Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam 🙂

Zdrówka dla dzieciaczków 3 miesięcznych 🙂

maja cieszę się ,że się skończyło tak jak się skończyło, aż strach pomyśleć co by mogło się stać .Teraz będzie dobrze trzymaj się i ucałuj maleńką 😘

Asia jak ślicznie podnosi główkę , my też nad tym pracujemy, ale Natalką ma za ciężką główkę 🤪

monia to nie ja byłam wczoraj w sklepie na nowym 🙂 , przedwczoraj tam spacerowałam, a wczoraj szłam tylko do polo 🙂. Ja będziesz w okolicy to daj znać to wyjdę z małą na spacer 🙂

A teraz troszkę ponarzekam 😜 Pokarm mi chyba zanika, ale to dobrze, kupiłam już drugie opakowanie Bebilonu , Małej smakuje 🙂 Tylko,że je mi po 90 ml nieraz mniej i co 2 godz 😮, to chyba przyzwyczajenie z cyca 😲 I mam pytanie czy jak któraś z was przechodziła na butle to też tak miała , czy to się unormuje 🤨

I wczoraj prawie cały dzień mi córeczka nie spała, dosłownie po 10-15 min góra i to z 3 razy, popołudniu nie spała od 17 tej i wieczorem padła o 19,40 na 5 min 🤪 i do godziny 24 z kawałkiem nie spała, płakała dwa razy butle piła po 90 ml szok, a myślałam że po butli będzie spała 😁 Za to dziś odsypia nockę , śpi cały czas 🙃 budzi się tylko na butle . Na spacerze już też byliśmy z rańca , bo musiałam zrobić zakupy . Także u mnie się nie sprawdza , jak nie śpi w dzień to w nocy będzie spała 🤪

• Mamusie
Witam 🙂

Dziękujemy za życzonka 🙂
Rzeczywiście czas tak szybko leci.

Lenka śpi od 11. Ciekawe czy jej się unormują te drzemki. Bo w nocy wstała o 4 a potem o 7. Czyli normalnie.

U nas dziś mąż z teściem łóżko do sypialni skręcają. Walą, tłuką się a Lenka śpi 🙂 Chyba wie, że mamusia chciała aby dała nam trochę swobody. Ja już posprzątałam łazienkę i kuchnię, zrobiłam obiad a teraz czytam Mamuśki 🙂

emilia może za chwilę zacznie domagać się więcej. A próbowałaś dać 120 ml? Pamiętaj, że mleko modyfikowane jest bardziej kaloryczne.
Buźka 😘

maja najważniejsze że wszystko dobrze się skończyło, podziw dla zachowania zdrowego rozsądku i zimnej krwi , jesteś niesamowita !

AnjaP dobrze,że wszystko się klaruje, dużo siły!

Od nas też big kiss dla trzymiesięcznic 😘

• Mamusie
edytko tak próbowałam dawać 120 ml ale nie wypija 😞, mam nadzieję ,że to się unormuje ,najgorzej jest wieczorem bo dam jej 90ml, i jest najedzona a za dwie godz znów , ale później pije dopiero po 5 godzinach.Tylko ,że to nie jest po 5 godz snu tylko po 2 😮 , bo niestety 3 godz jest noszenia itp 😠 a mamie chce się spać 😉ledwo zasnę i butla 😮.Mam nadzieję ,że jak moja niucha będzie miała 3 miesiące to prześpi noc od 21-5 😉

• Mamusie
emila Lenka je już 150 ml średnio co 3-4 h. Tylko nocna przerwa jest dłuższa ok.7 h.

Jak jadła 120 ml to też przerwa 3-4 h. Z resztą lekarz kazał robić przerwy min. 3 h bo dziecko musi strawić pokarm. W praktyce wiem, że nie zawsze da się przetrzymać maluch 3h.

Lenka spała od 11 do 14:30 jakaś masakra. Ciekawe jak będzie w nicy spała i jak jutro będzie. Czy zaczyna się coś normować, czy to tylko od tak...

Emila moja Zuzia wypija 90 co 3 -4 godziny i "przegryza" cycem heheheh, poki co, ja tez mam malo pokarmu ale jeszcze daje rade. Czasem wypija mniej niz 90, a w nocy jest na cycku, czasem tylko bardzo zadko pije po 30-60. I przybiera normalnie, zdrowiutka jest.
A dzis kupala nie robila i steka pol dnia 😮

Maksio zjada 180-200ml 5 razy dziennie, godziny to różnie dziś zjadł do 13stej 3 razy i spał do 18stej 🙂 ostatnie karmienie będzie po kąpieli , rytm jest jako taki, udało mi się też uzyskać kupkę codziennie a nawet czasem 2 robi a to postęp , wcześniej była co 4 dni uhh.

