Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Foga napisał(a):

No a jak już jest krytycznie to polecam metodę, którą raz zastosowałam i sprawdziła się... kiedyś dawno temu m coś tam sapał, że samemu było mu lepiej... no tak mnie wkurzył, że wrzuciłam kilka jego rzeczy do wora na śmieci, wystawiłam za drzwi,, i powiedziałam..no to w..dalaj do mamusi.. a że nie ma prawka a było już późno i żaden autobus w str mamusi nie jechał, to doszedł piechotką do końca wiochy i jak mu dupa zmarzła to zadzwonił i prosił czy może wrócić 😮 😮 😮 od tej pory jest grzeczniutki 🙂 🙂 🙂

🤪 🤪 🤪 🤪 BRAWO 🤪 🤪 🤪

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
każdy ma coś za skórą 😮 nie można ciągle narzekać bo każdą z nas dopadnie chandra 😉
ja nie mogę - tyle sprzątania a ja nie mogę się oderwać od forum hihi 🙃
pozbierałam tylko z grubsza zabawki i wstawiłam pranie - szkoda że samo nie chce się posprzątać 🤪
obiadu też mi się dzisiaj nie chce robić 😞 - może zadowolą sie pizzą ? zobaczymy

• Mamusie
Dzień dobry.

Mam pytanie do mam które juz miały chrzciny 🙂 jak wy poradziłyście sobie z karmieniem w kościele?
Pytam mam które karmia piersią 🙂
Czy odciągałyscie pokarm i dawałyście z butelki?
Bo ja sobie nie wyobrażam, że się rozbiore a tak zimno,
Tzn. nakarmie przed wyjściem z domu, ale różnie to może być 😉

• Mamusie
aneczkare22 napisał(a):
Ja też juz pranie wstawiłam,i juz sie wyprało,muszę tylko powiesić.
A Filipek sie obudził i narzie grzecznie leży,ciekaww jak długo.
foga dużo zdrówka dla Jagódki
jola ja ci nie pomogę,bo my jesteśmy na butelce,a kiedy chrzciny??Bo my teraz w niedzielę 🙂

Jola chrzci 23 października, pamiętam, bo to nasza pierwsza rocznica ślubu 😁

• Mamusie
aneczkare juz ci Inez powiedziała 23 października 🙂
A wy z tą niedzielę hm fajnie a w domu robisz?

daniela no cóż z facetami tak jest... trzeba prosto z mostu, oni tak robią, a my zawsze okręzną drogą, żeby może nie urazić. Najlepiej to Foga opisała no cóż ja bym chyba się nie odważyła, ale czasem powiem jak ci źle to idz spać do mamusi, a ona za ścianą śpi.

• Mamusie
Justyna891 napisał(a):
paninka brr wspolczuje z porodem...a twoj maz to naprawde spioch skoro nawet na lozku szpitalnym usnal 😁

oj ty tez nie mialas latwo 😘 😘a jak go zobaczylam jak spi to mi szczeka opadla a juz po wszystkim polozna przyszla i mowi ze widziala jak spi i ze tak nie wolno ale szkoda jej sie zrobilo to zamknela drzwi i wszystkim powiedziala ze maja tam nie wchodzic 😮 😮 🤪 troche mnie irytowal bo ja tu rodze a on spi

• Mamusie
jolajola81 napisał(a):
aneczkare juz ci Inez powiedziała 23 października 🙂
A wy z tą niedzielę hm fajnie a w domu robisz?

daniela no cóż z facetami tak jest... trzeba prosto z mostu, oni tak robią, a my zawsze okręzną drogą, żeby może nie urazić. Najlepiej to Foga opisała no cóż ja bym chyba się nie odważyła, ale czasem powiem jak ci źle to idz spać do mamusi, a ona za ścianą śpi.

