Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

haha Justyna ale mnie rozśmieszyłaś z tym na bogato 😁 😁 Ty masz takie fajne teksty jak Kornelka 🤪 🤪

Tosia niedawno zasnęła,musiałam ją na ręce wziąć...coś popłakała i się powyginała 🤢 chyba jutro zastosuję coś na ząbki i sprawdzę czy aby się nie uspokoi....
I tak sobie pomyślałam że chyba Gabi pod poduchę sprezentuje mate do tańczenia bo ona tanczyc uwielbia 🙂

Daniela 😉 Mialam ci eska wyslac ale nie chcialam przeszkadzac,myslalam ze kucharzysz.
Wszystkie dzieciaczki jakies takie nie spokojne. Chyba naprawde taki etap.
Bunt okresu pieluchowania 😜
a mialam isc spac

• Mamusie
Justyna891 napisał(a):
Daniela 😉 Mialam ci eska wyslac ale nie chcialam przeszkadzac,myslalam ze kucharzysz.
Wszystkie dzieciaczki jakies takie nie spokojne. Chyba naprawde taki etap.
Bunt okresu pieluchowania 😜
a mialam isc spac

Ja też miałam 🙂
🤪 BUNT... 😉 🤪
Rysiunio w wózku spokojnie leży, może zaśnie sam, wczoraj w łóżeczku tak zrobił, tylko za rączkę potrzymałam 🙂

• Mamusie
Daniela prezent super, bardzo estetycznie wygląda, gratuluję pomysłu 🙂 🙂
Justyna co kraj to obyczaj a raczej od parafii wszystko zależy. Jak pytałam to u mnie co łaska 200-300 zł. A mój kiedyś wpadł na pomysł, żeby dziadkowie ( osobistego rodzice) zostali chrzestnymi 😮 😮 😮 😮 😮 😮

• Mamusie
Justyna891 napisał(a):
Kornelka ja myslalam ze Ty sie juz na drugi bok przewracasz 😁 😁
Norbi tez cos ma z tym trzymaniem za raczke,jak mnie trzyma to spokojny jest,a tylko go puszcze i odejde to placz

Justyna miałam taki niecny plan ale dziecie coś poprzestawiało sobie godziny karmienia i snu. Zjadł o 15.40 i nie spał do 20 a zjadł dopiero o 21.20 😮 a za rączkę to pierwszy raz tak zrobił ale zauważyłam, że jak mnie widzi, nawet teraz leży w wózku, patrzy na mnie i nie płacze tylko taki spokojny, nóżkami kopie, wierci się z boku na bok tj głową i przysypia ale już z oka mnie nie spuszcza. Stawiam go blisko zlewu i myję naczynia a on mi się przygląda, wkładam do leżaczka a ten tylko patrzy i się do mnie śmieje a coś tam sobie dłubię. Czasem niema żadnej siły ani reguły, jak nie chce by grzeczny to nie jest i nic zrobic nie da. Chyba ss działa 🙂 A jak Norbert teraz, śpi??

Spi,dzisiaj byl fajny dzien.Rano troszke marudzil ale pozniej juz ok.Lezelismy caly dzien na lozku,raz odwrocil sie do mnie na boku tak patrzy patrzy i sie smieje.Taki radosny,eh serce sie raduje.Nie zamienilabym tej chwili na zadne skarby ☺️
Kornelka a jak Rys reaguje na tv? Dzisiaj wieczorynke mu puscilam to nie wiedzial co robic,gugal smial sie krzyczal wesolo.Az szwagier przyszedl zobaczc co sie dzieje.Ale pewnie nawet na reklame podpasek by reagowal w ten sposob,byle mu migaly kolorki 😁

• Mamusie
Justyna891 napisał(a):
Ale twoj osobisty? 😮
To nie ekonomiczne,powinna byc kasa osobno od chrzestnych i dziadkow 😁 😁
Boze zaraz bedzie ze materialistka jestem:P

Ja tego nie rozumiem i tyle. Powiedziałam, że dziadkowie są dziadkami a chrzestni chrzestnymi i każdy spełnia inną rolę i mowy o takim rozwiązaniu nie ma. Ekonomia...cóż, prawda jest tak, że dziecko mogłoby byc ,,poszkodowane" Ja się na to nie piszę i już. Aaa, osobisty... mój, śmiac mi się chce 🤪 🙃 😉 🙂 Ty to jesteś zabawna 🤪 🤪

daniela napisał(a):
Justyna musisz mieć akt urodzenia ze sobą a u nas nie wiem ile nawet za chrzciny bierze, nic nie mówił....do koperty dam 100 moze powinnam wiecej ale skąd nabrac??

ja sie wlasnie zastanawiam czy teraz zrezygnowac z tymi odwiedzinami na plebanii.Chrzest i tak na Wielkanoc ale chcialabym miec z glowy.Bo tez nie mam z czego brac 🤢

• Mamusie
daniela napisał(a):
Justyna musisz mieć akt urodzenia ze sobą a u nas nie wiem ile nawet za chrzciny bierze, nic nie mówił....do koperty dam 100 moze powinnam wiecej ale skąd nabrac??

Ktoś chyba pisał, że ksiadz powiedział co łaska, nie mniej niż 100. Dobre pytanie skąd nabrac. Ja uważam, że sakramenty powinny byc bezpłatne i tyle, Nie ma siły która by mnie przekonała, że nie mam racji.

Kornelka7 napisał(a):
daniela napisał(a):

Ktoś chyba pisał, że ksiadz powiedział co łaska, nie mniej niż 100. Dobre pytanie skąd nabrac. Ja uważam, że sakramenty powinny byc bezpłatne i tyle, Nie ma siły która by mnie przekonała, że nie mam racji.

Dobrze mowisz 🙂 ale ksieza tez musza swoje dzieci utrzymywac 😁 😁 😁

• Mamusie
Justyna891 napisał(a):
daniela napisał(a):

ja sie wlasnie zastanawiam czy teraz zrezygnowac z tymi odwiedzinami na plebanii.Chrzest i tak na Wielkanoc ale chcialabym miec z glowy.Bo tez nie mam z czego brac 🤢

Justyna idz zapytaj, porozmawiaj, zorientujesz się w sytuacji.

• Mamusie
Justyna891 napisał(a):
Kornelka7 napisał(a):
daniela napisał(a):

My swoje, za swoje utrzymujemy, tak czy nie???? A kto im....a dobra nie będę mądralowac. Nie chce nikogo urazic.

Justyna891 napisał(a):
Kornelka7 napisał(a):
daniela napisał(a):

😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
Jeszcze ja na chwilę 😉
Zosia ograła mnie w Rummikuba 😉 Obejrzałyśmy Artura i Minimki z popcornem w łóżku 😉 i idziemy spać!

Co do Chrzcin to w polityce był taki artykuł o "wysokości cołaski" My wprost zapytaliśmy ile 😉 Proboszcz odpowiedział co łaska - od 0 do... do kreatywności sumy 😉 Ale jak kasy nie macie to przecież i tak ochrzcimy! I daliśmy chyba 100 albo 150 😉

DOBRANOC

Eh kolejny temat rzeka.Ale spokojnie Kornelka..relaks 🙂 bo sie zdenerwowalas 😘
Porozmawiaj...jasne...jeszcze sie nie zdarzylo zebym z proboszczem normalnie rozmawiala.Juz z nim na ost koledzie wymienilam kilka zdan..