Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Witam Dziewczyny!!!

Wskakuje na szybko
Siedze wlasnie zamknieta w pokoju zeby Patryk nie zauwazyl
laptopa a Rozbojnik z Babcia sie bawi.

Znowu niewyspana jestem, po klotni z mezem ech...

Tak piszecie o przedszkolach, o okresach adaptacyjnych, kurcze u Nas raczej tego nie ma
musze poszukac jeszcze, ciagle mowie mezowi ze trzeba juz Patryka bardziej z dziecmi trzymac
a on na to leje, maz na to ze przeciez pojdzie do przedszkola, no tak ale powinien sie juz uspoleczniac
bardziej zeby adaptacja potem poszla sprawniej, takze nie wiem skad kase wezme jak z tym moim zapieczonym
piernikiem tak ciezko 😉

A ja tez chce troche pozyc bo ciagle "siedze" w domu a maz mnie nie potrafi zrozumiec o co mi chodzi,
jeszcze mi palnie ze on tez nie ma rozrywek bo ciagle w firmie siedzi, jeszcze mi ostatnio wypominal ze
przez ostatnie 2 lata i 7 m-cy bylam na kawie 2 razy, 1 raz na panienskim i az 1 raz na basenie

emiliaeem
- super ten blog, fajne teksty, lubie takie czytac
duzo zdrowka dla Olusia, jak to mowia lepiej zeby teraz przechorowal
chociaz czasem nie do konca sie z tym zgadzam

mojego cala noc "kuksam" i ciagle chrapie a jest coraz gorzej
a na lekarza jak zwykle nie ma czasu...
do tego zauwazalne bezdechy, jego ojciec tez to ma, ma taka specjalna maszyne - podobna do odkurzacza i ma spac z maska na twarzy i co? i oczywisce maska sie popsula a on nie ma czasu aby kupic nowa

Znikam poki sie nie skapnal ze tutaj sie czaje ☺️ ☺️ ☺️ ☺️

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam

Dziewczyny co do kina byliśmy z nią już trzy razy na Kumbie, Krainie Lodu i Barbie. Najgorsze są te reklamy przed 🤢 które trwają ok.25min + film więc jakaś masakra ale Lenka ładnie wytrzyma trochę siedzi a trochę stoi i wcina popcorn 🙂 Ale w Mulitikinie są tzw. Poranki i wtedy w sobotę i niedzielę lecą godzinne bajki o 10.15 Stacyjkowo a o 12.00 Barbie my poszliśmy na Barbie bo Lenka to sobie wybrała 😉

wercia no najważniejsze że mężowi nic się nie stało i szkoda że tyle pracuje choć dobrze że praca jest ale szkoda Was 🤢

emiliaeem zdrówka dla małego 😘 a jak to u Ciebie wygląda z tym przedszkolem będziesz go zostawiała na kilka godzin i płaciła z każdą godzinę? bo ja jeszcze się u siebie nie dowiadywałam a tak właśnie chcę zrobić tylko nie wiem jak to u nas jest.

Maja zdrówka dla małej oby szybko przeszło 😉

wercia może sama rozejrzyj się za przedszkolem dowiedz się wszystkiego i wtedy z mężem porozmawiaj. Na mojego nie mogę narzekać wspiera mnie w każdej decyzji i rozumie że ja już świra w domu dostaję. A poza tym on też chce żeby Lenka poszła i przebywała z dziecmi 🙂

