Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Witam

A gdzie się podziewacie?

My dzisiaj byliśmy w kolejnym przedszkolu jeszcze jedno mamy do zobaczenia i wtedy zdecydujemy 😜
W niedzielę byliśmy w kinie na filmie Jack Strong fajny więc polecam!!!

Maja dzięki miło usłyszeć komplement od drugiej kobiety ☺️ 🙂
Napisz mi jak odstawiłaś jej butelkę tzn. Lenka pije tylko mleko w butelce ale sama nie wiem jak jej butelkę zabrać raz próbowałam ale nie chciała pić mleka z kubka no i czasem woła mleko w nocy 🤢
Spódniczki tiulowe są super 🙂 ja Lence kupiłam baletki w H&M 🙂

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam Dziewczyny!!!

Niedziela minela Nam dosc dobrze
Wybralismy sie w koncu na wycieczke do Wisly, lubimy tam wpadac i odwiedzac
kilka miejsc, tak sie wybieralismy juz od kilku weekendow bo albo pogoda nie taka
albo sniegu brak, z reszta teraz tez sniegu nie za wiele - tylko resztki
i to bynajmniej nie w centrum.

Awatarek jakby co to z Wisly nie jest, to akurat z "mroznego" spaceru

W Wisle ludu duzo, glownie w centrum, ferie sa i juz postanowilismy ze w ferie sie wiecej nie pakujemy na Wisle, korki i duzo ludzi a malo tam knajp jest wiec ciezko cos znalezc zeby na obiad isc, My to wiadomo przezyjemy no a Maly cos zjesc musi

Patryk teraz lubi zawsze ze soba zabierac jakies autka - i to ze 2-3 i ciagle je nosi
a w sliskich rekawiczkach co chwile mu spadaja- takze znowu mamy nawyk do wyeliminownia
Jeszcze wybral sobie w Wisle drewniany domek wiec kolejna rzecz do noszenia i spadania...

Tak piszecie o butli - ano wlasnie.... u Nas nadal wielbienie butli, nie dosc
ze pije z niej mleko to jeszcze caly dzien - a niekapkow pelno, bidon, kubek z nuk-a

Gosiaczek
- piekne zdjecia, Lenka strojnisia po Mamusi a Ty jak modelka, to ja Twa rowiesnica a jak babcia przy Tobie wygladam 😜

milosc do automatow - skad ja to znam - Patryk juz sie nauczyl ze szarpie Nas po kieszaniach zeby tylko pieniazek wrzucic
a mine ma bezcenna zawsze jak sie wrzuci mu kase - taki dumny jak paw, a jak tylko sie "jazda" skonczy to szybko chce wychodzic

U Nas z butla tak jak pisalam - dzien i noc

Duzo macie tych przedszkoli prywarnych wokol siebie, u Nas jedno, ewentualnie w miescie obok bo reszta juz dalej i ciezko z dojazdem a maz nie zawsze moze wozic
Te prywatne jest kawalek drogi a ja mobilna nie jestem wiec albo autonogi albo tramwaj...

MajaCh - super ze po wizycie ok no i odzwyczajenie od butli tak sprawnie poszlo
co do akcji z naklejkami to niby pierdola ale chamskie to bylo i Nas wkurzylo
Wczoraj przed wyjazdem do Wisly jeszcze skoczylam kupic ponownie te naklejki

A co wyprawy na basen to musisz wybadac no i sama wiesz jak Zuzia ze zdrowiem stoi,
My jak jest czas to chodzimy, nawet w mrozy ostatnie jak bylo z -12 - po basenie czekalismy z 10 minut aby troche ochlonal, potem kaptur na glowe i spacer do auta

Gosiaczek u mnie latwa sprawa ale w sumie Wy chodzicie do lekarzy szepnij jakiemus lekarzowi slowko moze,zeby powiedzial Lence,ze koniec z butla 😁 Zuzia posluchala tej babeczki i wziela do reki i wyrzucila ja do kosza w pelni swiadoma,wola jeszcze w nocy mleko ale jej mowie,ze rano w kubeczku dostanie,a na noc ma wode w kubku jak sie budzi jej daje. Naprawde od reki poszlo 🙂

