Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
jolajola81 napisał(a):
moniczek napisał(a):
cześć Jolu 😎

chociaż ty się ze mną przywitałaś 😁

Jak tam moniczek sobie radzisz z opiekowaiem się jeszcze jednym maluszkiem?

na razie miałam go 4 dni i nie jest źle - chłopaki bawią sie grzecznie tylko jeszcze płacze strasznie za mamą ale mam nadzieję ze się w końcu oswoi 😁 no a w tym tygodniu mam wolne bo sie chłopczyk rozchorował

Diviana Ty sie nie odchudzaj bo nam znikniesz 😉 oj chciałabym taką figurkę mieć 😜
zdjęcia cudne 🤪
Martusia jeszcze raz gratuluję 😎 Brawo mamo !!!

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Paninka napisał(a):
dziewczyny ktore wymienily juz smoczki na wieksze...czy wasze dzieci od razu zalapay ze nie trzeba tak mocno ciagnac?Lilka wczoraj po zmianie tak mocno zassala ze ciagle sie krztusila...dzisiaj juz jest lepiej ale nie tak jak powinno...nie wiem czy mam poczekac az sie nauczy czy zmienic na jedynke bo moze za wczesnie jeszcze 🤔 ale znowu z jedynka karmieni trwa strasznie dlugo pod koniec mleko juz zimne jest a zabrac sobie nie da bo nienajedzona krzyczy...

Paninka moja Tosia też trochę sie krztusiła za pierwszym razem ale już przywykła...ja mam butelki Avent i smoczek 2 jest od pierwszego miesiąca a od trzeciego 3 ale bałabym się zmienić na taki no chyba że zacznę dodawać kleik 🙂

• Mamusie
Justyna891 napisał(a):
Martus to bylo tydzien temu.Minol tydzien,a za kolejny bedzie jeszcze lepiej 😘
Wazniejsze jest zdanie rehabilitanta.

Jola ciezko bedzie sie w czasie zgrac 😜 my za 5 lat planujemy nastepne.Zeby koszty mleka/pieluch sie nie podwoily,i tez troszke odpoczac od takich wydatkow.

A za kolejne pięć jeszcze jedno i będzie tak jak u mnie 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
moniczek napisał(a):
Paninka napisał(a):
dziewczyny ktore wymienily juz smoczki na wieksze...czy wasze dzieci od razu zalapay ze nie trzeba tak mocno ciagnac?Lilka wczoraj po zmianie tak mocno zassala ze ciagle sie krztusila...dzisiaj juz jest lepiej ale nie tak jak powinno...nie wiem czy mam poczekac az sie nauczy czy zmienic na jedynke bo moze za wczesnie jeszcze 🤔 ale znowu z jedynka karmieni trwa strasznie dlugo pod koniec mleko juz zimne jest a zabrac sobie nie da bo nienajedzona krzyczy...

Paninka moja Tosia też trochę sie krztusiła za pierwszym razem ale już przywykła...ja mam butelki Avent i smoczek 2 jest od pierwszego miesiąca a od trzeciego 3 ale bałabym się zmienić na taki no chyba że zacznę dodawać kleik 🙂

no ten co ja mam teraz jest od 3...wiec mowisz ze za duzy jeszcze? ale teraz dawalam jej herbatke i w butelce do niej ma smoczek 1 caly czas i tez mi sie krztusila...nie wiem co sie z nia dzieje...na rekach zle w lezaczku lozeczku wozku tez sama lezec nie chce...spaca jest oczy jej sie zamykaja a usnac nie chce...

Oj cos marudna ta moja Tosia po tym szczepieniu 😞 ale teraz siedzi w leżaczku i bawi się z pomarańczą ale się jej przygląda..... 🙂
Jola witaj 🙂
Marta gratuluję dobrych wieści
Paloma oj te Nasze chłopy 😉 zawsze coś wymodzą.....
Diviana Ty super laska jesteś....i kominek też chcę.... 🙂 mi tez zostało tu i uwdzie ale spoko zgubimy niedługo 🙂

• Mamusie
moniczek napisał(a):
Paninka a może to skok rozwojowy? a może i naszym dzieciom sprzykrzyła się jesienna szaruga,Tosia też ostatnio więcej maruda niż zwykle...a może ząbki ? szkoda że nie mogą nam powiedziec co im dokucza 🤪

oj strasznie zaluje...godziny karmienia tak pieknie jak w grafiku byly a teraz masakra powinna jesc o 14 a przed chwila 60 herbatki wypila i dalej krzyczala to jej mleko zrobilam i wlasnie konsumuje...od poczatku musze sie uczyc czego ona w danym momencie potrzebuje...tez mysle ze to skok...dziaselka ogladalam ( niedokladnie bo mi babel nie pozwala) i nic tam nie widze

jolajola81 napisał(a):
paloma bo ten twoj to jakis zamyślony musiał być że wsiadł w nie ten pociąg 🙂

