Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Właśnie był listonosz i........przynósł przesyłki od danieli i paninki....oczywiści z tekstem: magda ty zwariowałaś, chcesz żebym na zawał padł 🤪 🤪 🤪 a ja na to, za za parę dni jeszcze będzie musiał krokodyla taszczyć 🤪 Widok jego miny - bezcenny 😎 😎 😎

• Mamusie
Foga napisał(a):
Właśnie był listonosz i........przynósł przesyłki od danieli i paninki....oczywiści z tekstem: magda ty zwariowałaś, chcesz żebym na zawał padł 🤪 🤪 🤪 a ja na to, za za parę dni jeszcze będzie musiał krokodyla taszczyć 🤪 Widok jego miny - bezcenny 😎 😎 😎

a jeszcze moja 🤪 już mam przyszykowaną i dziś albo jutro wyślę haha

Paninka napisał(a):
Foga ale nie mow ze na gore wszedl? sam z wlasnej woli sie fatygowal? czy moze twojej mamy nie ma w racy i nie mial wyjscia?

Paninka - przejęłaś posadę wróżki po Eleezie 🙂 Mamy nie było w pracy i biedaczysko musiało aż na 1 piętro wejść 🤪 🤪 🤪

A za przesyłki bardzo dziękuję Tobie i Danieli. Buziaki i oklaski dla Was 🙂 😘 😘 😘

Paninka napisał(a):
Foga ale nie mow ze na gore wszedl? sam z wlasnej woli sie fatygowal? czy moze twojej mamy nie ma w racy i nie mial wyjscia?

Szefowa wywiesiła kartkę- ZAKAZ ZOSTAWIANIA PACZEK DLA FOGI 😁 😁 😁

Przepraszam,ze tak zniknełam ale musialam szybko na zakupy wyjść i przy okazji spacer bo goście mnie mają nawiedzić 🙂
Dlatego Dziewczęta potrzebuję szybko sprawdzonego przepisu na ciasto do pizzy 🙂 Za niedługo bedę bowiem miała gości i chciałam szybko pizze skombinować...
Co do krokodyli potem nadrobię zaległości sciągnę pocztę i zobaczę co tam mi napisali w sprawie upustu i dam Wam znać 🙂Moniczek ok wpisuję Cię na listę krokodylową 🙂 🙂

Paninka napisał(a):
Pati ja na pizze robie takie ciasto

kg maki, okolo pol litra wody i 3/4 paczki drozdzy i lyzke cukru mieszam i zostawiam do wyrosniecia, potem dodaje okolo 2 lyzek oliwy albo oleju i lyzeczke soli znowu dobrze wyrabiam i zostawiam do wyrosniecia i gotowe...z tego wychodza 3 spore pizze

DZIĘKUJĘ 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘
OKLASKA DIOPIERO MOGĘ DAĆ ZA 120 MIN 😞

A co na wierzch dajesz i czy od razu? ketchup i inne dodatki typu cebulka wędlinka, papryka pomidory itp?

Ciasto puszyste(przepis podobno z pizza hut)
podziel na pół, bo ilość porcji pisze 2 🙂
400g mąki
30g drożdży
4 łyżki oliwy
2/3 szkl mleka rozcieńczonego z wodą w równych proporcjach
1/2 łyżeczki soli
Mąkę wstpać do miski, dodać sól i rozdrobnione drożdże. Zrobić wgłębienie, dodać oliwy i trochę mleka z wodą. Wyrabiać dodająz stopniowo reszte mleka. Ciasto zagniatać przez 10 min. Odstawić na godzinę rozwałkować i ponakuwać widelcem

Paninka napisał(a):
ja polewam ketchupem ( czasem uzywam takiego udliszki do pizzy) potem podsypuje troszke serem i ukladam wszystkie skladniki ( wedlinke pomidorki sparzona cebulke itp.)posypuje serem oregano i pieke tylko w patelni elektrycznej. ale w piekarniku tez Ci wyjdzie 😘

a ile min i w jakiej temp?

• Mamusie
Pati123 napisał(a):
Paninka napisał(a):
ja polewam ketchupem ( czasem uzywam takiego udliszki do pizzy) potem podsypuje troszke serem i ukladam wszystkie skladniki ( wedlinke pomidorki sparzona cebulke itp.)posypuje serem oregano i pieke tylko w patelni elektrycznej. ale w piekarniku tez Ci wyjdzie 😘

ja pieke w czyms takim
http://allegro.pl/clatronic-duza-patelnia-elektryczna-teflonowa-40cm-i1942585376.html

a w piekarniku to jakies 180-200 stopni i bedziesz musiala zerkac jak jej tam idzie...ale mysle ze z 30 minut na pewno

lydziaa84 napisał(a):
Ciasto puszyste(przepis podobno z pizza hut)
podziel na pół, bo ilość porcji pisze 2 🙂
400g mąki
30g drożdży
4 łyżki oliwy
2/3 szkl mleka rozcieńczonego z wodą w równych proporcjach
1/2 łyżeczki soli
Mąkę wstpać do miski, dodać sól i rozdrobnione drożdże. Zrobić wgłębienie, dodać oliwy i trochę mleka z wodą. Wyrabiać dodająz stopniowo reszte mleka. Ciasto zagniatać przez 10 min. Odstawić na godzinę rozwałkować i ponakuwać widelcem

a tu jaki czas i temp?

Paninka napisał(a):
Pati123 napisał(a):
Paninka napisał(a):

😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘
ja pieke w czyms takim
http://allegro.pl/clatronic-duza-patelnia-elektryczna-teflonowa-40cm-i1942585376.html

a w piekarniku to jakies 180-200 stopni i bedziesz musiala zerkac jak jej tam idzie...ale mysle ze z 30 minut na pewno