Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
A co do tesco-to porażka!!!żenada!!!!! 🤪 😁 😁 Ludzi w hu...z koszyków sobie kradli haha..niechciało mi sie rzucać na te zabawki,wzięłam tylko "wyspe gorm" za 179 zł dla Chrześniaka i 3 grzechotki dla Emilci iu sie wycofałam 🙂 Dzisiaj jade do tesco ale nie do Wrocka tylko do Oławy..może tam coś Myszce kupie 🤨 🙂

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Maga napisał(a):
u nas nocka w porzadku, jak zwykle 🙃 juz jest jakis rytm- spanko od 20 do 4- jedzonko i o 6 przytulanko do piersi i dalej spanko 🤪 o tej 6 to musi byc piers, nic innego nie dziala 🙃 nie wiem, co zrobimy, jak skoncze karmic 😮
dzisiaj przygotowania pelna para- jutro chrzest, az sie stresuje 🤪

zazdroszcze tego spanka od 20 do 4...Jagoda to najwyzej zasypia o 23 i wstaje 2 potem po 5 i potem sidma a potem juz nie spi a w cisgu dnia to drzemki maks.30min....zonk...:p

• Mamusie
Gosix89 napisał(a):
hej, uzywa tu ktoras pieluch happy?boshe ja kuupilam bo mi pampkow zabraklo i normalnoe rpzed chwila Jagódka kupke zrobila..i doslownie cala nogawka spodenek w kupie, cala nozka i brzuszek..no ja poprostu nie wiem co to za badziew te pieluchy..ubranka chyba nie odratuje ..... 🤢

ja miałam tylko jedną "próbke" ze szpitala..i ta sama sytuacja co u Was..myślałam,że może źle pampa założyłam,że wszystko było tak ufajdane... 😮

• Mamusie
Anulcia napisał(a):
Gosix89 napisał(a):
hej, uzywa tu ktoras pieluch happy?boshe ja kuupilam bo mi pampkow zabraklo i normalnoe rpzed chwila Jagódka kupke zrobila..i doslownie cala nogawka spodenek w kupie, cala nozka i brzuszek..no ja poprostu nie wiem co to za badziew te pieluchy..ubranka chyba nie odratuje ..... 🤢

ja miałam tylko jedną "próbke" ze szpitala..i ta sama sytuacja co u Was..myślałam,że może źle pampa założyłam,że wszystko było tak ufajdane... 😮

masakra poprostu a ponoc sa prawie tak dobre jak pampersy...hehe dowcip normlanie stulecia :p...tragedia...i teraz ona miala takie jasniutko rozowe spodenki i tej kupy nie spiore...odrazu mydlem zapralam i do pralki ale chyba nic z tego nie ebdzie...:/

• Mamusie
Gosix89 napisał(a):
Anulcia napisał(a):
Gosix89 napisał(a):

masakra poprostu a ponoc sa prawie tak dobre jak pampersy...hehe dowcip normlanie stulecia :p...tragedia...i teraz ona miala takie jasniutko rozowe spodenki i tej kupy nie spiore...odrazu mydlem zapralam i do pralki ale chyba nic z tego nie ebdzie...:/

moja zafajdała mi cale prześcieradło na przewijaku,ale zrobiłam tak jak piszesz i zeszło 🙂

• Mamusie
Anulcia napisał(a):
Gosix89 napisał(a):
Anulcia napisał(a):
Gosix89 napisał(a):

moja zafajdała mi cale prześcieradło na przewijaku,ale zrobiłam tak jak piszesz i zeszło 🙂

to mam nadzieje ze u mnei tez zejdzie bo szkoda by bylo takie fajne te spodenki 🙂

• Mamusie
Anulcia napisał(a):
Emilka wcale spać nie chce!!spała 10 min i juz oczy jak 5 zł!!!!MASAKRA!!

Moja tak ma codziennie 🤢 🤢 🤢 Nocki super-zasypia o 20, pierwsza pobudka o 24, druga o 3-4, i rano kolo 7 🙂 Natomiast w dzień masakra-śpi po 15-20 minut 🤢 🤢 🤢 🤢, potem jakieś 2 h zabawy, marudzenia, karmienia itp, później znów 15 min drzemki...