• Mamusie
Dziewczyny! Ja po prostu zwariuję! 🤢

Dla upewnienia poszłam dziś z Olkiem do pediatry,ale że do naszej Pani doktor była długa kolejka, więc kobitka z rejestracji wrzuciła nas na listę innej. I wiecie co? wykluczono ospę, ale to to nic! Stwierdziła,że Olek ma bostonkę- wysypkę bostońską!!!
Śmiech mnie ogarnął, bo o bostonce czytałam wczoraj,więc wiedziałam o czym jest mowa i sama podważyłam jej zdanie, bo Oluś ma buzię czyściutką, żadnych pękających pęcherzy na ciele, bąbli na rękach czy nogach a od wczoraj wysypu nie było, tyle,że te stare krosty drapie! A one nie są ani pękające ani zropiałe. Tak mnie franca zdenerwowała,że kazałam jej przepisać jedynie Zyrtec i wyszłam! A jeszcze czarę goryczy przelała kąśliwą uwagą, mówię do niej,że zależy mi na trafnej diagnozie, bo jestem w ciąży, wolę podjąć jakieś kroki w miarę wcześnie i boję się o drugie dziecko,a ona do mnie ,,A to co ja pani poradzę?!". No wiecie co! To się jej tylko zapytałam czy to ona jest lekarzem czy ja!!! Jak burza przeszłam przez poczekalnię, nawet nie czekałam aż pozwolą mi wyjść z tej cholernej izolatki, myślałam,że jeszcze kobita z rejestracji będzie coś brzęczeć,ale chyba widziała mój anielski nastrój! 🥴
A co najlepsze, musiałam chwilkę zaczekać zanim izolatka się zwolni, więc na główną poczekalnię nie pozwolono nam wejść, czekaliśmy w takim przejściu, a tam oczywiście przysłano nam dziecko nie dość,że strupami pokryte, ropa z krostek się sączy, kaszle, kicha, wyje, mało,że z matką, to babka, dziadek i ojciec z nimi do kompletu! Mnie się duszno zrobiło, od razu zaczęłam sobie wyobrażać te wirusy w zagęszczonym powietrzu, myślałam,że fiknę! Olka odkręcam w drugą stronę jak mogę,a ta matka tak zagaduje do mnie ,,Co? U Pani tez ospa?" 😮 Ręce mi opadły. Dobrze,że to dziecko trochę dalej siedziało, bo bym odpaliła,że my z HIVem!
Nie wiem czy to ciąża tak na mnie działa,ale po prostu drażnią mnie takie sytuacje 🥴 Uhhh... 🤢 🤢 🤢 Musiałam się wygadać!

Zresztą tak jak i wczoraj, czekaliśmy chyba na lekarza ze 20 min., przed nami ze trzy osoby, przyszła dziewczyna z takim chyba niespełna miesięcznym dzieciątkiem, to maleństwo płacze, mocno kaszle, dla matki stres jakby nie było, nie idzie zagadać takiego maluszka, a te dwie matki przede mną nawet gęby nie uchyliły,żeby ją przepuścić! Kompletna znieczulica! Aż w końcu mój Mąż zareagował,żeby może ich przepuścić, jedna na drugą spojrzały i tekst ,,No jak trzeba!" No ludzie! Człowiek człowiekowi wrogiem, nie rozumiem pewnych zachowań, naprawdę!
No ale nic, każdy robi jak uważa 😉

Gosiaczek w okresie adaptacyjnym u nas płacisz tylko za te dwie godz. 🙂 I dziecko prowadzisz o której chcesz 🙂

Kinia obiadki w pudełku będziesz robiła Maksiowi 😉 Ja to tak średnio jestem zadowolona z tego menu przedszkolnego, na śniadanie często podają kanapki z nutellą... Olek z kolei zupy łyżką nie chce jeść tylko musi pić ją z miseczki 😁 Teraz jesteśmy na etapie posługiwania się nożem i widelcem i tez średnio to wychodzi 🙂

Zmykam spać, koniec emołszyn na dziś 😉 😘

• Mamusie
Lila dwa razy przechodziła tzw chorobę bostońska , virus coxsacki tzw. I pól rodziny wtedy chorował. Mnie ominęło całe szczęście. Choroba objawiała sie pierwszo wysko goraczka i bólem gardła , na pierwszy rzut oka angina, po trzech dniach goraczka ustępuje a pojawiają sie krostki na stopach, dłoniach ,języku , czasem brzuchszku. Choroba bostońska ma kilka szczepów, w tym też takie, które mogą być zabójczo niebezpiecze. Jednak juz dawno nie odnotowano takich przypadków.
Leczyliśmy sie niczym , siedzeniem w domu i maścią z cynikiem łagodząca podrażnienia spowodowane krostkami na stopach i dłoniach.

Przerażająca jest ta znieczulica , człowiek bedzie umierał a i tak mu nikt nie pomoże a jeszcze kolejki bedą ustępować. A z drugiej strony tez nasza służba zdrowia jest tak zoraganizowana. U nas z każdym doktorkiem czy to bezpośrednio czy przez sekretariat umawiasz sie bezpośrednia na konkretna godzinę i na korytarzu czekasz max 10 minut. Tylko w szpitalach sa kolejki.

