Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Dzień dobry nie mogłam Was doczytać normalnie tyle naskrobałyście, a że robiłam to cały dzień to już nie pamiętam co miałam napisać ☺️ ☺️ ☺️
Na pewno Karolciak zrobiła przepiękny tort
Tosi współczuje Daniela trzymaj się
mapa super że z maluszkiem lepiej
Za Ksawiera trzymam kciuki

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

daniela- pewnie już za późno, ale ja wrzucam wszystko surowe, daję liść laurowy ziele, kucharek, paprykę lub inne przyprawy- syp to na co masz ochotę. A pieczenie zależy od rodzaju mięsa na pierś powinno wystarczyć 40-50 min. Temp ok. 200 stopni i obserwój, jak się będzie przypalać to zmniejsz. Byle woda która się tam zbierze bulgotała 🙂 A co do baloników ostatnio kupiliśmy unimil skyn- są fajne, prawie ich nie czuć 🙂
jo-aneczka piękne skojarzenie
Kornelka a myślałam, że tylko ja się tak ociągam z tym ginem
Andzelika- Niewiem z wodzisławia???

Madzia mam pytanie. Julkowi się ulewało ( nie wiem czy bardzo, bo nie mam porównania) no, ale na moje oko to sporo. Kupiłam mu Nutrition (z Nutrici) zagęstnik na ulewanie. Nie konsultowałam tego z lekarzem. Mogę spokojnie mu tym zagęszczać czy nie bardzo? Na opakowaniu jest niby napisane, że dla noworodków, niemowląt i dorosłych. 🤨 🤨

A i jeszcze się chciałam zapytać ile płaciliście za szczepienia. Za pneuom i rota. Bo nie pamiętam ile nam powiedziano, a 23 szczepimy. Za 6w1 skasowali 185.

A Mimon strzelił dziś popis na spacerku- darł się jak by go ze skory obdzierali- nie wiem co się mu stało. Ale po jakimś czasie się uspokoił i zasnął. Dziś chyba mi dziecko podmienili

my juz po lekarzu, a przy okazji zaliczyliśmy długi spacerek 🙂
tak jak myslałam, u lekarza za wiele sie nie dowiedziałam, wysypka jest, ale ciezko stwierdzić od czego, na luzne sluzowate kupki przepisała nam smacte noi na wysypke , ale tylko na pupke, masc sterydową trybiotyk, ale nie odwazyłam się jej zakupić i będziemy sobie radzić domowymi sposobami... i tak teraz siedze i myśle czy jednak na tyłeczku wysypka to nie wina pampersów dada z biedronki... bo od ok 2 tyg. zaczelismy je uzywać - najpierw na przemian z pampersami oryginalnymi i było ok, ale tak od tygodnia używamy same dada, bo oryginały sie skończyły... kurcze, już sama nie wiem - zwariować mozna 😉
noi standardowo pochwale sie wagą - 7760 😉

Andzelika napisał(a):
Siahankowa dziś pytałam rehabilitantki czy dobrze jak dziecko siada w takim wieku. Więc dowiedziałam się, że takiemu maluszkowi absolutnie się nie pomaga, kręgosłup takiego dziecka nie jest jeszcze gotowy do pozycji pionowej siadającej. Powiedziano mi, że dziecko siada z ciekawości, bo lepiej wszystko widzi z takiej pozycji. I podciąganie za ręce jest wykluczone służy ono tylko do badania, a rodzice nie powinni tego powtarzać w domu. Pomagając mu dziecko sobie zapamiętuje i może się domagać, najlepiej zaprzestać bo może to spowodować więcej krzywdy niż pożytku. 🙂 🙂
Się rozpisałam. 😁 😁 😁 😁

dzięki andzelika 🙂 też dzisiaj pytałam i powiedziała mi to samo 😉 Ksawier nadal strasznie wymusza podciąganie, ale jestem nieugięta 😁
aaa, i zapomniałam dodać, że dzisiaj pani doktor wkładając "patyczek" ksawierowi do buzki, stwierdziła, że chyba "coś" zastukało o niego, ale nie ma 100% pewności 😉 i na koniec dodała, że cos czuje że na dniach pojawią się ząbki 😮 o matko, oby bezboleśnie 😉

marta-lion napisał(a):
Siehankowa fakt możesz miec rację, że od pampersów dada. Tylko że teraz nawet jak zmienisz to sie nie dowiesz, musisz pozbyć się wysypki, więc może znów krochmal. Może zamiast tej maści kup nadmanganian potasu i tym przemywaj pupkę. Oczywiście rozrobionym.

