Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Cześć Dziewczynki! 🙂

Kinia czyli nie jestem odosobniona z takim zachowaniem dziecka ☺️ Dla mnie to ważne, bo większość znajomych matek twierdzi,że ich dzieci są grzeczne... Przez co czuję się jeszcze bardziej sfrustrowana! 😞 Moja Mama uważa,że Olek wdał się w mojego Brata, On jak był mały, też takie zadymy urządzał 😮 Wczoraj już nie wytrzymałam, po kolejnym Jego koncercie życzeń, złapałam Go za ramiona i tłumaczę ,,Synu, błagam Cię, daj mi chwilę wytchnienia, to nie są jaja!", a On tak patrzy na mnie i mówi ,,Jaja? Nieeee" (Jemu chyba chodziło o jaja do jedzenia, których nie chce) i w nogi! I zrywa Babce kwiaty z rabatek 😮

Dzisiaj na cały dzień pojechaliśmy do Teściów, bo Mąż drzewo na opał szykował, więc ja znów walka! z Małym na podwórku! Ale wiecie co wymyśliłam, jak byliśmy ostatnio w McDonaldzie, w zestawie Happy meal dostał zabawkę- pudełko na owady i dzięki Bogu,że było ono z nami w podróży! Złapaliśmy w nie biedronkę! 🤪 I Mały siedział grzecznie i podziwiał robala 🤪 Zresztą Olek wogóle ma jakieś wiejskie zapędy, traktor dla Niego to cud techniki, ogląda jak zaczarowany 😁 Jak usłyszy motor, od razu biegnie go oglądać! A gdyby jeszcze dało się ,,kołko" odmontować, raj na ziemi! 🙂 Bohater... ☺️

Wczoraj Mamę ,,obułam" w nockę z Olkiem,a my z Mężem ruszyliśmy się zresetować 🙃 U nas w mieście otworzyli niedawno nowy klub, jak ruszyliśmy ze znajomymi w tany, w domu byliśmy dopiero na 3.2o 🤪 Ależ to komfort psychiczny wyjść do ludzi!

AnjaP ale córa Wam się udała! 🙃 Przepiękna jest! Oczka jak jagódki, tylko całować 🙂 No i efekt motyla... Bezcenny 😁

MajaCh super,że już w Wawie, to tylko 80 km ode mnie, zapraszam 🙂 😜

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
witam

i obżarci po imprezce, udało się wszytsko, ostatnio goście wyszli kilka minut przed północą 🙂 Paulinka była grzeczna, wrócił jej apetyt, ale nie wiem czy dobrze bo wszystko chciała jesc a ma mieć jeszcze dietę, troszkę zjadła wczoraj więcej, rosołek rozcienczony z wodą i z ryżem, bułeczkę z szynką i trochę budyniu z deseru mi zjadła no i rano znów ją przeczyściło, ale na szczęście tylko raz, w kościółku grzeczna była, bo było dużo dzieci i biegali razem 😉 mąż zachwycony prezentem i już się nie może doczekać 25 czerwca, bo na ten dzien to zamówiłam 😉 myślałam że po stopach mnie będzie za to całował, był szoku! 🤪

a Megan dawno nie było?????

Maja napisz jak mama zareagowała 😉 na pewno szczęśliwa!

Emiliaeem Paulinka tez uwielbia biedronki, łapie je, a dziś przy kosciele zachwycala się mrówkami i też je łapała 😉
i czasem trzeba się zresetować bo człowiek by zwariował 😉

Anja Lilka super, już na przedszkołaczka wygląda na tych zdjęciach, chyba dzięki temu że włoski ma takie długie...

• Mamusie
Witam

Grill udany 🙂 choć pogoda taka sobie... w każdym bądź razie mąż mył sobie auto a Lenka mu pomagała 😜

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/855/dsc0001gr.jpg/][IMG]http://img855.imageshack.us/img855/8299/dsc0001gr.jpg[/IMG][/URL]

anjaP zdjęcia super a Lila jakie ma długie włosy 😲 🤪 kurczę śliczny z niej motylek 😉

Maja daj znać jak tam niespodzianka 🙃

McDa no ja to się nie dziwię ze prezent się podobał i super że impreza się udała.