Gosiaczek u mnie latwa sprawa ale w sumie Wy chodzicie do lekarzy szepnij jakiemus lekarzowi slowko moze,zeby powiedzial Lence,ze koniec z butla 😁 Zuzia posluchala tej babeczki i wziela do reki i wyrzucila ja do kosza w pelni swiadoma,wola jeszcze w nocy mleko ale jej mowie,ze rano w kubeczku dostanie,a na noc ma wode w kubku jak sie budzi jej daje. Naprawde od reki poszlo 🙂

• Mamusie
Witam

Jestem mega niewyspana 🤢

wercia co do przedszkoli do jednego mam niecałe 10min drogi ale najmniej mi się podoba, drugie jest dalej tak 30-40min. spacerkiem ale jest zdecydowanie lepsze a trzecie w którym jeszcze nie byliśmy jest najdalej ze 40 minut autobusem i nawet nie orientuję się cz jednym dojadę 😉 Mąż mówi że do tego pierwszego miałabym najbliżej i najwygodniej ale jak dla mnie jest drogo a warunki takie sobie 🤢 najważniejszy jest komfort Lenki wiec czeka nas trudna decyzja 😉
Wercia zimny awatarek 😜

Maja no to pozazdrościć ja chyba jeszcze miesiąc poczekam bo w mleczku najłatwiej mi przemycić błonnik.

Lenka rozwaliła mnie dzisiaj totalnie ogląda Dorę nagle krzyk uwaga Rabuś Rabuś aaaaa (wręcz piszczy) ja w szoku co się dzieję wchodzę do pokoju a ona "Rabuś nie kradnij rabuś nie kradnij uffff". Myślałam że padnę ze śmiechu fajny byłby z tego filmik 😁

Miłego idę kawkę sobie zrobić 😉

• Mamusie
hej 🙂

gosiaczek he he moja natalia uwielbia dore tez mówi rabus nieeeekradnij 🙂 i duzo po angielsku powtarza hehhe . co do butli to polecam bidon moja Natalia ciągnie z niego kakao 🙂 próbowałam z kubeczka ale nie wypijała wszystkiego, a ze słomki to w 5 sekund wypija 😉

wercia u mnie za bramą otworzyli prywatne przedszkole , Natalia jak widzi tam plac zabaw to chce sie pobawić 😞 nie rozumie ze dzieci sie tam bawia a ona nie może 😞 a koło mnie nie ma placu zabaw muszę iść na osiedle parę minut drogi 🙂

hej jedziemy dzis do muzeum lotnictwa ,Zuzia nie moze sie doczekac bo tatus zarazil pasja...
A wogole w tym tyg okazuje sie nie ma przedszkola bo ma wolne 😁 dlatego jedziemy bo to dzis wypada przedszkole.

• Mamusie
I my witamy 🙂

U nas pochmurno ale mimo tego zapowiada sie ciepły dzień wiec jedziemy po południu do mojej mamy 🙂

Maja my byliśmy w takim muzeum w Londynie Lenka oczywiście była za mała bo miała zaledwie rok ale u nas to mąż jest fanem muzeów tego typu 😉
Udanej wycieczki 🙂

emilia to za jakiś czas spróbuję z tym bidonem 😉

Miłego 😎

• Mamusie
to i my witamy 😉

maja udanego zwiedzania 🙂

gosiaczek u mnie też pochmurnie, ale ciepło. Powodzenia z bidonem i udanego pobytu u mamy 🙂

My tez wyjdziemy na spacerek, teraz natalia leży w lóżku mam nadzieję ,że pospi 2 godz. na obiad zrobiłam dzis placki ziemniaczane, co prawda mam zakaz takiego jedzenia ( dieta wątrobowa ) ale dopóki sie nie leczę to jem od czsau do czasu takie jedzenie 🙂 . Zakwalifikowałam sie do leczenia ale to potrwa teraz czekam na komisje nawet do pól roku i tyle samo sie czeka za lekiem 😞

• Mamusie
Witam

My dzisiaj też byłyśmy u mojej mamy bo pilnuje Natalki wiec dziewczyny się wyszalały dosłownie 😜

Maja i jak było w muzeum?

emilia mam nadzieję że szybko zleci niestety u nas trzeba się naczekać i modlić żeby do tego czasu np. się nie pogorszyło. Moja babcia zapisana jest na operację zaćmy za dwa lata i zastanawia się czy dożyje tego terminu.

