Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
n0vika napisał(a):
mphz napisał(a):
n0vika napisał(a):
mphz napisał(a):
doris- dobrze, ze z malym wiadomo co jest 🙂 zuza wazy 6 kg- podobnie 🙂
novika- ospa? o kurde skad?!u nas wszystko w porzaku, malutka zdrowa jak rydz 🙂naszczescie nawet katarku nigdy nie miala poki co
achm- czyli hanulka bedzie wiecej juz wazyc- napewno ponad 6
landusia-trzymam kciuki za decyzje jaka podejmiesz...

novika - plaska glowa !!!!!
sprawdz gospodarke wapniowo fosforanowa malego, glowka nie plaszczy sie tak latwo od lezenia, moj nie lezal duzo bo z powodu kolek byl pol dnia noszony i pediatra z centrum zdrowia dziecka kazala nam sprawdzic poziom witaminy D3 moze miec za duzo i ma miekkie kosci glowki i troche mu sie splaszcza.
bada sie mocz na poziom wapnia i kreatyniny, oraz my zaplacilismy 230 zl za poziom witaminy d3 w krwi ale jeszcze czekamy na wynik.

glowka tak latwo sie nie splaszcza, moze miec miekkie kosci tak jak moj

u
ospę mógł złapać jak byliśmy 3 tygodnie temu w szpitalu na onkologi ;/ albo nawet jak byliśmy w sklepie bo żadnego kontaktu z dziećmi nie miał. pociesza mnie to ze rośnie jak na drożdżach. 7,5 kg i 70 cm ... to przeszło nawet moje najśmielsze oczekiwania.
do tego wszystkiego kupa jakaś nie taka jakbyśmy chcieli. ech ... te kupy. karmie tylko cycem i ciągle coś. gdyby nie to że to samo dobro dla niego już dawno bym sobie odpuściła.

ojejuniu 😞 bidny nikus. na onkologii? az sie boje pytac czemu 😞
ja tez karmie tylko cyckiem, ale wszystko jest w porzadku. wage mlody ma piekna! no i wzrost!

na onkologii byliśmy bo mial wezeł chłonny powiekszony i w przychodni nie chcieli ryzykowac szczepieniem go i nie byli pewni czy to to wiec nas wysłali do szpitala. zrobili rtg mózgu i klatki piersiowej , usg brzuszka. wykluczyli histiocytoze i toksoplazmozę. na wyniki toksoplazmozy czekaliśmy 3 tygodnie. wogole te szpitale to jakas masakra ;/ ale dziś to byłam tak zajebiście zaskoczona. przyjechaliśmy do szpitala , przy bramie zapytali się nas co dzidziusiowi dolega , skierowanie , zadzwonili na oddział , weszliśmy , nikogo nie było , mili , ładnie się nami zajęli ... a jak wychodziliśmy to ta Pani z bramy się zapytała co wreszcie jest maluszkowi. normalnie byłam w szoku. bo jak byliśmy z tymi węzełkami to nas opierdzielili że po co w ogóle przyjeżdżaliśmy , aż się poryczałam.

• Mamusie
sprawdz gospodarke wapniowo fosforanowa malego, glowka nie plaszczy sie tak latwo od lezenia, moj nie lezal duzo bo z powodu kolek byl pol dnia noszony i pediatra z centrum zdrowia dziecka kazala nam sprawdzic poziom witaminy D3 moze miec za duzo i ma miekkie kosci glowki i troche mu sie splaszcza.
bada sie mocz na poziom wapnia i kreatyniny, oraz my zaplacilismy 230 zl za poziom witaminy d3 w krwi ale jeszcze czekamy na wynik.

• Mamusie
Kochane .... aj ten galimatjas przed świętami ... nie specjalnie mi to odpowiada ...tymbardziej że jestem sama z Wojtusiem więc te świeta jak by ich nie było ... ale co choinka ubrana ... prezety juz czekają ... jedzonko gotowe ... i będziemy świętowac ...
Więc chciałam moje drogie życzyc dla Was i Waszych rodzin Zdrowych i Wesołych Świąt...

• Mamusie
iza1313 napisał(a):

o kurcze , nie wiedziałam. a bardzo u Was ta główka spłaszczona ?
mi pediatra mowiła że to normalne jak za dużo leży na płasko.