Ja dzisiaj umierałam do 15 migrena mnie dopadła ale pozbierałam się do kupy i wyszliśmy o 16 na spacer i deser 😜

• Mamusie
Mowicie ze przedszkolak hehe , moze przez ubranie, dla mnie zawsze malenswo. Włosy długie

I ja Odnalazłem przycisk reset na 2 urodznkach kolegi Lili. Co prawda impreza z dziećmi i dla mnie na trzeźwo (tylko smirnofka drinka wypilam- dzis maz był ten pijacy i pijany jest trochę) ale co sie z moimi dziewczynami z mojej starej dzielnicy nasmialam . Zadko mamy okazje spotkać sie wszystkie trzy naraz. Ale chodź rzadko to warto. One wiedza ze Je kocham każda z osobno i razem .

Lenko kochana wujkowi Pawłowi tez trzeba samochód umyć. Ale chyba za daleko do nas jechać takiej super pomocnicy i wujek bedzie musiał na myjnie jechać.
Niech jedzie szybciej bo wstyd mi takim brudasem juz jeździć. ☺️ 😉. No i powiem , pokaze mu jak sie o auto dba . 😉.

Macda to Paulinki grypa tez nie oszczedzila . Sie przemeczyla biedna. Dobrze ze juz odzyskuje siły . Wiem co to za podla choroba oj wiem.
Co to za podarunek bo mam zaległości?

I na tej imprezie mała prawie by nie wypadła z bakonu , Adam ja złapał a tata stał obok i jej nie widział. Pisałam wam ze sobie wychodzi juz łóżeczka nad szczeblami sama .Nogę zadarła i po barierce balkonowej zacżela sie wspinać do góry. Maz rozmawiał z synem , nagle Adam krzyczy Lila i łapie ja w ostatniej chwili za nogi a ona juz z po drugiej ,stronie zwisa głowa w dół. Jak mi to przyszedł powiedział aż mi sie słabo zrobiło ,tak ja przytulilam i do konca pobytu juz z oka nie spuszczalam. To takie drabinkowe balustrady , aż mi dalej mysli przechodzą co by sie moglo stac , mimo ze mieszkają na parterze a racżej pól parterze . Mimo tego niefajnego , niebezpicznego incydentu , ogólnie była grzeczna , nie grymasila i ładnie sie bawiła. Aż sie dziwilam , a dziewczyny oskarżyła mnie o kłamstwo ze co innego ja przez telefon im mowie a co innego widza. 😉 Około 20h juz buty nosiła na znak ze chce do domu i dopominala sie smoczka i królika -zestaw usypiajacy.

Jeszcze pięke kaczke z jabłkamii na jutro, bo wieczorem dopiero w domku bede , ale juz sie skóra zarumienia jeszcze 10 minut na jedna i 10 minuta druga i DUDU.
Obejrzałem " kawlerow do wzięcia" z mężem na Polsat play. Padam z niektórych tekstów . Niestety żadnego bym nie chciała ," nawet jak by by miał taka sama sieć jaj ja". A tak serio trochę mi szkoda tych chłopaków .

• Mamusie
Witam

Nocka fatalna Lenka jęczała jeszcze burza przyszła w nocy i nici ze spania 🤢

Dzisiaj podczas śniadania moje baby zdążyło mnie zdenerwować daję jej serek a ona po dwóch łyżkach że nie a ja do niej nie to nie idź się bawić będziesz najwyżej głodna chodzić i ona widziała ze jestem zdenerwowana na nią i aż łzy pojawiły się jej w oczach a ja wtedy szybko odwróciłam się i wróciłam do kuchni bo serce mi się krajało 🥴 a ona poszła do pokoju po ok. 10 minutach wraca i mówi mama mama potem buziak na przeprosiny, pytam się będziesz jadła a ona że tak i zjadła cały serek 😜

anjaP oj powiem Ci że Lila to mała akrobatka najważniejsze że się nic nie stało i teraz już macie to na uwadze ze przez balustradę tez może wyjść 🤢 Co do czystości samochodu u nas rzadko jest brudny bo mąż uwielbia mieć czyste auto 😉