Dzisiaj Maksio sam się przekręcił z brzuszka na plecki 🤪 🤪 spryciarz mały a nie spodziewałam się tak szybko 😁

• Mamusie
no to ładnie jedzą i przesypiają noce Maksio i Lenka , no ale są o miesiąc starsze od Natalki, mam nadzieję ,że za miesiąc i ja napiszę że się unormowało i nocki w miarę przespane 🤪

O 18 zrobiłam mleczko 120 ml ,ale wypiła tylko niecałe 90 ml 🙂 teraz poczekam troszkę z kąpaniem, żeby po dać jej butlę i zobaczymy jaka dziś będzie nocka, mam nadzieję że nie taka jak wczoraj 🤢 Zmykam pomału kąpiel szykować 😉 Miłej nocki 🙂

• Mamusie
emilia1 napisał(a):
no to ładnie jedzą i przesypiają noce Maksio i Lenka , no ale są o miesiąc starsze od Natalki, mam nadzieję ,że za miesiąc i ja napiszę że się unormowało i nocki w miarę przespane 🤪

O 18 zrobiłam mleczko 120 ml ,ale wypiła tylko niecałe 90 ml 🙂 teraz poczekam troszkę z kąpaniem, żeby po dać jej butlę i zobaczymy jaka dziś będzie nocka, mam nadzieję że nie taka jak wczoraj 🤢 Zmykam pomału kąpiel szykować 😉 Miłej nocki 🙂

u nas też czasem wypadnie, że Lenka obudzi się nawet ok. 1 a niekiedy o 5:30 ale to bardzo sporadycznie. Nie wiem od czego to zależy.

Dziś w dzień dużo spała ale od 18 już wstała i teraz wykapana, najedzona, ze smokiem w buzi śpi. Ciekawe czy do 3 czy później a może zrobi psikusa i wcześniej. Chociaż chciałabym żeby jednak miała już tą porę.

Poza tym nie wiem co jej się stało ale jak się szykujemy do kąpieli to nerwy jak nie wiem, w wodzie spokój a po wyjściu krzyk... 😮 🤢

• Mamusie
Nio my juz po kapniu hehe to dziecko jest po prostu boskie wdaje sie w mame bo ja zwykle jak bylam u obcych to siedzialam cchutko jak myszka a jak w domu to rozrabialam pojechalma dzisiaj do parku chorzowskiego z kolega maly byl bardzo grzeczny choc na poczatku nie chcial lezec ale potme usnol i nawet spal jak wozke przestal sie ruszac 🤪 ale potme glodomorrra sie wlaczyla nio i w aucie jesczze go nakarmailam tyle by mu starczylo do domu i by przy kapaniu nie bylo ryku ale przy ubieraniu juz byl bo glodny sie zrobil

Moj glodomor wypija 150(woda bez mleka )ml co 4h rowno a na noc dostaje 180(woda bez mleka ) ml i wypije wszystko niczym nie pogardzi maly glodomor ale ma odstep wiec nie martwie sie ze go przepycham

• Mamusie
Witam z wieczorka 🙂
Mam tak malo czasu dla siebie ostatnio,a juz nie mowie o pisaniu na forum.Meza nadal nie ma,a ja juz coraz bardziej zmeczona,bo przy dwójce dzieci tak duzo pracy oj...Ale nie bede marudzic,bo sytuacja sie wykraluje.
Tedit Lena super ta zabaweczke w raczce trzymala na tym zdjeciu.Kiniajesli chodzi o kombinezon to jest fajny i nie gra roli ze nie nowy,ja tez takie rzeczy kupuje na allegro 🙂Swoja droga tez chyba jestem uzalezniona od alegro,bo polowe rzeczy co mam w domu to z allegro.Kiniu to szybko Maksiu przewrocił sie na bok 🤪A podnosil wczesnij głowke do gory jak byl na brzuszku??
Majaawspólczuje tego co Ci sie przytrafilo,ale pomysl tak kazde doswiadczenie czegos nas uczy i moze tak musialo byc.I najwazniejsze wszystko dobrze sie skonczylo i tak musialo byc 🙂
McdaPaulinka taka papusna na tym zdjeciu 🙂I tylko jest na cycu??
Ania1988slodko spi Twoja kruszynka i tak slicznie sklada raczki,moja jeszcze tak nie robi.
Asiulaa Weronika to naprawde silna jest bo tak wysoko głowke daje do góry 🙂Moja starsza a leniwa i nie chce podniesc glowki.
AnjaPŻycze szybkiego powrotu do zdrowia dla synka.Bedzie dobrze 🙂
EmiliaTwoja kruszynka ma slodkie usteczka i te policzka 🙂Napisz mi,bo Ty odstawiasz od piersi,czy bola Cie piersi?nie robi sie nawal jak nie przystawiasz?
No nic kobietki uciekam bo ide sie katowac cwiczeniami,brzuszki robie bo mam dosc tej opony 😞
Jutro Was poczytam i moze ude sie cos napisac.
Milego Wieczorku 🙂

