Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
lydzia ja cala ciaze i podczas karmienia marzylam o piwie, teraz jak juz moge to nawet szklanki nie wypilam tak mi nie wchodzilo 😮 😁

wszystkie sierpniowe bobaski moim zdaniem sa sliczne urocze i kochane 😁

moja mala spi i w dzien i w nocy, jak na razie okolo 3-4 godzin dziennie jest aktywna, chyba ze ja brzuszek boli. w nocy spi po 5-6 godzin w dzien 3-4 .dzisiaj nie spi od 15 do teraz wyjatkowo 🙂lezy sobie na lozku i pokrzykuje troszke uroczo 😁 😁 😁ale jak na razie nie wymaga czyjes obecnosci.rozglada sie po pokoju i dzis na dworku zaczela gaworzyc 😁 😁 😁 😁

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
ann5353 napisał(a):
Dzięki Mapa 🙂
A moja Hanusia urodziła się z wagą 2780, przy wyjściu ze szpitala 2440, a dzisiaj 3820 🙂 🙂 🙂
Ślicznie przybierają te nasze sierpniowe bobaski 🙂

A moja Juleczka cały czas gorączkuje po tych szczepionkach 😞
I kruszynka jest (w porównaniu do Szymka, Ksawiera i Hanki w tym czasie urodzonych), bo waży 4450g 😉

• Mamusie
mapa napisał(a):
Mamusie a Wasze Maluchy zaraz po obudzeniu są spokojne, aktywne, płaczą???

Mapa moja Julka prawie wcale nie płacze. Nawet w nocy budzi mnie tylko jej stękanie i wiercenie, dziś to nawet przed nią się obudziłam do karmienia 🙂
Nawet wczoraj przy sczepieniach to zaplakała tylko w momencie wkłucia i potem usmiechała sie do lekarki 🙂
Julka ogólnie jest spokojna, choć oraz bardziej lubi rączki.

marta-lion napisał(a):
ann5353 napisał(a):
Dzięki Mapa 🙂
A moja Hanusia urodziła się z wagą 2780, przy wyjściu ze szpitala 2440, a dzisiaj 3820 🙂 🙂 🙂

I kruszynka jest (w porównaniu do Szymka, Ksawiera i Hanki w tym czasie urodzonych), bo waży 4450g 😉

Kurczę to moja niunia faktycznie dużo przybrała bo ma miesiąc i już 4800 ze szpitala wychodziłyśmy z waga 3200

• Mamusie
Magda ślicznie wygląda Szymuś w avatarku 🙂 🙂 🙂 Pięknie był ubrany na chrzest 🙂
Mapa moja też ogólnie jest bardzo spokojna 🙂 Rzadko płacze 🙂 Jak nie śpi to zazwyczaj się rozgląda 🙂 Z tym, ze ona ma takie dwie pory aktywności - rano po wstaniu i wieczorem - tak po dwie, trzy godzinki, a poza tym to takie krótkie po pól godzinki, godzinę 🙂

• Mamusie
daniela napisał(a):
marta-lion napisał(a):
ann5353 napisał(a):
Dzięki Mapa 🙂

Kurczę to moja niunia faktycznie dużo przybrała bo ma miesiąc i już 4800 ze szpitala wychodziłyśmy z waga 3200
Daniela my wychodziłyśmy z wagą 3kg, a kiedy miała 6 tyg ważyła 4190g (więc przytyła 1190g), w ostatnie dwa tygodnie już mniej przybrała, bo tylko 260g.

Norbert spi po kompieli.Ta pralka go wystarczajaco wyciszyla bo pozniej taki grzeczny byl 🙂 tylko przez sen zaplakal cos mu sie snilo chyba pewnie ze mu mamusie zabieraja 😜
co do wagi wyjsciowej to moj wyszedl z wieksza niz przy urodzeniu 😁 taki zarlok byl 😁 (i jest)
mada brak slow...cudo....a jaki powazny ten dzentelmen 😮 😁
marta zazdroszcze ci spokojnego dziecka.W sumie moj na poczatku byl bardzo grzeczny a pozniej sie rozberbelil skubaniec 🙂 wstanie przez godzinke jest fajnie cacy a pozniej mu sie nudzi chyba bo sie wierci i placz.
mapa moj placze bo zazwyczaj budzi sie jak jest glodny,a Norbert glodny to Norbert zly,.
i jak wyprobowalas sposob z termosem?
a propo piwa to dzisiaj lyka pociaglam od malza,wiecej sie balam ze po takiej abstynencji po szyjce juz wytrzezwialke zalicze ☺️ 😁
lydzia jak Szymek?prezy sie jeszcze??
daniela nie zamartwiaj sie waga "po drodze" zrzuci kilogramy 😘
dziewczyny pamietacie obiecana terapie alkoholowo celluitowa? 😁

marta-lion napisał(a):
Hehe Justyna ja mam trzy dzieci 🙂 🙂 🙂 Wyrównuje się 🤪 🤪 🤪

no w sumie tak... ☺️ pewnie Majka troche nadrabia za Julke 😁 bo Emilka taka grzeczniutka sie wydaje

• Mamusie
Justyna891 napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Hehe Justyna ja mam trzy dzieci 🙂 🙂 🙂 Wyrównuje się 🤪 🤪 🤪

no w sumie tak... ☺️ pewnie Majka troche nadrabia za Julke 😁 bo Emilka taka grzeczniutka sie wydaje
Oj jaka ty w błędzie jesteś hihi 😉 😉 😉 Oczy czarują 🙂