robimy w restauracji
ładne zdjęcie jola 🙂

• Mamusie
moniczek napisał(a):
cześć dziewczynki 🤪
temat rzeka na tapecie 😜 😜 😜 hehe powiem Wam że mój m jest nireformowalny 😮 wydawałoby się że przy czwórce dzieci sam widzi co i ile zajmuje mi czasu a czasami jak przekracza próg mieszkania potrafi walnąć : a tu podłoga nie umyta??? albo inny tekst 😠 bo przecież siedzę w domu i nie pracuję ech....
A o politykach to lepiej nie zaczynać - ja to za szybko się denerwuję - bo niby zachęcają doo zakładania rodzin a potem radź sobie sama 😠 😠 😠
a ja znowu sterta prasowania 😜 a już następne pranie się szykuje 😮 tyle nas jest że to normalnie perpetum mobile 🤪
do tego jutro mam gości 😎 i czeka mnie jeszcze upieczenie tortu 🙃 bo moje dziecię kończy 2 latka 😮 😜 a niedawno był taki malutki jak Tosia 🙃
Idę zaparzyć sobie kawy a co hihi

moniczek u mnie jest taki sam, nie zdaży kurtki zdjąć, a już mówi a co tu tak brudno ( chodzi mu o podłogę w kuchni) i pierwsze co to za miotłe 😉
zdaża mu się nawet wejść do kuchni a wiem że jest głodny po pracy to nie je tylko zmywa np 2 kubki w zlewie 🙃
A ja o polityce nie gadam, bo nie wygram z nim 😜

brunia86 napisał(a):
ann5353 napisał(a):
Bo to jest dziewczyny mniej więcej tak: Spotykam przykładowo jakąś babke na ulicy i słyszę jak mi to teraz dobrze, siedzę sobie w domku i nie muszę zimą na stację dreptać o piątej rano. Czy podobna gadka z babcią mojego męża. I niby wszystko prawda - dreptać nie muszę, ale to przecież nie oznacza że leżę i pachnę. Przy trójcę dzieciaków roboty mam w grzmot i najprzyjemniejszą chwilą dla mnie w ciągu dnia jest kąpiel, bo tam przynajmniej 15 minut w ciągu dnia jestem sama 🙂 A i to nie zawsze, bo zawsze któryś z chłopaków może chcieć się coś spytać, albo tak jak wczoraj mąż do łazienki z małą wparuję, bo się małej za mamunią tęskni 🙂

W pracy przynajmniej wszystko mam z góry zaplanowane, no i kawę mogę w spokoju wypić, a w domu rzadko...

Aniu ale powiem Ci że zanim stałam się mamą na etacie to też po cichu zazdrościlam koleżanką które siedziały w domu z dzieckiem. Myślalam że to takie super, że nie trzeba do pracy iść i można sobie odpoczywać Jakże ja się myliłam 😁
Jak sie chodziło do pracy to były przerwy, weekendy, urlopy, wolne święta ...
Ale nie zrozumiałam tego dopóki sama sięnie przekonałam 🙂

ja jak pracowałam to niestety świąt nie miałam, tzn. miałam ale zawsze w pracy 🤢 a weekend to tylko raz w miesiącu (i to nie zawsze) był wolny... ale sama sobie taka prace wybrałam 😜

siehankowa szkoda slow...dr Haus by sie tu przydal w Polsce bo jak narazie to same dr Hajsy 😠 wogole to slyszalam ze maja jeszcze rezydenture cofnac..idioci 😠
no ale najwazniejsze ze Ksawciowi nic nie jest 🙃
ja wlasnie dzwonilam do siostrzyczki zeby zapytac co chce na te urodzinki,powiedziala ze sukienusie albo sweterek,nie kupowac zabawek bo juz za dorosla jest na to 😁
i mazlam paznokcie na krwistoczerwony..e paskudnie to wyglada jakbym dopiero co kurczaka patroszyla 😜
probuje znalezc jakis fajny plaszczyk na all ale lipa jak nie wiem 😞