Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Maja my tez bez prezentów ale za to razem gdzieś i wyjątkowo, takiego czasu razem wspólnie spędzonych przy wspólnej zabawie jest mało w tym naszym zabieganym życiu. Czas ten nasz rodzicow codzień trzeba dzielić miedzy praca , obowiązkami w domu , dla dzieci i siebie. Wiec chcemy im sie oddać w całości w prezencie. A zabawki i tak sie im kupuje co nie raz.

Leje leje i leje nawet spaceru ze żłobka do domu nie mozna sobie zrobić . Pogoda pod psem taki cały maj. W czerwcu lekka poprawa, ja chce juz!

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Kiniek gratuluję zrzucenia kg i trzymam kciuki za pozostałe 3kg 😜

a u mnie dzisiaj naleśniki z serem i bananem 😉

Maja my w tym roku też bez prezentu ale jedziemy do Kielc do znajomych zaprosili nas na piknik rodzinny organizowany przez przedszkola teraz zostaje modlić się o pogodę 😜 a pewnie dostanie coś od tych znajomych od babć i chrzestnych 😉

anjaP napewno ciuszki śliczne 😉 no i mam nadzieję że w końcu wrócisz do zdrowia 🙂

tak do was piszę i naleśnik mi się przypalił 🤔

• Mamusie
Kinia no to gratuluję wytrwałości! 🙃 Ja też od poniedziałku jadę ostro 😜 Ale to po niedzieli, gdyż brata córa obchodzi roczek 😁 😜 A tort trzeba pochłonąć 🤪 Chociaż i tak nadmierna otyłość nie grozi mi przy Olku 🙃 Na imprezach to ja jadam z Nim, bo z ojcem na widelce by zapewne walczyli 😁 A że moja Głodzilla mało nie może, to mi pozostają resztki... ☺️ 🙂
Wiesz co, z tymi kontaktami to chyba coś nie teges 🤔 Co prawda Olkowi zdarzyło się wyjąć wtyczkę z gniazda,ale ja, mądra mamusia, straszyłam Go,że siedzi tam pająk, którego niemiłosiernie się boi 😁 Zawsze odchodził i mówił ,,papa ku" (pa pa pająku:lol 🙂 Z tego też względu nie było zabezpieczeń... Jednak z racji,że coraz częściej bawi się sam w pokoju lub w salonie, kupiłam wczoraj zatyczki, i co? Od razu zaczął kombinować, a że dziadostwa nie mógł wyjąć, wyrwał cały kontakt ze ściany!!! 😮 😮 😮 I masz babo placek! 😞

MajaCh 🙂 Właśnie 🙂 Też jestem zwolenniczką integracji rodzinnej, a nie prezentów 🙂 Oklask dla Ciebie!

Ps. Chałupę wysprzątałam, w krzyżu aż mi strzyka 😮 Na dziś koniec 🙃

Miłego wieczorku! Buziole 😘

• Mamusie
Witam Wieczorkiem

[color=purple]Dziekuje bardzo za zyczenia
Miło ze pamietalyscie 🙂
[color=purple][/color][/color]

U Nas dzisiaj bardzo zimno bylo

Matko to chyba ja tylko taka "zla" matka ze mysle o zakupie kolejnej zabawki na DD i 2 latka 😞 😞 😞
no i jeszcze moja Mama prosila zebym cos kupila coby Patykowi sie podobalo

No ale ja w domu "siedze" cala dobe z Patrykiem - takze ciagle mnie ma dla siebie, no a tatus pieniazki musi zarabiac (ostatnio drzemy o to koty wiec cicho sza, niech juz siedzi ile chce ale pieniazki beda 😉

Planujemy tez wypad do bawialni - sa takie dla dzieci do 3 lat - w katowicach i rudzie slaskiej - czyli nie daleko 🙂 ale w inny dzien niz 1 czerwca

Na 2 latka Patryka planujemy.... wyjazd na urlop... byc moze nad morze a jak nie wypali zostaje eko-wies 😆 oby pogoda dopisala to bedzie i tu i tu fajnie
Po powrocie moze bedzie kawa i ciacho i pewnie jakas zimna plyta dla Babci, Dziadkow i chrzestnych
Generalnie nie mamy parcia na urzadzanie biesiad i imprez - zwlaszcza dla niezbyt zyczliwych nam tesciow 🙃

