Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ale Julka ma ogromne oczy 🙂

My zaliczyliśmy spacer2godzinny, obiad, wypad na zakupy i znowu Tosia powietrzyła się z godzinkę. Pogoda u nas dzisiaj iście letnia, gorąco, piękne słonko.Super 😎
Niedługo Gabrysia wraca z wojaży 🙂

Witajcie 🙂
Jednak nawet przy takim maluchu zdarzają się spontany 🙂 Coś nam wczoraj odpaliło i pojechaliśmy do rodziców na skrócony weekend.

jo-aneczka- miło, że we mnie wierzysz ale ja też mam kupne kluski, ale może jak Szymurka podrośnie to się zmobilizuję i zrobię, bo są o wiele lepsze, a przepis spróbuję załatwić od babci 😉
Paninka- ja Szymona przez całą chorobę kąpałam, a przed odciąganiem zakraplasz nosek solą fizjologiczną?
Foga- mój młody przytył dokładnie tyle samo 🙂

justyna, co do twojego m. to może to pomyłka 😉 poczekaj, obserwuj swojego m., a jak cos cie nadal będzie niepokoiło to porozmawiaj z nim...

anya, ja jednego dnia zjadłam troche winogrona i Ksawier zrobił zieloną kupke... chociaz nie mam pewności , ze to po winogronie, bo tego samego dnia zjadłam tez gruszke 😉

Foga, Ksawiera najpoerw wysypało na buzce, pózniej główka, uszka i pozniej przeszło na szyjke, plecy i rączki... Pediatra u niego też nie stwierdziła na 100% skazy, powiedziała, że może to być tylko przedawkowanie białka... Ja delikatnie myłam buzke krochmalem. Pózniej smarowałam Alantanem Plus.

Mapa, ja krochmal robie tak:
do garnka wlewam litr zimnej wody a następnie dodaje mąki ziemniaczanej ok 4 łyżki. Zagotowuje ciągle mieszając. Taki galaretowaty kisiel wlewam do wanienki z wodą.

Justyna891 napisał(a):
Foga.Ja tez mialam z moim problemy bo myslalam ze za kazdym razem kiedy mialam wrazenie ze chce wessac wszystko dookola to jest glodny,a on ma poprostu taka silna potrzeba ssania. Ja czesto mylilam u Norberta glod ze zmeczeniem,bo tez sie wyginal szukal smoka i zaczynal wkoncu plakac.A on poprostu mial dosc wrazen i nie mogl usnac. teraz staram sie wsluchiwac w niego i go obserwowac,jesli jadl nie dawno macha nozkami i raczkami to jest zmeczony i chce zasnac.Poplacze jeszcze ale wkoncu usnie i wstanie z dobrym humorem 😉 ale sie rozpisalam. To tylko takie moje doswiadczenie z malenstwem 😜

Justyna, Ksawier też tak się zachowuje 😜

siehankowa - dzięki 🙂 a jak kąpiesz w tym krochmalu to jakiś środków do mycia używasz, czy tylko w tym maleństwo myjesz??

My od wczoraj mieliśmy nalot gości.. siostra m przyjechała do nas na noc z 3 dzieci i nocowała a rano dojechała jeszcze teściowa i szwagier........ Jagódka nie jest przyzwyczajona do hałasu w domu bo my tylko we 3 mieszkamy i raczej cisi jesteśmy... no więc jak dzieciaki się bawiły to co rusz coś na kafelki lub panele leciało i robiło huk, no i dzieic krzyczały bawiąc się.. nasza młoda nie mogła usnąć a jak uż usnęła, to wybudzała się jak było głośno........i jak o 19 ją wykąpaliśmy to nawet nie jadła cyca (choć jadła 0,5 godz przed myciem) tylko już w trakcie wycierania usnęła (po raz pierwszy bez cyca po kąpieli i bez lulania) i śpi do tej pory.. Była już potwornie zmęczona gośćmi...

oj ja też padam a jeszcze muszę przelewy popuszczać.....

Dobranoc dziewczynki...

aa Daniela - a może jednak nie dawaj Tosi tego Lefaxu.. my za radą nowego pediatry przestaliśmy to podawać i podajemy jej bobotic i wg mnie pomaga... Może nie jest idealnie, ale już nie ma takich ataków bólu i płaczu...

a jutro chyba wykąpię Jagodę w tym krochmalu bo biedaczka jak biedronka wygląda.... strasznie ją wysypało i tak samo jak u Ksawiera.. najpierw buzia, potem za uszami a teraz główka i szyja...

Foga napisał(a):
a jutro chyba wykąpię Jagodę w tym krochmalu bo biedaczka jak biedronka wygląda.... strasznie ją wysypało i tak samo jak u Ksawiera.. najpierw buzia, potem za uszami a teraz główka i szyja...

Foga a może zjadłaś coś uczulającego np pomidorowego lub czekoladowego?? i stąd wysypka

daniela napisał(a):
Foga napisał(a):

Foga a może zjadłaś coś uczulającego np pomidorowego lub czekoladowego?? i stąd wysypka

tak tez moze byc... bo ja np. ograniczyłam nabiał i po kąpielach w krochmalu ksawierowi schodziła wysypka, a ostatnio znowu coś go wysypało na buzce... i albo to od wafelków orzechowych na które się skusiłam, ☺️ albo od miodu ... bo nic innego nowego nie jadłam...

• Mamusie
Dobry wieczór 🙂
Mój kochany mąż wziął dziś rano małego i dał mi pospać do 13 🙂 Było super.
U nas dziś leje, więc mieliśmy taki bardzo leniwy dzień.
Synek prawie non stop spał. A jak nie spał to jadł i dalej kima. Ciekawe co to w nocy będzie 😮

A mnie coś gardło boli 😞

DOBREJ NOCY WAM ŻYCZĘ 😘

• Mamusie
mojemu Michałkowi wysypka zniknęła więc narazie nabiału nie ograniczam 😜 bo to chyba jednak nie była wina tego przynajmniej mam taką nadzieje 😜
Siehankowa z tego co wiem to orzechy bardzo uczulają więc przyczyn wysypki u Ksawierka bym szukała w wafelkach 🥴
ja jeszcze musze zrzucić 4 kg bym ważyła tyle co przed ciążą.
mamusie ostatnio po kąpieli zauważyłam że jedna pierś jest większa od drugiej 😮 nie wyglada to zbyt ciekawie 😞 czy któraś z was też tak ma? Czy już mi tak zostanie?????
Michałek wykąpany zasnął więc teraz czas na mnie 🙃
a jeszcze jedno ile gotowanych jabłek można jeść dziennie????
słodkich snów mamuśki 😘

• Mamusie
siehankowa napisał(a):
ale julka ma fajne oczyska 🤪

Dziękuję Siehankowa 🙂 Powiem ci, że Ksawier czaruje 😉

Ale mielismy dziś noc. Julka zasnęła o 22:15 (sama w łóżeczku) i UWAGA obudziła się o 6:15 na jedzenie 🤪 🤪Normalnie 8 godzin spania 🤪 🤪 🤪
Wygląda na to, że chyba się z tych moich cycków najada 😜 😜 😜

siehankowa napisał(a):
daniela napisał(a):
A ja dzisiaj wygrałam leżaczek dla Tosi 🙂

szczęściara 🙂 a jak to zrobiłas ze wygrałaś?

ee źle się chyba wyraziłam-wylicytowałam znaczy się 😉 😜