Czesc 🙂 No wiec do muzeum nie dotarlam bo moj maz nam wypad zaplanowal w zaiwazku z nasza dzisiejsza rocznca 🙂 5ta. Taka niespodzianka a wkrecal,ze na lotnisko....No wiec dzien byl milo spedzony .
A wczoraj zabralam mala na basen, nie chciala wyjsc z wody mimo sinych ust,az 40 minut ,zazwyczaj po 30stu sinieja jej usta 🙂 no ale chciala siusiu wiec kazalam powiedziec papa basenowi i przyjdziemy za tydzien.
A dzis bylysmy na playgrupie i wyklejala wyklejanki,bardzo fajnie,pozniej nawet tatus do nas dolaczyl i byla przeszczesliwa,popisywala sie przed nim 😁!!!!! Mysle,ze to nie koniec bo kolaznka nas zaprasza ale mala teraz sie do drzemki przymierza.

A mam smaka,na obiad lazanki 😉

Emilia to wiesz co, polecam Ci lek essenciale forte. jak bylam w Pl kupilam mamie mojej kuracje na pol roku. Przy mnie brala tabletki przez pierwszy miesiac bierze sie po 3 dziennie .Zeszly jej po tygodniu plamy spod oczu, wory pod oczami sie zmniejszyly!!!! naprawde dziala genialnie. Sama dla siebie chce teraz kupic bo to nie zaszkodzi a naprawia jesli cos jest spieprzone,a jest napewno biorac pod uwage wartosc jedzenia "angielskiego".
Ale jesli bedziesz kupowacto zwroc uwage zeby to byl lek a nie sumplement bo robia juz podrobki, nie warte...

• Mamusie
witam znów po długiej przerwie, jakoś mnie te choroby rozbijają i nie mogę się ogarnąć;(

teraz ja mam zapelenie ucha ale chyba słabsze niż Paulinka bo boli ale da się wytrzymać, do pracy chodziłam, wczoraj w końcu pojechałam do lekarza i mam jakieś krople do ucha, zobaczymy, wszystko od tego cholernego kataru 😞 mam ciągle rope w nosie i nie mogę się tego pozbyć...

poza tym paulinka troche lepiej, aczkolwiek dalej kaszle i ma katar, byliśmy dziś u laryngologa dziecięgo i niestety też mówił że zabieg chyba będzie konieczny, na razie mam jej miesiąc dawać nasonex do nosa, jest nadzieja że ropa zejdzie i nie będzie trzeba wycinać migdałka.... jak nie to zabieg i to możliwie szybko bo też mówił że badanie słuchu wyszło bardzo źle, mam jej robić takie testy na słuch, stać za nią i mówić coraz ciszej a ona ma powtarzać.... za miesiąc wizyta i decyzja o zabiegu...
no ale to nie wszystko, na zabieg z nfz czeka się dwa lata! prywatnie mamy termin wstępnie na 7 kwietnia, koszt 1200 zł;( no ale to w naszym bielskim pediatrycznym centrum zabiegowym, gdzie zabieg trwa 20 minut z narkozą, zaraz po mamy wspólną sale, jak jest ok, po 3 godzinach do domu, w szpitalu gdzie można się dostać już za ROK, trzeba być 3 dni.... więc zdecydowaliśmy się na to centrum zabiegowe... niestety trochę kosztuje, no ale boimy się czekać ze względu na ten słuch... podobno po zabiegu ma słuch wrócić do normy... na razie mam nadzieję że pomoże ten nasonex....

Maja no proszę mąż się postarał, ja też w tym roku mam 5 rocznice ale dopiero w sierpniu, znając mojego męża dostanę co najwyżej kwiaty 😉 (o ile będzie pamiętał 😉 🤪

Emiliae, Gosiaczek paula wcale Dory nie chce oglądać, teraz uznaje tylko swinkę peppe, mogłaby oglądać cały dzie tylko peppe, ewetualnie interesują ją jeszcze bolek i lolek, smerfy, gumisie ale tylko te z "bebokami" czyli jak jest coś strasznego 😉 🤪ogląda jeszcze ciekawskiego georga, marta mówi, chmurkowe opowieści.... tyle co mi przychodzi do głowy...
no więc peppa teraz robi furrorę, zamówiłam jej już maskotki na allegro peppe i georga 😉 ale się ucieszy jak przyjdzie 🤪