• Mamusie
Gosix89 napisał(a):
Anulcia napisał(a):

a to juz tak jest z tymi maluchami :P moja np.to juz jest nazywana przebieglym szachrajem hehe 😁 bo udaje ze spi a jak sie rusze od niej to odrazu oczka otwarte :p

to samo jest u mnie! 🙂

• Mamusie
Anulcia napisał(a):
Gosix89 napisał(a):
Anulcia napisał(a):
Gosiu Ty z Wrocka jesteś?

a czemu pytasz o to czy z wro jestem?

bo ja prawie też z Wrocławia 🤪 Toć My Sasiadki hehe 🤪 😁 😁

🙂 szkoda ze tylko praiwe z wrocka a nie z wrocka bo mialabym jakas mamuske do spacerkow a tak zadnej mamuski nei znam stad poki co..:p

• Mamusie
Anulcia napisał(a):
Gosix89 napisał(a):
Anulcia napisał(a):

a to juz tak jest z tymi maluchami :P moja np.to juz jest nazywana przebieglym szachrajem hehe 😁 bo udaje ze spi a jak sie rusze od niej to odrazu oczka otwarte :p

to samo jest u mnie! 🙂

te dzieciaczki to cwaniaki neizle 😜 moja ostatnio zaczela szantazowac ze na rece ciagle chce...ty odkladam ja do wozka (bo poki co w wozk sie po domku wozimy 😁) a ona w ryk jakby ja kto ze skroy obdzieral...biore na "odbeka" i spokuj..juz ja przestalam brac zeby sie nei rpzuyzwyczaila nie ebdzie mnie maly terrorysta szantazowal o :P

• Mamusie
Gosix89 napisał(a):
Anulcia napisał(a):
Gosix89 napisał(a):
Anulcia napisał(a):

to samo jest u mnie! 🙂

te dzieciaczki to cwaniaki neizle 😜 moja ostatnio zaczela szantazowac ze na rece ciagle chce...ty odkladam ja do wozka (bo poki co w wozk sie po domku wozimy 😁) a ona w ryk jakby ja kto ze skroy obdzieral...biore na "odbeka" i spokuj..juz ja przestalam brac zeby sie nei rpzuyzwyczaila nie ebdzie mnie maly terrorysta szantazowal o :P

moja robi dokładnie tak samo!dodatkowo w lóżeczku spac nie chce..niby śpi odkładam do łóżeczka i co i dupcia 😁 oczy wieeellkiiee 🙂

• Mamusie
Anulcia napisał(a):
Gosix89 napisał(a):
Anulcia napisał(a):
Gosix89 napisał(a):
Anulcia napisał(a):

to samo jest u mnie! 🙂

moja robi dokładnie tak samo!dodatkowo w lóżeczku spac nie chce..niby śpi odkładam do łóżeczka i co i dupcia 😁 oczy wieeellkiiee 🙂

dokladnie :p Jahoda narazie w lozeczku nie spi bo raz ze zabardzo neispokojna jest a dwa ze mamy stare okno w sypialn9i i jest za zimno bo ciagnie od niego a 12 grudnia nam wyminia na nowe i wtedyu wrocimy do sypialni i mzoe jagode sprobuje nauczyc w lozeczku soac znow

• Mamusie
Gosix89 napisał(a):
Anulcia napisał(a):
Gosix89 napisał(a):
Anulcia napisał(a):
Gosix89 napisał(a):
Anulcia napisał(a):

to samo jest u mnie! 🙂

dokladnie :p Jahoda narazie w lozeczku nie spi bo raz ze zabardzo neispokojna jest a dwa ze mamy stare okno w sypialn9i i jest za zimno bo ciagnie od niego a 12 grudnia nam wyminia na nowe i wtedyu wrocimy do sypialni i mzoe jagode sprobuje nauczyc w lozeczku soac znow