My tez staramy sie skromnie ale jakos tak zawsze wypada ze swieta= prezent
no i np dziadki Patryka to sa konserwatyni bardzo i celebruja te swieta wszystkie na maksa ale pod swoje dyktando...

np. teraz szykowalismy sie ze pewnie bedzie obowiazkowe konserwatyne zapraszanie na dzien matki i dzien dziecka
a tu jada se tescie na urlop za granice a mi tesciowa dzis przez tel z zyczeniami gadala cos - w pierwszej chwili jej nie zrozumialam 🤢 🤢 🤢
co ona wygaduje ze da kase na dzien matki i dziecka - 50 zl ja od niej nie chce...
po co wyskakuje z takimi numerami - my od niej nie chcemy to pewnie bedzie wciskac na sile 🤔,
i za co? za to ze jada na urlop i do domu na przyjecie nie przychodzimy to "zaplaci" za dzien matki i dziecka???

czy to zawsze musi byc takie dziwne z nimi??? 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢

emiliaeem
- co do wesel to nie ze nie lubie ale nie przepadam, a juz za zabawami weselnymi to wogole... 🤪

u Nas pilki to tez bardzo lubi i co w sklepie jestesmy to by chcial nowa
ostatnio zakupilam w Decatlonie dwie - do cwiczen mojej reki no ale Patryk dorwal
- mial zabawe - z Decatlona poszlismy do Carfura - Patryk siedzial w wozku na zakupy rzucal pilkami gdzie popadnie a mezulo ganial za nimi 😜
no a z polek sciaga niestety - i jeszcze widzi jak my do koszyka wrzucamy to bierze i wrzuca roznosci
co chwile trzeba sprawdzac coby bankructwa nie oglosic

nie napisze nic nowego jak to ze fotki super

McDa
- My wesela mamy 20 i 27 lipca - to ponad 100km od domu, 1 dniowe
sukienki - jak na razie brak - mam awaryjna wersje ale chcialabym inna
Patryk - nie ma na razie nic 😞
maz - ma swoj ulubiony garnitur - jak to zazwyczaj faceci

dobrze ze zrobilas zakupy dla siebie, w koncu o sobie tez trzeba pomyslec
ale wszystkie chyba tak mamy ze dla dzieci najpierw a potem My...

z checia poszlabym z Toba na basen bo mam/ mialam tak samo jak Ty, samej nie chce sie chodzic a z kims zawsze wieksza mobilizacja 🙂

co do zoo - to Patryk juz byl - chociaz pewnie tego nie pamieta bo mial 3 m-ce
planujemy wybrac sie za rok- daleko nie ma - chorzow graniczy z naszym miastem

Kiniek
- zycze duzo cierpliwosci i jak najmniej problemow przez ten miesiac jak bedziesz sama
gratuluje zrzucenia kg

taaa, dzis 18-tka.......... kolejna 🙃

anjaP
- super ze udalo Ci sie tyle kupic za mala kase
ekipa - pewnie bedzie zerkac

Emiliaeem aleś mnie rozbawiła tym opisem, akcja z pająkiem -sprytna! u mnie nie przejdzie ,mała cholera niczego się nie boi, a zatyczki tez umie wyjąc jak chwilę posiedzi, takze ja muszę mieć oczy na szypułkach 😮 on wogóle jest majsterkowicz, mamy wieszak z ikei na kurtki to skubany tyle siedział aż poluźnił śruby i je wykręcił 😮 on jest niezmordowany do rozkładania na części pierwsze ,a jak nie może to targa do mnie i woła "mama" heh

Tymczasem idę spać ,dziś przed północą kiedyś trzeba wrócić do żywych 🙂 Branocka 😉