• Mamusie
Witam

A ja oczywiście sprzątałam mieszkanie zrobiłam pranie i wyszłam z Lenką na spacerek połączony z zakupami i jak wróciłam już nie chciało mi się robić obiadu. Więc mąż kupił sushi 🙂

McDa zdrówka życzę a co do zabiegu mam nadzieję że nie będzie konieczny i ten lek pomoże Paulince. My mamy podobnie z tym okiem na NFZ czeka się 1,5 roku a prywatnie 3,5 tys 🤢 Więc już pieniądze pomału odkładamy tym bardziej że idą wakacje i tez chcemy gdzieś pojechać 😉 Peppa poszła w odstawkę tzn. lubi ją ale nie aż tak jak kiedyś teraz Dora króluje, i chętnie ogląda Unizumi, Smerfy, pszczółkę Maję 🙂

Maja brawa dla męża 🙂

• Mamusie
Gosiaczek u nas jakiś czas królował Elmo świat, charlie i lola i 3 małe świnki, ale teraz zdecydowanie peppa, pewnie też szybko się jej znudzi 😉
no i chciałam Ci powiedziesz że masz taneczny talent w domu, nie możecie tego zmarnować i Lenka powinna koniecznie chodzić na balet 😉 a coś szkodzi Lence to oczko, tzn czy to wazne czy operacja będzie teraz czy za 2 lata? bo nam dziś laryngolog powiedział że jesli chodzi o termin teraz albo za 5 miesięcy to nie ma strasznego znaczenia, ale 2 lata to już dużo i potem ta ropa co tam się zbiera może tak być zbita że nie da jej się wyciągnąć i będzie trzeba robić jakiś drenaż czy coś i chodzić z dziurką, tak to zrozumiałam...;(

• Mamusie
McDa balet uwielbia ale też nie wiem jak długo to potrwa w każdym bądź razie Barbie i magiczne baletki oglądałyśmy już 6 razy z tym ze dzisiaj jak ją nagrywałam i kończyła się piosenka to mówiła że jeszcze i tak ze 4 razy 😁 Napewno z baletem spróbujemy o ile zapał nie minie 🙂 Żałuję że jak ta seria była w kinie to nie poszliśmy z nią 🤢
Co do oczka u nas to wygląda tak wzrok ma dobry ale gdy oczko ucieka (a często sie to zdarza jak dla mnie cały czas) to Lenka z niego nie korzysta i są obawy że wzrok może się pogarszać i aby tego uniknąć konieczna jest operacja. W lipcu mamy wizytę w centrum leczenia zeza jeśli okaże sie że jest gorzej będzie trzeba operować natychmiast a jak nie będzie pogorszenia to pewnie będzie można poczekać 😉

• Mamusie
Cześć Mamuśki! 🙂

Znów kilka dni byłam nieobecna,ale to wszystko przez te skoki pogodowe... 🤢 A i doleczyć się nie możemy 🤢

