Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
izarybka napisał(a):
asia19874 napisał(a):
mariola-s napisał(a):
jaką dajecie wit. d? ja devikap i nie jestem pewna czy małemu odpowiada, bo potem jest marudny i płacze albo ja sobie coś wkręcam...

eeee wątpie żeby po witamince 🤨 🤔 chociaż czort wie !
szkoda że nie dali instrukcji obsługi do dziecka 😜 bo człowiek tylko gdyba i chyba 😁 😁 😁

ojjjjjjjjj zdało by się jakieś tabele kodów co by można resetować 😜

🤪 😁 😁 😁 😁 😁 😁

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
asia19874 napisał(a):
witam i ja 😁 Młody jeszcze śpi a ja standard , kawka i allegro no i Wy 😁
dzień bez allegro dniem straconym 😉
Fajne te smoczki ino my mamy canpola 🤨 i mógłby mi nie złapać bo bym zamówiła oczywiście !!! dobra sprawa dla bliźniąt 😉

aaaaaaaaa nie wygrzebał się 😁 w końcu 😁 😁 😁 😁
chociaż jak to mówią 🤨 nie chwal dnia przed zachodem słońca 😮 się jeszcze okaże 🤢

o super 🤪 🤪

• Mamusie
mariola-s napisał(a):
jaką dajecie wit. d? ja devikap i nie jestem pewna czy małemu odpowiada, bo potem jest marudny i płacze albo ja sobie coś wkręcam...

nam lekarz kazał odstawic devikap i cebion bo moga byc powodem naszych problemow z brzuszkiem,wiec nie wykluczone ze Twoj Szymonek jest jakis niemrawy po nich 🤨

• Mamusie
Witajcie!Cześć! i czołem!! 😁

My już dawno na nogach 🙂 Emilka w domu zostaje a ja gnam zawieźć Siostre do szpitala,bo już przeterminowana jest 😁 Bidulka modli sie żeby tylko Mąż zdążył na poród 😁 ale wrazie zgrozy pójde z Nią ja 😎 heheh zamelduje sie później 😘

• Mamusie
witam i ja 🙂
i UWAGA!!!!!!!
MŁODY SPAŁ DZIŚ O 19 CIĄGIEM 9GODZ DO 4 🤪 🤪 🤪 POTEM O 6.45 POBUDKA I NIESTETY NIE SPALISMY WIECEJ...OBUDZIŁAM SIĘ Z MOKRĄ KOSZULKĄ DAŁAM CYCA MAŁEMU I MU W TRAKCJE JEDZENIA SIE ULAŁO PRZEBIERAM GO ZDAZYŁAM GO PRZEBRAC I ZNOWU CHLUST 😮 WNIOSEKCAŁY CYCEK JEDZENIA ZMARNOWANY

• Mamusie
Leginsik napisał(a):
mariola-s napisał(a):

nam lekarz kazał odstawic devikap i cebion bo moga byc powodem naszych problemow z brzuszkiem,wiec nie wykluczone ze Twoj Szymonek jest jakis niemrawy po nich 🤨

Mój zrobił zieloną kupę możliwe że po cebionie??

• Mamusie
Dziewczynki, melduję się i zgłaszam, że dziś i przez cały weekend może być mnie tu trochę mniej 🙂
Jestem u teściów, a wieczorem jedziemy do mnie do Leszna i wracamy w poniedziałek 🙂
Będę się starała zaglądać, ale nie wiem z jaką częstotliwością 🙂
Życzę Wam miłego dnia super weekendu !!! BUZIAKI 😘 😘 😘

• Mamusie
Te wczorajsze zakupy mnie tylko zdołowały,czuje sie brzydka,gruba i jeszcze raz brzydka 😞 zdołałam kupic tylko portki,bluzke i kurtke..jeszcze dzisiaj albo jutro ide do fryczapa,nie zetne ich krótko bo jednak mi szkoda,popełniłabym po raz drugi ten sam błąd ale je mocno ścieniuje.
Brzuchol mnie pobowela a okresu jeszcze nie dostałam od porodu !! 😲 tylko syfy mi na gebie wychodza 😠 kolejny powód do deprechy 😞
Jeszcze kurwa przysnił mi sie moj lekarz prowadzacy ciaze,ale go zjebałam we śnie,należało mu się 🥴
Nasz pediatra wczoraj nie odbierał,za niedługo bede do niego dzwonić. japierdole z dnia na dzień jest coraz gorzej. Dzisiaj już mi kupke zrobiła zieloną,a tak pieknie było przez tydzień,ulewa mi po tym cholernym bebilonie,kolki ma juz częściej. Gdyby nie WINDI biada by była,nie chce też jej przyzwyczajać bo potem sama bedzie miała trudności z robieniem kupy czy wypuszczaniu gazów 🥴 Jak jej podawałam sab do każdego karmienia po 15 kropli było nawet dobrze,jak teraz jej daje 10 i to na przemian z biogaja już jest chujnia 😠 😞
Powiem mu zeby zmienic mleko i zobaczymy jej reakcje bo bez sensu dokładac kolejny lek,jak ma podobne objawy nietolerancji jak po nanie 🤨