• Mamusie
Nadrabiam 🤪
Weekend minal Nam bardzo dobrze 🙂
Wprawdzie w kazdy dzien byla burza ale co mielismy udalo sie porobic
I nawet sloneczko Nas zlapalo, mezowi nawet spieklo plecy
Grill tez zaliczony 😆

Ganiaczka za Patrykiem rowniez 😜, bo tam na wsi ogrodzenia nie mamy i ciagle wiał tam gdzie nie miał
Ciagle do auta, a tu 28 stopni w cieniu a Rozbojnik w aucie chcial siedziec 🙃

Usiluje wybrac Patrykowi jakies kapcie bo wkrotce planujemy wyjazd nad morze
Musze mu tez wloski przyciac bo mimo tych kedziorow jego juz zaczyna fryzurka niechlujnie wygladac
Jeszcze jak na wies jedziemy to juz masakra, w niedziele strasznie wygladal jak mu czapke sciaglam
tam chyba duza wilgotnosc jest, nie wiem, zawsze wlosy sie tam zle ukladaja

Musze sie pochwalic ze Patryk ostatnio uwielbia jezdzic autem, jak jedziemy na wies ponad 100km to uwielbiaaaa, nie wierci sie ani nie marudzi, siedzi mega zadowolony 😁

PAtryk po obiedzie nie chcial spac a teraz wzial za reke i aaaaa - on idzie spac i spi do teraz.
W piatek Nam polegl prawie jak mielismy z domu wychodzic

Co do nocnikowania to powolutku, przyjdzie czas, nic na sile
Starsze osoby sie dziwuja ale teraz przy pieluchach jednorazowych czas ten sie przesunal

No i odwracania uwagi u Nas nie dziala, On sie uprze i koniec 🤢

Czy Wasze dzieci pija nadal mleko? U Nas rano i wieczorem butla, codziennie w lozeczku

Dzis pozarlam sie z moja Mama 😞 😞, w koncu przelalo czare goryczy pare spraw
Tyle razy mowilam jej o pewnych sprawach a jak zwykle zostalo to olane
Przewazyla jedna sprawa, idac do lazienki powiedzialam aby to zostawic i zrobi sie to pozniej
to jak wyszlam juz bylo zrobione - na dodatek nie tak jak mialo
Ona w ogole nie slucha co sie mowi, tylko sie drze

I uslyszalam oczywiscie ze ona nie ma obowiazku zajmowac sie naszym dzieckiem bo to my sobie przysiegalismy i przeciez mowilismy "swiadomi praw i obowiazkow"
przykro mi - wiem ze roznie jest, niektorym nikt nie pomaga nigdy i zyja, ja tez nie prosilam sie o pomoc jak dobrze sie czulam, dopiero jak mialam rzut choroby i ledwo chodzilam to prosilismy o pomoc...

przykro mi bo nie korzystamy z pomocy zeby na dyskoteki chodzic, nawet do szkoly nie ide żadnej
wszedzie prawie Patryka ciagniemy ze soba, nigdy z nikim nie zostal sam na noc,
czesto nawet po przychodniach ze mna czeka i jeszcze sie nie podoba
obiad ja szykowalam zawsze, ciuchy dla dziecka - bo przeciez nie idzie sie nauczyc gdzie jest jaki ciuch w szafce

I jestesmy calkowicie swiadomi ze to My jestesmy Rodzicami i sobie przysiegalismy

Coz.... cos mi sie zdaje ze Patryk pojedzie z Nami na te wesela, najwyzej wrocimy wczesniej ale nie bede musiala wysluchiwac..............

Tylko przykro ze nie mozemy na nikogo liczyc oprocz siebie i mysl tu potem o nastepnym dziecku.......

Wypompowalo mnie to psychicznie, bo juz nie dosc ze bardzooo rzadko zostawal sam z Babcia to jeszcze pretensje wieczne

McDa
- i jak Paulinka?
ciesze sie ze impreza sie udala
super ze maz zadowolony z prezentu,
cos mi sie pomieszalo i myslalam ze Wy juz teraz byliscie na tym wyjezdzie

Kiniek
- hmmm co do tych diabelkow za dziecka a potem grzecznych dzieci to chyba od charakterku zalezy...
chociaz w przypadku meza mego to sie sprawdzilo - za dziecka byl lobuziak a potem grzeczniutki i dobry ze do rany przyloz