McDa normalnie ciśnienie mi skacze jak słyszę o tych kolejkach na NFZ! 😠 Co jak co,ale żeby dzieci musiały tyle czekać?! Chore! Ostatnio babka w rejestracji powiedziała mi,że za Olka nie są odprowadzane składki zdrowotne, rzeczywiście po wygaśnięciu mojej umowy myślałam,ze będzie przekierowany automatycznie na ubezpieczenie Męża, a tu klops i wiecie,że robiła mi problemy z wizytą u lekarza! Gdzie dziecko do 18r.ż. ma prawo do świadczeń lekarskich. Więc ją pytam a co to za różnica, a ona,że przy składkach płaci NFZ,a przy nieubezpieczonym dziecku budżet państwa, to jej powiedziałam,że dziecka nie zgłoszę, bo na większość wizyt do specjalistów i tak muszę iść prywatnie, bo szanowny NFZ tak je refunduje,a że państwo płaci za gwałcicieli i morderców dzieci to i za moje chore dziecko tez może 🙃 Kobietę zatkało, wzruszyła ramionami z tekstem ,,Pani decyzja",a do lekarza i tak się dostałam! 🙂
Ja tez mam z uszami problem, a tyle mi wydzieliny zalega,że ciągle latam z chusteczką i smarczę 🤢 Olek już lepiej, chociaż jeszcze kaszel się utrzymuje. Dziś był już dłużej na dworku 🙂 Tak się zapaskudził babkami z błota,że pazury ledwie odmiękły w wieczornej kąpieli 😁
A tak łobuzuje i się buntuje,że aż strach co będzie później 🙂 Tak Mu w pamięć zapadło ,,Kulwa mać",że nie wiem jak już reagować... ☺️ Nie mówi tego często,ale się zdarza, dzisiaj bawiłam się z Nim w słowa, taka zabawa na skojarzenia, w końcu pytam jakie słowo lubi najbardziej,a On do mnie ,,Mamusiu, Olo lubi kulwa mać, to takie śłowo dzieci mówią" 😮 Jak zaczynam cokolwiek tłumaczyć od razu daje na głos 🤢 Boję się,że wystartuje tak publicznie ☺️
Poza tym kupiłam Mu jakiś czas temu puzzle drewniane w Biedronce, wiecie,że tak się wyuczył,że sam ułoży wagony ABCDE bezbłędnie 🙂 I mówi do mnie ,,Mamo, nie potlafiś BC" 😁 Taka matka tępa strzała 🙂
Poza tym widzi,że brzuch mi rośnie i coraz częściej tuli się do niego 🙂 Wczoraj przy obiedzie mówi do nas ,,Lodzice, Olo zlobi miejście dla Siebka (tu złapał za krzesło obok) Olo nakalmi blaciśka" 🙂

Gosiaczek oglądałam balet 🤪 😁 Piękny występ Leny 🙂
Dla Olka nie istnieje lepsza bajka poza Strażakiem Samem 😁 1 marca ma być premiera filmu na Mini Mini i już biedny przeżywa reklamy 😁
Na kino jest zdecydowanie za bardzo skręcony 🙂 Nie ryzykuję 🙂

Zmykam spać, bo się znów zasiedziałam 🙂 Miłego weekendu, my w niedziele ruszamy do Wawy w końcu! 🙂

• Mamusie
No. Emilieem ucz sie od syna. W sumie to mi przypomina liczenie mojej córki 12456 bez 3 jak ja poprawiam zaraz krzyczy na mnie ze NIE ZŁE i powtarza 12456.
Lili zna juz 4 kolory czerwony, żółty , niebieski , różowy. Buduje z klocków kaczki , psy , drzewa, samoloty, statki kosmiczne itp. wiecie ze naprawde budowle wyglądają jak pies lub kaczka. I nie pójdzie spać bez książki bambi na dobranoc. I śpiewa w domu piosenki, wyliczanka ze przedszkola.
No i bardzo duzo mów po francusku , naprawde czasami nie lapiemy o co chodzi np. Wczoraj prosiła o jeden chleb.-Un pain(czt. An pain) ale troszkę jeszcze mało wyraźnie mowi wiec my zaczynamy sie zstanawiac co za to pan i czy ma na imię Jan, I czy na dziadka przypadkiem tak nie mowi. Ale ona nas za rękę i pokazuje ze chce chleb.
Narazie rośnie z niej Zosia samosia- Wszystko sama - wchodzimy, wychodzimy do kamienicy musi zamknąć i otworzyć drzwi, sama schodzić ze schodów sama sie ubierać, sama wyciera sobie pupę, Nawet książki udaje ze sama umie czytać.

Sie dzis wkurzylam trochę bo mówiłam mojej mamie o tych szczorakach nieciagnacych włosów zeby zanioslam w tygodniu do teściowej a ona na ostatni dzien , szwagier wcześniej wyjechał do Warszawy i spał u kolegi zeby zdążyć na odlot . Ja tam bez szczotki wytrzymam ale Lile naprawde mi jest cieżko czekać , bo włosy sie placzą i rozczesywac ja jest bardzo ciężka ,jeszcze najpierw trzeba ja złapać bo jak zobaczy grzebień w ręku to z płaczem juz ucieka pod stół.

