Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dzień dobry
Madalena mam nadzieję że dziś już lepiej, ja też z chęcią przeniosłabym się na sierpnióweczki aby było bardziej prywatnie.
Siehankowa śniło mi się że mnie odwiedziliście, ja robiłam kawkę w kuchni a Wy w salonie byliście a potem Ala zaczęła płakać i koniec.
Inez dzielna z Ciebie dziewczyna na pewno sobie poradzisz
Jo-aneczka co do prezentów m. dostanie gre na kinekta, jakąś tam sobie wybrał, teściowie ramkę ze zdjęciem Ali odciskiem łapki i stópki i napisem Dla babci i dziadka Alicja, teściówce pewnie jakieś kolczyki dorzucę czy wisior własnej roboty.
Moi rodzice taką samą ramke i może kołdrę wełnianą bo mama mówiła że chce taką mieć, tacie może jeszcze jakąś ciepłą misiową koszule.
Co do prezentów dla m. bo ma jeszcze 28 urodziny to portfel i pasek chciałam mu kupić bo widzę że już by się nowe przydały.
Z fajnych prezentów to kupiłam mu zegarek kiedyś i już długo go nosi, był zadowolony, portfel mu dałam, pasek też, takie standardowe praktyczne.
Teściowa raz dostała odemnie kota o to był jej najlepszy prezent zawsze tak mówi 🙂 fajnie pachnące kosmetyki, czy kolczyki, szalik też dostała i była zadowolona

• Mamusie
jo-aneczka napisał(a):
A jato bym się chętnie przeniosła na sierpnióweczki. W sumie to wolałabym więcej prywatności 😉
Heh to może to forum na FB??? Zdecydujcie się, bo ja nie dam rady 3 obskakiwać. A też jestem za prywatnością, sporą nawet.

Co do prezentów to u mnie małż dostaje jak na razie 4 prezenty 🙂 Jeden zaskakujący (karnety), jeden praktyczny (koszulę), i jeden sentymentalny (ramkę ze zdjęciem rodziców takim w sepii). A i kupiłam mu jeszcze kufel do piwa na EURO2012, ale w sumie dlatego że taki sam dostanie tata i brat, hehe żeby nie było kłótni 🙂 🙂 🙂
Teściowie dostają od nas fotoksiążkę z sesji dzieci, i laptop (to z racji tego żeby mieli możliwość zobaczenia dzieci choćby na FB, albo na skypie).

A tak wogóle DZIEŃ DOBRY.

• Mamusie
Dzień dobry.
a mi sie śniło, że miałam 5 dzieci o rany 🤪

ja to nic nikomu juz nie kupuje 😜 moj m dostał perfumy za ponad 200zl bo juz sie mu skończyły, a doczeka sie nie mógł 😉 kupiłam mu też dzinsy big stary pasek i koszulke więc chyba starczy, a nie mam zamiaru z dzieckiem jeździc po sklepach jak taki tłum buszuje 😲 poza tym kupiłam mu na allegro slipy 😜 tez komplet no ciekawa jestem co on mi kupi.
A tesciom nie kupuje chociaż mieszkamy razem, bo moja tesciowa wiecznie z czegoś jest nie zadowolona oj cieżko jej dogodzic... i zawsze nic nie chce.

• Mamusie
hej dziewczyny!!!!
a ja wyrelaksowana ze hoho 😉 😉 😉 jednak nie bawilam sie tak jak kiedys ale usmialam sie za wszystkie czasy... udalo zebrac sie tylko 9 osob, wystroj tego miejsca tez bardzo sie zmienil...i mimo ze teraz jest ladniej to juz nie to samo 😉 😉 ale potrzebne mi to wyjscie bylo 🙂 🙂 🙂

co do prezentów...dla mojej mamy taty tesciów i szwagierki mam ramki z odciskami Lilki ( tzn. zamowione mam czekam az przyjda) do tego po 45 wywolanych zdjec malej...nie wiem co mojej siostrzyczce kupic...z m. nie wiem jak bedzie z prezentami bo on nie lubi kupowac prezentow...pewnie pojedziemy na zakupy i kazdy sobie kupi co bedzie chcial....moze jeszcze tez portfel mu dokupie bo ten co ma dostal ode mnie kilka lat temu i mowi ze szczescie mu przynosi bo jescze tfu tfu nie zdazylo sie zeby byl pusty 😉 😉jeszcze za sciana mam sasiadow ktorzy tez zawsze na wigilii byli i im tez cos trzebaby kupic...loooo matko i maja 13-nastoletnia corke, zapomnialam o niej ☺️ ☺️

