Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

marta-lion napisał(a):
Andzelika napisał(a):
Marta reha nic nie mówiła, więc nie wiem 🤨 Powiej jej, że pediatra coś tam zauważyła. Hehe a w pon zaś nam reha przepadną, bo babka ma urlop. Muszę mu chyba gdzieś indziej poszukać,bo już szlag mnie trafia.
To fakt, do d... tak. Wiesz co naćwiczysz to przez 2 tygodnie lipa. Bo jak ty jeździsz raz na tydzień. A prawda taka, że reh powinien widzieć więcej niż pediatra.
Hehe a teraz mnie tak naszło, że ja często bywałam kiedyś w Jastrz.....

To gdyby ją coś niepokoiło to by powiedziała chyba - a ona twierdzi, że jest silny. Każdy co innego. W grudniu mamy wizytę u neuro to się wszystkiego dowiem.
Hehe a to rzut beretem ode mnie. 😁 Tam jest właśnie klinika rehabilitacyjna, gdzie chciałabym małego wcisnąć. Bardzo blisko 😁 🙂

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Ja co prawda umysł scisły mam, ale tak naprawdę nic mi to nie daję... U nas w regionie wysokie bezrobocie, więc na miejscu nic nie znajdę. Więc i to dojeżdżać muszę. Kombinowałam co mogłabym robić w domu w wolnym czasie np. jak starsze dzieci w szkole, a mała śpi, albo wieczorami, ale to chyba bym musiała być architektem, żeby brać zlecenia do domu... albo skręcać długopisy 🙂

• Mamusie
Czesc dziewczynki!!!
ja to strasznie wam wspolczuje 🤨 nie wyobrazam sobie wrocic do pracy i Lilke zostawic...wczoraj na zakupy pojechalam 1,5godziny mnie nie bylo i juz sie stesknilam ☺️ my tez z jednej pensji zyjemy ale m. tyle zarabia ze spokojnie mozemy przezyc...(tfu tfu) mam nadzieje ze nic sie nie zmieni i bede mogla z Lilka byc dopoki do przedszkola nie pojdzie czyli jakies 3 latka...

• Mamusie
Paninka napisał(a):
ann5353 napisał(a):
Paninka napisał(a):
ann dawaj to prasowanie ja tez teraz nod swoim pracuje to i Twoim sie zajme 😘

na dwojce tez mowia o zabawkach...

Ok zaraz w kopercie wyślę 😁 😁 😁

dobra tylko jak bede Ci odsylac to nie gwarantuje ze sie nie pogniota 😉 😉 😉

🤪 🤪 🤪

• Mamusie
ann5353 napisał(a):
Paninka napisał(a):
ann5353 napisał(a):
Paninka napisał(a):

🤪 🤪 🤪

Moja mama mi wysyła poprane i poprasowane w kartonie wtedy sie nie wygniecie 🙂

• Mamusie
Diviana napisał(a):
ann5353 napisał(a):
Paninka napisał(a):
ann5353 napisał(a):
Paninka napisał(a):

🤪 🤪 🤪

Moja mama mi wysyła poprane i poprasowane w kartonie wtedy sie nie wygniecie 🙂

To jest myśl 😁

Teraz na DDTVN będą ekologiczne zabawki hehe.
I wczoraj leciała reklama Rozmów w toku o uzależnieniu od kompa, Kuba powiedział, że mnie wyśle. 😁 😁

I wiecie co mój Julek ostatnio robi. Jak patrzę w nocy do niego to muszę go co róż to przekładać, bo wpycha 2 nogi w szczebelki (naraz), ręce to samo, a ma ochraniacze. Boję się, że sobie złamie jak jakoś niefortunnie wsadzi.

Pytałam dziś Kubę co na obiad - oczywiście de volaille'a chce, bo wie że nie potrafię zrobić. Ale patrzyłam w necie i znalazłam fajny myk - mięso po zwinięciu wsadzić do zamrażarki na ok 8 min i potem lepiej się zwija. No zobaczę co mi z tego dziś wyjdzie.

moniczek napisał(a):
dzień dobry 🤪

I widzisz Moniczek nie zmieniła mi pinda tego programu, nie wiedziałaby potem jaką dawkę wzwB dać w 7msc. A ja idiotka jak wszyłam to się zaczęłam zastanawiać - i doszłam do wniosku, ze w ogóle by nie musiała dawać, bo chyba cała dawka była w pierwszej szczepionce. A wszystkie kolejne 5 dych więcej, się wpieprzyłam 😮

• Mamusie
Andzelika napisał(a):
moniczek napisał(a):
dzień dobry 🤪

I widzisz Moniczek nie zmieniła mi pinda tego programu, nie wiedziałaby potem jaką dawkę wzwB dać w 7msc. A ja idiotka jak wszyłam to się zaczęłam zastanawiać - i doszłam do wniosku, ze w ogóle by nie musiała dawać, bo chyba cała dawka była w pierwszej szczepionce. A wszystkie kolejne 5 dych więcej, się wpieprzyłam 😮

no kurczę - widzisz co lekarz to inaczej hmmm....u nas nie było problemu a Bartek po zmianie miał się dobrze 😆
a devolai po wyjęciu z zamrażarki lepiej się zwinie i nie będzie się rozpadał 😉

