak ją odebrałam od cioci więc szybko zasnęła ale dlatego że rano ją budziłam przed 8 jak do pracy szłam a tak słodko spała 🙂 więc niedospana była....

• Mamusie
McDa wiesz ja siedzę w domu to mogę sobie pozwolić na ćwiczenia 3 razy dziennie napewno jak osiągnę swój cel to będę ćwiczyła co drugi a potem co trzeci dzień, tym bardziej że jak zrobi się już ciepło to większość dnia będziemy spędzały na dworze 😉
McDa ty masz orbitka jak sie nie mylę zadowolona jesteś, na jakie partie ciała działa?

a i jestem po ćwiczeniach Skalpela dotrwałam do końca ale w pewnych momentach wymiękłam, mam za słabe ręce 😜 i jeszcze po ćwiczeniach prasowanie zrobiłam bo od tygodnia leżało 🙂

• Mamusie
ech Dziewczyny pakuje i pakuje, ciuchy Patryka prawie spakowane, teraz moje, a jeszcze milion innych pierdól
a jeszcze dzisiaj mam wizyta u gina zeby za prosto nie bylo 😜

kupilam sobie odzywke w spray-u z Isana (Rossmann) zamiast Gliss Kur-a i kurcze tak sie wlosy po niej lepia ze chyba bede musiala znowu umyc a wyjazd jutro i chcialam juz wlosy miec gotowe

• Mamusie
wercia ja i tak wolę się pakować nić rozpakowywać 🙂

a u mnie się rozpadało 🤢

Pamiętacie ją z Top model troszkę się jej przytyło http://teleshow.pl/gid,15392940,img,15392964,kat,1024837,title,Ania-Balon-zrezygnowala-z-modelingu-bo-przytyla-Efekt-jo-jo-przekreslil-jej-kariere,galeria.html
szczerze jestem w szoku ale może to nie efekt jo-jo tylko...coś innego

• Mamusie
kurcze Gosiaczek jestem w szoku jak przytyła! moze powróciła do starego trybu życia, a tu niestety jak juz kiedys mialo się taką wagę to końca życia trzeba się pilnować!
i podziwiam Cie za zapał ze cwiczysz 3 x dziennie, a długie serie? co ćwiczysz??
jeśli chodzi o orbitrek to na razie ciężko powiedzieć, jak go kupiłam to jexdziłam 2 tyg i się dowiedziałam że jestem w ciąży, potem nie bylo czasu i siły no i dopiero w niedzielę mąż mi go przyniósl ze starego domu więc zaczynam 🙂
ale kolega wfista kiedyś mówił że na orbitreku wszystkie mięśnie ciała pracują, gadałam z nim jak chciałam go kupić i jeszcze się wahałam między bieżną, rowerkiem i orbitrekiem, polecał orbitrek, głównie chyba nogi, pośladki i ręce ale jak kiedyś dłużej pojeździłam to nawet mięśnie brzucha czułam 🙂

• Mamusie
kurcze Gosiaczek jestem w szoku jak przytyła! moze powróciła do starego trybu życia, a tu niestety jak juz kiedys mialo się taką wagę to końca życia trzeba się pilnować!
i podziwiam Cie za zapał ze cwiczysz 3 x dziennie, a długie serie? co ćwiczysz??
jeśli chodzi o orbitrek to na razie ciężko powiedzieć, jak go kupiłam to jexdziłam 2 tyg i się dowiedziałam że jestem w ciąży, potem nie bylo czasu i siły no i dopiero w niedzielę mąż mi go przyniósl ze starego domu więc zaczynam 🙂
ale kolega wfista kiedyś mówił że na orbitreku wszystkie mięśnie ciała pracują, gadałam z nim jak chciałam go kupić i jeszcze się wahałam między bieżną, rowerkiem i orbitrekiem, polecał orbitrek, głównie chyba nogi, pośladki i ręce ale jak kiedyś dłużej pojeździłam to nawet mięśnie brzucha czułam 🙂

• Mamusie
McDa o tej stronce nie słyszałam ale jeśli jest to marzenie męża to czemu nie Paulinka to pogodna dziewczynka jeśli tylko nie będzie protestowała 😜

co do ćwiczeń to rano 30min na steperze potem jak Lenka śpi czyli koło 13 ćwiczenia z Chodakowską (45min) i wieczorem 20 min na rowerku (narazie tyle ale potem dojdę do 30min) a po rowerku 15 minut brzuszki na więcej nie mam sił 🤢

