Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
marta ale julka ma bombowa kurteczke 🤪 🤪 🤪

Lilka zjadla 120, potem 4 razy jej sie odbilo z delikatnym ulewniem 😮 😮 nigdy tak nie robila 🤔 zmienilam smoczek na 1 i dojadla jeszcze 40 teraz wkoncu usnela 🤨 a mi juz drugi raz w piecu zgaslo bo nawet nie mialam jak wyjsc dorzucic 😠 ja wiem ze to indywidualna sprawa ale jak dlugo takie skoku wzrostu trwaja?

a teraz KAWA

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Wybyłyśmy bez pożegnania do babci, ale rano wpadła ciotka i pomogła nam się znieść na dół, więc skorzystał z okazji i nie musiałam sama taszczyć wózka i torby..teraz zabieram się za czytanie tego, co naskrobałyście 😁

marta-lion napisał(a):
Zdjęcie w avatarku z dedykacją dla Magdy 🤪 🤪 🤪

Jo-aneczka nie ważne jakiego wyznania, ale w kościele-świątyni (czy jak to tam będzie) grzeją 😁 😁 😁 Moniczek wyrozbierana 🤪 🤪

Noooo, ja właśnie dlatego pytam 😉 Bo u mnie w kościele to jakby się nie ubrać to i tak zimno. Może się przepiszę 🙂
Ale Jula ma fajną kurteczkę 🙂

• Mamusie
jo-aneczka napisał(a):
marta-lion napisał(a):

Jo-aneczka nie ważne jakiego wyznania, ale w kościele-świątyni (czy jak to tam będzie) grzeją 😁 😁 😁 Moniczek wyrozbierana 🤪 🤪

Noooo, ja właśnie dlatego pytam 😉 Bo u mnie w kościele to jakby się nie ubrać to i tak zimno. Może się przepiszę 🙂
Ale Jula ma fajną kurteczkę 🙂
Dzięki 🙂 Kurtka to zasługa Magdy 🙂
Mnie sie podoba taki kościół 😁 😁 😁
Ale mój mąż już by tego nie wytrzymał 😁 😁 😁

• Mamusie
Paninka napisał(a):
marta ale julka ma bombowa kurteczke 🤪 🤪 🤪

Lilka zjadla 120, potem 4 razy jej sie odbilo z delikatnym ulewniem 😮 😮 nigdy tak nie robila 🤔 zmienilam smoczek na 1 i dojadla jeszcze 40 teraz wkoncu usnela 🤨 a mi juz drugi raz w piecu zgaslo bo nawet nie mialam jak wyjsc dorzucic 😠 ja wiem ze to indywidualna sprawa ale jak dlugo takie skoku wzrostu trwaja?

a teraz KAWA

Paninka ja wczoraj sprawdziłam i wyszło, że 12 tydzień jest taki własnie rozrywkowy. Tabela od Justyny chyba, z ulewaniem u nas to samo. Dziś do lekarza body zakładam, spodnie na tyłek a ten hlup na bodziaka, przyszliśmy, pospał, zjadł, odbiło mu się słabo , odłożyłam do leżaczka i zanim przypięłąm szelkę już mleko na bluzkę ulał. Przedwczoraj na dekolt i wszystko na cycki popłynęło 🤪

My już po mini spacerku 🙂 Taak zimno, że szok. 😮

Marta, Kornelka, Ann butki poszły w Polskę (czyt. do Was 😁) Trochę musiałam je powciskać, bo nie mieli kopert większych 🤢. Ale nic się z nimi nie stało. 😁

Paninka ja mam smoczek 2, ale ja zagęszczam mleko, żeby mu się nie ulewało, więc się nie wypowiadam. 🙂 😜

Paninka napisał(a):
Kornelka a wczesniej nie ulewalo mu sie> lilce wogole i dlatego tym bardziej jest to dla mnie dziwne 🤔 jest jeszcze opcja ze to przez ten za duzy smoczek...no nic na razie spi spokojnie zobacze jak dlugo 😜

Paninka, moja Hania miała taki okres (trwało to może ze 3-4dni), że ulewała po każdym karmieniu, bez względu na to czy się odbiło czy nie i to dość mocno. Ani wcześniej ani później to się nie zdarzało w takim natężeniu.
Teraz jak się naje "pod korek" to też czasem się troszkę uleje, ale potrzebny jest jakiś bodziec zewnętrzny np. położenie na brzuszku 😉

• Mamusie
Andzelika napisał(a):

Marta, Kornelka, Ann butki poszły w Polskę (czyt. do Was 😁) Trochę musiałam je powciskać, bo nie mieli kopert większych 🤢. Ale nic się z nimi nie stało. 😁

Paninka ja mam smoczek 2, ale ja zagęszczam mleko, żeby mu się nie ulewało, więc się nie wypowiadam. 🙂 😜