• Mamusie
mapa moja jak sie budzi to najczesciej jest strasznie glodna...i jak nie ma butli na juz 😉 to potrafi sie wydrzec 😁 placze jak ja brzuszek boli...jak ma mokro albo jej sie do konca nie odbilo to sie wierci tylko 🙂 🙂 🙂
teraz po kapieli usnela, o 18 zjadla 100ml pozniej poprawila herbatka koperkowa i mam nadzieje ze dzis juz brzuszek nie bedzie bolal 🙂

madalena faktycznie w avatarku przystojniaczek 🙂

a Lilka jak sie urodzila wazyla 3750 gram przy wyjsciu ze szpitala ( po tygodniu) 3740 🙂jak miala 3 tyg to 4100.a teraz to mam wrazenie ze juz z 5 wazy klocek maly 😁ale wizyta dopiero 6 pazdziernika 😜

no pozory myla 😁 😁 a ile ma lat? moja Wiki ma 7 i tez wyglada na grzeczniutka-do czasu 😁
dziewczyny naprawde nie chcialabym zapeszyc ale dawno nie mialam tak spokojnego wieczoru.Zawsze po umyciu byl krzyk wiercenie i usnac nie mogl.Nawet jak kolki nie mial to marudzil strasznie.A dzisiaj? myju butla i lulu 🙂

Paninka napisał(a):
Justyna891 to trzymam kciuki zeby to sie nie zmienilo. u nas przez ostatnie dwa dni tez problemy wieczorem byly ale dzisiaj jak na razie spokoj...i dzisiaj mala jadla rowno co 3 godzinki 😁 mam nadzieje ze to jej zostanie i w koncu posilki beda regularnie 🙂

ja to nie dlugo na glowie stane zeby moj regularnie jadl,czasami caly dzien je co 3 godz ja jestem happy i dumna z synusia a w nocy mu sie cos poplacze i co 2 godz 😞 przez co sie rozreguluje i caly kolejny dzien znow je jak chce

• Mamusie
Justyna891 napisał(a):
Paninka napisał(a):
Justyna891 to trzymam kciuki zeby to sie nie zmienilo. u nas przez ostatnie dwa dni tez problemy wieczorem byly ale dzisiaj jak na razie spokoj...i dzisiaj mala jadla rowno co 3 godzinki 😁 mam nadzieje ze to jej zostanie i w koncu posilki beda regularnie 🙂

ja to nie dlugo na glowie stane zebu moj regularnie jadl,czasami caly dzien je co 3 godz ja jestem heppy i dumna z synusia a wnocy mu sie cos poplacze i co 2 godz 😞 przez co sie rozreguluje i caly kolejny dzien znow je jak chce

lilka w nocy ma dluzsze przerwy niz w dzien...5-7godzin potrafi przespac bez przerwy i przez to tez roznie do tej pory bylo z godzinami posilkow...ale jestem dobrej mysli 🙂

Paninka napisał(a):
Justyna891 napisał(a):
Paninka napisał(a):

ja to nie dlugo na glowie stane zebu moj regularnie jadl,czasami caly dzien je co 3 godz ja jestem heppy i dumna z synusia a wnocy mu sie cos poplacze i co 2 godz 😞 przez co sie rozreguluje i caly kolejny dzien znow je jak chce

🤪 🤪 jak ty to robisz ze ona tyle spi?? ja jeszcze nie zdaze pozadnie usnac w nocy a on juz sie budzi,rano sie czuje jak zombie 😁

lilka w nocy ma dluzsze przerwy niz w dzien...5-7godzin potrafi przespac bez przerwy i przez to tez roznie do tej pory bylo z godzinami posilkow...ale jestem dobrej mysli 🙂

marta-lion napisał(a):
Justyna891 napisał(a):
no pozory myla 😁 😁 a ile ma lat? moja Wiki ma 7 i tez wyglada na grzeczniutka-do czasu 😁
23 grudnia skończy 9 🙂 🙂 🙂

ojej to tak jak ja 🙂 tzn ja moze troche wiecej skoncze ale w ten sam dzien.Teraz bede zawsze myslala o twojej Emilce w urodziny 😜

• Mamusie
Justyna891 spanie odziedziczyla po tatusiu, on tez jakby mogl to 16 godzin na dobe moglby spac 😁 czasami to chodze i nie wiem co mam ze soba zrobic jak ona tyle spi, momentami to sie nudzic zaczynam i tylko czekam az sie obudzi 😉 😉i zeby jej brzuszek czasem nie dokuczal to nie wiedzialabym ze mam dziecko 😉 😉

• Mamusie
Justyna891 napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Justyna891 napisał(a):
23 grudnia skończy 9 🙂 🙂 🙂

ojej to tak jak ja 🙂 tzn ja moze troche wiecej skoncze ale w ten sam dzien.Teraz bede zawsze myslala o twojej Emilce w urodziny 😜

O proszę 🙂 HIHI 😉 😉

Anya, ja nie jem nabiału, bo Ksawier dostał wysypke na buzce, pleckach i rączkach i w sumie nie bardzo wiem od czego... pediatra stwierdziła że może to być przedawkowanie białka, bo skaza białkowa jeszcze raczej nie, no ale pewności nie ma... więc przestałam jeść nabiał... wysypka nie nasila się, więc cos to dało,... ale schodzić zaczeła dopiero po kąpieli w krochmalu (to za radą marty 🙂 )
No i teraz tak się zastanawiam czy nie zjeść jakiegoś nabiału, ale jednak boje się 😉 choć smaka mam niesamowitego, bo kooooocham mleko i wszelkie pochodne 😁