Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

lydziaa84 napisał(a):
ej właśnie Szymek się "odezwał" było to coś w rodzaju aggee 😁 😜

lydziaa, mój Ksawier tez wydaje takie dzwięki 🙂 ja myślę, że to jest właśnie pierwsze gaworzenie 🙂

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

zastanawiałam się jak Moris zareaguje na Szymka, ale chyba się polubili.

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/851/p9040078.jpg/][IMG]http://img851.imageshack.us/img851/9066/p9040078.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

marta-lion napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):

Marta-lion- u mnie też obeszło się bez nacięć więc myślisz, że nie muszę czekać do wizyty?

Ja nie czekałam ani teraz, ani z Mają też. Myslę ze jeśli nic Cię nie boli, nie krwawisz i nie czujesz dyskomfortu to wg "droga wolna".

no to powoli można działać 🙂

• Mamusie
Hej mamusie 🙂
Witam się w końcu po dłuższej przerwie. Przedwczoraj wyszliśmy dopiero ze szpitala, bo we krwi Tymona wykryto jakąś infekcję. Przetransportowali nas samolotem do innego szpitala i podawali antybiotyk. Przyplątała się też żółtaczka. Na szczęście już jest ok i możemy być w domku.

Spróbuję teraz nadrobić zaległości a potem napiszę co u nas 😘

• Mamusie
Dzien Dobry!!!
u nas nocka taka sobie! Lilka do 3 co pol godziny sie budzila z placzam i prezeniem...o 3 zrobila kupke i twardo usnela...spi praktycznie do teraz z przerwami na cyca...
Daniela bole brzuszka wcale nie musza byc spowodowane tym ze mama cos zjadla...rozmawialam z polozna i pytalam od czego tak sie dzieje bo ja nawet na czubek jezyka nie biore nic co mogloby majel zaszkodzic, moja dieta jest baaaardzo ograniczona...polozna powiedziala ze ja moge nic nie jesc a bole beda bo takie maluszki maja jeszcze niewyksztalcony uklad pokarmowy i nic sie na to nie poradzi 🤨

marta zanim wyszlam ze szpitala to lekarz tez zalecil obserwowanie Lilki bo strasznie odchylala glowke jak na boczku spala...zalecil wizyte u neurologa...jak pani doktor unas byla to jej mowilam i twierdzila ze wszystko jest ok, teraz jakby mniej odchylala.mam czekac do wizyty w przychodni i jesli to sie bedzie powtarzac to tez czeka nas konsultacja... 🥴

mama uparla sie ze mi wiejska kure swiezo zabita przywiezie na rosolek 😉i dzisiaj ja dostarczyla...ale ja sie brzydze 🤢zanioslam tesciowej bo nie bylabym w stanie przelknac takiej zupki...a kupie w sklepie i nie mam oporow 😮

aaa i mam pytanie o bimboly...w rownym stopniu produkuja one u was pokarm? bo moj lewy w nadmiarze a prawy jakby zapominal i co 3-4 karmienie do niego Lile dostawiam bo czesciej nie ma sensu...on jest pusty a mala sie denerwuje, wtedy szybka zamiana cyca i juz ok 🙃

• Mamusie
Witaj Inez 🙂
Dobrze, że już jesteś z nami.

A propos bezpłatnej służby zdrowia. Dzwonię do tego neurologa by sie umówić na wizytę, pani pyta czy mam skierowanie, więc mówię że tak. No to wizyta na 28 września. Myślę sobie zwariowała tyle czekać. Pytam czy Pani doktor przyjmuje prywatnie, oczywiście że tak. To na kiedy mogłaby być wizyta, hmmm na poniedziałek (12.09). Koszt 100zł.

Dziękuję jo aneczka i siehankowa za info odnośnie głużenia i główeczki 🙂
Marta lion ściskamy z Nadią kciuki za Juleczkę 🙂
Mam pytanie wczoraj coś musiałam zjeść i dziś Nadię bardzo brzusio boli 😞 Postanowiłam ją nakarmić mlekiem modyfikowanym, a ten pokarm ściągnąć i po prostu wylać,żeby Nadia nie jadła i ją brzusio nie bolał...Proszę doświadczone mamy powiedzcie czy dobrze zrobiłam? Ile razy ten pokarm powinnam ściągnąć?

Paninka mi też się wydaje,że w prawe piersi mam więcej pokarmu,a w lewej mniej, ja jednak za każdym razem na zmianę przystawiam małą do obydwu piersi, żeby mi pokarm nie zanikł nie wiem czy dobrze robie ale jakoś tak wydawało mi się rozsądnie 🥴

Inez witaj z powrotem 🙂
Lydziaa fajowe zdjęcie i faktycznie pozy prawie takie same 😁 😉
Mój kot jak wróciliśmy ze szpitala to "warczał" na małą a teraz wogóle się nią nie interesuje tylko czasami zajrzy do jej łóżeczka, jak karmię to podejdzie i powącha jej głowę i to wszystko. Siehankowa, Paninka a jak wasze koty zareagowały??