Z nocnikowaniem podaje Ci reke w 100%, nic na sile, powolutku przymiarki sa, na sucho ale nic na sile
Tylko zlosci nawet sa jak zmeczony jest a do tego irytacja i marudzenie

Gosiaczek
- bardzo fajnie z tym pytaniem o nocnik
Prosze jak Lenka ladnie sie zachowala
A u Nas nadal mleko rano i wieczorem a po mleku dopiero sniadanie

zdjecie piekne, prosze jaka bryka 🙂
fajnie sie masz ze maz lubi czyste auto, u Nas wiecznie brudne, masakra a auto ma pol roku a ciagle na uzywane wyglada
no ale maz codziennie prawie na budowe jezdzi no i wlasciwie to czy by lubil czy nie to czyste auto jest jak z myjni wyjedzie 🙃

anjaP
- daj znac jak poszla proba chodzenia na smyczy
Patryk tez zapiernicza szybko az caly chodzi, tzn. biegnie a raczki i nozki chodza na wszystkie strony no i glowa do tego
skad ja znam "nagrzane miasto", u Nas tez tak jest jak upaly sa, nieco chlodniej robi sie ok. 4 rano

co do wychodzenia z lozeczka gora to u Nas jak najbardziej, wieje na nasze lozko, az czasem mu sie nogi placza

to rzeczywiscie wyszukane smaki ma Lila
zdjecia super ale Lila duza dziewczynka jest 🙂

Wyobrazam sie jak sie zestresowaliscie tym incydentem z balkonem. Dobrze ze tak sie skonczylo
Ufff
Ja tez mialam podobna akcje, jeszcze siatki nie bylo balustradzie
Na szczescie uratowal Patryka moj nawyk wytrzepywania niektorych rzeczy na balkonie ☺️ ☺️ ☺️
Moja Mum byla w kuchni, ja wyszlam z lazienki do jego pokoiku
Za chwile cos mnie tknelo
Moja Mum zostawila otwarty balkon zeby sie wietrzyl
Ja pedze a tam PAtryk stoi w drzwiach z poduszka i chce ja wytrzepywac, widzial jak ja to robie
Stan przedzawalowy mialam 🤔

MajaCh- udanego pobytu w Pl, korzystajcie ile wlezie!!!!!!!!!!!!!!!!!!

emiliaeem - nie przejmuj sie tak, ja bym nie wierzyla ze tym matkom, taaa wszystkie dzieci grzeczne, nic tylko lurem polac... a pod lukrem.... diabelki 😜 😜 😜 😜

wlasnie - podbijam pytanie McDy - megan gdzie sie podziewasz, co tam u Was???

• Mamusie
Cześć Dziewczynki 🙂

U nas niedziela bardzo przyjemna 🙂 Najpierw wyskoczyliśmy na obiadek do miasta, a później na festyn 🙂 Chciałam się pochwalić,że Olek owalił całą porcję pieczonego mięska i ziemniaczków 🤪 w restauracji 😁 Kelnerka aż oczy wywaliła ze zdziwienia 🙂 A On tak dumnie siedział na zwykłym krzesełku, w dodatku włoski Tatuś postawił na żel, więc Syn dorosły 😁 A jak! 🙂
Później na festynie (co prawda nie taki z pompą, bo gwiazdą była grupa Ekstazy, w dodatku disco polo 🤪 ) Olo demonstrował swoje zdolności taneczne 🙂 Grupka młodych dziewczyn nawet biła Mu brawo 😁 Dumna byłam, nie powiem, bo Mały raczej należy do nieśmiałych dzieci 🙃 Oczywiście poza domem! 😠
Wyszalał się, bo atrakcji było mnóstwo 🙂 Wszystkie stoiska z ,,bagbami" jego 😁

AnjaP mój Olek ma turystyczne łóżeczko, ale nogę zadziera,żeby z niego wyjść 🙂 Z tą balustradą nieciekawie ☺️ Dzieci maja różne pomysły,a wspinaczka to ich mania 😮 Trzeba uważać 🥴 Ja jak jestem u siostry to Olka na balkon nie wypuszczam, bo się zwyczajnie boję. Niby trzecie piętro i nowy blok, ale balustrada pozostawia wiele do życzenia 🥴 Barierki owszem, stalowe, ale przeplatane dużymi płytami mlecznymi... Na samą myśl mój żołądek dostaje konwulsji...

