Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
marta-lion napisał(a):
Hej my już po wizycie u laryngologa. Skrobiecie jak szalone 🤪 🤪 🤪
Pani pozaglądała Julce do uszu, nosa, i gardła pooglądała krtań powiedziała mi jak działa krtań i co robić gdy z maluszkiem działoby się coś złego np. kiedy się zakrztusi. I powiedziała że nie widzi nic niepokojącego. Powiedziała że zbadanie krtani u takiego dziecka jest możliwe tylko w specjalistycznej klinice endoskopowej. Ale ona nie widzi do tego podstaw.
Ogólnie stwierdziła że mam bardziej zdrowe podejście do sprawy niż mój pediatra i jest spokojna o moje dzieci 😁 😁 😁 Fajna babka 🙂

🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 super, super, super 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Kornelka7 napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Hej my już po wizycie u laryngologa. Skrobiecie jak szalone 🤪 🤪 🤪
Pani pozaglądała Julce do uszu, nosa, i gardła pooglądała krtań powiedziała mi jak działa krtań i co robić gdy z maluszkiem działoby się coś złego np. kiedy się zakrztusi. I powiedziała że nie widzi nic niepokojącego. Powiedziała że zbadanie krtani u takiego dziecka jest możliwe tylko w specjalistycznej klinice endoskopowej. Ale ona nie widzi do tego podstaw.
Ogólnie stwierdziła że mam bardziej zdrowe podejście do sprawy niż mój pediatra i jest spokojna o moje dzieci 😁 😁 😁 Fajna babka 🙂

🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 super, super, super 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Marta cieszę się razem z Wami 🙂

• Mamusie
Hmmm....
Wiecie co, wczoraj leżałam z Julką a kanapie i tak myślałam. Co tam jakieś napięcie, asymetria, ćwiczenia. I tak wszystko mija, a Julka robi teraz ogromne postępy. Wszystko się wyćwiczy.
Ale jest tu koło mnie. Trzyma mnie za palec, uśmiecha się, gaworzy. Macha rączkami, nóżkami, łapie kocyk i wpycha do buźki, ssie tak głośno, że aż śmiesznie. Załapała butlę i rośnie zdrowo.
Jakie szczęście, że ją mamy...

my tez juz po szczepieniu
z dobrych wiadomosci Norbert wazy 5900,ma 64 cm i silny i zdrowy.Martwilam sie o to podnoszenie glowki a ten nygus u pani doktor podniosl wysoko glowke i na jednej rece sie tylko oparl
ze zlych wiadomosci...wylecial mi dzisiaj z fotelika samochodowego 😞 zabezpieczenie to od raczki puscilo.A nie zapinalam go pasami bo mialam dwa metry do auta,poprostu przejsc kilka krokow od drzwi do drzwi.Na szczescie polecial buzia na kocyk i mial puchowa czape.Skonczylo sie na strachu.To przed szczepieniem bylo,doktorka sprawdzila wszystko-okaz zdrowia.
Boze nie daruje sobie...jak sobie tylko przypomne.. 😞 😞 nie mam sil doczytac.

• Mamusie
Foga proszę bardzo : http://www.mariza.com.pl/
ja używam i jestem zadowolona 😎 a mam jeszcze parę ciuszków chłopięcych więc wyślij i mi adres
no człowiek na szczepienie musi a tu o paszkach haha 🤪 🤪 🤪
Jola jaką śliczną Emilkę wstawiłaś
o Marta jakie dobre wieści - no teraz chyba juz nie będziesz słuchać swojej pediatry, a Julka jaką świetną fryzurę ma

Tosia właśnie zasnęła - jak na razie po szczepieniu żadnych objawów,zobaczymy jak nockę prześpi
a ja nie dowiedziałam się ile ma wzrostu dziecie moje bo u mnie nie mierzą tak małych dzieci i w
zasadzie to nie pamiętam od kiedy Bartka mierzyli 🤔

Justyna szczęście w nieszczęściu. Moja mam mnie przewrażliwiła na tym punkcie, bo jej dyrektorowi z pracy dziecko 3 m. wypadło i pęknięcie czaszki. A ja ciągle latam z małym w foteliku, tu do auta tu do mamy, ale już się uczuliłam na tym punkcie i zapinam go.

Cieszę się, że wszystko. Mój Julek w porównaniu do Norbiego to będzie chyba 6,5 kg. - klocek 😁 😁 😁

Andzelika pierwszy raz nie zapielam tych cholernych pasow.I tak bym je zapiela w samochodzie.Na sama mysl mnie trzesie 🤢 🤢 🤢 Bede go obserwowac.
pediatra badala mu ciemiaczko,obmacywala mu glowke chyba jakby cokolwiek bylo nie tak to by zauwazyla 🤢 A maly przy tym nawet sie nie skrzywil.
nie wybacze sobie.

Justyna891 napisał(a):
Andzelika pierwszy raz nie zapielam tych cholernych pasow.I tak bym je zapiela w samochodzie.Na sama mysl mnie trzesie 🤢 🤢 🤢 Bede go obserwowac.
pediatra badala mu ciemiaczko,obmacywala mu glowke chyba jakby cokolwiek bylo nie tak to by zauwazyla 🤢 A maly przy tym nawet sie nie skrzywil.
nie wybacze sobie.

Skoro lekarz go zbadał od razu to nie masz się co zamartwiać i obwiniać. Przecież specjalnie tego nie zrobiłaś! Gdybym wiedziała, że się przewrócę to bym się położyła. 😁 Wszystko ok 😘 😘 😘

Martuś kochana dziękuję za info 🙂 Kochana jesteś 🙂 😘 😘 😘 😘
Justyna przestań juz o tym mysleć przecież nic się nie stalo,a to dla Ciebie przestroga na przyszłość.
Andzelika bardzo ładny avatarek 🙂

• Mamusie
Martuś super wiadomości 🙂
Wszystkim mamom po szczepieniach gratuluje ładnych wzrostów wagi u dzieciaczków 🙂
Jola śliczny awatarek 🙂
Justynka wypadki chodzą po ludziach. Andżelika tu dobrze napisała, że jakby wiedziała, że się przewróci to by sie położyła 🙂 A grunt, że się małemu nic nie stało 🙂

Dzieki dziewczyny,nawet nie wiecie ile te slowa dla mnie znacza 😞
Jola ta skladana "raczka"za ktora sie trzyma fotelik.Siostra mi pozyczyla ten fotelik,u niej sprawdzil sie znakomicie,bardzo zadowolona byla z niego,a jej coreczka juz z niego wyrosla

• Mamusie
Justyna891 napisał(a):
Dzieki dziewczyny,nawet nie wiecie ile te slowa dla mnie znacza 😞
Jola ta skladana "raczka"za ktora sie trzyma fotelik.Siostra mi pozyczyla ten fotelik,u niej sprawdzil sie znakomicie,bardzo zadowolona byla z niego,a jej coreczka juz z niego wyrosla

Ja sobie nie wyobrażam, że ta rączka by się urwała nagle 😮
ale dobrze, że nic się nie stało to dzięki kocykowi i czapeczce.