• Mamusie
Witam wieczorkiem

Padam na twarz, goście poszli, posprzątałam, marzy mi się łóżko ale Lenka nie śpi 😞 Dziś w ciągu dnia coś spać nie mogła a jak zasnęła o 17 to spałą 2 godziny no i teraz marudzi 🥴

Ramonka podziwiam Cię 🤔

tedit no widzisz ze zdrowiem nie ma żartów, ja kiedyś też bagatelizowałam swoje zdrowie i źle się to mogło skończyć więc teraz jak widzę że coś jest nie tak to śmigam do lekarza a kiedyś omijałam ich szerokim łukiem 🤢 Więc smigaj na badania....

A ja szukam jakiejś sofy no i spodobała mi się taka 2-osobowa z Ikea ale cholernie szeroka 😞 a w tym Radomiu to nic nie ma 😠

no a u nas rewelka Maksio usnął bez jednego mruknięcia po kąpieli a to baaaardzo rzadko się zdarza, żeby taka cisza była od razu 😁 pobudka koło 5 teraz a potem koło 10 🙂

Ramonka Maksio sypia na brzuszku tylko więc głowę ma tak wyćwiczoną że unosi pięknie, prawie sobie na plecy zadziera jak na karuzele próbuje patrzeć , podnosi się na przedramionach, ale jeszcze nie na otwartych dłoniach , próbuje też balansować główką, by się przekręcić na plecki cwaniak 🙂 ale i tak ulubione zajęcie to rączki uniesione z ramionami, nóżki też prosto , nad łóżeczkiem i kołysanie się na samym brzuszku - ćwiczy Łobuziak mięśnie 😁

wiecie może czy można dostać gdzieś takie fajne kostiumy dla maluchów, na którejś reklamie syropku na gorączkę jest maluch w stroju króliczka, no dostałam jakiegoś szału żeby takie coś nabyć , to jest takie słodkie ☺️ ☺️ ☺️

• Mamusie
witam wieczorkiem 🙂

wcześniej nie udało mi się zajrzeć bo jak to w sobotę bardzo rodzinnie więc nawet nie mam czasu żeby włączyć kompa.......jak ja lubię weekend 🙂 🙂 🙂
a dziś dzień taki typowo sobotni, porządki, zakupy no i mężul na obiadek nas zaprosił więc miała wolne od gotowania
jutro oczywiście górki 🙂 idziemy szukać jesieni 😉

moje Gwiazdki już dawno śpią, już prawie od tygodnia Weronika przesypia w zasadzie całą noc bo budzi się dopiero około 7 🙂 mam tylko nadzieję że jej się to nie odmieni 😲

anjaP cieszę się że to nic poważnego i zdrówka dla Syna

Emilia my jemy 6 razy na dobę, tylko że z racji tego że Weronika przesypia całą noc w dzień częściej je bo robi zapasy na noc 🙂 ja przygotowuję jej 120 ml wody plus mleko i rzadko w zasadzie zjada całość, przeważnie zostaje tak 10-20 ml.

Edyta buziaki dla Lenki z okazji ukończenia 3 miesięcy!!
a Ty do lekarza w poniedziałek!!!!!! bo my Ci tu żyć nie damy jak nie posłuchasz 😉

Gosiaczek uzależnienie od forum......niemożliwe 😉
a na zakupy zapraszam do Krakowa do Ikei 🙂

Ramonka
dzielna Mamusia z Ciebie 😘
wiem co czujesz bo z dwójką Maluszków łatwo nie jest, ja mam przynajmniej popołudniami mężula do pomocy, więc zawsze troszkę odciąży.........ale nie narzekamy 🙂 🙂 🙂

Kiniek gratulacje dla Maksia 🙂 za przekręcanie
szybko zaczął 🙂 silny chłopak!