normalnie terrorystki 🤪 😁 😁

• Mamusie
Witamy 🙂
Alicja z tatą w wyrku drzemie a ja buszuję po necie. Zauważylismy ostatnio, że Mała prawie tylko w prawą strone ma główkę, w lewo popatrzy jak jej przekrece ale zaraz odwraca z powrotem. Przeczytałam, że tak jest często, ze dzieci sobie "wybieraja" którąś stronę i, że powinno to sie z czasem zmienić ale i tak muszę z pediatra pogadać 🤔
u nas nocka super, druga z rzędu przespana pd 20.30 do prawie 6 🙂 za to z karmieniem mam problem bo Ala je ostatnio bardzo mało(czasami 50 ml czasami 100 w ratach) i wczoraj pierwszy raz cały dzien kupy nie zrobiła i wyraźnie ją to męczyło 😞 mam nadzieję, ze to przejściowe 🤨
ja mam ostatnio jakiegos doła, poryczałam się nad ranem bo Ala się rozwrzeszczała przy jedzeniu i nie mogłam jej uspokoić. ze mnie zeszło napięcie a ona za chwilę się uśmiechała 😮 nie lubie jak płacze...
a tak w ogóle Alicja kończy dziś 12 tygodni[color=red][/color] 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
Gosix89 napisał(a):
Anulcia napisał(a):
Gosix89 napisał(a):
Anulcia napisał(a):

to samo jest u mnie! 🙂

czytałam gdzies ostatnio, ze z tym przyzwyczajaniem z braniem na ręce to mit 🤔 że małe dzieci potrzebują bliskości i powinny być blisko rodzica jak najczęściej 🙂

• Mamusie
kasia1986 napisał(a):
ANIA100 napisał(a):
Kasiu , i co doczytałaś o okulistce co ci pisałam i czytalaś o tym badaniu na jej stronie?

Kochana nie doczytałam 😞 gdzies musiałam przeoczyć. ostatnio co parę dni wchodzę tu bo nie mam czasu ;/
zarejestrowałam się na Kadłubka, termin mam na.. marzec 2012. Pytałam czy to nie za późno, al epowiedziano mi że kontrole wykonuje się między 3 m-cem a 1 rokiem zycia, więc spoko 😎
A ten torbiel na jajniku na pewno siw wchłonie! bedzie dobrze 🙂

Gdyby któras z Was zmagała się z odparzeniem skóry, u nas działa mycie pupy wodą z szarym mydłem i obfite pudrowanie na przemian pudrem i mąką ziemniaczaną.
Widzę już wyraźną poprawę 🙂

upiekłam dzis pod wieczór biszkopt przekładany kremem ajerkoniakowym i na wierzch galaretka 🙂 wszystko byłoby super gdyby nie fakt, że spaliłam spód biszkoptu bo zamiast bułki tartej to podsypałam tortownicę mąką, tak jak w przepisie było ;/ no i wiem że mąka sie spala. Ale ogólnie gotowanie i pieczenie daje mi sporą satysfakcję więc jest ok 🙂

dobranoc 😘

Kasiu dzięki za miłe słowa, torbiel na pewno się wchłonię wierze w to i sie modlę.

Ja też na tym usg byłam na Dubois miały być Zdroje a wyszło inaczej, mimo nieciekawej informacji jestem bardzo zadowolona z badania, bo bym nie wiedziala,że coś musimy kontrolować. Wczoraj było dość dużo maluchów i rodzice byli też zadowoleni z badań, nawet jak sie dowiedzieli o wadzie.

Kasiu ja ci pisałam o okuliście ze terminy mają dopiero w nowym roku i podalam ci namiary na babke przyjmuje prywatnie, bada maluszki na jedynym sprzęcie w zachodniopomorskim, nie wiem ile kosztuje wizyta, podaje ci link moze cie zaciekawi. ja planuje sie zapisac do nie w nastepnym tygodniu jak bede wiedziala ile kasy bierze to ci podam. mi namiary podala kolezanka, której ta babka wykryla wade wzroku u jej synka, wczesniej chodzila do innegookulisty i niby wszystko bylo ok, bardzo sobie ja chwali. http://www.okulista-szczecin.pl/index.php?p=2