U nas stawka za żłobek miesięczna była 500 euro teraz przedprzedszkole jeszcze nie wiem ile bedzie mnie msc kosztowało Od godz 8h 30 do 15h15 liczona jest minimalna cena, gdy oddaje mała na 8h i odbieram o 18h naliczają mi cała stawkę za każda dodatkowa godzinę i polowe godziny ale nie wiem ile dokładnie . Ze 170 e msc. Mysle ze bedzie . No i zawsze mozna w 100 % odliczać to od podatku.

boze to teraz kazde zapalnie gardla bede obserwowac na szpilkach...Zuzke jeszcze nic takiego nie dopadlo, kolezanki corka miala odre.. teraz jej maly synek cos nie teges,myslala,ze to 3dniowka jak i u corki a okazuje sie co innego.
Emiliaeem cierpliwosci..

• Mamusie
Hej 🙂

No i u nas cisza, żadnych nowych krostek od dwóch dni 🙂
AnjaP u nas ani gorączki nie było, a tym bardziej zapalenia gardła 🤨 Poza tym Olek miał kontakt z kilkorgiem dzieci w przeciągu 3 tygodni i zaniepokojona podzwoniłam do ich rodziców,ale o dziwo u nich spokój 🤨
Podejrzewam,że to mogła być jakaś reakcja uczuleniowa, tylko za bardzo nie mogę dojść po czym ☺️ W tej chwili wszystkie krosteczki ładnie przygasły, strupów jak nie było tak nie ma, więc chyba więcej strachu się najadłam 🙃

Dziś taka piękna pogoda u nas była,że skusiliśmy się z Olusiem na spacer 🙂 Mały się dotlenił i padł po obiedzie jak kawka 🙂 Także i ja troszkę odpoczęłam 🙂

• Mamusie
No i się wiadomość zdublowała 🙂

A jutro mam wizytę u ginekologa i kończę 22 tydzień,więc zapewne półówkowe mnie czeka 🙂 Mam nadzieję,że Maleństwo dobrze się rozwija, oprócz przemęczenia czuję się dobrze,więc nie ma tragedii 🙂 Poza kopniakami w pęcherz,ale to akurat przyjemnie się znosi 😉

• Mamusie
Witam

A my dzisiaj byłyśmy u lekarza z tymi badania USG brzucha i od laryngologa a ponieważ wszystko ok dostałyśmy skierowanie na morfologię żeby sprawdzić to OB 🤢 już się boję jak to będzie czy tym razem też Lenka dobrze to zniesie.

emiliaeem
no powiem Ci że niestety tak to u nas jest najgorsi są lekarze bez powołania a i ludzie bywają beznadziejni 🤢 dobrze że chociaż można trafić na życzliwych rzadko bo rzadko ale dobre i to 😜
I daj znać jak tam po wizycie, kurcze ale ten czas leci 🙂

No a ja o tej chorobie nie słyszałam ale dobrze wiedzieć 😉

• Mamusie
Emiliaeem jak tam Wasz maleńki bobasy w brzuszka sie miewa?
Gosiaczek bedzie dobrze! Masz dzielna córkę!

W moja dzis demon wstąpił i aż trzy razy w kacie stała. Jeszcze teatr i operę mielismy na wieczór bo po kapaniu sie ubierać w pidżamie nie chciała. Wczoraj wyla mi cała drogę ze szkoły w aucie , bo ja do domu zabrałam a ta sie darla do koly do koly , i wysiąść nie chciała tylko jedziemy do koly. A dzien wcześnie rano sie polplakala bo nie chciała w tej szkole zostać. Ja sie juz czasem gubie , nie trybie o co chodzi. Dzieci!

• Mamusie
Emiliaeem jak tam Wasz maleńki bobasy w brzuszka sie miewa?
Gosiaczek bedzie dobrze! Masz dzielna córkę!

W moja dzis demon wstąpił i aż trzy razy w kacie stała. Jeszcze teatr i operę mielismy na wieczór bo po kapaniu sie ubierać w pidżamie nie chciała. Wczoraj wyla mi cała drogę ze szkoły w aucie , bo ja do domu zabrałam a ta sie darla do koly do koly , i wysiąść nie chciała tylko jedziemy do koly. A dzien wcześnie rano sie polplakala bo nie chciała w tej szkole zostać. Ja sie juz czasem gubie , nie trybie o co chodzi. Dzieci!
No i wogole mam teraz tez trudne dni @... . Obym sie tylko dzis wyspala!

