Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Doris5969 napisał(a):
karolinecka831 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
asia19874 napisał(a):
asia19874 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
asia19874 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
mAGDA TY SIE KURUJ WEZ SOBIE HERBATE Z PRĄDEM NA NOC ....NA SERIO DZIAŁA NIE RAZ STOSOWAŁA, ALBO GORACE PIWO Z MIODEM WYPOCISZ SIE I BEDZIE GIT,,,,
Dorcia co do mleka ja nie wiem jaki jest bebilon ale te bebiko jest rzadkie , wiesz jak ja cały czas zageszczałam nan na ulewania to było ok , chyba musze je kupic i ciagle zageszczac
Karolcia ...super ze jestes .....co do prezenetow to ja zaszalałam, ale połowe to wygrałam za pół daarmo na aukcjach ,jedynie co nowe to bajki i na serio polecam sa super zamowiłam jej 5 ksiazek , szczeniaczka uczniaczka , zyrafke gadajacą , jabłuszko dostała do buta i jeszcze pozytywki

do bebika dawałaś nan ? nie kumam ... 🤔
my mieliśmy najpierw bebiko i jak przechodziliśmy na pepti to od razu zauważyliśmy że jest rzadsze i się nie pieni jak bebiko ...

na poczatku było tak ze nan zwykły i łyzke nan od ulewania , bo jak sie zrobiło w butelce sam nan do ulewania to był taki gesty ze ciagle sie zatykalo i jak mi zostało troszke od ulewania to dawałam jej tez do bebika po jednej łyzce zeby było gestsze i nic nie było i nie ulewała ani nie wymiotowała

czyli wychodzi na to że musisz jej zagęszczać i będzie ok . Ja z moim nie próbowałam a ciekawa jestem czy to rozwiązało by problem 🤔 🤨

a nie łatwiej zastosowac mleko AR czyli antyrefluksowe???

a jakie to ??
dobra już na 100% uciekam 😜

ja daje enfamil AR w aptece jest drogie ale ja zamawiam przez internet wychodzi taniej polecem bo maly nie ma ani kolek ani ani żadnych innych niepokojących obiawów generalnie jest zadowolony i zdrowy także mu służy to mleko ... ja daje mu na dzien całkowicie zagęszczone , a na noc mieszam AR z normalnym ... tak aby nie było mu ciężko na brzuszku bo w nocy mi nie ulewa

co tzn całkowicie zagęszczone???tzn coś mu dodatkowo dajesz czy jak?

to znaczy tak w dzien je 150 i daje 5 łyżek AR , a na noc daję 210 i , 5 enfamil AR + 2 zwykłego enfamil ... mieszam dwa mleka poprostu skład mają taki sam więc ok

wow 210 Ci zjada mi na noc od dwóch dni zjada 150 i jestm w szoku 😮 😮

hee no dziś dałam tyle pierwszy raz ... normalnie jadł 180 plus proszek to 200 , ale budził się coraz wcześniej dlatego dałam więcej ... ale mój mały to głodomor... ale w dzień je 150 i je o 9,00 o 13,00 o 16,40 i o 19,30 i w nocy o 4-5 rano

• Mamusie
Doris5969 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
asia19874 napisał(a):
asia19874 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
asia19874 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
mAGDA TY SIE KURUJ WEZ SOBIE HERBATE Z PRĄDEM NA NOC ....NA SERIO DZIAŁA NIE RAZ STOSOWAŁA, ALBO GORACE PIWO Z MIODEM WYPOCISZ SIE I BEDZIE GIT,,,,
Dorcia co do mleka ja nie wiem jaki jest bebilon ale te bebiko jest rzadkie , wiesz jak ja cały czas zageszczałam nan na ulewania to było ok , chyba musze je kupic i ciagle zageszczac
Karolcia ...super ze jestes .....co do prezenetow to ja zaszalałam, ale połowe to wygrałam za pół daarmo na aukcjach ,jedynie co nowe to bajki i na serio polecam sa super zamowiłam jej 5 ksiazek , szczeniaczka uczniaczka , zyrafke gadajacą , jabłuszko dostała do buta i jeszcze pozytywki

my mieliśmy najpierw bebiko i jak przechodziliśmy na pepti to od razu zauważyliśmy że jest rzadsze i się nie pieni jak bebiko ...

na poczatku było tak ze nan zwykły i łyzke nan od ulewania , bo jak sie zrobiło w butelce sam nan do ulewania to był taki gesty ze ciagle sie zatykalo i jak mi zostało troszke od ulewania to dawałam jej tez do bebika po jednej łyzce zeby było gestsze i nic nie było i nie ulewała ani nie wymiotowała

czyli wychodzi na to że musisz jej zagęszczać i będzie ok . Ja z moim nie próbowałam a ciekawa jestem czy to rozwiązało by problem 🤔 🤨

a jakie to ??

