Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Dorotka bedzie dobrze 🙂 moja chrzesnica tez nosila frejke czy cos takiego na szelkach wiadomo na poczatku jest problem dziecko przyzwyczaic ale potem bylo ok mala chyba w 4mies miala zdrowe bioderka dobrze ze wczesnie wykryte ja widzialam dziecko 3tyg w gipsie bioderka to dopiero hardkor 😲

powodzenia Kochana 😘

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
agata82 napisał(a):
Hej Dziewczyny!
Zocha, Luizka[color=red][/color]trzymajcie się!!na pewno będzie wszystko dobrze!Luizka najważniejsze, że w pore reagujecie, Zocha- jeśli Malutka przybiera to może coś niegroźnego i przejsciowego?Moja raz miała w kupce śluz i tez się przestraszyłam ale więcej sie nie pojawił na szczęście.
Letka[color=orange][/color] dbaj o cycuszki 😉 i o siebie,niska temperatura to osłabienie...

u nas śluz to od 12 dni norma... i niemal każda kupa zielona jak trawa 😞 i ta krew do tego i złe wyniki krwi - głównie wątrobowe...
rota wykluczyli .. jesteśmy bezradni

• Mamusie
kamiska napisał(a):
Landusia napisał(a):
kurde wysmarowalam sie kremem perfecta i ziiiimno mi zaraz zamarzne 🙃
ja ostatnio tzn tesciowa za szczepienia rota pneumo 5w1 placila 700zł teraz kolejne tyle 14 grudnia 😁
buziaczki dla juleczki , no to prawie wszystkie nasze maluchy maja juz 2 z przodu 🙂 jak ten czas leci.. ☺️ ja juz niedlugo tez bede miala 2 z przodu 😁

jest taki fajny krem perfecta z kolei rozgrzewajacy az pali 🙃

ojj mi by sie przydalo rozgrzanie znowu jakas awaria cieplownicza i zimno mi a gardlo coraz gorsze 😮

• Mamusie
agata82 napisał(a):
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH Z OKRĄGŁYMI TYGODNIAMI I DLA SZAKIRY 🙂 🙂 🙂
😘 😘 😘

a ja tez mam smuta ...Ola za malo przybrala cos ,a tak sie cieszylam,ze rosnie w oczach...kurcze to chyba przez to ulewanie...albo cos ze mna sie dzieje,bo jakas slaba jestem mam 35,2stopnie temp i sie kreci mi we lbie-jakies przeziebienie chwyta ... Ola wazy 4.975kg ,a 2listop.wazyla 4.960kg.. 😞 😞 😞

• Mamusie
izarybka napisał(a):
Dorotka bedzie dobrze 🙂 moja chrzesnica tez nosila frejke czy cos takiego na szelkach wiadomo na poczatku jest problem dziecko przyzwyczaic ale potem bylo ok mala chyba w 4mies miala zdrowe bioderka dobrze ze wczesnie wykryte ja widzialam dziecko 3tyg w gipsie bioderka to dopiero hardkor 😲

powodzenia Kochana 😘

dziekuje 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusie
Doris5969 napisał(a):
Dziewczyny pomodle sie za wasze Szkkraby!!!!!!!!!

ja tez w nie najlepszej formie psychicznej bo mateusz ma problem z lewym bioderkiem i bedzie nosił teraz przez 2 m-c poduszke frejki a ortopeda nie wyklucza ze równiez aparat 😞
nie smutaj sie kochana ,bedzie it 😉 ja nosilam taka poduche i na jaka kobite dorodna wyroslam 🤪 😁 😁 😁 😁 😘
jednak wierze ,ze napewno jest to przezycie dla matki...trzymaj sie Mycha 😘 😘 😘

• Mamusie
AsiulkaZG83 napisał(a):
agata82 napisał(a):
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH Z OKRĄGŁYMI TYGODNIAMI I DLA SZAKIRY 🙂 🙂 🙂
😘 😘 😘

a ja tez mam smuta ...Ola za malo przybrala cos ,a tak sie cieszylam,ze rosnie w oczach...kurcze to chyba przez to ulewanie...albo cos ze mna sie dzieje,bo jakas slaba jestem mam 35,2stopnie temp i sie kreci mi we lbie-jakies przeziebienie chwyta ... Ola wazy 4.975kg ,a 2listop.wazyla 4.960kg.. 😞 😞 😞

moze Ty elektrycznym termometrem miezysz i Ci cuda na kiju wychodzą...
Moj siostra tez tak miala z malą ze jej ulewala duuzo i nie nabierala wagi lekarz stwierdzil ze moze byc przekarmiana 😮
dobra gardlo boli ale musze wylezc do apteki 😘

• Mamusie
AsiulkaZG83 napisał(a):
kamiska napisał(a):
laski mam problem od 3 dni Jasiek non stop ssie swoje kciuki ratunku ju smok nie pomaga (zaznaczam ze glodny nie jest)
co robic???/kurcze chyba to nie przyspieszone zabkowanie troszke za wczesnie
🤔 🤢 😮
MOJA MYSZA tez ssie nieraz 😉jak jest glodna..

a on sie slini i ssie non stop chyba zapoznaje sie ze swoimi łapkami 🙂

• Mamusie
AsiulkaZG83 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Dziewczyny pomodle sie za wasze Szkkraby!!!!!!!!!

ja tez w nie najlepszej formie psychicznej bo mateusz ma problem z lewym bioderkiem i bedzie nosił teraz przez 2 m-c poduszke frejki a ortopeda nie wyklucza ze równiez aparat 😞
nie smutaj sie kochana ,bedzie it 😉 ja nosilam taka poduche i na jaka kobite dorodna wyroslam 🤪 😁 😁 😁 😁 😘
jednak wierze ,ze napewno jest to przezycie dla matki...trzymaj sie Mycha 😘 😘 😘

😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusie

Kochana Asiulko
nie martw sie wazenie co tydzien nie jest dobre bo niemiarodajnie tak moze byc ale to nie znaczy ze ogolnie nie przybiera na pewno w ciagu miesiaca waga sie wyrowna
moj tez strasznie ulewa ja mam dodatkowy problem bo jak tylko troszke posssie to zaczyna plakac przy cycku z bolu brzuszka i nie moze zjesc masakra a ja placze z nim

• Mamusie
kamiska napisał(a):

Kochana Asiulko
nie martw sie wazenie co tydzien nie jest dobre bo niemiarodajnie tak moze byc ale to nie znaczy ze ogolnie nie przybiera na pewno w ciagu miesiaca waga sie wyrowna
moj tez strasznie ulewa ja mam dodatkowy problem bo jak tylko troszke posssie to zaczyna plakac przy cycku z bolu brzuszka i nie moze zjesc masakra a ja placze z nim

oj Kamisiu biedulek malenki...wierze jednak ze bedzie wkoncu ok 😘 😘 😘

• Mamusie
Dzień doberek Kochane
Ależ tu dzisiaj dużo smutnych wiadomości.
Zocha - trzymaj się Kochana. Na pewno w specjaliści w CZMP zdianozują Twoją Kruszynkę i wszystko będzie dobrze.
Luizka - Ty biedna od samego początku z problemami. Na szczęście i Ty i Twój lekarz jesteście czujni, bo najważniejsze jest w porę reagować.
Dorcia - takie problemy dają o sobie jakoś znać czy tylko przy USG wychodzą? My USG mamy dopiero 28go - takie terminy były, pediatra mówiła,że badanie trzeba wykonać do 3go m-ca.
Asiulka - wszystkiego naj dla Córuni. Co do wagi to chyba jeden tydzień niczego nie przesądza. Może nie ma jeszcze powodu żeby sie martwic

• Mamusie
smerfetka napisał(a):
Dzień doberek Kochane
Ależ tu dzisiaj dużo smutnych wiadomości.
Zocha - trzymaj się Kochana. Na pewno w specjaliści w CZMP zdianozują Twoją Kruszynkę i wszystko będzie dobrze.
Luizka - Ty biedna od samego początku z problemami. Na szczęście i Ty i Twój lekarz jesteście czujni, bo najważniejsze jest w porę reagować.
Dorcia - takie problemy dają o sobie jakoś znać czy tylko przy USG wychodzą? My USG mamy dopiero 28go - takie terminy były, pediatra mówiła,że badanie trzeba wykonać do 3go m-ca.
Asiulka - wszystkiego naj dla Córuni. Co do wagi to chyba jeden tydzień niczego nie przesądza. Może nie ma jeszcze powodu żeby sie martwic
tez tak mysle i sie pocieszam tak Kochana 🙂 😘 😘 😘

• Mamusie
Ja wczoraj byłam u gina na kontroli i niestety moje obawy się potwierdziły. Katarzyna bardzo ucierpiała w czasie porodu i ciężko do siebie dochodzi. Póki co mam ćwiczyć mięśnie Kegla i zastosować jakieś globulki i krem na gojenie, a jeśli do pół roku 😮 wiele się nie zmieni to czeka mnie zabieg 😞

• Mamusie
smerfetka napisał(a):
Ja wczoraj byłam u gina na kontroli i niestety moje obawy się potwierdziły. Katarzyna bardzo ucierpiała w czasie porodu i ciężko do siebie dochodzi. Póki co mam ćwiczyć mięśnie Kegla i zastosować jakieś globulki i krem na gojenie, a jeśli do pół roku 😮 wiele się nie zmieni to czeka mnie zabieg 😞
OJOJOJ..A CO DOKLADNIE sie dzieje Smerfetko ? 😲

karolajna1988 napisał(a):
kahlanik napisał(a):
karolajna1988 napisał(a):
kahlanik napisał(a):
Ależ ta laktacja jest dziwna... Tylko zdecydowałam, że się poddaję i od 9:30 do teraz uciągnęłam w sumie 380 ml 😮 😮 Czyli spokojnie na 3 karmienia! I to ręczną przystawką do elektrycznego AVENTA (która moim zdaniem ściąga dużo efektywniej) Więc jeszcze walczymy 🙂, ale tym razem przed każdym karmieniem masuję lewego cyca dość mocno, żeby laktator nie ściągał tylko z sutka, ale też z głębi piersi (bo przez to płytkie ssanie się właśnie robią te zatory ponoć). Po wczorajszej załamce wstąpiły we mnie nowe siły!!! Mój cel do karmienie moim mlekiem do końca 3 miesiąca, ale bez spiny. I zobaczymy co dalej, może małymi kroczkami dam radę wykarmić Tadzia do 6 miesiąca? Zobaczymy, jak się nie uda tragedii nie ma 🙂

włąsnie dlatego nielubie odciagac bo u mnieleci do laktatora tylko dopewnego momentu a pozniej juz nic a w cyckach mleko nadal jest wole jak maly sam ciagnie ijestemspokojna ze sie naje

A kto lubi odciągać?? 🤢 Ale coś trzeba kombinować, jak się dziecię na pierś wypięło 🤔

i nie chce wogule??

W nocy jak jest zaspany to chce, ale po tych dwóch karmieniach jest od nowa histeria przy cycu 🥴