• Mamusie
🙂

my już wreszcie w domku 🙂 dzisiaj pierwszy raz od urodzenia Martynka bez kąpieli ... ale jak tu ją kąpać jak u babci byliśmy do 21 i ona już o 19 tam usnęła ... nie obudziła się jak ją wkładałyśmy do nosidełka ani jak przekładaliśmy z nosidełka do łóżeczka już w domku...i dalej sobie smacznie śpi... aniołeczek mój :*

Dziewczynki napiszcie mi czy macie już takie stałe całkowicie pory karmienia przez dzień ??? np tak że zawsze o tych samych godzinach dzieci jedzą???? jeśli tak to o których godzinach Wasze dzieci jedzą..śpią..czy zawsze wychodzicie na spacer i czy o tych samych godzinach? bo u nas to mniej więcej podobnie...ale nigdy nie jednakowo :/

ok zmykam spać...jutro do szkoły..ehh papa;*:*:*

Kniek strasznie silny ten Twoj synus!!!!!
Dziewczyny moja mala dzis zaczela sie w glos smiac do taty PIERWSZY RAZ az sie poplakalam ze smiechu i szczescia trzymajac ja na rekach. Tatus ja rozsmieszal i tak gugala tak piszczala i w koncu ten smiech 😁 no nesamowite.
Ja od kilku dni klade ja na brzuszku wlasnie kilka razy dziennie i mala daje rade, coraz mocniej ,wyzej glowke podnosi i juz nie wrzeszczy przy tym na mnie tzn. nie zawsze 😁 Ale podoba jej sie bo jak tak lezy to i gada tylko musi mnie widziec ,jak znikne z pola widzenia to rozpacz natychmiastowa 😁 i dzis kupki nie bylo 😮

Darka Twoj maluch wcina drugie tyle co moja Zuzia 😁 no ale chlopiec musi byc meski 😉

anja moja mala tak podobne godziny ma ale nie dokladnie. W nocy sie budzi kolo 12-1 wszej na cyca , potem kolo 3-4 zeby ja znow uspic, potem kolo 6 zeby mnie OBUDZIC ,zebym jej lampke zaswiecila jasniej bo hrabina chce pogadac, w miedzyczasie w nocy gada :P a w dzien no wlasnie po 6stej butla, pozniej to zalezy czasem 10-11-12sta kolejna okolo 90ml wypija pozniej 14-15-16max nastepna, pozniej po 18 butla przed kapiela, kapiel o 19.30 i cycuch juz pozniej do uspania.to tyle w miedzyczasie jedziemy na cycku 🙂 bo ona lubi ciumkac, a jak chce cycka to robi tak: ehe ehe ehe ehe 😁
Spacery zawsze kiedy pogoda pozwala w roznych godzinach.

• Mamusie
Witajcie mamusie 🙂

Mała zasnęła wczoraj o 22.30 a obudziła się o 6.30 ale co z tego jak ja źle spałam 😠

ania_1988 jeśli chodzi o godziny karmienia to prawie są te same z przesunięciem o godzinę do tyłu albo do przodu zależy to od tego o które zje rano 😉 co do zasypiania wieczornego to tak miedzy 20 a 21 zasypia tylko wczoraj był jakiś wyjątek 😮 a spacerki na tygodniu przede wszystkim tak koło 16 a weekendy to rożnie 🙃

Ładna pogoda się zapowiada 😎 więc nie wiem czy uda mi się zajrzeć w ciągu dnia muzę dopiero wieczorkiem. Udanej i słonecznej niedzieli Wam życzę 😘

Witam w Was w ten deszczowy poranek 🙂 Nocka zleciala nam szybiutko, miedzy 1-6 zmienilam malej 4 pampki, 2 full zasiurane i 2 full ostrzelane 😁 wczoraj nie bylo kupki to odbila sobie. A tak po nich gadala.....piszczala wrecz moja kochana Zolza 😁 wogole taka gadula od kilku dni jest 🙂 teraz spi mam chwile dla siebie, doslownie chwile bo znajac ja to max 30 min.....
Ide dzis jej zapas pampkow zrobic i wiecie co chyba 3ki kupie na sprawdzenie, bo 2ki wydaja mi sie juz za bardzo obciskajace .
No nic poki co milego dzionka kochane mamusie 🙂