Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Anya napisał(a):
paninka mój mały ma katar i kaszelek i chodze wczorej to nawet 3,5 godz był na dworze. Podobno nie chodzi się na spacery jak ma gorączke.

a co mu podajesz? ja mam nasivin na katar tylko...bylas u lekarza? u nas dzisiaj zadnego nie ma w razie czego dopiero w poniedzialek moge isc

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

marta-lion napisał(a):
Foga napisał(a):
Pytam, bo Jagoda ma cały czas ściśnięte piąstki i jak podnosi do góry nogi to leci zawsze w prawą stronę..i w tą stronę często trzyma głowę .. nie wiem czy trzeba coś z tym robić, czy może to jest normalne 😮 😮 😮
A co na to twój pediatra?
Powiedz mi czy Jagoda jak leży na plecach robi taką łódkę?

Pediatra nie zauważył nic niepokojącego.. ale mnie to zastanawia... a jak ta łódka ma wyglądac?? ☺️

• Mamusie
Foga napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Foga napisał(a):
Pytam, bo Jagoda ma cały czas ściśnięte piąstki i jak podnosi do góry nogi to leci zawsze w prawą stronę..i w tą stronę często trzyma głowę .. nie wiem czy trzeba coś z tym robić, czy może to jest normalne 😮 😮 😮
A co na to twój pediatra?
Powiedz mi czy Jagoda jak leży na plecach robi taką łódkę?

Pediatra nie zauważył nic niepokojącego.. ale mnie to zastanawia... a jak ta łódka ma wyglądac?? ☺️
Jak leży na brzuchu wyciąga głowę i nogi w górę, a z kręgosłupa robi sie taki łuk-łodka.

marta-lion napisał(a):
Foga napisał(a):
Nie, to tak nie robi.. ona w ogóle bardzo nisko głowę trzyma... muszę się nieźle napocić by choć trochę podniosła.... ale codziennie to ćwiczymy...
Foga a jak leży przed Tobą na plecach to patrzy prosto czy też trzyma uparcie głowę na prawą stronę?

nie. wtedy trzyma na wprost

• Mamusie
Foga napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Foga napisał(a):
Nie, to tak nie robi.. ona w ogóle bardzo nisko głowę trzyma... muszę się nieźle napocić by choć trochę podniosła.... ale codziennie to ćwiczymy...
Foga a jak leży przed Tobą na plecach to patrzy prosto czy też trzyma uparcie głowę na prawą stronę?

nie. wtedy trzyma na wprost
To ja myślę, że nie masz się czym martwić. Przy najbliższej okazji zwróć uwagę pediatry na to co Cie niepokoi. Jeśli wg Ciebie Jagoda ma ulubiona stronę. Motywuj ją do układania głowki na drugą.
A jeśli na prawdę bardzo jesteś zaniepokojona proponuję wybrać się do rehabilitanta np, nie musisz od razu do neurologa. I wtedy popytasz co i jak, obejrzą Jagodę i będziesz wiedziała czy cos dalej działać czy dać spokój.

Dzięki kochana.. na razie już od jakiegoś czasu jak rozmawiamy z małą to staramy się podchodzic z lewej, by jednak na tę stronę dawała i układamy ją jak się przewróci też na lewo.... a jak będziemy w okolicach ośrodka to wstąpimy i podpytamy 🙂 Oklask ponownie dla Ciebie 🙂

A u nas jest taki pediatra że o kant dupy rozbić 😠 😠 Tosia naprawdę ma dużą tą ciemieniuchę ja się go pytam co robić może obejrzy......a on do mnie tam w aptece coś dadzą 😮 😮 no ręce opadają.....nic nie doradzi......
Tosia wietrzy się na dworze a mnie dalej łep boli okrutnie 🤢

aDaniela na mocną ciemieniuchę polecam olejuszkę ze Skarbu Matki.
Droga jest i mało wydajna ale u nas tylko ona pomogła...
Smarowałam nią jakieś 4 dni obficie tak około godz15, potem jak te łuski dobrze nasiąkły
lekko zdrapywałam skorupkę grzebyczkiem przed kąpielą (szczoteczka nie dawała rady)
I główki wtedy nie myłam tylko spłukiwałam wodą przegotowaną.
Po tych 4 dniach skorupki już nie było tylko delikatne białe płatki
i na tym etapie smarowałam już parafiną jakąś godzinę/dwie przed kąpielą.
Się rozpisałam...ale u nas ta ciemieniucha doprowadzała mnie do szału
i trzymała się ze 3 tygodnie.

A my po spacerku...brrr zimno!
Długo teraz wędrujecie z Maluchami???
Bo ja tak średnio półtorej, max 2 godziny godziny...dłużej jakoś mam obawy.
Teraz herbatka z soczkiem malinowym przed komputerem, bo Maciejka śpi nadal 🙂

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Foga w Norwegii bez problemu można się porozumiewać po angielsku. Norweska tv jak puszcza jakieś angielskie filmy to nie ma lektora tylko napisy, więc Norwedzy łapią angielski bardzo szybko. Co najdziwniejsze to starsze osoby mówią lepiej niż młodzież 😮 Jeżeli Twój mąż mówi po angielsku w stopniu komnikatywnym to nie ma się czym martwić. A mogę się zapytać w jakiej branży szuka pracy?

U nas nocka taka sobie. Małemu się coś poprzestawiało i jak zawsze wstawał raz o pierwszej to dzisiaj dodatkowo o 5 i 9 (dla mnie to jeszcze noc 😜 ). Wstaliśmy przed 13 😁
A teraz już po jedzonku, pakuje małego w dres i siup...na spacer, bo słonko jest chociaż strasznie mroźno.

Miłego dnia

P.S. Diviana ponawiam prośbę o zdjęcia sukienek 😘

aaa jeszcze czytałam, że pisałyście o wibrujących zabawkach 🤪
Ja kupiłam tygryska z Lamaze - polecam!!!
http://www.ceneo.pl/1919680
Wibruje jak pociągnie się go za ogonek 🙃

Foga
dziękujemy 😘

Mapa piękne zdjęcie w awatarku 🙂 Ja zużyłam całą butelkę parafiny a przez 2dni smarowałam główkę masłem patrzę wczoraj a cała głowa biała 😮 😮 chyba od masla, sama nie wiem.....m ma dziś dokupić tej parafiny...... a tak mnie denerwuje to dziadostwo.....