• Mamusie
AnjaP a no miewa się dobrze 🙂 Waży 483g i jest ułożony główką w dół 🙂 Poza tym zdrowy, lekarz nie zauważył nieprawidłowości,a nawet powiedział,że ma ,,piękną główkę" 🙃 Czyli oby tak dalej 🙂 🙂

Mój Mały też dzisiaj trochę rozrabiał, uderzył mnie w plecy i patrzył jak zareaguję, ale zaraz kazałam Mu odejść i stał w kącie obrażony 😁 A wył jak wychodziłam do lekarza 🙂 ,,Olo nie ście zostać z babcią, Olo jedzie z mamusią! Olo wygoni babcię" 😁 Ale Babcia szybko Go zagadała i jakoś mogłam się ulotnić 🙂

Zmykam spać bo padam powoli na zęby 😉 😘

• Mamusie
Witam

Dzisiaj byliśmy w przedszkolu żeby zobaczyć i dowiedzieć się jak to wygląda. Damy Lenkę od marca na taki okres adaptacyjny wykupimy karnet na 25 godzin koszt 150zł. Najwyżej jak będzie ok dokupimy znowu karnet na 25godzin a potem jak dobrze pójdzie będzie chodziła normalnie.
Lenka bardzo ładnie się przywitała wzięła Panią dyrektor za rączkę i oglądała z nią przedszkole. Poszła też z Panią przedszkolanką do dzieci ale jak tylko zobaczyła ze mnie nie ma od razu chciała do mnie 🤢 Więc trochę się boje jak to będzie 😉

anjaP
mojej nie wiem co się stało ale nie chce się kąpać oczywiście ja nie daję za wygraną ale kiedyś to leciała do łazienki aż się kurzyło 🤢

emiliaeem no i super oby tak dalej 🙂 Co do babci to Lenka uwielbia jedną i drugą nawet mówi mi ze mama zostaje w domu a ona jedzie do babci 😜

• Mamusie
no faktycznie gosiaczek duży ruch 😉

gosiaczek miłej zabawy 🙂 powiedz mi w jakich godzinach bedziesz lenke zaprowadzała i ile godz dziennie na początku.

emiliaeem super ,że z dzidziusiem wszystko ok i oby tak dalej 🙂

wercia a tobie rozbójnik nie pozwala wejść na laptopa 😉 😁 😁

U nas wszystko po staremu , Natalia wypija dziennie 3 butelki kakao i to jest głownie jej śniadanie obiad i kolacja. miedzy tym to skubnie chlebka, parówkę czy obiad ale jest tego niewiele . zdarzają sie dni ,że jej i je ale sa i takie ze tylko kakao 😉 Co do drzemek to ma je caly czas raz po raz tylko nie spi w dzień. Wczoraj np spala 3 godz od 14-17 😁 a dzień wcześniej nie spała zasnęła juz o 17,50 i jak wróciła z pracy po 21 to stała w drzwiach i o godz 00.00 jeszcze nie spala oglądała bajki hehhee zasnęła chyba o 24,30 i wstała juz po 7 😉

• Mamusie
Witam

emilia impreza udana choć się nie wybawiłam do końca bo muzyka taka sobie. Wróciliśmy koło 2 i nie pospałam bo Lenka zrobiła mi trzy pobudki i wstała o 7.30 🤢
Co do przedszkola to na początek zaprowadzę ją na dwie godziny np. tak na 12.00 innym razem na 14.00 (chciałabym żeby załapała się np. na obiad albo na podwieczorek) potem jak będzie ok to na 4 godziny a później nawet i na 6, wtedy będę mogła zaprowadzać ją na 8.00 😉 Ale zobaczymy co mi z tego wyjdzie 😉

Czesc 🙂 jaka cisza!! 😁 weekendowa...
My dzis na kulki idziemy do bawialni niech sie diabel wybiega. Dziewczyny czy Wasze male tez tak maja? otwiera oczy i zaczyna sie rozprawka! gada i gada i gada i buzia sie nie zamyka jak widzi,ze ja jej juz nie slucham idzie do lusterka albo sie zaczyna sama bawic albo do lali gada ale ogolnie caly dzien gada.. i jeszcze mamo patrz na mnie,mamo sluchasz mnie? ale jak mnie sluchasz to patrz na mnie! normalnie szok...a ja dzien za dniem czuje jak wysysa ze mnie energie hehehehehe a codziennie wieczorem musimy wyspiewac milion razy powtorzone wszystkie piosenki jakie zna lacznie ze sto lat i happy birthday...