• Mamusie
od sprzedawcow konika dostalam poradnik tiny love
http://www.regard.pl/poradnik/tiny%20love.jpg
wklejam jakby ktoras chciala poczytac 😉 😉

jaka lyzeczka karmicie maluchy? ja mam plastikowa taka wyprofilowana...tesciowa sie mnie pytala czy ona sie tak powyginala jak ja wyparzalam 🤪 🤪

• Mamusie
HEJ MAMUSIE 🙂
Oj u nas nocka ciężka Marysię pierdzioszki męczyły 😞 teraz sobie drzemie, ale pewnie zaraz się obudzi 🙂 JA TEŻ JESTEM ZA PRZEJŚCIEM NA FORUM NA SIERPNIÓWECZKACH!:cheer: 😆 😆
MIŁEGO DNIA I DDUUŻŻŻOO ZDROWIA!!
My w rodzinie na święta nic sobie nie kupujemy teściowa 4 miała ur to dostała krem pod oczy a my sobie nic nie kupujemy, jakoś nie mamy takiej potrzeby 🙂 mój m woli kupić coś do auta a ja Marysi 🙂 🙂a my jedynie jak coś dostaniemy to kasę od babci mojego a za nią to chyba kupimy sokowirówkę albo blender 🙂

dzień dobry'

Jola, Moniczek zdrówka dużo

U nas nocka ok za to teraz Tosia odstawiała jakieś cyrki.... 😮 🤢 i zaczęła buszować po swoim łóżeczku w nocy wstawałam do niej 3razy i za każydm razem leżała w poprzek 😮 czy wasze maluchy też tak robią???

Jola te krzesełka na All kosztują koło 260zl ja za swoje dałam trochę mniej 🙂

dzień dobry 🙂
paninka, ja mam kilka łyzeczek (dostałam od siostry takie z gerbera do kazdego dania inna łyzeczka 😜 ) ale i tak uzywam jednej z tommee tippee - taką jak ma Daniela (widziałam na foto) 😉 ona jest fajnie wyprofilowana, jest taka jakby "miekka" i jak pokarm jest za gorący to zmienia kolor 😉
daniela, ksawierowi kilka razy zdarzyło wędrować po łózeczku 😉
moniczek, zdrówka 😘
co do prezentów, to ja jak zwykle na ostatnią chwile cos wymysle 😜 na razie zero pomysłów ☺️
a co do forum, to ja jakoś mam sentyment do mamusiek ☺️

Wpadłam się tylko przywitać i mykam na obiad to teściówki, a potem postanowiłam, że psciągam firany, a jutro umyję okna już na święta, bo patrzyć już nie mogę 😠 🥴 🥴

Miłej niedzieli kochane i dużo zdrówka dla Inez, Moniczek i Joli 😘

a ja nie wiem co Tosi, od rana jak wstała przed 8 do teraz pospała 30min..... a śpiąca jest bo widzę, płacze, krzyczy jak ją do łóżeczka klade a w lezaczku cicho siedzi.... jeszcze czegos takiego nie było... nie wiem co jej 🤢 🤢

Lydziaa ale to male puzzle są

daniela napisał(a):
a ja nie wiem co Tosi, od rana jak wstała przed 8 do teraz pospała 30min..... a śpiąca jest bo widzę, płacze, krzyczy jak ją do łóżeczka klade a w lezaczku cicho siedzi.... jeszcze czegos takiego nie było... nie wiem co jej 🤢 🤢

12x12 mówisz, że większe lepsze

• Mamusie
lydziaa84 napisał(a):
daniela napisał(a):

12x12 mówisz, że większe lepsze

Mi się wydaje że większe sa grubsze więc jak się je położy na podłodze np to dziecku cieplej i ja widziałam takie 30na 30

• Mamusie
lydziaa84 napisał(a):
dzięki za podpowiedzi- w prawdzie u mnie podłoga jest ciepła (drewniana) ale chyba lepiej w sklepie czegoś poszukam.
Lydzia nie chodzi tylko o zimno. Jak Szymek zacznie sie przewracać, bedzie to ćwiczył na okragło i nie raz mu nie wyjdzie. Wtedy głowa wyląduje na podłożu nie tylko jeden raz więc lepiej by miał w miare miekko.