Czesc 😁 Wercia ZLA MATKO hehehehe nie chodzilo oukaszenie Ciebie wiesz to mam nadzieje , tylko uwazam zabawki za zbedne. Naprawde, a jesli juz to macie jakies betonowe boistko czy cos przed domem? taki prezent, kupilam malej kubelek z kreda kolorowa. Jazda w ogodku mam troche kafli betonowych CALE zagryzdane a nie chciala skonczyc, wiec polecam, deszcz spadnie sie zmyje a to frajda dla dziecka. i jakze tania!!!
Idziemy zaraz na basen , i dzis pokaz statkow u nas przyplynely takie pirackie stare na doki,
A tu jeszcze Wam opisze ja mam problem natury niezle osobisto duchowej, Zuzia ma kolezanke,z ktora sie wychowuje od 3go miesiaca zycia. Tylko ,ze nie wiem skad u niej takie zachowania od kilku miesiecy, bije TYLKO ja, zabiera zabawki TYLKO jej popycha tylko JA. Nie mam juz sily, nie jest zazdrosna o moja uwage,bo do tego nie dopuszczam ale o co mi chodzi. Tamtej corki mama przestala ja zachecac do zabaw bo tamta dziewczynka nie chce, boi sie ,nie wspomina Zuzi itd. Nie wiem jak sie zachowac, jak dziecku wytlumaczyc oczywiscie tlumacze, stawiam do kata itd. Nic nie pomaga, a ogolne na jej widok to az piszczy z daleka to samo tamta, jak rzychodzi do zabawy sielanka sie konczy. A i jeszcze kwestia taka,ze tamta dziewczynka nie odbiera zabawek tylko tak po prostu stoi i patrzy, jej mama ja nauczyla,ze ma zabrac jak ktos jej zabierze,ale wiecie o co chodzi.
Dziewczyny macie starsze dzieci, pomocy bo zwariuje, a one nas unikaja i mi serce peka

• Mamusie
witam
ja tylko na moment, dziś trochę mi zeszło przy sprzątaniu, już dawno takich porządków nie robiłam 🙂 jeszcze kanapę muszę wyczyścić i zaimpregnować 😞 ale to wieczorem 🙂 teraz zjemy obiadek i zmykamy do mamy na dzień matki, pewnie zleci do wieczora, a chciałam dziś się przejść na festyn do wsi obok ale pogoda beznadziejna 😞

a tu poprosiłam Paulinkę żeby posprzątała swoje zabawki i te z salonu poprzenosiła do gabinetu, biegała jak szalona, po jednej zabawce w ręce, ale miała uciechę 🙂 ja też jak zobaczyłam jak posprzątała 🤪
oto efekt 🤪
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/843/20130525110142.jpg/][IMG]http://img843.imageshack.us/img843/9287/20130525110142.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

ale przynajmniej w salonie nie było ani jednej zabawki 😉

• Mamusie
Halo halo

Rano slonce Nam porzadnie zaswiecilo i od razu zrobilo sie cieplej
ale nie cieszylismy sie nim dlugo - chmuryska narastaly i teraz pada no
i dosc zimno

Ja "siedze" z Patrykiem w domu, maz pomaga w remoncie u mojej Mum, biedna Mama
sama jest a cale mieszkanie do remontu wiec staramy sie pomoc ile sie da
Ja bede pomagac w sprzataniu 🙂 🙂 🙂

Pod wieczor idziemy do chrzestnej od Patryka na kawke

Dzis nagralam fajny filmik jak Patryk tanczy do teledysku - nie wiem czy kojarzycie ten
z kaczkami - ale ten dla doroslych nie dla dzieci
Jak wrzuce na YT to oczywiscie linka wrzuce

MajaCh - My mieszkamy w betonie a w kolo pelno chodnikow, Patryk kreda sie bawil juz jakis czas
temu
sama nie wiem co Ci poradzic, moze cos nie pasuje Zuzi w tej kolezance, cos sie jej kojarzy
na pewno ciagle zwracac uwage ze tak nie wolno
od naszej kolezanki syn - 7 m-cy mlodszy od Patryka co sie widza to chce bic Patryka, oczywiscie na to nie pozwalamy
ale tez chcielibysmy aby sie w jakis sposob bronil sam...

w zeszlym roku pisalam ze Patryk jak mu chlopiec ok 3-4 lat porwal zabawki na placu zabaw to stal jak kołek i tylko patrzyl
ale teraz juz widzimy ze zaczyna dbac o swoje - patrzy za swoimi zabawkami jak sa w piaskownicy a jak pobiegnie w inne miejsce na placu
zabaw a jakies dziecko zabiera jego zabawki to szybko biegnie i "chce" aby mu oddawac i krzyczy "dał" "dał" "dał"

No i nie spi Rozbojnik, kazal sie ubrac i z lozka wyciagnac
Za pol godz usilowal zasnac ale maz akurat wrocil i sie rozbudzil