Mcda. Wiem cos o tej służbie moja mama po nieudanej operacji tarczycy rok temu jeszcze nie ma wszystkich badań porobionych i ogólnie nie wiedza ci jej jest. Ręce opadają, a kobieta sie dusi normalnie i nie śpi po nocach , bez sił i wieczna zadyszka. To ja póki co na astmę leczą i nadciśnienie . I czeka w maju ma wizytę chyba ostatnia wizytę ma u jakiegoś specjalisty. Chociaz i to niepowiedziane ze po tym bedą wiedzieć co jej dolega. Apropo nadciśnienia badanie było robione po ataku duszności i było wysokie normalnie czuje sie dobrze, wiec jak bierze leki od nad to strasznie jej spada. I mowi ze lekarz kazal jej nadal brać. Chociaz Nie badał normalnego stanu.

Gosiaczek włączyłam Lilce wlasnie bajkę o barbi ,pobiegła po swoją sukienkę i koronę troche tez potanczyla. Jednak po 20 minutach film juz ja przestał interesować i duplo poszło w ruch. mysle ze Lenka powinnaś wysłać na balet ewentualnie na rytmikę . Ja swoją wlasnie po wakacjach na rytmikę daje.
U nas juz kiedys pisałam Lila ogląda bardzo mało bajek raz na kilka dni i jest to albo jeden odcinek klub przyjaciół myszki mickey albo dory i tylko po francusku, bo nie chce po polsku oglądać ( co nas cieszy)Chociaz czesciej ostatnio chce dore, myszkaM. Juz tez jej sie troche przejadła.

Co do cwiczen. W czwartek minęło 3 tyg i cwicze co drugi dzien turbo spalanie na zmianę ze skalpelem i squat challenge. I jeszcze sie nie mierzelylam ale widzę ze moje nogi i tyłek sa napięte jędrne jakby skóra była grubsza. Brzuch wydaje mi sie bez zmian. Moze troche biodra- boczki zeszczuplaly. No w krew mi juz powoli to wchodzi, co mnie cieszy.
A jak wam idzie?

Jutro idziemy na basen jeszcze Lili nie mówiłam bo bedzie chciała juz iść , ale sie ucieszy. Zadzwonię jeszcze do koleżanki moze ona bedzie miała ochotę iść z nami. Dzieciaki sie pobawią.
A i Lili ma nowa kupelke Lenke , sie okazało ze znajomy męża mieszka nieopodal i mamy dzieci o 4 miesiące moja starsza.
Super bo Żona męża kumla tez spoko , wiec ja tez skorzystam zwłaszcza w wiosenne letnie spacery i wyjścia na płace zabaw. Bedzie raźniej.

• Mamusie
Witam

U nas nocka pierwszy raz przespana czyli zasnęła o 20.40 i wstała o 7.00 😮 szok pierwszy raz od narodzin 🙂 ale znając moje dziecko dzisiejsza noc będzie taka jak zawsze 😉

Mąż w pracy my narazie w domu ale wybieramy się na spacer.

Wygrałam bilet w kinie na poranki wiec czeka nas wyprawa do kina może jutro się uda na stacyjkowo 😉

Co do baletu już chyba pisałam że jak zapał jej nie minie to pomyślimy o tym na poważnie. Dzisiaj poprosiła mnie żebym jej włączyła Barbie i założyła baletki a teraz właśnie tańczy 😁

anjaP moja z kolei bardzo lubi bajki ale lubi też robić inne rzeczy jak układać puzzle, gry typu memo takie które wymagają logicznego myślenia nawet ostatnio kupiłam to bardzo fajne http://czuczu.pl/zagadkiczuczu na 2-3 lata Lenka zachwycona i ja tez że tak chętnie z tego korzysta 🙂 poza tym lubi malować zwłaszcza postacie z ulubionych bajek. Policzy nawet do 10 ale nie umie wymówić 4 (i stara się je ominąć) no i 9 brzmi jak 10. Kolorów nie za bardzo rozróżnia z tego co zauważyłam ale może i na to przyjdzie czas 🙂 Po za tym lego uwielbia choć nie lubi je sama układać musi byc mama albo tata 😉
I gratuluję wytrwałości oby tak dalej i nie przerywaj bo ja tak zrobiłam i już miesiąc nie ćwiczę i jakoś nie chce mi się za to zabrać ☺️ 🤢

emiliaeem zdrówka dla Was. Mnie to aż nie chce się pisać o tej służbie zdrowia bo tylko ciśnienie się podnosi a co do kulwa mać nie wiem co doradzić na pewno tłumaczyć a może i to słowo mu się znudzi.