ja daje enfamil AR w aptece jest drogie ale ja zamawiam przez internet wychodzi taniej polecem bo maly nie ma ani kolek ani ani żadnych innych niepokojących obiawów generalnie jest zadowolony i zdrowy także mu służy to mleko ... ja daje mu na dzien całkowicie zagęszczone , a na noc mieszam AR z normalnym ... tak aby nie było mu ciężko na brzuszku bo w nocy mi nie ulewa

to znaczy tak w dzien je 150 i daje 5 łyżek AR , a na noc daję 210 i , 5 enfamil AR + 2 zwykłego enfamil ... mieszam dwa mleka poprostu skład mają taki sam więc ok

hee no dziś dałam tyle pierwszy raz ... normalnie jadł 180 plus proszek to 200 , ale budził się coraz wcześniej dlatego dałam więcej ... ale mój mały to głodomor... ale w dzień je 150 i je o 9,00 o 13,00 o 16,40 i o 19,30 i w nocy o 4-5 rano

ja pitole to 4 a nawet 5 h ma przerwy to nie jest tak źle 🙂

• Mamusie
Doris5969 napisał(a):
Anulcia napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Anulcia napisał(a):
🙂

a Ty co jesteś czy Cie nie ma ???? 😜 😜 😜

jestem ale mnie nie ma 😁 jestem tylko w marzeniach 😁 haha 🤪 😁 😁 🙃 🙃 🙃

a w czyich marzenaich jezdeś ??? 😁

W Waszych of korssss 😎 ☺️ 🤪 😁 😁

• Mamusie
Anulcia napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Anulcia napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Anulcia napisał(a):
🙂

a Ty co jesteś czy Cie nie ma ???? 😜 😜 😜

jestem ale mnie nie ma 😁 jestem tylko w marzeniach 😁 haha 🤪 😁 😁 🙃 🙃 🙃

a w czyich marzenaich jezdeś ??? 😁

W Waszych of korssss 😎 ☺️ 🤪 😁 😁

oł jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

• Mamusie
Anulcia napisał(a):
Ale tak na serioooooo ide sie wykąpać bo ten mój Mężul mnie już goni że wcześniej spać pójdziemy...nie wiem co zamierza... ☺️ale ja naprawde spać pójde 😁 😁 😁 🙃

mówie Wam Kotecki moje Dobranoccccccccc 😘 😘

Buziaczki 😘 😘 😘i owocnej w sen nocki 😜 😜 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
AsiulkaZG83 napisał(a):
DZIEWCZYNKI CO KUPUJECIE SWOIM POCIECHĄ POD CHOINKĘ???

ja kupilam co takiego http://www.sklep-dla-dzieci.com.pl/pluszowa-zawieszka-wozka-babyono-p-1202.html tylko ze misia do wozka i w niedz jade do tesco po pszczolke Tosie,bo tam jest w promocji za 49.90 🙂 taka o http://allegro.pl/e-edu-pszczolka-tosia-uczy-bawi-mowi-pl-9001-tv-i1973875433.html albo Alberta http://allegro.pl/edukacyjny-zolwik-albert-e-edu-uczy-bawi-mowi-gls-i1976415166.html albo Bazyla http://allegro.pl/e-edu-dino-bazyl-dinozaur-uczniaczek-mowi-pl-12m-i1990286412.html 😎

Asik genialnie mi o coś takiego chodzi ... ja też w taki razie jadę jutro do tesko po te zabawki super...
🙂 😘

• Mamusie
Doris5969 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
asia19874 napisał(a):
asia19874 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
asia19874 napisał(a):
czarna79 napisał(a):

a jakie to ??

ja pitole to 4 a nawet 5 h ma przerwy to nie jest tak źle 🙂

a no bo tak piszą na opakowaniu enfamil żeby dawac i o to chodzi aby dziecko jadło co 4-5 godzin a nie co chwile...

• Mamusie
a aj ide mięte parzyć ,bo mnie tak żołądek napier..i rzygać mnie sie kceee...
ładna sprawiedliwos kurna na świecie -jedne se desperata spooorego trzaskaja ,a drugie ziołka kurna naparzają 🤢 🤢 🤢
P.S-choc nie ja kacora jutro bede miala 🤪 🤪 🤪-moje marne pocieszenie ☺️
ANULCIA GRATULUJE ZĘBISZONKA!!! 🤪 chwilę temu nie mialam jak pisac ,tylko myszą na emotikonki najeżdżałam ..
ide po zioła..

• Mamusie
AsiulkaZG83 napisał(a):
a aj ide mięte parzyć ,bo mnie tak żołądek napier..i rzygać mnie sie kceee...
ładna sprawiedliwos kurna na świecie -jedne se desperata spooorego trzaskaja ,a drugie ziołka kurna naparzają 🤢 🤢 🤢
P.S-choc nie ja kacora jutro bede miala 🤪 🤪 🤪-moje marne pocieszenie ☺️
ANULCIA GRATULUJE ZĘBISZONKA!!! 🤪 chwilę temu nie mialam jak pisac ,tylko myszą na emotikonki najeżdżałam ..
ide po zioła..

a ja sie zastanawiam czy nastepne pifko otworzyc żubra złotego -tez nowe 😁i dobre ale obawiam sie się że mój to mni wzrokiem pożre 😁ale co tam raz się żyje 😜
a jutro od 10 troje dzieci będe miala bo sis mi jeszcze córe przywozi ale dam radę a co 😁