• Mamusie
O jeja, ja już po szkole 😮 Ależ mnie spanie tłukło ☺️

MajaCh nie widzę nic złego w Twojej postawie, Zuzia jest jeszcze Mała i nie rozumie... Dziwi mnie zachowanie tamtej Mamy,że kazała dziecku wyrywać zabawki! 😮 Też mi metoda odwetu 🤨 Mój brat ma roczną córę, Olek ma dwa latka i też idzie wojna na zabawki 🙂 Raz przydzwonił jej z całej siły butelką, bo nie chciała Mu oddać nakrętki ze słoiczka 😮 W dupę Mu nie przyleję, nie krzyczę tez na Niego,żeby się nie zraził... Zabieram Go do innego pokoju i tyle. Jak przestanie oczywiście beczeć i się wydzierać zabieram Go z powrotem... Tyle mogę zrobić ze swojej strony, Bratowa nie reaguje, a myślę,że też Małą powinna uczyć,że trzeba się dzielić... To walka z wiatrakami niestety... Może Zuzia pieje na widok tej dziewczynki, bo jest jedną z ,,mordek", które kojarzy, jednak na dłuższą metę Mała ją drażni... (sama tak miewam... ☺️ ).
Trudno też mamusi zwrócić uwagę, bo wiadomo, swoje dziecko jest naj... ☺️ Upominaj, tłumacz i bądź konsekwentna... Złotego środka nie ma, to powie Ci każdy!

Wercia absolutnie nie bierz do siebie tych naszych ,,ajdii" 😉 Moja Teściowa też Olkowi zawsze prezent daje, albo kasę wciśnie, albo pakę słodyczy nawiezie... Moja Mama wie,że wolę bez prezentów... Na to wpływu nie mam, taki urok dziadków 🙂 Ja osobiście stawiam na więź, chodź nie uważam,że dla Ciebie to mniej ważne Kochana! Zabawka licho biednie jakieś 50 zł, bilet do Aqua- jakieś 40 (taka full opcja). Zabawkę dzieciak rzuci w kąt, a wspomnienia zostaną...
A ja mam takich mnóstwo, i mam za co Mamie dziękować 🙂 Nie dała mi chińskiego plastiku, ale swój czas 🙂 Dzień dziecka pewnie jakieś 20 lat temu ( o ile się nie mylę miałam tu 5 lat) ! 🤪 Siedzę na dooopie słonia, w środku mój brat, z przodu siostra! Mama do dzisiaj wspomina jak się szturchaliśmy w pociągu 😁

Zmykam dalej się uczyć 😜

• Mamusie
Ps. Nie patrzcie na mój kozacki ubiór, nie miałam na to wpływu 😁 Nie biorę też odpowiedzialności 🙂

McDa porządek niczego sobie jak na dwuletnie dziecko! 🙂 Olek do śmietnika wyrzuca od razu, bo Go opierniczam,że jak nie sprzątnie to idzie do kosza 😁 Dzieci wbrew pozorom nie są głupie! 🙂

• Mamusie
emilieem super focia 🙂 i tez uważam zabawki to nie wszystko, miłosc i czas spędzony z dzieckiem bezcenne 😉

ja tylko na chwilkę, Natalia cos podziębiona dzis juz lepiej daje Lipomal ale dwa dni temu marudna była, spała 2 noce z nami , nos zawalony i co chwile sie budziła , a ja połamana do pracy chodziłam tak mnie pokopała 😉 dzid juz śpi w łóżeczku i mam nadzieje ,że tak juz zostanie. Gryzła tez strasznie smoczek może to 5 wychodzą nie wiem bo nie mogę zobaczyć, ostatnio z goła dupa latała i na boso a pogoda u mnie jesienna, dzis cały dzień lało .Siku woła na nocnik juz chyba na dobre sie nauczyła 😉 Nawet w dzień spała bez pampersa, mąż zapomniał, ale na szczęście sucho było 😁 Jutro jeszcze do pracy i urlop az do 4 czerwca 🙂 🙂

• Mamusie
Witam

My juz po kawce u chrzestnej od Patryka
Dzisiaj Rozbojnik nie spal caly dzien wiec musielismy sie wczesniej zbierac
bo juz zmeczony byl bardzooo

Czytalam kiedys zeby od poczatku uczyc ze bicie jest zle i boli i ze tak sie nie robi
i nie zalatwia spraw, nawet jak dziecko nie za bardzo kuma o co chodzi to tego nie ignorowac

Chociaz w doroslym zyciu to czasem tylko strzalem by wychodzilo ze sie da cos zalatwic 😉

Albo zeby dzieci zostawic i same niech rozwiaza swoje spory...