a i mąż sprzedaje samochód on mnie wykończy z tymi zmianami 🤢

Hej no to ja wczoraj mialam dzien dziecka, zadzwonili do mnie z takiej fabryki kwiatkow,zebym w pn byla na 9ta gotowa zaczac prace 🙂 i to na moich warunkach. Jak maz bedzie odsypial nocki ja moge byc w domu. Czyli bede pracowac 4-5 dni. Ciesze sie ,ze w koncu ale i stresuje bo jednak przerwa byla niemala i chyba stalam sie troche antyspoleczna... 🤨

• Mamusie
Witam

Weekend zleciał i jutro wraca szara rzeczywistość niech już przyjdzie prawdziwa ciepła wiosna 🤢 Mam już dosyć tych kurtek i kozaków.

Niedzielę mieliśmy kinową z Lenką byliśmy w kinie na Stacyjkowie potem zawieźliśmy ją do teściów a sami pojechaliśmy na zakupy obiadek i do kina 🙂 byliśmy na 72 godziny z Kevinem Costnerem i powiem że nawet fajny choć ja akurat lubię filmy akcji oglądać w kinie 😜
No i nie obyło się bez zakupów dla Lenki bo oczywiście wolałam jej coś kupić niż sobie 🤢 nie wiem czy to się leczy ☺️

Maja to super i głowa do góry dasz rade myślę że będziesz potrzebowała czasu na zaaklimatyzowanie się ale potem będzie z górki tego Ci życzę 🙂

• Mamusie
Hej Dziewczyny!!!

Zabieram sie w koncu aby troche naskrobac 😉

Weekend minal Nam dosc dobrze

W piatek mielismy 5-ta rocznice slubu takze poprosilam moja Mame
aby zostala z Patrykiem i wybralismy sie na kolacje do naszej ulubionej knajpki
- pierwszy raz sami od urodzin Patryka a i z Patrykiem ostatni raz tam bylismy na
jego chrzcinach bo tam robilismy.
Wszystko sie zmienilo ale doszlismy do wniosku ze nie zalujemy tego ze nie mozemy we dwoje wychodzic, a nawet wolimy we 3-ke 😆

Z okazji 5-tej rocznicy wymyslilam sobie ze chce pierscionek, ugadalismy sie z mezem w koncu ze ja dam swoje zloto a on doplaci reszte = czyli transakcja wiazana, upomnialam sie o upominek 😜 ale pierscionek w koncu
wybralismy po kilku wyprawach do jubilerow i podoba sie Nam obu

Mezowi kupilam 2 paski i portfel

Jak tylko zrobie foto to pokaze (pierscionka oczywiscie) 😜

Wczoraj bylismy na spacerze oraz jak zwykle we 3-ke na zakupach, Patryk na szczescie byl grzeczny
Dzisiaj kosciol - bylismy na dworze przed kosciolem to Nam uciekal i na spacerze - tu tez sie smieje ze nawrot lobuzerstwa bo znowu maraton biegowy i gumowe nogi

Od soboty staram sie butelke ze smoczkiem zastepowac piciem z bidonu, butla zostaje jak na razie rano i wieczorem do mleka oraz do ew. picia w nocy

Gosiaczek - ja Ci powiem ze jak na razie troche "czaje" sie aby pogadac z mezem nt. ew. prywatnego przedszkola, chyba szukam odpowiedniego momentu - oby nie wyszla sprawa to podczas klotni 😜
jakos boje sie ze glownie bedzie chodzilo o sprawy finansowe, zwlaszcza ze jak na razie nie zapowiada sie u mnie na etat w najblizszym czasie

Gratulujemy przespanej nocy, ja Ci napisze ze u Nas z nockami jest gorzej niz bylo, przedtem Patryk przesypial cale noce u siebie, w sumie odkad skonczyl 4 m-ce to spal juz od 23 do ok 7

a teraz zasypia w lozeczku swoim albo juz chce w naszym od razu, jesli zasnie u siebie w nocy obowiazkowo zwałka na nasze wyrko no i czesto chce pic w nocy a w pokoju wcale tak cieplo nie ma,
jesli nie chce pic w nocy to wczesnym rankiem zaczyna doic - wydoi ze 2-3 butle i jak wstaje to prawie codziennie przesikany jest - prawie codziennie nowa pizama idzie, plus zmiana posiuranej poscieli, naszego przescieradla i podkladu