Gosiaczek to pojechalas po calosci !!! ja max godzine dziennie cwicze zawsze Chodakowska i jakies 300 brzuszkow te 2 ostatnie cwiczenia mi tak przypadly do gustu. Zdrzemnelam sie jak mala spala teraz z 20 minut od raz lepiej.....teraz kawusia 🙂

• Mamusie
wow Gosiaczek nieźle! przecież Ty już jesteś szczupła, z czego chcesz się odchudzać???

Maja 300 brzuszków??? to jaki Ty będziesz miała brzuszek piękny!

zazdroszczę Wam zapału mi go brakuje, chyba jestem za leniwa... teraz skończyłam porządki i usiadłam na chwilę na kanapie i już mnie kręgosłup boli po porządkach, zawsze tak mam nie wiem dlaczego 🤪 obejrze sobie na wspólnej i będę się zabierala dalej, jeszcze przygotować lekcje itd...

no i w dodatku Paula jakoś nie chce ze mną współpracować dziś, ciągle chodzi za mną i nie chce się sama bawić;( a musze dziś ogarnąć domek bo w sobote mam gości a jutro jedziemy do rodziców i nas nie będzie...

• Mamusie
dziewczyny z innej beczki, macie może jakiś sprawdzony ekspres do kawy ciśnieniowy?? chcemy kupić jakiś dobry a kompletnie się nie znamy, czytam opinie ale różne, niektórzy Krupsy polecają, inni na nie narzekają, DeLonghi też widze mają w miare dobre oceny, polecacie coś?

Gosiaczek ja bym chciała mieć tylko boczki i brzuch do zrzucenia 🙂 u mnie niestety jest cała lista 😠

• Mamusie
Gosiaczek Ja jeszcze nie dawno też ciągle coś kupowałam małej, ale teraz mi przeszło bo ma pełną szafę a już tak szybko nie rośnie. Więc dałam sobie spokój z zakupami

McDa Sabinka też czasem tak wariuje ze spaniem, albo płacze bo chce żeby ktoś koło niej siedział

Podziwiam was z tymi ćwiczeniami. Ja wolę już nei jesć…

Co do Sabinki to raczej się nie wchłonie. Niezależnie od wyników czeka nas operacja i tego się bardzo boję

Ja znowu mam zapalenie zatok. Biorę antybiotyk i jakby mało było wydatków to jeszcze 100 w aptece zostawiła 😠 😠 😠 😠

• Mamusie
Jestem 40 minut ćwiczeń za mną powiem Wam że nie tylko nadchodząca wiosna mnie zmotywowała ale i wy 😜

Lenka ładnie zasnęła o 20.00 🙂

Maja zapomniałam Ci napisać ja Lence przez 1,5 tygodnia nie myłam włosów ale że długo chorowała to w końcu jej umyłam z tym że w łazience od razu wysuszyłam 😉

McDa ja mam Boscha tassimo na kapsułki i jestem zadowolona 🙂 Mamy go już chyba dwa lata 😉 o innych się nie wypowiadam bo nie mam zielonego pojęcia z tym że koleżanka ma Krupsa i średnio zadowolona.
A co do zrzucania wagi to te ćwiczenia u mnie pewnie na wszystko działają więc pewnie i na piersi co mnie już nie cieszy ☺️ 🥴

Tilii zdrówka kochana 😘 a co do tych zakupów to u mnie też ma pełną szafę ale jakoś mnie to nie zniechęca 🤢

Idę się kąpać i lulu. Dobranoc

Gosiaczek ja dzis w dzien malej napuscilam wanne wody i ja porzadnie wyszorowalam (glowke) w domu bylo bardzo cieplo wiec wyschla jej w niecala godzine. Zuza sie obawia suszarki.... 🤨 ale dzis odkurzacz mi zabrala z reki 😁 i siama chciala 😁 szok pierwszy raz a tez tak niedawno plakala 😁
A ja Zuzu co jakis czas cos kupuje, najchetniej teraz buciki.