Oj te zachowania naszych dzieci takie rozne i matek rowniez, sama spotkalam sie z roznymi takimi akcjami i czesto czlowiek nie wie do konca jakie postepowanie bedzie dobre
Coz plac zabaw czy tez inne miejsce to prawdziwa szkola zycia

Tu rodzice mowia - daj sie pobawic zabawka, to znowu - zostaw, to nie jest Twoje

Tu sie podziel, tu - pilnuj swojego - balansowac trzeba

Raz kolezanka wyrwala Patrykowi autko z raczek - on w ryk - bardziej sie przestraszyl niz zal mu bylo tego autka
a wyrwala bo to bylo autko jej synka i on sie rozbeczal bo je akurat chcial i ze to nie jest jego (nie Patryka) i wtedy nie bylo mowy o dzieleniu sie

My Patrykowi powiedzielibysmy zeby dal sie pobawic koledze...

Ech to u Nas bedzie chyba tylko spedzanie czasu z rodzicami i nowymi zabawkami -Patryka oczywiscie 🤪 🤪 🤪

McDa
- hehe prosze jak posprzatala, tez bym chciala taki gabinet zeby te rupiecie zabawkowe tam wrzucic

emiliaeem
- fota super, wspomnienia sa, no a moda byla jaka byla - bardzo ladnie poubierani jestescie jak na tamte czasu
kiedy tak ciezko z ciuchami bylo

Patryk tez ma juz fote z zoo, chociaz niewiele pewnie pamieta bo w wiekszosci sobie spal

emilia1 - zdrowka dla Natalki

Ide spac - buzioleeeeeeeeeeeeeeeeee

• Mamusie
Witam 🙂

No i zaczęłam urlop 🤪. Natalia zdrowa byłam z nia dziś u lekarza bo kaszel ja męczy co jakiś czas, ale tylko lipomal dawać jak na razie ok 😉 Pogoda u mie taka sobie niby 20 stopni ale słoneczko gdzieś sie schowało 😎Podobno os środy upały 😎 😎 😎 😎 . 1 czerwca ide na wesele do brata i po dłuższym zastanowieniu, Natalii nie bierzemy 😉 ona chodzi wcześnie spać bo o 19-20 nie ma sensu , więc koleżanka ja zabiera do siebie, a my będziemy mogli sie wyspać i na poprawiny ją zabierzemy 😉. Ja już dwa prania wyprałam i rozwiesiłam tak urlop rozpoczęłam 🙃 😉 Na obiad spaghetti

maja śliczne fotki na fb

• Mamusie
Czesc Dziewczyny!!!

Co tu takie pustki?
Gosiaczek - gdzie jestes????

U Nas pogoda paskudna,wczoraj bylo zimno i wietrznie a dzisiaj leje od rana
i to bez przerwy
Zimno i wilgoc 🙃

Weekend minal Nam jak zwykle...

MajaCh
- fajnie ze macie piaskownice, no a przede wszystkim miejsce na nia

emilia1
- zycze abys wypoczela na urlopie

No i mamy nowy nabytek - plastikowy motorek biegowy - nie moglismy sie oprzec, zlaszcza ze byla wyprzedaz - kupilismy go za 29 zł - jak na razie sie trzyma
i o dziwo nie jest chinski 😜 😜 😜

• Mamusie
Hej Laseczki!