Wercia ja przyznam szczerze,ze kapci nie używam ☺️ Praktycznie cały dzień koczujemy na dworze, więc to kopytko i tak się w bucie umęczy ☺️

Gosiaczek Lenka pewnie na loda chciała i musiała się ,,przypucować" 😉 do Tatusia 🙂

Właśnie dostałam od Olka sztucznego kwiatka 🤪 😁

Zmykam, bo za robotę trzeba się brać 😮 Spokojnego wieczoru 😘

• Mamusie
Co za zamulający dzień taka jestem zmęczona że zasnęłabym w minutę 🤢 Cały dzień padało i burze pod wieczór się wypogodziło nawet na spacer nie poszłyśmy 😠 ale jest nadzieja z każdym dniem ładniejsza pogoda 🙂

wercia zazdroszczę opalenizny nam pogoda niezbyt dopisała ale zamierzam poopalać się w ten weekend 😉 Lenka piję mleko przed drzemką 150ml na kolację 180ml i koło 5 rano 150ml. Kaszki nie chce chyba jej się przejadła 🤢 Co do kapci Lenka ma jedne po domu i tyle nie kupuję jej bo i tak je ściąga w skarpetach chodzi 🤔

emiliaeem no ja się nie dziwię że dumna jesteś z Olka 🙂 a co do mycia autka Lenka bardzo cieszyła się że może z tatą myć a przy tym nieźle się zmoczyła 😜 ale jak to mąż powiedział kiedyś mu się chciało samemu myć samochód teraz woli oddać na myjkę 😉

Nic mi się nie chce ale muszę jeszcze poćwiczyć a potem idę w kimono 😉

Dobranoc 😘

• Mamusie
witam

Wercia no proszę, ale się napisałaś 🙂 kurcze przykro mi, że nie masz na kogo liczyć, ja sobie tego nie wyobrażam, moja mama ciągle mnie prosi żebym jej na chwilę przynajmniej małą zostawiła, przed chwilą do mnie dzwoniła żebyśmy jutro poszli gdzieś na kolację albo do kina, ona chętnie zajmie się małą 🙂 bo jutro dokładnie mąż ma te 30ste urodziny, dziś byłam u endokrynologa to też przyjechała do małej, na noc to musi ją mieć raz na miesiąc 😉 do tego teściowa też jak poproszę zadowolona zostaje, siostra od męża też, a jutro przy Paulince będzie jej chłopak bo się zaoferował że ma wolne i chętnie ją popilnuje jak będę w pracy 🙂 także nie potrafię sobie wyobrazić sytuacji w której jesteś, jest to bardzo przykre;(
co do kapci to Paulinka ma ale najczęściej chodzi boso, w skarpetkach albo jak jest ciepło bez, albo czasem ubierze sobie jeszcze takie buciki piankowe ala klapki (basenowe) bo w nich lubi chodzić.... albo w moich butach 🤪
a na wyjazd prezentowy jedziemy 25 czerwca, w długi weekend byliśmy w berlinie z pracy 😉 pierwszy raz 3 noce bez Paulinki 😞

Emiliaeem znam te matczyną dumę jak Paula tańczy na festynach albo weseleach 😉 ona jeszcze ma taki smieszny styl więc wszyscy patrzą na nią z uśmiechem a ja dumna mamusia 🤪 Olek też aparat mały 🤪

• Mamusie
Olek jeszcze paść nie może 😁 Wiecie co zauważyłam, Mały od dwóch dni odmienia wyrazy na ,,ą" 🙃 Dzisiaj zapytałam z kim będzie jadł obiad, a On z ,,EminĄ! (tak mówi na mnie) i z Manią (tak mówi na tatę Mariusza)" 😁 A najlepiej wymawia ,,pająk- w jego jęz. to ąką" 😁

Wercia ja też nie potrafię sobie wyobrazić braku pomocy od rodziny... ☺️ Mam 2 siostry i brata, w dodatku kupę kuzynów, z którymi mam świetny kontakt i wiem,że mogę na nich liczyć. Z męża strony to samo. Co prawda Teściowa nie została jeszcze z Olkiem ani razu sama, ale to głównie dlatego,że mieszka 50 km dalej, więc nie ma jako tako potrzeby... Ale zawsze chętnie opiekuje się Nim podczas obiadów niedzielnych, czy grillów...

