Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
cześć,
Inez spokojnej podróży

a ja mam dylemat, co można kupić dwuletniej dziewczynce na gwiazdkę?? koszt tak do 100 zł.

i czy możecie polecić jakieś dobre DVD?? tylko zależy mi aby odtwarzało płyty nagrywane na kompie.

A u nas szalony weekend i doczytam was jutro co się u was działo.
miłego wieczoru 🙂

• Mamusie
Paloma moja Maja ma 2 lata, ale jeśli o nią chodzi opcji prezentowych jest mnóstwo.
Na gwiazdkę dostanie lalę taką:http://all.../lalka-agatka-born-baby-mimic.
Ale ona uwielbia też puzzle układać, czytac książeczki (pewnie babcia jej kupi), dostanie też kredki bo kocha rysować o wycinać. Lubi dostawać ubrania z wizerunkami postaci z ulubionych bajek: świnka Peppa itp. O lubi takie książki, które robią coś jeszcze np jeśli opowiadanie jest o krówce to coś tam muczy....

Inez ja ci powiem tak, podróż będzie jaka będzie 🙂 Dacie radę, ja moge latać z dziećmi, nie lubie tylko tych kontroli na lotnisku, dzieci są niespokojne wkurzają się, a to trwa i trwa 🤢
Ale Ty się ciesz kobieto, że w Gdańsku lotnisko jest 🤪 🤪 🤪 Gdyby Ci przyszło do Krakowa lecieć 🤪 🤪 🤪 Hehe zawsze są jakieś plusy 🙂

• Mamusie
No właśnie te kontrole są najgorsze 🤢
Na szczęście w Oslo jak widzą matkę z dzieckiem to przepuszczają 🙂
Gorzej na tym pierwszym lotnisku.

Wiecie co a ja się boję jak Tymek zareaguje na nowe miejsce, czy będzie spał spokojnie, czy będzie marudził, czy będzie mu źle u mojej mamy w domu a potem u teściówki 🤨

Ja już prawie spakowana, moich rzeczy wzięłam minimalną liczbę za to Tymka 😮

Żegnam się na dzisiaj dziewczyny. Trzymajcie kciuki i módlcie się aby wszystko było ok 🙂

DOBRANOC

do jutra 😘

A ja posprzątałam całą sypialnię, poprzebierałam nam i Julkowi pościel, poukładałam w szafkach. Odłożyłam troszkę ciuszków dla koleżanki.
A muszę jeszcze pomyć naczynia i powiesić pranie, jak i również przydałoby się poprasować 😁 😮

Dobry wieczór, ja znów zziajana, pisze szybko, żeby pożyczyć Inez szerokiej drogi (a raczej pasa startowego 🙂 ).
Wczoraj myślałam, że już poszłaś spać więc też odpadłam, a ty tu jeszcze kilka pościków naprodukowałaś.
Fajnie, że ruszacie tak wcześnie i do południa będziecie już w domku. Z tego co pisałaś Tymko często sypia w tym czasie więc przy odrobinie szczęścia prześpi większość podróży.
Trzymam mocno kciuki za powodzenie całej akcji 😉
A, i nie przejmuj się, że Tymko będzie miał problemy z aklimatyzacją w nowym otoczeniu. Według mnie jest jeszcze za mały na to by to, gdzie śpi robiło mu jakąś różnicę. Na pewno wyjazd się uda i wszyscy będziecie zadowoleni.
Będziesz do nas czasem zaglądać?
Lydzia- my dziś mieliśmy sesję 🙂 Będę czekać z niecierpliwością na efekty. Moja Marudella (nazwa zapożyczona od Diviany) w pewnym momencie odmówiła współpracy, więc sesja była nieco krótsza niż początkowo zakładałam. Ale te najważniejsze zdjęcia w scenerii mikołajkowo- świątecznej powinny się udać.

dziewczyny, chce kupić ksawierowi coś praktycznego, ale sama nie wiem co ☺️ myślałam o czymś typu, huśtawka, skoczek, krzesełko z huśtawką, moze zabawka na biegunach? albo jakaś interaktywna zabawka taka "wypasiona" 😉 dostał od babci (teściowej) 100zł na mikołaja, wiec chcemy dołożyć i kupić już coś takiego "lepszego"...w sensie zeby juz miał na jakiś czas 😉
macie jakieś pomysły? w ogole to takie huśtawki i skoczki to od jakiego wieku są?

No w sumie Ksawi za niedługo pewnie siądzie, a jak masz więcej kasy do wydania to też bym kupiła. Ten czas tak leci, że szok, nim się obejrzysz będzie już skakał 😁 😁
Ja to widzę po ciuszkach Julka, podostawał jakieś śpiochy, body itp. takie duże mi się wydawały, a niektórych nawet nie zdążył założyć, bo już za małe, szok 😁 😁

Andzelika napisał(a):
Ja to widzę po ciuszkach Julka, podostawał jakieś śpiochy, body itp. takie duże mi się wydawały, a niektórych nawet nie zdążył założyć, bo już za małe, szok 😁 😁
haha, mam to samo 😁
kurcze, a tak patrze na te skoczki, to niektóre mają ograniczenia wagowe do max 11,3 kg 😮 a ksawi juz ma koło 9 😁