U nas też z pogodą niezatęgo 🥴 Co mnie zaczyna potwornie dobijać... Ja w dalszym ciągu uczę się do egzaminów, zostały jeszcze dwa... 😮

Po urodzinach fajnie, Malutka mojego Brata to istny anioł! Taka grzeczna, wcale nie marudzi, nie jęczy, jak mój Orzeł co 5 minut 😮 A wycałowali się z Olkiem za wszystkie czasy 😁

Poza tym 1 czerwca mamy zaproszenie na piknik rodzinny 🙂 Oby pogoda dopisała, a na pewno się wybierzemy 🙂 Z kolei za dwa tygodnie do Aqua! Już nie mogę się doczekać 🙃 🙂

Wercia i Patryk zainteresowany tym rowerkiem biegowym? Mój Mały się boi tego diabelstwa 😁 Wcale nie potrafi z tym chodzić 🙂

wlasnie Wercia jak PAtryk z tym rowerkiem daje rady? Zuzia wczoraj u sasiadow probowala to nogi podkulala do gory nie chciala wcale stawac.
Emiliaeem fajnie,ze tam sie cos dzieje u Was 🙂

• Mamusie
Witam

wercia miałam problem z laptopem i nie mogłam przez telefon zalogować się na forum nie wiem czemu na fb bez problemu się logowałam. Ja właśnie zastanawiałam się nad rowerkiem biegowym dla Lenki bo ona nie ma jeszcze roweru nawet zwykłego i zastanawiałam się nad tym http://allegro.pl/rowerek-biegowy-tuptup-mini-i3271076235.html niby od 2 lat ale sama nie wiem... muszę zabrać ją do sklepu i zobaczyć czy ją w ogóle to zainteresuje bo szkoda mi kasę wydać a rowerek będzie stał.

U nas dobrze choć ja miałam i chyba jeszcze mam doła przez tą pogodę od dwóch dni pada bez przerwy wieje i jest zimno więc siedzimy w domu. Lenka rozcięła sobie wargę huśtawką ale dzielna jest bo tylko troszkę płakała. Poza tym teściu dzwoni do mnie z sanatorium i pyta się jak mi idzie projekt na co ja „jaki projekt” okazało się że zapomniał mi dać i teraz muszę go do jutra zrobić super zamiast 2 tygodni mam 3 dni na zrobienie.

Muszę się pochwalić mija trzeci miesiąc ćwiczeń i mam 6 kg mniej a jak ważę się z samego rana to nawet 7kg więc ważę już mniej niż przed ciążą ważyłam. Od ponad dwóch tygodni nie ćwiczyłam z Ewą tylko wieczorami steper brzuszki i hula hop ale muszę się w końcu zmobilizować i wrócić do Ewci.

McDa teraz mogę napisać coś więcej o tym hula hop wcześniej ćwiczyłam co trzeci dzień po 5-10min zakładałam pas i na początku trochę bolało i nawet miałam jednego siniaka a teraz ćwiczę po 20 minut bez pasa i nic nie boli ciało się przyzwyczaiło żadnych siniaków a co do efektów to może będę po dłuższym czasie użytkowania

Emilia korzystaj z urlopu ile się da i super że Natalia już zdrowa 😘

Maja piaskownica to super sprawa zwłaszcza własna 🙂 Lenka ma piaskownicę i basenik u jednych i drugich dziadków 😉

emiliaeem
my też zostaliśmy zaproszeni 1 na piknik rodzinny i to do Kielc wiec zrobimy sobie trzydniowy wypad 😁 kurcze tylko oby pogoda była albo żeby chociaż nie padało 🤢 modle się już o to ☺️ 🙃

A mnie coś naszło i piekę muffinki z jabłuszkami 🙃

• Mamusie
ufff w koncu przestalo padac po 12 godzinach - a padalo bez chwili przerwy

Patryk ostatnio uwielbia wszystko co ma kółka,
jezdzikiem co dostal na roczek przedtem w ogole sie nie interesowal i sie go bal
a teraz od kilku m-cy szaleje chociaz juz troche za niski jest
a ten motorek ma w sam raz i szaleje na nim

• Mamusie
widzę że nie tylko mi brakuje teraz czasu na forum 🙂

ja szybko tylko przelotem bo zaczęłam się dziś pakować a chciałam też maksymalnie wykorzystać czas z Paulinką bo jutro od 8 do 14 w szkole, potem na miasto na zakupy ostatnie, bo nie mogę znaleźć kąpielowek męża, parasola składanego, buty od szewca odebrać, kupić jeszcze inne rzeczy i do lekarza muszę skoczyć, jak wrócę to pakowanie na gotowo także jutro znów mało z Paulinką będę 😞 za to czwartek chcę wykorzystać maksymalnie, bo dopiero o 20stej ją odwozimy do mamy 🙂

postaram sie jutro zajrzeć i odpisać Wam 🙂