• Mamusie
Wercia Patryk z Olkiem chyba się zgadali z tym pójściem spać 🙂 Mój Orzeł padł grubo po 23 🤪 ale nie było zmiłuj, wstał jak zawsze o 7.54 😮 Więc mam nadzieję,że z rytmu się nie wybije, aczkolwiek myślę nad jego modyfikacją... Olkowi strasznie ciężko idzie zasypianie w dzień, ale jak Go przeciągam do wieczora, to pada o 18, a my na paluszkach musimy chodzić,żeby się nie wybudził 🥴 I tak źle, i tak nie dobrze... A w dodatku mojemu Księciuniowi na odcisk nadepnij, to zacznie marudzić za trzech 😮

Poza tym obudziłam się z potwornym bólem gardła 😮 Dzień nieciekawie rozpoczęty ☺️

• Mamusie
Witam

Nocka standardowa dwie pobudki ale wczoraj poszła spać już o 20 zawsze chodzi spać o 21 i spała do 9.30 szok bo zawsze wstaje o 8 😉

emiliaeem i wercia u nas Lenka ma wyrobiony rytm i nawet jak się zdarzy że idzie na drzemkę o 11.40 (zawsze chodzi tak 12.30-13.30) to i tak śpi dwie godziny a potem dopiero o 21. No i jak pisałam sama już mówi że jest śpiąca i o dziwo jest to w jej godzinach snu. Boję się że to może się zmienić tak jak z tym że mam grzeczne dziecko to czasem potrafi zmienić się w diabełka 🤢

wercia
co do pomocy ja też mogę liczyć na rodziców i teściów oraz siostrę choć staram się robić wszystko by ich nie prosić 😉 ja taka zosia samosia ale czasem sie nie da i np. w piątek chcemy iść na Kac Vegas3 więc Lenka zostaje z siostrą a w lipcu z moją mamą bo idziemy na wesele. Teściowa mogłaby nią zajmować się codziennie ale to ja jestem matką 😜

• Mamusie
Hej!!!
Od rana pada deszcz i to bez przerwy
Patryk szaleje, teraz usiluje zasnac ale nie wiem co z tego bedzie... oby zasnal bo wieczorem mamy wyjscie a jak sie nie wyspi to marudny juz jest od 19

Musze kupic sobie buty, najlepiej adidasy - to nad morze i jakies sandalki na wesela
Kregoslup mi dzis wysiada, boje sie ze znowu mnie zlapie ale co mam zrobic, dziecka nie zostawie i niech ryczy
Udalo mi sie pochowac zimowe swetry, czapki i szaliki i cala zimowa reszte

Patryk zrobil juz dzis 5 kup - ale to jego srednia na dzien 😉

Wrzucam obiecany juz dawno temu filmik naszego Zboja 🙂
http://www.youtube.com/watch?v=4auIzK7VB7c&feature=youtu.be

Jak Patryk pojdzie spac ja tez ide kimnac, musze jakos sily zregenerowac a tu gary plastikowe do pomycia czekaja i kilka rzeczy do pozaszywania...
Resztę nadrobie pozniej

• Mamusie
wercia ale Patryk wymiata 🤪 ma chłopak powera 😉 Widzę że nad morze się wybieracie my też mieliśmy taki zamiar ale ta pogoda nas odstrasza a przy moim szczęściu na pewno trafilibyśmy na słabą pogodę wiec jednak Hajduszoboszlo 🙂 tym bardziej że te same km 😉

a ja zajadam się truskawkami 😜

• Mamusie
hejka
ja dziś na 11 do pracy idę także jeszcze w domku jestem 😉

Wercia hehe faktycznie mały zbój, ma chłopak energii 🙂

Gosiaczek nie mam nic sprawdzonego na basen więc Ci nie pomogę;( a nad morzem podobno jest teraz ładna pogoda.... no ale to zawsze loteria 😉
i byliśmy wczoraj na kac vegas 3, ale się uśmialam 🤪jak zwykle najlepsza końcówka(po napisach 🤪:woohoo 🙂 ale nie mówie jak idziesz 🙂 wydaje mi się że lepsza niż druga część, ale dokładnie drugiej nie pamiętam....

