Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
marta-lion napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
siehankowa napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Hehe Siehankowa ja tam już rozpoczęłam 🤪 🤪 🤪

🤪 szczęściara 😁

No właśnie szczęściara 🙂
No u mnie obeszło się bez nacinania, szwów itp. Potrzebny był tylko komfort i chęci....

U nas chęci są gorzej z komfortem 😜 😉

Dzień dobry wszystkim,
Eh, przyłączam się do narzekających na naszą prorodzinną politykę 😉 Ja już wolę nawet nie liczyć ile miesięcznie mnie kosztują (i będą kosztować) dziewczynki 😞
Marta, a ty dziwiłaś się kiedyś, że pracuję w ciąży i że po porodzie chcę szybko wrócić do pracy 🙃
Hmmm, z becikowego nie wyżyję 😁 😁 😁
Evelina - bardzo się cieszę, że u ciebie coraz lepiej. Jak przeczytałam o wymiotach twojej Wiktorii to aż mnie ciarki przeszły. Oby już się nie powtarzały. Z czasem będziecie coraz spokojniejsi i będziecie mogli zrezygnować z całodobowych dyżurów 🙂

_Evelina_ napisał(a):
A te szczepionki kupuje sie w aptece czy wykupuje sie w przychodni?
A kolejne pytanie do dziewczyn po cc ile tyg trwalo plamienie po porodzie. Ja mam baaaardzo male od poczatku dlatego boje sie ze moze trwac i trawc.

Evelina - u mnie krwawienie trwało ok 2 tygodnie, potem plamienie ok 1 tygodnia.
Jeśli ty od początku masz tylko plamienia to pewnie szybciej zniknie.

Paloma21 napisał(a):
aneczkare22 napisał(a):

Dziewczynki,juz pytałam,ale niestety nikt nie odpisał,czy słyszałyście o tym mleku-nutramigen??

my też nie pomożemy, tylko cyc 🤪

aneczkare, ja niestety tez nie pomogę... u nas też tylko cyc.

• Mamusie
daniela napisał(a):
A moja Tosia dalej śpi.....chyba dzisiaj daruję sobie jej kąpanie.
Czy Wy codziennie kąpiecie swoje maluchy?? Czy co drugi dzień?

my swojego kapiemy bardzo różnie, bo to jest działka mojego M. a on czasami wraca późno z pracy 😠 ale nie rzadziej niż co 2 dzień

marta-lion napisał(a):
Dobra ja zmykam szykować siebie i moją ferajnę na szczepienie 😞

martusia, powodzenia na szczepienu - oby Julcia przeszła to szybko, bezboleśnie i bezstresowo 🙂

• Mamusie
k8_online napisał(a):
Śliczne fotki w Avatarkach 🤪 lydziaa - Twoje - dla mnie HIT!
Ja wlasnie wrocilam z zakupow bo w lodowke to pingwiny mi otwieraly 😁 glucho tam bylo i cicho 🙃
Do Juleczki przyszła Babcia wiec moglam na szybkosci podjechac do Tesco 🙂
"wyrwalam" sie na 2 godz ale powiem Wam... ciezko... nie moglam sie skupic za bardzo na tych zakupach - caly czas myslami bylam z nasza Maleńką Córunią... 😜 tez tak macie...? 🤔

a ja swojego hartuje przed sobotnim weselem mojego brata i zabieram wszędzie ze sobą. a mały Aniołek grzecznie śpi, jak mama buszuje po sklepach w poszukiwaniu ubrań i prezentow 🤪 🤪

• Mamusie
Paloma21 napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
A ja dzisiaj ostatni dzien z mezem jutro juz wraca do pracy 😞 ale to szybko zlecialo.
I zostaniemy same nie wiem jak sobie poradze w sume to tylko 8 godz, ale on mi bardzo duzo pomagal.

dasz sobie radę, bo my kobiety to twarde jesteśmy 😁

Dzieki paloma 🙂

k8_online napisał(a):

Do Juleczki przyszła Babcia wiec moglam na szybkosci podjechac do Tesco 🙂
"wyrwalam" sie na 2 godz ale powiem Wam... ciezko... nie moglam sie skupic za bardzo na tych zakupach - caly czas myslami bylam z nasza Maleńką Córunią... 😜 tez tak macie...? 🤔

k8, ja Ksawiera jeszcze z nikim nie zostawiałam, jest 24godz na dobe ze mną 😉 nawet jak tatuś chciał wziąć synka sam na spacerek, a j 😉a zebym w tym czasie odpoczeła, to jakoś wolałam iść z nimi 😉 jak sobie pomyślę teraz o powrocie do p 😉racy, to aż mnie ciarki przechodzą 🤢

Evelina no to super wieści, oby już było po wymiotach. 😘 dla córci
A Tosia coś dzisiaj kiepski dzień ma, pręży się, popłakuje, niespokojnie śpi. A ja nic "złego" nie zjadłam, może powietrza się nałykała podczas karmienia 🤨 🤨
Zbliża się czas spaceru ale sobie daruję wyjdę z nią chyba jak wrócę z przedszkola. Pójdziemy pospacerować razem z Gabrynią o ile pogoda się znowu nie popsuje na razie deszcz minął- wychodzi słoneczko.....
Lato do kitu w tym roku....

• Mamusie
marta-lion napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
siehankowa napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Hehe Siehankowa ja tam już rozpoczęłam 🤪 🤪 🤪

🤪 szczęściara 😁

No właśnie szczęściara 🙂
No u mnie obeszło się bez nacinania, szwów itp. Potrzebny był tylko komfort i chęci....

szczęściara 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
widzę że dziś to ja produkuję posta za postem 🤪 🤪 🤪
Jola - przyszedł ten czarny staniczek i jest bardzo fajny 🤪 🤪 🤪 mój M nie mógł uwierzyć że jest do karmienia, bo myślał że sobie tylko humor poprawiam i kupiłam "zwykły" 🤪 🤪 🤪 🤪

a teraz idę rozwiesić pranie i nakarmić mojego Małego głodomorka 🙃 🙃 🙃

siehankowa napisał(a):
marta-lion napisał(a):
A tak wogóle gratuluję Madalenie i Siehankowej 🤪 Laski koniec połogu 🤪 🤪 🤪 Do dzieła 🤪 🤪 🤪

łoooo, nareszcie 😁 marta, madalena - od dzisiaj możemy "urzędować" 🤪 nareszcie 😜 ale ja dopiero za tydzień mam wizyte u gina ... więc może lepiej wstrzymać sie do tego czasu....

ja jakoś mniej entuzjastycznie podchodzę do tego 😞 nie wiem... wstyd się aż przyznać ale brakuje mi ochoty na figle pod kołderką 😞 mój m jest innego zdania ale jak widzi co jest grane to nie naciska 🤨 🥴 Muszę zacząć wdrażać jakąś skuteczną grę wstępną co by się rozkręciło heh 🙃