Dobrze że dzisiaj weekend,troche sie odchamię 😎 jutro ubieramy choinkę 🤪

• Mamusie
izarybka napisał(a):
Leginsik napisał(a):
mariola-s napisał(a):

Powiem Ci Izuniu że po tych naszych perypetiach z kolka wiem że teraz wszystko jest możliwe.
Lekarz nam powiedział że miał dwa przypadki że dziecko miało problemy z układem trawiennym właśnie przez cebion. Oczywiście zielona kupka może mieć wiele powodów,jakie witaminy przyjmuje,leki,krople,mleko..czy nie ma jakieś bakterii..

• Mamusie
Leginsik napisał(a):
Te wczorajsze zakupy mnie tylko zdołowały,czuje sie brzydka,gruba i jeszcze raz brzydka 😞 zdołałam kupic tylko portki,bluzke i kurtke..jeszcze dzisiaj albo jutro ide do fryczapa,nie zetne ich krótko bo jednak mi szkoda,popełniłabym po raz drugi ten sam błąd ale je mocno ścieniuje.
Brzuchol mnie pobowela a okresu jeszcze nie dostałam od porodu !! 😲 tylko syfy mi na gebie wychodza 😠 kolejny powód do deprechy 😞
Jeszcze kurwa przysnił mi sie moj lekarz prowadzacy ciazy,ale go zjebałam w śnie,należało mi się 🥴
Nasz pediatra wczoraj nie odbierał,za niedługo bede do niego dzwonić. japierdole z dnia na dzień jest coraz gorzej. Dzisiaj już mi kupke zrobiła zieloną,a tak pieknie było przez tydzień,ulewa mi po tym cholernym bebilonie,kolki ma juz częściej. Gdyby nie WINDI biada by była,nie chce też jej przyzwyczajać bo potem sama bedzie miała trudności z robieniem kupy czy wypuszczaniu gazów 🥴 Jak jej podawałam sab do każdego karmienia po 15 kropli było nawet dobrze,jak teraz jej daje 10 i to na przemian z biogaja już jest chujnia 😠 😞
Powiem mu zeby zmienic mleko i zobaczymy jej reakcje bo bez sensu dokładac kolejny lek,jak ma podobne objawy nietolerancji jak po nanie 🤨

[color=blue][/color] 🤪

co do mleka nan to też je używałyśmy i była po nim masakra-najgorzej ze wszystkich aczkolwiek ja tych na receptę nie próbowałam

a myślałaś aby iść może do innego lekarza? czy ten jest zaufany?

• Mamusie
Leginsik napisał(a):
izarybka napisał(a):
Leginsik napisał(a):
mariola-s napisał(a):

Powiem Ci Izuniu że po tych naszych perypetiach z kolka wiem że teraz wszystko jest możliwe.
Lekarz nam powiedział że miał dwa przypadki że dziecko miało problemy z układem trawiennym właśnie przez cebion. Oczywiście zielona kupka może mieć wiele powodów,jakie witaminy przyjmuje,leki,krople,mleko..czy nie ma jakieś bakterii..

my trzeci dzien bierzemy cebion i wapno cholera nie wiem co robic pediatra powiedziała ze jak nie bedzie poprawy nie przejdzie katar to przyjsc w piatek znaczy dzis to da antybiotyk qrwa nie wiem co robić nie chce szprycowac malentwa prochami przecie katar jest wirusowy co robic Laski????