Ciagle podziwiam Wasze wypady do kina, u Nas to nierealne

MajaCh
- widze ze dokladnie w tym samym dniu slub bralysmy ale ten czas leci
Wszystkiego Najlepszego Wam zycze

gratuluje pracy, a co do Twoich odczuc to jakbym o sobie czytala, ostatnio sie zastanawialam i mam podobne stwierdzenia o sobie ale mysle ze jak sie juz zacznie jakas prace to sie przywyknie i bedzie coraz lepiej...

emilia1 - nie dziwie sie Natalce ze jak widzi fajny plac zabaw toby chciala sie tam bawic
no i jak wytlumaczyc dziecku ze tam nie wolno
narobilas mi smaka plackami ziemnaczanymi a tu tez by "dietowo" trzaba bylo uwazac no i blender zepsuty a trzec na tarce mi sie nie chce - zawsze sie pokalecze

Zazdroszcze drzemek Natalki w ciagu dnia, u Nas od kwietnia 2013 juz sie skonczylo spanie w ciagu dnia, juz rok niedlugo bedzie

McDa
- duzo zdrowka dla Was
biedna Paulinka tyle sie musi nacierpiec, oby lek zadzialal

ano wlasnie - jak sie cos chce szybko to prywatnie, wkurzajace to strasznie, rozumiem Was, jak Patryk sie urodzil mial po klinice pelno skierowan do specjalistow - z czego wiekszosc musielismy prywatnie wlasnie chodzic do tego rehabilitacja - w koncu chodzilismy tez prywatnie
ok. 8 m-cy, na fundusz trzeba bylo czekac pol roku a wiadomo u niemowlaka liczy sie kazdy tydzien

emiliaeem - zazdroszcze czasem tego ze potrafisz tak trafnie, konkretnie i dobitnie odpowiadac
bardzo dobrze babce odpowiedzialas, zapewne sie nie spodziewala

anjaP
- gratuluje zapalu do cwiczen
no i czekamy na relacje z basenu

• Mamusie
MajaCh
Gratuluje pracy! Z pewnością szybko sie przyzwyczaisz i do sytuacji dom praca i samej pracy. Naprawde ja juz czasem po weekendzie tęsknię za normalnym trybem życia troche szybkim ale tak lubię.
Wercia z basenu Relacji nie bedzie bo z rana mała troche zasmarkany wstała i oko miała zaropiale do tego troche pokasliwala a taki dość męczący kaszel tylko co mi przeszedł. Wiec nie ryzykowalismy z basenem , zeby przez nas nie pogorszyć. Ale naprawde mamy fajny basen z jaodowana i ciepła woda z odzielnym Odgrodzonymi basenikami i zjeżdżalniami dla małych dzieci. Obok sa jakuzi dla rodziców, i mozna miec wszystkie torby i ręczniki pod ręka.
Przez weekand słabiej u mnie z aktywnością 😞bo i czasu brak i brzuch mnie boli jak na okres chociaz troszkę za wcześnie jakieś półtora tyg do dwóch. Wiec nie wiem , dzis mnie tez tak pobolewa.
Lecimy do szkoły i pracy.

Gosiaczek u nas mysle ze kino tez by nie przeszło , Lila nie skupia sie tak na filmach, zaraz szuka sobie innych atrakcji. Tez jeszcze czekamy na lepszy czas. No i czekam sama na kino maz mi obiecuje i obiecuje juz z Pól roku.
Pa

• Mamusie
Dziewczyny, jestem załamana!

Za dwa miesiące siostry rodzonej wesele, ona w 12 t.c.,a wczoraj samochód potrącił jej Teścia ze skutkiem śmiertelnym!!! Szwagier w szoku, w amoku porozrywał worek ze zwłokami i podnosił ojca, moi Rodzice załamani, o tatmtej rodzinie nawet nie piszę, zero z Nimi kontaktu! Nie wiem nawet jak im pomóc 😞 😞 😞 😞