Emiliaeem ja też zauważyłam że Paulinka od jakiegoś czasu ładnie omienia, na pytanie z kim idzie ... odpowiada ładnie czysto mamusią, tatusiem, ciocią, babcią itd 😉 na pytanie co chcesz mówi mamusię, lale itd.... raczej jej się udaje 😉 a Paulinka cały czas chodzi spać ok 23, wstaje różnie, zaelzy jak idę do pracy, czy ją budzę czy nie, albo o 7, albo o 8, max do 9 śpi....nie chce wcześniej zasnąć ale nie dałaby rady bez drzemki popołudniowej, ok 13 pada na ok godzinę

• Mamusie
Cześć Babeczki! 😮

Ależ mi dzisiaj głowa pęka 😮 Chyba wszystko przez tę cholerna pogodę! 😠 Niby ciepło,ale słońce w kratkę ☺️

Wercia Patryk jedzie z tańcem jak po dobrym speedzie 😁 Olek to jego wersja light 😁 Bardziej dupką zarzuci, bioderkiem i ramionkami trząchnie 🙂 Taki Olo ,,waka waka" 😉 Zabawek widzę tyle co u nas 😮 Przerzucane z kąta w kąt! 😠 Moja zmora...

Gosiaczek mój Oluś ma piankowe sandałki Adidas, nad wodę rewelacyjne 🙂 Uważam,ze klapki dla tak małych dzieci to gruba przesada.

McDa chętnie bym poszła za Ciebie do pracy... ☺️ Mam już dość siedzenia w domu 😠 Ale niestety jeszcze rok... Póki Olek do przedszkola nie pójdzie. Mój Mąż się śmieje,że powinnam już sobie klepać miejsce w trójce klasowej 😁 A tak serio to próbuję sił w czymś zupełnie nowym i proszę o trzymanie kciuków za mnie 😜 😉

Miłego wieczorku 😘

• Mamusie
Witam

A my cały dzień poza domem jak umówiłam się z siostra na 11 na mieście tak zeszło nam do 17 oczywiście byłyśmy na placu zabaw z dziewczynkami potem one poszły w wózku spać a jak wstały znowu na plac zabaw 🙂 potem z mężem umówiłam się po pracy poszliśmy zjeść i wróciliśmy na pieszo do domu byliśmy przed 21 😮 Dosłownie nogi wchodzą mi w tyłek 🤔 Lenka po kąpieli padła od razu 😉

a i muszę Wam napisać jak Lenka reaguje na piach 😲 plac zabaw był w piachu a Lenka chodziła na piętach albo na paluszkach no myślałam że padnę ze śmiechu. Jak jej się trochę wsypało od razu be be i musiałam wytrzepać 😁

emilaieem dzięki też wydaje mi się że te piankowe będą ok bo w Hajduszoboszlo to nic tylko baseny 😜 I Trzymam kciuki ale pochwal się później o co chodzi 😉

McDa kurczę jak widzę jak Lenka chodzi po piachu to może i dobrze że nad morze nie jedziemy 😁 😁 😁 No i już się nie mogę doczekać filmu 😉

dobra idę jeszcze pokręcę hula hop 😉 zobaczę ile ustoję 🙃 Dobranoc 😘

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

U nas już po śniadanku, dziś makaronik z truskawami 🤪 Wczoraj zebrałam w ogródku 😜 Poza tym zrobiłam sernik na zimno z truskawkami... Ale zapomniałam go wyjąć z zamrażalnika 😮 Grunt to mieć pamięć 🤪

Gosiaczek Olek aż piszczy za piachem, a na placu zabaw biega boso 🙂 Uwielbia to! Zresztą piach bardzo stymuluje mięśnie nóg, więc fajnie by było gdyby Lenka go polubiła 😉 U nas od samego rana babeczki idą w ruch i klepiemy ciasta z piachu 🙃

Kurczę, u nas jakiś wirus gardłowy... Olek zaflegmiony, ja zresztą też... ☺️
A jutro egzamin państwowy, troszkę mam stresa ☺️ Trzymajcie kciuki 🙂