zakochany 😁
Paninka nam do tej pory nie udalo sie ustalic stalych por karmienia.Tym bardziej ze znowu mi sie budzi w nocy na karmienie.A niech mu idzie na zdrowie skoro potrzebuje wiecej jedzenia 😉 Jak Norbi zachowuje sie tak jak Lila(tj niby spiacy a usnac nie moze i sie denerwuje)to wkladam go do fotelika samochodowego i bujam kilka minut.I po klopocie 😉
moniczek widze ze dzisiaj masz lepszy humorek 🙂 to fajnie.Ja bym moze lepszy miala gdyby nie ten okres 😠 ale co tam,przyszedl to i sobie pojdzie 😁
Jola no pewnie z tych naszych planow to malo wyjdzie 😁 Wkoncu Norbi tez jest naszym "slodkim przytrafieniem" 😉

• Mamusie
justyna na razie Lila nie budzi sie w nocy spi nadal od 21 do 6 bez przerwy...w foteliku ona chyba nie bardzo lubi...w lezaczek-bujaczek ja wsadzam to posiedzi troche i zaraz wrzeszczy ( bo ona wogole nie placze...lezki jeszcze u niej nie widzialam)teraz zjadla 120 i siedzi spokojnie...ale jakies dzwieki z pampersa dochodza...musze sprawdzic czy tam jakies niespodzianki dla mamusi nie ma 😁 😁 😁moze o to jej chodzilo 🤪

• Mamusie
jolajola81 napisał(a):
Kornelka7 napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
Justyna891aż za 5 lat wow 😆 😉
a czy ktoś planuje wcześniej 🙂
Plany zazwyczaj dają w łeb 😲 😜

Jak miło że ktoś mnie zauważył 🤪

Ja od wczoraj na Ciebie polowałam 😉 😁 😁

a to czemu?
w sensie dlaczego? 🤨

bo poklaskac chciałam 🤪

Paninka napisał(a):
musze powiedziec ze nie byle jaka ta niespodzianka 🤪 🤪 🤪 🤪

Taka bomba? 😁 😁
Kornelka a juz mi przez mysl przeszlo ze masz zlecenie na Jole i dlatego na nia polujesz 🤪 😁

• Mamusie
Witajcie kochaniutkie 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 🙂
Jeszcze raz bardzo wam dziekuje za wsparcie 😘 🙂 😉
Martusia gratuluje dobrych wieści, a teraz to ja bym z chęcią Tobie przykopała bo być w Dzierżoniowie i nawet na kawkę się nie umówić ze mną i Siehankową 😠
Coś ja jeszcze miałam napisać........................ 🥴 🥴 🥴
Kornelka masz wiadomość na sierpnióweczkach 😘 😘 😘 😘 i oklaska 🙂 😉

• Mamusie
Justyna891 napisał(a):
Paninka napisał(a):

Taka bomba? 😁 😁
Kornelka a juz mi przez mysl przeszlo ze masz zlecenie na Jole i dlatego na nia polujesz 🤪 😁

powiem tak ze nie ilosc a jakos sie liczy...ta akurat straaaaaasznie aromatyczna jest 🤪 🤪 🙃 😜

Ja też właśnie wróciłam z sierpnióweczek.
Fajne zdjęcia Diviany i Alusi. Kominka też 😉
Moniczek - twoja Tosia jest do ciebie bardzo podobna. A jeśli mogę zapytać to jakiego jesteście wyznania? Bo zdjęcie z chrztu jest inne niż pozostałych sierpnióweczek 😉
No i zdjęcie z Bartolkiem jest cudne 😘

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Tymcio leży sobie na kołderce i patrzy jak piszę 😁 Muszę co chwilę do niego zagadywać, bo księciunio nie lubi jak się nie zwraca na niego uwagi 😜
Marta cieszę się, że są postępy i trzymam kciuki za dalsze ćwiczenia 😘
Daniela dziękuję za linka do aukcji. Śliczne te ogrodniczki,ale ja już i tak przesadziłam z aukcjami ☺️ No i gratuluję wagi Tosi 🤪
jolajola my planujemy dzidziusia jak Tymek będzie miał ponad 2 latka, bo chcę urodzić jak pójdzie do przedszkola 🙂 A, że planowanie nam wychodzi to może wyjdzie 😁

I muszę się pochwalić, że będę ciocią 🤪 Siostra mojego m. jest w ciązy, termin ma na czerwiec, więc między jej dzidziusiem a Tymkiem będzie niecały rok różnicy. Ale zjazdy rodzinne będą fajne (bo ona mieszka w Szkocji), bo brat m. ma też synka 2,5 letniego. Wyobrażacie sobie szczęście mojej teściówki 😁

• Mamusie
Justyna891 napisał(a):
Paninka napisał(a):

Taka bomba? 😁 😁

🤪 🤪choby płacili extra to nic z tego 🤪 Nie ma takich pieniędzy 🤪 choc ,,piniendze to nie wszysko a bez piniendzy to h..." 😉 😜 🤪 🙃 🙂