na razie smaruje na przemian sudokrem i maka ziemniaczana, a wieczorkiem krochmal 😉
doktorowa mówiła, że tez może to być od furaginu, bo przeważnie przy uczuleniu na lek wysypka pojawia sie na twarzy i pupce, ale mówi, że pewności nie ma, więc tez nie mozna odstawić go tak nagle i żebym wytrzymała jeszcze 10 dni, bo tyle jeszcze mam go Ksawierowi podawać... ale generalnie stwierdziła, że Ksawi ma bardzo wrażliwą skóre (cholera, wszystko po tym moim m. odziedziczył 😜 ) i mam go nawilżać, nawilżać i jeszcze raz nawilżać w produktach aptecznych, nie sklepowych 😉

• Mamusie
siehankowa napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Siehankowa fakt możesz miec rację, że od pampersów dada. Tylko że teraz nawet jak zmienisz to sie nie dowiesz, musisz pozbyć się wysypki, więc może znów krochmal. Może zamiast tej maści kup nadmanganian potasu i tym przemywaj pupkę. Oczywiście rozrobionym.

na razie smaruje na przemian sudokrem i maka ziemniaczana, a wieczorkiem krochmal 😉
doktorowa mówiła, że tez może to być od furaginu, bo przeważnie przy uczuleniu na lek wysypka pojawia sie na twarzy i pupce, ale mówi, że pewności nie ma, więc tez nie mozna odstawić go tak nagle i żebym wytrzymała jeszcze 10 dni, bo tyle jeszcze mam go Ksawierowi podawać... ale generalnie stwierdziła, że Ksawi ma bardzo wrażliwą skóre (cholera, wszystko po tym moim m. odziedziczył 😜 ) i mam go nawilżać, nawilżać i jeszcze raz nawilżać w produktach aptecznych, nie sklepowych 😉
Oki oki już się nie mądrzę 🙂

marta-lion napisał(a):
siehankowa napisał(a):
marta-lion napisał(a):

Oki oki już się nie mądrzę 🙂

martusia, wiesz, ze twoje rady zawsze z chęcią wykorzystam 🙂

Dziękuje Mamusie 😘

A kiedy zaczynacie szczepić na pneumokoki?
Bo ja się zastanawiam pomiędzy już a pół roku...

siehankowa
Maciusiowi pieluchy Dada nie spasowały...
Co prawda nie miał wysypki ale zaczerwienioną skórę i miejscami szorstką.
Także my wróciliśmy do pampersów.

marta-lion napisał(a):
siehankowa napisał(a):
Diviana napisał(a):
Siehankowa co Ty masz w tym mleku chyba drożdże 🤪

hehe, może ogłosze sie na allegro: "sprzedam tuczące mleko" 😁
Przywieź mi, moja Julka taka kruszynka 🙂

juz sie biore za ściaganie 😁
a tak serio, to kiedyś widziałam program, ze kobiety naprawde sprzedają swoje mleko, bo w polsce nie ma banku mleka... aq poza tym wypowiadały się, że nawet jakby był, to po co oddawać za darmo jak mozna zarobić 😮

Lydzia do rękawa wrzucasz tez surowe ziemniaki?? i wystarczy 40-50min razem z piersią piec?? jutro zrobię dzisiaj już nawet siły nie mam.....
ja mam dosyć....Tosia się drze z małymi przerwami.....nie wiem ktoś mi dziecko podmienił...... 😞 😞 😞 😞 😞 😞