• Mamusie
hej dziewczyny 😁

nie wiem co u was 😞 😞 i raczej was narazie nie doczytam 😠 😠 😠 😠 w końcu po tygodniu (albo jeszcze dłużej) trzeba mieszkanie porządnie posprzątać 🤨 🤨 🤨 🤨 🤨 🤨 🤨 🤨

Ja wczoraj przeżyłam stresa na maksa, byłam w przychodni i przebierałam małego na ławce. i coś go musiałam źle trzymać, bo jak się zaczął przekręcać na bok to łapałam go w locie między ławką a podłogą 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 na szczęście nic mu się nie stało, ale oboje się wystraszyliśmy 🥴 🥴 🥴 🥴 🥴 🥴 🥴 🥴
Pani neurolog stwierdziła małe ciemiączko i silne napięcie mięśniowe zaleciła USG główki i rehabilitacje, niestety w warszawie na zajęcia czeka się ponad miesiąc. A ja widzę jak z każdym dniem (od jakiś 2 tygodni) jest gorzej. 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 Za to z USG byłam w szoku bo udało się je zrobić jeszcze wczoraj i jest wszystko w porządku 🙂 🙂 🙂 🙂

dziewczyny które się rehabilitują ze swoimi maleństwami, napiszcie mi co mogę robić i na co zwrócić uwagę, żeby małemu pomóc a nie szkodzić przez najbliższy miesiąc. A wole nie szukać niczego sama w necie.

Miłego dnia

• Mamusie
Andzelika napisał(a):
moniczek napisał(a):
dzień dobry 🤪

a mi lekarka powiedziała że jak zaczyna się szczepić tak trzeba skończyć i nie można zmieniać programu w trakcie 🤔 🤔 🤔 🤔 🤔 więc jak ja szczepie standardem to nie mogę go zmienić na płatny i odwrotnie
a kolejna dawka (trzecia) wzwB powinna być podana nie zaleznie od programu po ok. 6 miesiącach od poprzedniej

• Mamusie
jo-aneczka ja tez dostalam dzisiaj przesylke!!!! jeszcze raz dziekuje 😘 😘 😘

dodatkowo przyszla tez kurtka ktora wygralam...jest jeszcze ladniejsza niz na zdjeciu ale dlugo w niej lilka "nie pochodzi" 😉 😉 😉

Paloma ja z rehabilitacja Ci nie pomoge ale mocno trzymam kciuki za dominika 😘

• Mamusie
marta-lion napisał(a):
Paloma ja mogę co nieco podpowiedzieć, ale musisz kilka rzeczy opisać. jak Dominik się zachowuje, czy odgina sie do tyłu itp.

Marta od kilku dni wygina się do tyłu do tego stopnia że wczoraj jak płakal to miałam problem z połozeniem go w nosidełku samochodowym, bo jego plecy nie chciały dotknąc do dna i teraz jak leży to musi być przypięty pasami żeby się nie miał jak podnosić 😞 😞 😞 😞 😞 a słyszałam ze jest to dobry sposób - co ty o tym sadzisz??

Paloma ja już kiedyś pisałam, że my mieliśmy zalecenia kłaść na brzuchu, ręce z przodu oczywiście - na linii barków, jak najwięcej w pozycji kubełkowej - to taka literka C, przed wszystkim nosić przodem do świata, nie do siebie, bo to tylko powiększy napięcie. Kazała kłaść na ten słabszy bok (poobserwuj który to), możesz też małego nosić na rękach w pozycji takiej jak do robienia "samolotu" - to zastępuje kładzenie na brzuch, w takiej pozycji też kazała np. o boki sofy rączki przejeżdżać (taka zabawa w samolocik) - one wtedy się powinny otwierać.

A ćwiczenia popatrz w necie reha Bobath i ćwicz z nim. Z ćwiczeniami ja Ci nie pomogę, bo w domu nie wykonujemy. Może Marta jeszcze coś dopisze jak będzie.

O i jak kładziesz na boczku to żeby był w linii prostej, za głowę podkładaj np. ręcznik zwinięty żeby głowa nie uciekała do tyłu i zwracaj uwagę żeby nie układał się w "rogalika".

Nie leżał na poduszce ramionami, poduszkę podkładaj tylko pod samą głowę.

moniczek napisał(a):
u nas po prostu któregos razu zabraklo w sprzedaży szczepionki 6w1 i pani doktor kazała zaszczepić 5w1 i do końca poleciała tym programem i mówiła że tylko odwrotnie nie można 😮
no ale jak widac nic Bartkowi z tego tytułu nie jest 😜 - więc mu nie zaszkodziła zmiana

Wiesz Moniczek gdyby zabrakło na bank by zaszczepili tą 5, ale wiesz w takim wypadku to dla nich nic innego, jak KASA 😮