Ogladam ostatnio serial Grey's Anatomy - Chirurdzy i placze na co drugim odcinku..i tez ciagle dziekuje bogu za to co mam......naprawde trzeba umiec cieszyc sie chwila bo nigdy nie wiadomo kiedy ta granica w ciele zostaje przekroczona...a kazdy jakas ma.
No i co jeszcze mnie to bardziej do cwiczen motywuje. 😉

Gosiaczek wrocilas do cwiczen? Jak nie to kopniak na rozped nie strac tego co juz osiagnelas, chcesz znow zakwasy miec i brak checi...?!!
Anja mam nadzieje,ze dajesz rade tez ? 😁

• Mamusie
Oj MajaCh daje radę 5 dni w tygodniu wolne ma poniedziałki i soboty, krucho w te dni z czasem . Dołożyłem juz sobie do skalpela squats , a za tydzien wprowadzam dwa razy w tygodniu kardio bo juz czuje ze skalpel coraz mniejsze na mnie robi wrażenie. Naprawde mi sie ćwiczyć chcę.
A z tym gadulstwem twojej córki to trochę współczuje , mojej tez ze tak powiem sie paszczą nie zamyka ale od stekania, beczenia i klocenia ze starszym braciszkiem. Kochają sie jak pies z kotem. W soboty i środę jak ja sama z nimi cały dzien w domu zostaje to dostaje roztroju nerwowego. Jak maz jest w domu to podział obowiązków ,Lila tata zaabsorbowana , ja mam chwile czasu dla młodego i siebie i wspólnie juz inacźej sie traktuj. A w te nieszczęsne środy i soboty rola matki do dwójki dzieci na dodatek starająca sie ogarnąć dom mnie czesto przerasta.

O tak Anja ja juz ciagne 4ty tydzien skalpel i zdecydowanie musze cos pozmieniac bo po prostu sie nudze i czekam do konca....tez sprobuje z turbo powoli chociaz niecierpie jak mi cycki lataja przy tych skokach itd 🙃 mimo sportowej odziezy...

Zula dzis spala z 20 minut w dzien..zazwyczaj 1,5h wtedy cwicze, a teraz sie obudzila poprosila o mleko i mowi mi,mamo cwiczysz? jak skonczysz przyjdziesz przytulic Zuzie ? 😁 kocham kocham kocham :*

• Mamusie
Maja no niestety już 3 tygodnie nie ćwiczę trzymam dietę ale już czuję się jakaś zastała. Do ćwiczeń wracam w marcu i daję z siebie 200% przez 4 miesiące do wakacji. Jak już Lenka pójdzie do przedszkola to będzie mi lżej 😉 ale wtedy też zero słodyczy (tylko w postaci owoców świeżych i suszonych), lodów i drinków 😉
Poza tym kiedyś jak kręciłam hula hop to podeszła i ją uderzyłam( a ciągle jej powtarzałam żeby uważała i do tego feralnego dnia tak było) rozpłakała się i ja też wiec stwierdziłam że nie ma co ... będę ćwiczyła jak będę sama w domu 😉

Lenka gada dużo ale na szczęście nie bez przerwy, wiec spoko. Najbardziej podoba mi się jak ogląda Dorę i tam na wszystko odpowiada, powtarza i się cieszy 🙂 ale ogólnie jest bardzo uczuciowa i ostatnio zrobiła się jeszcze bardziej uczuciowa. Ciągle mówi że mnie kocha 🙂 przytula się, głaska mnie po buzi jak leżymy razem no i całuje nawet ostatnio pocałowała mnie w pupę ale wytłumaczyłam jej że tam nie wolno bo to nie ładnie a ona do mnie wtedy "ja kocham mama".