• Mamusie
n0vika napisał(a):
iza1313 napisał(a):

nasza pediatra tez nie zwrocila uwagi ale bylam u kobiety z centrum zdrowia dziecka w sprawie podejrzenia cytomegali i zwrocila nasza uwage, popros o badania w tym kierunku, ja czekam na wynik i ide do tej kobiety prywatnie bo moja pediatra nie zna norm co do pozimu wapnia i fosforu w moczu !!!!!!!!!

wiec ide w styczniu do tej kobiety znowu

• Mamusie
n0vika napisał(a):
iza1313 napisał(a):

nasza pediatra tez nie zwrocila uwagi ale bylam u kobiety z centrum zdrowia dziecka w sprawie podejrzenia cytomegali i zwrocila nasza uwage, popros o badania w tym kierunku, ja czekam na wynik i ide do tej kobiety prywatnie bo moja pediatra nie zna norm co do pozimu wapnia i fosforu w moczu !!!!!!!!!

wiec ide w styczniu do tej kobiety znowu

• Mamusie
nie ma duzo splaszczonej ale to i tak dziwne bo on byl i jest duzo noszony i to na brzuchu bo to mu pomagalo na kolki.

mam na razie ograniczyc witamine d3 co 2 dzien, przepajac go woda i szybciej wprowadzac posilki poza mlekiem inne, no i ja zupelnie wykluczylam z diety nabial

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
Maga napisał(a):
dobra.. lece nas szykowac.. trzymajcie kciuki, zebysmy tu do Was wrocili jeszcze dzis..
jak nie 🤢 to wesolych swiat! 😘 😘

nie waz sie nie wracac
Macie sie tyu zaraz stawic z moim zdrowiutkim zieciuniem!!!!!
Czekamy 🤪 🤪 🤪
i natychmiast porosze przestac symulowac , tesciowa ma obtluszczone serce i łatwo pierdyknac na zawal
buziaki 😘 😘 😘 😘czekamy 🤪

Pani Doktor ze strachu przed Toba Lui pozwlila nam zostac hahaha 🤪 🤪

• Mamusie
czarna79 napisał(a):
Louisedg napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Jestesmy
Lui ..Ty masz jak cos nr Magi zeby jakies inf miec od nich ....ze jest wszytsko dobrze , bo musi tak byc 😘 😘
Asik z Zg.....ja bym sprobowała bebiko koszt w biedrze 11.99 , mojej nic nie było wiec mozesz sprobowac ....i wez sobie wypij bo sie wykonczysz kobieto

a wyobraz sobie ze nie mam 😞 😮 😮 😮

SZKODA ALE MAM NADZIJE ZE ZARAZ MADZIA NAPISZE ZE WSZYTSKO OK

ej, dzieki dzieki, naraze nie jest ok, ale mozna leczyc w domu a to duzo lepiej 😘

• Mamusie
Landusia napisał(a):
mphz napisał(a):
Landusia napisał(a):
leginsik z nim nie da sie gadac.. jak wczoraj powiedzialam mu ze załuje ze zabralismy slub tak wczesnie i ze chcialabym pogadac o nas czy da rade nas jeszcze uratowac to wstał i wyszedł z łozka i poszedł spac na kanape a mnie zostawił zalaną łzami na dodatek chorą z nadinka. i tyle co go obchodzimy.

smutneee 😞

a najgorsze jest to ze nikt mnie nie rozumie jak mowie ze zle sie z nim czuje . wszyscy mowia ze musze dla nadinki z nim byc bo widzialam kogo bralam.
no i maja niestety racje.

przepraszam- musze- CO ZA PAJAC 🤢 😮 😮
sluchaj kochana to naprawde nie tak- jesli jestes PEWNA, ale stuprocentowo PEWNA to ja popieram rozwody przy pełnej pewności. bycie 'dla dziecka' nie jest dobre- bo wtedy jaki wzorzec miłości dostanie od rodzicow..?

• Mamusie
iza1313 napisał(a):
nie ma duzo splaszczonej ale to i tak dziwne bo on byl i jest duzo noszony i to na brzuchu bo to mu pomagalo na kolki.

mam na razie ograniczyć witaminę d3 co 2 dzien, przepajac go woda i szybciej wprowadzac posilki poza mlekiem inne, no i ja zupelnie wykluczylam z diety nabial

Nie no ale u mnie to Nikoś dużo leżał na płasko i to dlatego myślę.
a badać mi go badała i pediatra i w szpitalu lekarze. macali go i różne badania porobili.
ja tez nie jem nabiału bo ma skazę.
w ogóle u nas ciągle coś ... dziś nawet pediatra powiedziała że my to mamy po prostu taki egzemplarz że ciągle coś.

