Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Diviana napisał(a):
Paninka napisał(a):
Diviana chyba tatusiowi wkoncu instynkt sie wlaczyl 😉 😉 😉
kornelka lila jest w wanienceale podtrzymujemy jej glowke...sama jeszcze tak nie siedzi 🙂

Opóżniony ten instynkt ale chyba w końcu tak, nawet kupił wczoraj strój Mikołaja żeby się na gwiazdkę przebrać 🤪
Diviana jak się cieszę, normalne zrefomował Ci się mąż 🤪 🤪 🤪

Jeszcze żeby ten Aniołka zmądrzał 😠 😠 😠

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
marta-lion napisał(a):
Diviana napisał(a):
Paninka napisał(a):
kornelka lila jest w wanienceale podtrzymujemy jej glowke...sama jeszcze tak nie siedzi 🙂

Opóżniony ten instynkt ale chyba w końcu tak, nawet kupił wczoraj strój Mikołaja żeby się na gwiazdkę przebrać 🤪

Mój mąż po prostu nie lubi zmian, on w niedziele na obiad zawsze chce to samo i wogóle, ale powoli przywykł do małej i teraz już widać efekty, co prawda stwierdził że jest mądra jak tata i ładna jak tata 😮 i że jak będzie miała 3 lata to ją całek nauczy 😮 Póki co niższej matematyki ją próbował uczyć, ja się kąpałam a on się nią zajmował, wychodze z łazienki i słysze: ile to jeden plus jeden no ile? na palcach możesz pokazać 🤪 myślałam że padnę

Co do pokarmu - ja miałam na początku bardzo tłusty, widać było, jak właśnie odciągnęłam to się taka śmietana zbierała. Potem już coraz mniej i mniej, ale mleka miałam tyle, że z jedne piersi potrafiłam 200 ml odciągnąć, mały jadł i jadł po 120/130 co 2-3 h i nie tył. Teściowa dobra rada poradziła abym do mojego mleka dosypywała mm, robiła tak zanim lekarka powiedziała, że nie powinno się tak robić bo to inne i to. Ale teraz sobie pomyślałam czy nie można czasem do swojego dodać tylko zagęstnika, żeby dziecko dostawało przeciwciała i się najadało, bo wiem że są różne zagęstniki, bo są takie specjalne? 🤨 🤨

andzelika, julek boski 🤪 a ja chce taka koszulke dla Ksawiego ☺️
diviana, najwidoczniej twój m. potrzebował czasu... czasem faceci tak maja - wiesz dzidzia mała, tylko leży, śpi i płacze - i oni nie wiedzą jak sie nia zająć - szybko się nudzą.... a teraz jak mała jest już komunikatywna, może nareszcie trafił go instynkt tacierzyński 🙂

marta-lion napisał(a):
Moniczek co do baseniku, to miewałam już 3. Ten jednak chyba najlepszy. Ma też pompowane dno, a moje panny skaczą do basenu więc to dobre rozwiązanie. Ja mam dokładnie taki: basenik

My też mamy piłeczki, ale bez baseniki tylko taki namiot z siatki i tam się to wrzuca. Ale to też jeszcze po mojej siostrze, więc będzie trzeba dokupić tych piłek trochę 🙂 🙂

• Mamusie
Diviana napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Diviana napisał(a):
Paninka napisał(a):

Mój mąż po prostu nie lubi zmian, on w niedziele na obiad zawsze chce to samo i wogóle, ale powoli przywykł do małej i teraz już widać efekty, co prawda stwierdził że jest mądra jak tata i ładna jak tata 😮 i że jak będzie miała 3 lata to ją całek nauczy 😮 Póki co niższej matematyki ją próbował uczyć, ja się kąpałam a on się nią zajmował, wychodze z łazienki i słysze: ile to jeden plus jeden no ile? na palcach możesz pokazać 🤪 myślałam że padnę
Nie martw się Diviana. My oboje jesteśmy nauczycielami, ja matematykiem.
Majka rozumie w dwóch językach, zaczyna mówić w obu 🙂 Hehe i ostatnio właśnie liczy na palcach. No i uwielbia czytać książki, mój mąż bardzo dużo z nią czyta i ona to kocha 😮 😮 😮
Także dobrze tata zaczyna 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
marta-lion napisał(a):
Moniczek co do baseniku, to miewałam już 3. Ten jednak chyba najlepszy. Ma też pompowane dno, a moje panny skaczą do basenu więc to dobre rozwiązanie. Ja mam dokładnie taki: basenik

dziękuję za odpowiedź 😉 ja mam ciut mniejszy ale w takim razie trza zakupić piłeczki 🤪
z pół roku się zastanawiam to czas podjąć decyzję hehe

Andzelika napisał(a):
Siehankowa to powiem Ci, że koszulę kupiłam w szmateksie za 3 zł, nową z metkami 🤪 😁 😁

szczęściara 🤪 a ja szukam, szukam i znależć nigdzie takiej nie moge 🤢

moniczek napisał(a):
marta-lion napisał(a):

dziękuję za odpowiedź 😉 ja mam ciut mniejszy ale w takim razie trza zakupić piłeczki 🤪

a gdzie takie pileczki mozna kupić?

Mojemu Kubie przydałby się dobry matematyk, jutro ma kolokwium, a matę kuma pół na pół, jeszcze babka z korepetycji (studenta 5 roku) tak mu jakoś to tłumaczy, że szok 😁 😁 Dziś załatwił sobie nową która jak to Marta piszę wytłumaczy mu "łopatologicznie" 😁 😁

siehankowa napisał(a):
Andzelika napisał(a):
Siehankowa to powiem Ci, że koszulę kupiłam w szmateksie za 3 zł, nową z metkami 🤪 😁 😁

szczęściara 🤪 a ja szukam, szukam i znależć nigdzie takiej nie moge 🤢

Ja z teściową jeżdżę to takiego szmateksu do miasta obok i tam mają co dziennie towar, tz. dziennie wykładają, my jeździmy tak raz w miesiącu i jest tyle fajnych rzeczy i większość nowe. 🙂 🙂 😁

• Mamusie
siehankowa napisał(a):
moniczek napisał(a):
marta-lion napisał(a):

a gdzie takie pileczki mozna kupić?
Ja kupowałam na allegro, poszukaj aukcji gdzie w komplecie jest dużo kolorów, bo czasem są tylko 4.
No i nie zdziw się jak przyjdą, bo 200szt, to w basenie jak 20 🙂