• Mamusie
anjaP napisał(a):
Ciekawe jak skalpel wyzwanie daje wciery. Szwagierek pojechał dzis do polski to poproszę go zeby mi kupił płytę i przywioz wraz z szczotka do włosów http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=35268, jutro zamowienie dla mnie i Lilki

oj daje mimo ze nie jest taki dynamiczny jak turbo spalanie to daje popalić jak ćwiczyłam nie byłam wstanie go zrobić w 100% bo po prostu wysiadałam 🤢

• Mamusie
Cześć Dziewczyny 🙂

U nas w domu szpital 🥴 Olek na antybiotyku, na szczęście płuca czyste, troszkę oskrzela zmienione,ale infekcja trwa zbyt długo i nie ma poprawy,więc pediatra zadecydowała,żeby dać mocniejsze leki. Mąż tez umiera, wczoraj 40 st.gorączki 😮 Dzisiaj już 38, ale jeszcze się małpa utrzymuje,a mnie też chyba rozkłada, bo męczy mnie suchy kaszel i czuję wewnętrzne rozbicie... ☺️

MajaCh mojemu Olkowi jadaka się nie domyka 😮 Jak katarynka, non stop. Ale,że idzie się z Nim dogadać to jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza 🙂
Dzisiaj mówi do mnie ,,Mamo daś Olusiowi ciciuśka?" Mówię,że nie bo jest dużym chłopcem,a On ,,Mamusiu fajne maś cicuśki." 😁 Nie będę wyprowadzać Go z błędu, niech komplementuje matkę 😁 😉 Ciekawe jak będzie reagował jeśli Juniora będę karmiła 🙃 I zaczyna przezywać 🙂 Mówię do Niego ,,Chodź do mamy moja Kluseczko",a On niewiele myśląc ,,Psieśtań głuptasie" 🤪
No i powiem Wam szczerze,że robi postępy, podczas tygodniowej eskapady po lekarzach zapłakał tylko raz, jak pediatra chciała Mu sprawdzić saturację 🤪 Ale,że byliśmy prywatnie to przyprowadziła swojego małego pieska i jakoś dał się udobruchać 🙂 Narazie nie zapeszając jest grzeczny! Maluje farbkami, dzisiaj wałkował plastelinę, a tyle miał radochy 🙂 Dzięki takiej zabawie utrwala liczenie i kolory i powiem Wam szczerze,że nawet lekarz Go pochwaliła 🙂 Już przestaje być wszystko ,,niebieśkie i ziółte" 😁

Ach jak ja Wam zazdroszczę tych ćwiczeń 🙃 Mi w ciąży trudno dotlenić organizm, a jeszcze tak mi brzuchol wysadziło,że już robi się trochę ciężko,a za pasem dopiero 24 tydzień... ☺️
Takiego się kaloryfera dorobiłam od jesieni 🤪

Rzec by można,że olejniak 😁 A Mały taki ruchliwy, kopie lepiej niż Olunio 🙂 No i mam 7 kg mniej niż na tym etapie w poprzedniej ciąży 🙂 Liczę,że poród tez będzie lżejszy ☺️

Gosiaczek powiem Ci szczerze,ze mam ochotę puścić Olka do przedszkola,ale jak jest w trakcie choroby, czy wykupuję receptę to po prostu zapał mija jak ręką odjął ☺️ Już utopiłam ok 300 zł w aptece 🤢 No ale kupiłam i inhalator i tubę do wziewów, ceny kosmiczne!

McDa a co u Was? Jak Paulinka?

Ja skalpel wyzwanie sciagnelam z chomika wiec mam na laptopie.
Anja ta szczotka podobno jest genialna sasiadka ma dla corki a jej sie wlosy czochraja,troche kreca,pusza i wogole wiec ta szczotka daje rade, jest mega. Sama malej kupie jak jeszcze jej ich troche urosnie bo narazie w objetosc rosna i jak szogun wyglada jak jej nie popodpinam tych odstajacych spineczkami 🙂

Gosiaczke no to jest to, te nasze dziewczyny chcialyby jak mama cwiczyc mi nawet mala mate zabierala ale juz sie dogadalysmy...czasem jeszcze przeszkadza..

a mi oko lata!!!! juz drugi dzien nerw mi lata w prawym oku juz mnie cos bierze od tego....

• Mamusie
MajaCh napisał(a):
Emiliaeem piekny brzuszek 🙂 malutki! ale i Ty malutka jestes wiec co tu oczekiwac 😉
śliczny jest!!!! Chciałam napisać ze do twarzy ci z takim brzuszkiem ale twarzy nie widac 😉 😉 😉

Zamówiłam jednak juz dzis szczotki jedna dla mnie a kwiatek dla Lilki!
Moje siostry maja te szczotki i miałam przyjemność nimi sie czekać i sa naprawde super. A Lili strasznie płaczą sie włosy do tego ciagle zdejmuje gumki i taki rozczorany Chopin biega po domu, cieżko mi rozczesac te jej kudly, krzyczy ze boli .