• Mamusie
achm napisał(a):
Leginsik napisał(a):
Jeszcze kurwa przysnił mi sie moj lekarz prowadzacy ciazy,ale go zjebałam w śnie,należało mi się 🥴

[color=blue][/color] 🤪

co do mleka nan to też je używałyśmy i była po nim masakra-najgorzej ze wszystkich aczkolwiek ja tych na receptę nie próbowałam

Zmieniac lekarza nie chce bo jest bardzo chwalony,ma swietne podejscie do dzieci i jest na prawde z powołania.
Naszym pierwszym celem była kupka,potem kolka..po tygodniu czasu brania lekow gdyby nic nie pomagały mam dzwonic i albo dokładamy kolejny lek albo przechodzimy na Nutramigen,bo wszystko wskazuje na to że Hania po prostu nie idzie na tej bebilon

• Mamusie
Leginsik napisał(a):
achm napisał(a):
Leginsik napisał(a):

[color=blue][/color] 🤪

Zmieniac lekarza nie chce bo jest bardzo chwalony,ma swietne podejscie do dzieci i jest na prawde z powołania.
Naszym pierwszym celem była kupka,potem kolka..po tygodniu czasu brania lekow gdyby nic nie pomagały mam dzwonic i albo dokładamy kolejny lek albo przechodzimy na Nutramigen,bo wszystko wskazuje na to że Hania po prostu nie idzie na tej bebilon

no chyba,że tak; biedni jesteście i Wy i dziecię -kolka to straszna rzecz

• Mamusie
Witamy sie ....
Noc taka sobie ....Mała wczoraj strasznie wymiotowała i nie wiem po czym ....zawsze do mleka dawałam jej zageszczacza 1 lyz nan i nie chlustała , skonczyło sie i daje same mleko , matko szok jak ona sie bidna meczyła , chlustała niesamowicie ....dzisiaj juz jest ok , karmilam ja 2 razy i ja narazie lekko ulała....
Iza ja bym poszła do lekarza.

• Mamusie
Gratulacje dla Tymonka!
Podjęłam dzisiaj decyzję - na noc będę karmiła Szymonka mm, mam bebilon HA1. Dzisiejsza noc doprowadziła mnie do takiego wniosku. Mały wycyckał mnie wczoraj kompletnie, zasnąć nie chciał. o 24 rozmroziłam swoje mleko i dałam mu z butli. ze 120 ml wypił 70 ml i zasnął o 00.30 dzięki suszarce. Mama błogo zasnęła a ten obudził się o 2.30... i potem co 2 godziny lub co godzinę i leciał na cycku. nad ranem o 8 Andrzej wziął małego i pospałam do 10. Miałam dość. Normalnie można w depresję wpaść. Wiem, że będę miała wyrzuty sumienia ale trudno.

• Mamusie
asia19874 napisał(a):
witam i ja 😁 Młody jeszcze śpi a ja standard , kawka i allegro no i Wy 😁
dzień bez allegro dniem straconym 😉
Fajne te smoczki ino my mamy canpola 🤨 i mógłby mi nie złapać bo bym zamówiła oczywiście !!! dobra sprawa dla bliźniąt 😉

aaaaaaaaa nie wygrzebał się 😁 w końcu 😁 😁 😁 😁
chociaż jak to mówią 🤨 nie chwal dnia przed zachodem słońca 😮 się jeszcze okaże 🤢
ale suuper Asiek 🤪 🤪 🤪 ucaluj Go od nas i wysciskaj !zacieszamy 🤪 🤪 🤪
A z tym Allegro kurna ja to samo..juz odruch...odpalam sprzet i Allegro 😮 😮 😮
Przyszedł list od św.Mikołaja..zajebiaszczy ! 🙂 To Ci Kamcia dozna szoku...wszem i wobec mowia ze Mikolaj nie istnieje,a tu prosze.. 🤪 pieczęc z Bieguna Północnego 🙂Andru poleciał po Kamile a ja dzis od rana Piżamiak 😁 😁 😁 no i dałam sie znowu zbałamucić... ☺️ ☺️ ☺️

• Mamusie
Anulcia napisał(a):
Witajcie!Cześć! i czołem!! 😁

My już dawno na nogach 🙂 Emilka w domu zostaje a ja gnam zawieźć Siostre do szpitala,bo już przeterminowana jest 😁 Bidulka modli sie żeby tylko Mąż zdążył na poród 😁 ale wrazie zgrozy pójde z Nią ja 😎 heheh zamelduje sie później 😘
ooo to trzymamy kciukasy z Olinką za siostrzyczke i Jej baby 😘