Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

jola mojego tez ciemieniuszka lapie.Glownie na czolku i glowie,smaruje oliwka i scieram szczotka do wlosow(oczywiscie dla dzieci 🙂 )poki jest wczesnie bo jak sie to nazbiera i nic z tym nie robi to zolte skorupki sie robia...blee

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Justyna891 napisał(a):
jola mojego tez ciemieniuszka lapie.Glownie na czolku i glowie,smaruje oliwka i scieram szczotka do wlosow(oczywiscie dla dzieci 🙂 )poki jest wczesnie bo jak sie to nazbiera i nic z tym nie robi to zolte skorupki sie robia...blee

ja mam taki robiony krem i nim smaruję a scieram jałowymi gazikami i też na brwiach własnie sie pojawia u Tosi

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
U nas nocka na szczęście dobra. Mały jak zasnął o 23 to wstał o 4 a potem o 8. Od tamtej pory tak sobie drzemie i się przebudza. Rano taką kupkę zrobił, że ho ho. Normalnie jakiś rekord pobił. Może to dlatego, że wczoraj dałam mu się napić troszkę herbatki z kopru.

Idę do sklepu, bo trzeba coś do gara wrzucić 😁

Miłego Dnia

mapa napisał(a):
jo-aneczka a w szczycie problemu jak dawkowałaś ss?
Podobno Delicol nawet bardzie pediatrzy polecają 😉

Mniej więcej co 4-6 godzin, zależy jak mi karmienie wypadało. Bo zawsze podaję przed "posiłkiem" 😉
Poprawa,a w zasadzie całkowite ustąpienie objawów kolki, było po 2 dniach regularnego stosowania.
Wcześniej dawałam 1-2 razy dziennie i nie widziałam efektów.

ooo i dziekujemy oczywiscie za zyczonka 🙂
korzystajac okazji caluski dla Alicji Diviany ktora wczoraj skonczyla miesiac 🙂
i dla maluszow aasi i palomy ktore swietuja razem z Norbercikiem 🙂
lece sprztac lazienke bo zaczynam sie juz bac kiedy tam wchodze 😜 😁
ps.waszym skarbom tez wycieraja sie wloski? bo moj nie dosc ze gestej czupryny nie mial to mu sie wycieraja do tego 😁

• Mamusie
u Michałka ciemieniucha pojawiła się na główce, a ponieważ ma włoski więc nie widziałam i troszke juz taka konkretniejsza jest. ale oliwka i szczotaka dla dzieci mysle że sobie poradza :p
co do pływania to moja bratanica chodziła na basen jak była niemowlakiem teraz świetnie sobie radzi w wodzie a brat mówił że po basenie mała spokojniejsza była wiec siehankowa jak masz czas to mysle że warto 🙂

Dzień Dobry 🙂
Justyna już jestem. W tym tygodniu chyba raczej rzadko będę do Was zaglądać. Przyjechała mojego m siostra z rodzinką. Więc będziemy mieli wesoło. Jeśli będziecie mieli do mnie jakieś pytania śmiało piszcie sms, postaram się szybko na nie reagować 😉
Buziaki i gratulacja dla solenizantów i solenizantek. 😘 😘
A zdjęcia Waszych szkrabów są boskie. 🤪

witajcie
Co do piwka- to ja dość często popijam karmi.
A mój Szymek ma akcje w ciągu dnia- nie chce mi spać w łóżeczku a jak zaśnie to po 30 min (max) się budzi. Teraz leży koło mnie w bujaczku i słucha usypianek i powoli zasypia

Dziewczyny piękne dzieciaczki macie 🙂

My już po ponad 2 godzinnym spacerku 🙂 Pogoda taka śliczna że żal by było nie wychodzić.
Justyna Sto Lat dla Norbiego 🙂
Paninka jak Lilka się czuje dzisiaj?
Moniczek ale z Tosi klusunia 😉z mojej zresztą też heh 😉
Idę kończyć obiad i jeść póki Tosiulek zasnął

• Mamusie
Witajcie Mamusie i Maleństwa 🙂
Doczytałam co u Was ale niestey nie pamiętam co u której bo w przerwach biegałam do Oliwki 😞 Od 5-ej praktycznie mamy urwanie urwanie głowy. Małą męczy kupka, pręży się, ciśnie aż bordowa się robi, napina a tam nic. Bączki tez tak ciężko jej idą. Herbatka z kopru nie pomaga, espumisan tez nie 🤔 Juz nie ma pomysłu jakby jej tu pomóc. Chyba u mnie będzie taka sama radość jak zobaczę kupke jak u jednej z Was, niestety nie pamiętam u której ☺️ ☺️ ☺️

A bobaski przesłodkie 😉 🙂 😁

aaaaaaaaaaaaaaa............ i witam nowa mamusię 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
justyna, paloma, aasia sto lat dla Waszych maluszków 😘

My z mężem mamy pierwszą rocznicę ślubu 23 października, więc moja mama ciągle się mnie pyta co chcemy dostać. To mówię jej ''mamcia ale ja wszystko mam i nic mi do szczęścia nie brakuje'' (no może oprócz Sab Simplex, które idzie pocztą 😜 ). No ale męczyła mnie męczyła, więc poprosiłam ją żeby w ramach prezentu dla nas zamówiła mszę w intencji zdrówka Tymonka. Mój mąż też stwierdził, że to bardzo dobry pomysł 🙂

obiad zrobiony, pranie wstawione, chata z leksza ogarnięta, Ksawier się przebudza, więc zaraz karmienie i uciekamy na 3 godz. spacerek 😉

dołączam się do zyczeń dla maluszków justyny, palomy i aasi 😘

• Mamusie
siehankowa napisał(a):
obiad zrobiony, pranie wstawione, chata z leksza ogarnięta, Ksawier się przebudza, więc zaraz karmienie i uciekamy na 3 godz. spacerek 😉

Podziwiam Cię siehankowa...3 godzinny spacer. Mi to by nogi w d... weszły ☺️ Ja wytrzymuję półtora godziny a i tak wracam do domu z wywieszonym jęzorem 😜

Inez napisał(a):
siehankowa napisał(a):

Podziwiam Cię siehankowa...3 godzinny spacer. Mi to by nogi w d... weszły ☺️ Ja wytrzymuję półtora godziny a i tak wracam do domu z wywieszonym jęzorem 😜

Inez, ja tak codziennie 😜 obowiązkowy spacer 2,5 - 3 godz 🙂

• Mamusie
siehankowa napisał(a):
Inez napisał(a):
siehankowa napisał(a):

Normalnie aż bym Ci zaklaskała za te długie spacery 🤪 🤪 🤪 Ja tak ok godzinki i mam dość ☺️

• Mamusie
siehankowa napisał(a):
Inez napisał(a):
siehankowa napisał(a):

Normalnie aż bym Ci zaklaskała za te długie spacery 🤪 🤪 🤪 Ja tak ok godzinki i mam dość ☺️

My też dużo spacerujemy. Moja Hania należy do dzieci, które muszą być w ruchu, więc odpoczynek na ławce w parku nie wchodzi nawet w grę. Spacery odbywają się więc "na pełnym gazie", najlepiej po wyboistych ścieżkach.