Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
aniolek82 napisał(a):
Justyna891 napisał(a):
oj dziewczynki mowcie co chcecie 😜
kazdej brakuje czasami sil
kazdej brakuje czasu
kazdej brakuje snu (oprocz paninki) 😁 😁
wszytkie chcialy by sobie poprostu usiasc i nie myslec za ile wstanie szkrab
juz nie wspomne o mamach karmiacych piersia ktorym marzy sie schaboszczak 😁
ale zadna nie zamienila by tych chwil spedzonych z dzieckiem na "wolny weekend na etacie" 😎 😎

I tu Justynka masz całkowitą racje 😉 😉 😉 😉 😉 😉
A jesli chodzi o miesiączki to ja tez po porodzie ma takie obfite i o wiele dłuższe niz przed. Przy pierwszej to myslałam, że się wykrawię 😲 😲 😲 😲 😲 A brzuch mnie bolał przez trzy pierwsze dni 🤢 🤢 🤢 🤢 Drugi był troszke łagodniejszy a za trzecim zaczne brac tabletki to powinno się wszystko uregulować 🙂
Jeszcze raz dziękuje Kochaniutkie za wsparcie 😁 Co ja bym bez Was zrobiła jak nawet nie mam czasu na wyjście do kolezanki na kawkę 😞

Karmie małego.... 🙂
anio,lek, bo cos nie wiem czy dobrze zrozumiałam, Ty masz 2 okres po porodzie???? To jak to jest bo ja nie mam. 6 tyg cos leciało,mjak przestało to przestało. to czego i kiedy sie moge teraz spodziewac???????

• Mamusie
aniolek82 napisał(a):
A jeszcze tak na zakończenie tematu to powiem Wam, ze moje Kochanie dzisiaj na obiadek zażyczyło sobie karkówkę, pieczone ziemniaczki i suróweczkę z sałaty 🤪 🤪 😁 😁

🤪 🤪 🤪 na stole połóz kartke z adresem najblizszej restauracji 😉 😠
ja bym nie zrobiła tego, tylko to co mi mały pozwoli, moze frytki zrobione jak wróci i mała sie zajmie to przy oliwie staniesz i tez chetnie zjesz.

• Mamusie
Kornelka7 napisał(a):
aniolek82 napisał(a):
Justyna891 napisał(a):
oj dziewczynki mowcie co chcecie 😜
kazdej brakuje czasami sil
kazdej brakuje czasu
kazdej brakuje snu (oprocz paninki) 😁 😁
wszytkie chcialy by sobie poprostu usiasc i nie myslec za ile wstanie szkrab
juz nie wspomne o mamach karmiacych piersia ktorym marzy sie schaboszczak 😁
ale zadna nie zamienila by tych chwil spedzonych z dzieckiem na "wolny weekend na etacie" 😎 😎

I tu Justynka masz całkowitą racje 😉 😉 😉 😉 😉 😉
A jesli chodzi o miesiączki to ja tez po porodzie ma takie obfite i o wiele dłuższe niz przed. Przy pierwszej to myslałam, że się wykrawię 😲 😲 😲 😲 😲 A brzuch mnie bolał przez trzy pierwsze dni 🤢 🤢 🤢 🤢 Drugi był troszke łagodniejszy a za trzecim zaczne brac tabletki to powinno się wszystko uregulować 🙂
Jeszcze raz dziękuje Kochaniutkie za wsparcie 😁 Co ja bym bez Was zrobiła jak nawet nie mam czasu na wyjście do kolezanki na kawkę 😞

Karmie małego.... 🙂
anio,lek, bo cos nie wiem czy dobrze zrozumiałam, Ty masz 2 okres po porodzie???? To jak to jest bo ja nie mam. 6 tyg cos leciało,mjak przestało to przestało. to czego i kiedy sie moge teraz spodziewac???????

Tak, ja juz miałam daw razy. Pierwszy dostałam miesiąc po porodzie, potem za 24 dni następny(mam krótkie cykle) i teraz czekam na trzeci 🙂

• Mamusie
Kornelka7 nie martw sie to roznie u kazdej bywa..ja tez jeszcze nie dostalam, od kilku dni troche mnie brzuch pobolewa jak na okres i czekam na ta malpe 🤢

a do mnie dzwonila kobitka z play...no jaka upierdliwa baba...abonament mi proponowala i nie docieralo do niej ze nie chce 🤔 jeszcze mnie wkurzyla bo uslyszala jak mala poplakiwala i zaczela ze jakby cos sie z dzieckiem moim stalo i niedoladowalabym konta to co ja zrobie nawet do lekarza albo na pogotowie nie zadzwonie a z abonamentem to zawsze bede mogla dzwonic

• Mamusie
ann5353 napisał(a):
Aniołek ale jak sobie teraz pomyślałam, ze wszystko zaczęło się od Krzysia i kurzu, a skończyłoby się na poprowadzonej manifestacji pod sejm w sprawie walki o byt i godność kobiety to ten twój facet to ma duże oddziaływanie na kobiety 🤪 🤪 🤪

🤪 🤪 🤪 😁 😁 😁 😁 😁 😁

a ja mialam wziac sie za sprzatanie i caly czas mnie zagadujecie 😉 😉 😁 😁

• Mamusie
Paninka napisał(a):
Kornelka7 nie martw sie to roznie u kazdej bywa..ja tez jeszcze nie dostalam, od kilku dni troche mnie brzuch pobolewa jak na okres i czekam na ta malpe 🤢

a do mnie dzwonila kobitka z play...no jaka upierdliwa baba...abonament mi proponowala i nie docieralo do niej ze nie chce 🤔 jeszcze mnie wkurzyla bo uslyszala jak mala poplakiwala i zaczela ze jakby cos sie z dzieckiem moim stalo i niedoladowalabym konta to co ja zrobie nawet do lekarza albo na pogotowie nie zadzwonie a z abonamentem to zawsze bede mogla dzwonic

🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 coż za troska o klienta 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
Paninka napisał(a):

Szczyt marketingu 😠

• Mamusie
Paninka napisał(a):
ann5353 napisał(a):
Aniołek ale jak sobie teraz pomyślałam, ze wszystko zaczęło się od Krzysia i kurzu, a skończyłoby się na poprowadzonej manifestacji pod sejm w sprawie walki o byt i godność kobiety to ten twój facet to ma duże oddziaływanie na kobiety 🤪 🤪 🤪

🤪 🤪 🤪 😁 😁 😁 😁 😁 😁

nie wiem czy się cieszyć czy martwić 😮 🙃 🙂

• Mamusie
aniolek82 napisał(a):
Paninka napisał(a):
ann5353 napisał(a):

🤪 🤪 🤪 😁 😁 😁 😁 😁 😁

Ty to juz w ostatnim czasie dosc mialas zmartwien wiec teraz to tylko cieszyc sie Ci pozostaje 😉 😉 😘 😘

• Mamusie
Paninka napisał(a):
aniolek82 napisał(a):
Paninka napisał(a):
ann5353 napisał(a):

🤪 🤪 🤪 😁 😁 😁 😁 😁 😁

Ty to juz w ostatnim czasie dosc mialas zmartwien wiec teraz to tylko cieszyc sie Ci pozostaje 😉 😉 😘 😘

😘 😘 😘

• Mamusie
cześć dziewczynki 🤪
temat rzeka na tapecie 😜 😜 😜 hehe powiem Wam że mój m jest nireformowalny 😮 wydawałoby się że przy czwórce dzieci sam widzi co i ile zajmuje mi czasu a czasami jak przekracza próg mieszkania potrafi walnąć : a tu podłoga nie umyta??? albo inny tekst 😠 bo przecież siedzę w domu i nie pracuję ech....
A o politykach to lepiej nie zaczynać - ja to za szybko się denerwuję - bo niby zachęcają doo zakładania rodzin a potem radź sobie sama 😠 😠 😠
a ja znowu sterta prasowania 😜 a już następne pranie się szykuje 😮 tyle nas jest że to normalnie perpetum mobile 🤪
do tego jutro mam gości 😎 i czeka mnie jeszcze upieczenie tortu 🙃 bo moje dziecię kończy 2 latka 😮 😜 a niedawno był taki malutki jak Tosia 🙃
Idę zaparzyć sobie kawy a co hihi

• Mamusie
Anya napisał(a):
dziewczyny czy jak dałabym małemu btelkę a karmie piersią to czy mógłby nie chcieć pić już z cycka? Czy takjest tylko przy nauce ssania zaraz po porodzie?

Anya myślę że to zależy też od dziecka - chociaż moja Tosia woli butelkę niż pierś 😞
zaczęłam jej zostawiać butlę jak chodzę ćwiczyć tak w razie co i kilka razy juz skorzystała a ja mam problem z przystawianiem jej do cyca

• Mamusie
Witam Was kochane 🙂
Przepraszam ze tak długo sie nie odzywałam ale nawet nie miałam czasu włączyć kompa, czasami cos podczytałam i to wszystko. Mój m złamał nogę więc mam dwoje dzieci w domu, teraz juz spoko bo za dwa dni sćiagaja mu gips, ale złamał ja na meczu jak mały miał 3 tygodnie i ja po cesarce oczywiscie wszystko na mojej głowie, juz prawie miałam depresje, a mój m jeszcze dodatkowo gadał ze go nie rozumiem, ze on tez ubowlewa ze ma złamaną noge, no mówie Wam masakra, zakupy, taszczenie wózka, sprzatanie, karmienie, obiad, pranie, prasowanie wożenie mojego m bo miał nie załatwione sprawy w pracy, a on siedzi sobie i sie dziwi ze ja jestem wkurzona. A najlepsza jest moja teściowa, dzwoni do mojego m i sie pyta jak sobie radzimy, a on mówi ze dobrze, nie no świetnie niech krowa do mnie zadzwoni sie zapyta, szkoda gadac 🙂 Zaraz jeszcze sobie doczytam co pisałyście, ale muszę Witusiowi zmienić pampersiaka bo kupa poszła i teraz popłakuje 🙂

• Mamusie
Kornelka7 napisał(a):
Dziewczyny wstawiłac fotkę iteraz jak zrobi żeby się pojawiła to gdzie teraz piszę. Coś o skopiowaniu kodu pisałyście ale nie wiem jak i co. Fotka jest wstawiona tylko teraz nie wiem co kliknąc a korzystam z tego http://img508.imageshack.us/

musisz skopiować link URL i wkleić na forum

• Mamusie
Kornelka7 napisał(a):
Dziewczyny wstawiłac fotkę iteraz jak zrobi żeby się pojawiła to gdzie teraz piszę. Coś o skopiowaniu kodu pisałyście ale nie wiem jak i co. Fotka jest wstawiona tylko teraz nie wiem co kliknąc a korzystam z tego http://img508.imageshack.us/

musisz skopiowac kod forum i wkleic w posta 🙂