Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Inez napisał(a):
madalena20 napisał(a):
Jak teraz sobie pomyślę, że mieli byśmy czekać do tego 14 marca to tylko się denerwuję na tą naszą służbę zdrowia. 😠 😠

Ja dziś pojechałam do lekarza, bo to moje przeziębienie robi się coraz gorsze i potrzebowałam papierka od lekarza, że jestem chora, dzięki któremu mój m. dostałby płatne, wolne w pracy, bo tak to mu się nie należy na opiekę nad dzieckiem no bo ja nie pracuję.
I co usłyszałam? Że niestety nie ma wolnych terminów wizyt i jeżeli naprawdę źle się czuję to mam po 15-ej zadzwonić na pogotowie 😮 No człowiek zdechnie za przeproszeniem prędzej w tym kraju niż się do lekarza dostanie 😠
I tak właśnie leci mi z nosa, łeb mi pęka, gardło zawalone, jest mi słabo i kręci mi się w głowie, ale jestem sama, bo m. jak zwykle do 20 w pracy, a mi sił brak 😞

ojojoj Inez trzymaj się. I walcz z tym paskudztwem. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
madalena20 napisał(a):
My już w domku. Pani doktor stwierdziła, że Szymek ma niedrożne oba kanaliki i w jednym i w drugim oku. 🥴 I oczywiście dała skierowanie na szybszy zabieg. 🤨 Odbędzie się 21 grudnia w Szpitalu dziecięcym w Olsztynie. Wytłumaczyła dokładnie na czym polega i jak będzie wyglądać to przetykanie kanalików. Szymek będzie przyjęty na oddział i dostanie taki specjalny środek uspakajający po którym zazwyczaj dzieci dostają odlotu 😮 i zasypiają. 🤢Dzięki temu nie będzie niczego pamiętać. 🤔Po samym już zabiegu będą go obserwować i jak wszystko będzie ok to zostaniemy wypisani do domu. 🤨 ehhh trochę kiepsko, że to będzie przed samymi świętami 😞no ale cóż trzeba to szybko zrobić i już. 🥴

Oj Magda Ty się masz..szkoda, że to przepychanie jest konieczne ale skoro ma pomóc to niech to jak najszybciej się stanie. Faktycznie do marca kawał czasu a nasza służba zdrowia o co jak o co ale o nasze zdrowie to niestety nie dba. Życzę Ci kochana cierpliwości, sił i zdrowia przede wszystkim. Szymusiowi oczywiście też, bezwzględnie 🙂
D 🙂ziękuję Ci za odpowiedz w sprawie tatusiowego 🙂 Oklaska Ci dałam i jeszcze jednego dam za wytrwałośc i za to, że zawsze możemy na Ciebie liczyc 🙂

Dzień dobry 🙂

Dopiero teraz zaglądam, rano byłam z teściową na lumpach, zrobię fotkę to pokaże Wam jaki świetny śpiworek do sapania kupiłam za 18 zł. 🤪

Naprodukowałyście 40 str. 😁 😁

Aaa i dziś cały dom ogarnęłam - ani na moment nie usiadłam hehe. Kompa specjalnie nie włączałam 😁 😁 😁 Bo tak to nici by były 😁 2 godziny prasowałam, tyle mi się nazbierało.
A rano zastała mnie zalana łazienka, dobrze że na parterze mieszkam i nikogo nie zalałam. 😁 😁

Jola mój Kuba się kąpał wieczorem i zostawił lekko odkręconą rączkę prysznicową, odłożył ją na miejsce, ale ta woda sobie po wannie leciała i leciała, a przez całą noc się nazbierało. 😁 😁

• Mamusie
madalena20 napisał(a):
A dla Tymonka DUŻO DUŻO zdrówka, SZCZĘŚCIA i SAMYCH POGODNYCH DNI z okazji ukończonych 3 m-c życia.

🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 Magda jesteś CU-DO-WNA 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
Dobry wieczór!!!!
Ja wczoraj cały dzień latałam po urzędach i gó...no załatwiłam, co za babsztyle tam pracują, złośliwe to, ehh szkoda gadać, następna wizyta w środe 7 grudnia, czeka mnie przeprawa z kretynką, a dzisiaj musiałam ogarnąć chatę, poprasować, poprać, potem obiadek, zrobiłam parę zdjęć mojemu niuniusiowi na święta i też zrobie sama kartki w tym roku- ZGAPIŁAM ☺️ hehe, aha Foga ten sposób z husteczkami dada- rewelacja, wszystkie kurze starłam i nic sie nie osadza, a mój m wrócił i mówi o podłogi umyłaś bo pachnie- haha a ja jedynie podłóg dzisiaj nie umyłam bo juz mi sie nie chciało, ale powiedziałam mu ze tak, a co 🤪
Widzę że krokodyle na tapecie, też bym wzięła ale kasy brak, tyle nakupowałam ze az mi wstyd ☺️, no nic teraz tylko czekać na wypłatę.... grudniową, i to pod koniec miesiąca 🤢
Siehankowa cieszę sie razem z Tobą że te wyniki są oki, a co do Twojej przygody- to rzeczywiście pech, ale dobrze ze sie wszystko dobrze skończyło. Ja to jak dostałam prawko to od razu pojechałam za tydzień do Bydgoszczy no i przywaliłam w gościa, rozwaliłam lampy i trochę miałam wgnieciony przód ale chłodnica nienaruszona, więc stwierdziłam ze co tam dojade do bydgoszczy ( to stało sie w pile) i potem wracałam z powrotem tym rozwalonym autem i ciągle wszystkim mówiłam ze dobrze ze chłodnica nienaruszona, nie wiem co mi odwaliło z ta chłodnicą ze sie nia tak podniecałam, haha, jak teraz o tym pomyśle to nie mogę z siebie samej ze smiechu- to apropo chłodnicy tak jakoś mi sie przypomniało.
Lydzia zdjęcia super, no ale nie byłyby super gdyby nie odpowiedni model 😉
Inez DUUUŻOOOO ZDRÓWKA WIEM CO PRZEŻYWASZ JA DWA TYG TEMU MIAŁAM ANGINĘ I TEŻ LEDWO ŻYŁAM, a potem jelitówkę ale to już była inna historia haha.
Hmm i coś jeszcze miałam napisać ale skleroza mi nie pozwala.

• Mamusie
A właśnie Magda ja również trzymam kciuki za Szymonka, żeby wszystko odbyło sie szybko i bezboleśnie.
Mapa Witkowi lecą łzy, zauważyłam to wczoraj jak pojechaliśmy do teściowej a mój syn jak ją zobaczył w zielonym fartuchu to ryk, nie mogłam go uspokoić i musieliśmy wyjść wczesniej- zuch chłopak 😁

inez - zdrówka
mapa, ksawierowi jeszcze łzy nie lecą
milium - boski witus w awatarku 🤪 hehe, a z ciebie niezły driver 😉
madalena, najważniejsze, że udało wam sie załatwić szybszy termin... będzie dobrze 😘

Inez STO LAT dla Tymcia i dużo dużo zdrówka dla Was 😘 😘
Mapa słodkie stópki w awatarku
Milium Witoldo cudo 🤪 a z opiwastke o tesciowej masz oklask najbardziej ubawił mnie -zuch chłopak 😁 😁 😁
Madzia trzymam za Was kciuki z całych sił

• Mamusie
Hmmm.... Nie doczytałam was. U mnie nie zaciekawie. Dzwonił brat mojego m. Ich tata umiera. Więc jutro staramy się załatwić formalności związane z jakimiś dokumentami dla dziewczynek, może dowody osobiste.
W poniedziałek m. leci do Anglii, więc zostaję sama, być może na święta też 😞 😞 😞
Jak dokumenty dziewczynek będą, będę się starała też pojechać, jeśli zdążymy 😞
Ale i tak pewne do świąt będę czekać na dowody. Ech...

Jak to Magda określiła, znów wyszło życie za życie 😞 😞 😞

• Mamusie
marta-lion napisał(a):
Hmmm.... Nie doczytałam was. U mnie nie zaciekawie. Dzwonił brat mojego m. Ich tata umiera. Więc jutro staramy się załatwić formalności związane z jakimiś dokumentami dla dziewczynek, może dowody osobiste.
W poniedziałek m. leci do Anglii, więc zostaję sama, być może na święta też 😞 😞 😞
Jak dokumenty dziewczynek będą, będę się starała też pojechać. Ale i tak pewne do świąt będę czekać na dowody. Ech...

Jak to Magda określiła, znów wyszło życie za życie 😞 😞 😞

Marta współczuję Ci kochana 😞 😞
W avatarku 3 śliczne dziewczynki 🙂

Marta, bardzo mi przykro. my też niedawno chowaliśmy mojego teścia 😞
Co do dokumentów to polecam załatwić paszport a nie dowód - krócej się czeka.
Taki paszport, który jest ważny 1 rok u nas załatwia się w kilka dni.
A na dowód czeka się około miesiąca.

• Mamusie
jo-aneczka napisał(a):
Marta, bardzo mi przykro. my też niedawno chowaliśmy mojego teścia 😞
Co do dokumentów to polecam załatwić paszport a nie dowód - krócej się czeka.
Taki paszport, który jest ważny 1 rok u nas załatwia się w kilka dni.
A na dowód czeka się około miesiąca.

No mi wyjdzie na to samo. Ja paszport muszę załatwiać w Wałbrzychu i u nas się czeka od 14 dni wzwyż. Niestety.

Zdrówka dla Tymka 😁 😁

Kornelka a ja Cię błagam tylko nie "gra i buczy" - to ulubione powiedzonko mojej teściowej 😁 😁

Marta trzymam kciuki oby się ułożyło 😘 😘 U nas na dowód tymczasowy czeka się 2-3 tyg, ale zazwyczaj po 2 już jest.
A dziewczynki śliczne 😁 Fajnie same siostry 😜 😜