Butki są prześliczne, ja to mam manię butów zarózno dla siebie jak i dla małej i torebek mogłabym mieć ich nieskończoną ilość ale oszczędzam i się stopuję

marta-lion napisał(a):

ojjj siehankowa miejjj się na baczności, synek mój jeszcze ciapa i nie dał by rady ale mamusia jego zdolniacha 😉 i jeszcze podkradnie Ksawierkowi dziewczynę, a coooo 🤪

• Mamusie
jo-aneczka napisał(a):
Paninka napisał(a):
Kornelka a wczesniej nie ulewalo mu sie> lilce wogole i dlatego tym bardziej jest to dla mnie dziwne 🤔 jest jeszcze opcja ze to przez ten za duzy smoczek...no nic na razie spi spokojnie zobacze jak dlugo 😜

Paninka, moja Hania miała taki okres (trwało to może ze 3-4dni), że ulewała po każdym karmieniu, bez względu na to czy się odbiło czy nie i to dość mocno. Ani wcześniej ani później to się nie zdarzało w takim natężeniu.
Teraz jak się naje "pod korek" to też czasem się troszkę uleje, ale potrzebny jest jakiś bodziec zewnętrzny np. położenie na brzuszku 😉

Lilka spi wylacznie na brzuszku i nawet jak zaraz po karmieniu tak ja do snu kladlam to nic sie nie dzialo...na plecach nie usnie nie chce tak lezec i juz.mam nadzieje ze unas tez to chwilowe

• Mamusie
Mały ptaszek uciekał przed zimą na południe. Ale, że było bardzo zimno, ptaszek zmarzł i spadł na ziemię. Kiedy tak leżał, przechodziła krowa i upuściła na niego trochę "placka".
Ptaszek leżał sobie w krowich odchodach i poczuł, że robi mu się ciepło.
Było mu tak przyjemnie, że zaczął śpiewać z radości.
... Przechodzący kot usłyszał ptasie śpiewy i podszedł zbadać sprawę.
Odkrył ptaszka pod krowim plackiem i szybko go odkopał i zjadł.

Morał z tej historii:
1. Nie każdy kto narobi na ciebie jest twoim wrogiem.
2. Nie każdy, kto wydobędzie cię z gówna jest twoim przyjacielem.
3. Jak siedzisz głęboko w gównie to lepiej trzymaj buzię na kłódkę.

Diviana napisał(a):
Andzelika napisał(a):

Butki są prześliczne, ja to mam manię butów zarózno dla siebie jak i dla małej i torebek mogłabym mieć ich nieskończoną ilość ale oszczędzam i się stopuję

Oj na buty też mam manię, torebek lubię mieć dużo, ale nie to co z butami. 😁 😁 Ach te baby 😁 😁

• Mamusie
Andzelika napisał(a):
Diviana napisał(a):
Andzelika napisał(a):

Oj na buty też mam manię, torebek lubię mieć dużo, ale nie to co z butami. 😁 😁 Ach te baby 😁 😁

Ja oststnio sobie postanowiłam że dopóki jakiś nie wyrzucę to nie kupuję sobie nowych 🙂 bo w szafie by się nie pomieściły 🙂

• Mamusie
Paninka napisał(a):

Jak był młodszy to w pewnym momencie pomyślałam, że jak mu to ulewanie nie przejdzie to pieluch i ubrań mi braknie tak z niego leciało, potwm przestał a od ok tygodnia znów tylko nie tak bardzo nie tak często. Raz dziennie to musi i mało tego mleka nie wyleci tylko tak sporo nawet. To czemu to przypisac już nie wiem, na skok zwalam bo zdrowy jest.

ja też kocham buty- torebki mnie nie rajcują- ogólnie nawet nie lubię chodzić z torebkami, ale gdzie wszystkie graty trzymać, ale buty to chyba moja największa miłość (nie licząc Szymka i Rafcia)

uff juz wiem co jest na tapecie 🙂

Marta - super że sa postępy..teraz to już z górki pójdzie 🙂

Daniela -waga Tosi imponująca.. Jagoda wczoraj ważyła 5900........ a z jaką wagą Tosia się urodziła? Bo moja 2800......

AAAA Juleczka ma przepiękną kurteczkę 🙂

Diviana - piękne zdjęcia a ty szczypior jesteś..... A moniczek zaraz będę oglądać 🙂

Kornelka- co do ulewania to Jagoda ulewa strasznie i po każdym jedzeniu, czy jej się odbije czy nie..... często musze już przebierać kilka razy dziennie........i siebie też , bo czasami i mi się tym mlekiem oberwie ☺️

lydziaa84 napisał(a):
magdalenko- jak ten rumianek zaparzyć?? torebka na szklankę?

ooo wiesz co ja bym raczej kupiła taką granulowaną dla niemowląt.
ale wydaje mi się, że taki zwykły nie powinien zaszkodzić i uczulić wtedy jedna saszetka na szklankę wody .