• Mamusie
AsiulkaZG83 napisał(a):
mphz napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
mphz napisał(a):
czarna faktycznie cos cicho o malex...wogole ja mam wrazenie ze duzo jakos dziewczyn opuscilo forum
Justin te4z nie ma i wogole garstka nas zostala..ale ciesze sie ze jestesmy,ze nie "wymarłysmy" 🤪 🤪 🤪

ja tez sie ciesze 🙂
chociaz wiem, ze pewnie z czasem bedziemy coraz mniej juz tu bywac-tyk tyk tyk...macierzynski sie konczy 😞 i powrot do pracy...
no tez o tym mysle..pewnie bede pisala sama ze soba w chalupie hahahaha a Wy po pracy bedziecie wypociny me czytac i łacha targac z mezulami przy boku 😁

nie martw sie, ja z Toba zostane- mysle, ze tak, jak Anto bedzie mial 7mies to wroce 😜
no ale ja jeszcze na zajecia jezdze od czasu do czasu..

• Mamusie
Maga napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
mphz napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
mphz napisał(a):
czarna faktycznie cos cicho o malex...wogole ja mam wrazenie ze duzo jakos dziewczyn opuscilo forum
Justin te4z nie ma i wogole garstka nas zostala..ale ciesze sie ze jestesmy,ze nie "wymarłysmy" 🤪 🤪 🤪

ja tez sie ciesze 🙂
chociaz wiem, ze pewnie z czasem bedziemy coraz mniej juz tu bywac-tyk tyk tyk...macierzynski sie konczy 😞 i powrot do pracy...
no tez o tym mysle..pewnie bede pisala sama ze soba w chalupie hahahaha a Wy po pracy bedziecie wypociny me czytac i łacha targac z mezulami przy boku 😁

nie martw sie, ja z Toba zostane- mysle, ze tak, jak Anto bedzie mial 7mies to wroce 😜

ja też 🤪 🤪tylko jeszcze tezmam zajecia i obrone w 2012 roku wiec ciezki czas mnie czeka !!!!!!!!ale z tego co wiem 🙂to Asik będzie w chacie do 2,5 r.z Olinki

• Mamusie
Doris5969 napisał(a):
Maga napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
mphz napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
mphz napisał(a):

ja tez sie ciesze 🙂

ja też 🤪 🤪tylko jeszcze tezmam zajecia i obrone w 2012 roku wiec ciezki czas mnie czeka !!!!!!!!ale z tego co wiem 🙂to Asik będzie w chacie do 2,5 r.z Olinki

haha ja tez mam ostatni rok teraz 🤪 wiec musimy oblac dyplom 🙃

• Mamusie
doczytałam 🙂 dobrze że z naszymi dzieciaczkami ok !!!!! ufff... 😘 😘 😘
ja dziś cały dzień w kuchni 😮 masakra żarła jak dla wojska 🤪 😁 😁 😁 😁
jutro już błogie lenistwo 😜

W ogóle widzę ze Novika , Izka i Karola się pokazały 🙂 jak za starych dobrych czasów 🙂
😘 😘 😘 😘

• Mamusie
Doris5969 napisał(a):
Maga napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
mphz napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
mphz napisał(a):

ja tez sie ciesze 🙂

mnie też czeka siedzenie w chacie 🤢 niestety ze wzg na wadę Tymona nie mam wyjścia 🥴

• Mamusie
asia19874 napisał(a):
doczytałam 🙂 dobrze że z naszymi dzieciaczkami ok !!!!! ufff... 😘 😘 😘
ja dziś cały dzień w kuchni 😮 masakra żarła jak dla wojska 🤪 😁 😁 😁 😁
jutro już błogie lenistwo 😜

W ogóle widzę ze Novika , Izka i Karola się pokazały 🙂 jak za starych dobrych czasów 🙂
😘 😘 😘 😘

u mne to samo.. urobilam sie dzis po pachy.. 🤢 ale dla tak dobrych wiesci to bym mogla codziennie tyle gotowac 🤪

a co do zostania w domu to nie martw sie- jakos sobie umilimy czas 😉 😎