My po wizycie w przedszkolu, zaliczony godzinny spacerek z Tosią, po obiadku już jesteśmy. Tosia odpukać śpi 🙂

• Mamusie
Pati123 napisał(a):
Paninka mi też się wydaje,że w prawe piersi mam więcej pokarmu,a w lewej mniej, ja jednak za każdym razem na zmianę przystawiam małą do obydwu piersi, żeby mi pokarm nie zanikł nie wiem czy dobrze robie ale jakoś tak wydawało mi się rozsądnie 🥴

czytalam ze jedno karmienie - jedna piers i nie powinno sie zmieniac w trakcie jedzenia np. po kilku minutach...podobno takie zmiany tez moga powodowac kolki i ja sie staram przystawic Lilke do tej w ktorej akurat jest wiecej ( czyli zazwyczaj do lewej) i karmic ja do syta juz z tej jednej 😉 😉 😉
wszystkiego najlepszego dla Nadii z okazji 3 tyg 😘 😘

• Mamusie
Daniela moja kocica wyprowadzila sie...jak bylam w szpitalu to wszystkich gryzla i drapala ale jak wrocilam to mnie olala...teraz przychodzi do domu zjesc i ucieka do tesciowej 😉 albo spi w wozku w garazu 😠 czasami w nocy przyjdzie i polozy sie na lozku z nami... a Lilke kilka razy powachala i zero reakcji 🙂

Paninka napisał(a):
Pati123 napisał(a):

czytalam ze jedno karmienie - jedna piers i nie powinno sie zmieniac w trakcie jedzenia np. po kilku minutach...podobno takie zmiany tez moga powodowac kolki i ja sie staram przystawic Lilke do tej w ktorej akurat jest wiecej ( czyli zazwyczaj do lewej) i karmic ja do syta juz z tej jednej 😉 😉 😉

Dziękujemy 😘 😘 😘 😘
Ja źle napisałam raz karmię z jednej a raz z drugiej. zazwyczaj po jedzeniu z piersi w której jest mniej śpi krócej 🙂 Nie wiem czy napisałam zrozumiale?

• Mamusie
cześć dziewczyny - ja tylko na chwilkę 🙂
byliśmy z Tosią na USG główki i brzuszka i wszystko jest w porządku - co mam nadzieję potwierdzi równiez i neurolog do którego idziemy za tydzień,a jutro na kontrolę obojczyka i w połowie miesiąca na szczepienie - trochę biegania po lekarzach nas czeka niestety...
nie zaglądam bo mąz na urlopie i właściwie prawie nie ma nas w domu
Pozdrawiamy serdecznie wszystkie mamusie i dzidziusie 🤪

• Mamusie
Daniela pytalas jak sobie radze wiec pisze ci, ze dobrze wyjatkowo, bo mala tylko zje i zasypia troche czasem musze ja pobujac w wozku a tak to w sumie dopiero pierwszy dzien 🙂

Paninka ja tez w lewej piersi mam wiecej pokarmu nie wiem od czego to zalezy, ale staram sie na zmiane karmic, chodz czasem sie zdaza, ze z prawej mi zje i pojdzie spac, a lewa prawie mi eksploduje 🙃 i jest twarda jak kamien, ale nie omijam jak ty co 3-4 karmienia to chyba byloby za duzo. Czasem zje z prawej i zaraz z lewej, chodz nie do konca zjada, bo juz za duzo dla niej na jeden raz.

• Mamusie
Pati123 napisał(a):
Paninka napisał(a):
Pati123 napisał(a):

Dziękujemy 😘 😘 😘 😘
Ja źle napisałam raz karmię z jednej a raz z drugiej. zazwyczaj po jedzeniu z piersi w której jest mniej śpi krócej 🙂 Nie wiem czy napisałam zrozumiale?

to ja zle zrozumialam 😘

jola u mnie roznice w ilosci pokarmu miedzy jedna a druga piersia sa bardzo duze...np. jak mala w nocy spi mi 6-7 godzin to w lewej wkladki musze ze 3 razy zmienic tak sie leje ze mnie a prawa delikatnie twardsza sie tylko robi 😮

• Mamusie
mapa ja mala pakuje w taki spiworek z kapturkiem od srodka na polarku jak jest chlodniej...o tyle jest fajny ze jak sloneczko wychodzi i robi sie cieplej to szybko mozna go rozpiac i odwrotnie...bo tez mam problemy z ta pogoda, zmienia sie z minuty na minute i nie wiadomo jak te bobasy ubrac

Mapa ja przykrywam kocykiem a jak jest chłodno lub mocno wieje to jeszcze tą nakładką na wózek. Ogólnie to pogody tak beznadziejne i tak szybko się zmieniają że faktycznie zdurnieć można z ubieraniem......

• Mamusie
Paninka napisał(a):
Pati123 napisał(a):
Paninka napisał(a):
Pati123 napisał(a):

Dziękujemy 😘 😘 😘 😘

to ja zle zrozumialam 😘

jola u mnie roznice w ilosci pokarmu miedzy jedna a druga piersia sa bardzo duze...np. jak mala w nocy spi mi 6-7 godzin to w lewej wkladki musze ze 3 razy zmienic tak sie leje ze mnie a prawa delikatnie twardsza sie tylko robi 😮

To powiem ci, ze bardzo dlugo ci spi 😮
mi to najwiecej 4 godz, ale zazwyczaj wczesniej sie budzi mniej wiecej co 3 godz, ja tez tak wlasnie zauwazylam, ze jak jej dam tylko z prawej, a w trakcie zasnie i ja odloze to po godzinie czy dwoch mi sie znow budzi a jak zje z lewej pozadnie to spi 3 godz conajmniej.
a jesli chodzi o wkladki to jak ja wyjmuje to zdaza sie, ze jest strasznie ciezka i mi kapie ze chlapie wszedzie 😜 a moze kup sobie inne wkladki laktacyjne bardziej chlonne. a jakich uzywasz?