Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
AsiulkaZG83 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Dorcia ....wszytsko z Mati bedzie dobrze ...trzymajcie sie 🙂
Dawno sie Iza od Mikołaja nie odzywała ciekawe co tam u nich
Asika z Zg....wez Ty sobie walnij herbate goraca z seta bo sie wykonczysz , odstaw na wieczor cyca nakrm Olenke mm i zobaczysz jutro bedziesz zywczyk ....bo Ty sie wykonczysz kochana
kurna a gdzie ja mm kupie?jakie tu bo Andru dopiero wroci kolo 16tej a w naszej dziurze to niewiem...a w Biedrze jest mm?

jest

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
AsiulkaZG83 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Asika z Zg....wez Ty sobie walnij herbate goraca z seta bo sie wykonczysz , odstaw na wieczor cyca nakrm Olenke mm i zobaczysz jutro bedziesz zywczyk ....bo Ty sie wykonczysz kochana
kurna a gdzie ja mm kupie?jakie tu bo Andru dopiero wroci kolo 16tej a w naszej dziurze to niewiem...a w Biedrze jest mm?

jest wez jej kup bebiko daj na noc i chlusnij sobie herbate z seta najlepiej bimber zebys miała , jakbysmy wczesniej pomyslały wysłałabym Ci w butelce plastikowej he he , mam taki zajebisty

• Mamusie
czarna79 napisał(a):
Agus Achm ....jak u Ciebie wyszło z tym ze Hania ma wzmożone napięcie miesniowe , Ty to zauwazłas czy ktos Ci powiedział .....

u mnie jest obnizone dla odmiany 🙂ja na wypisie ze szpitala mialam kontrole neurologiczna w 3cim miesiacu zycia ; przygladalam jej sie ale pewnie jak kazda z nas ale nie wkrecalam sie-stwierdzilam,ze poczekam do wizyty no i doczekalam

• Mamusie
achm napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Agus Achm ....jak u Ciebie wyszło z tym ze Hania ma wzmożone napięcie miesniowe , Ty to zauwazłas czy ktos Ci powiedział .....

u mnie jest obnizone dla odmiany 🙂ja na wypisie ze szpitala mialam kontrole neurologiczna w 3cim miesiacu zycia

i co neurolog ci powiedział , jak to sie objawia ....wiesz dlaczego sie pytam bo wczoraj myslałam o Was 🙂 i jestem w szoku u jednych obnizone u innych wzmozone ....kiedys tego nie było i wszytsko było dobrze ,jedne dzieci rozwijały sie szybciej drugie wolnej i od razu ze cos nie tak chore to dla mnie i dlatego sie pytam jak sie to objawia.....przeciez slicznie unosi głowke , a avatarku wyglada bosko nasza Hanusia 🙂 😘

• Mamusie
dziewczynki ja jutro już nie zajrze bo jedziemy do rodziny a dzis tez mam robote bo reszta sprzatania i gotowanie czeka a jeszcze mamy na zakupy jechac kupujemy kurtki 🤪 wiec jakbym nie miała juz zajrzec to
Spokojnych,zdrowych,radosnych Ś wiąt Bożego Narodzenia 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusie
achm napisał(a):
czarna79 napisał(a):

A coś Cie niepokoi?Jak Julka?

Julka krzyczy na mamusie strasznie , a teraz sie obudziła i siedzi w bujaczku i oglada reke zastanawiając czy zmiesci jej sie do buzki cała czy juz nie ....

• Mamusie
izarybka napisał(a):
dziewczynki ja jutro już nie zajrze bo jedziemy do rodziny a dzis tez mam robote bo reszta sprzatania i gotowanie czeka a jeszcze mamy na zakupy jechac kupujemy kurtki 🤪 wiec jakbym nie miała juz zajrzec to

Iza Wam rowniez kochana , juz raz Wam zyczlismy 🤪 🙂 😘i ogromnego buziaczka dla mojego zienciunia od Julki i tesciowki

• Mamusie
AsiulkaZG83 napisał(a):
czarna79 napisał(a):

jest nan i bebiko

• Mamusie
czarna79 napisał(a):
achm napisał(a):
czarna79 napisał(a):

u mnie jest obnizone dla odmiany 🙂ja na wypisie ze szpitala mialam kontrole neurologiczna w 3cim miesiacu zycia

i co neurolog ci powiedział , jak to sie objawia ....wiesz dlaczego sie pytam bo wczoraj myslałam o Was 🙂 i jestem w szoku u jednych obnizone u innych wzmozone ....kiedys tego nie było i wszytsko było dobrze ,jedne dzieci rozwijały sie szybciej drugie wolnej i od razu ze cos nie tak chore to dla mnie i dlatego sie pytam jak sie to objawia.....przeciez slicznie unosi głowke , a avatarku wyglada bosko nasza Hanusia 🙂 😘

ma słabe miesnie brzuszka;rece i stopy za mocno zacisniete; i nie wiem jak to opisac-szyi jej nie widac;nie ma tych ramion opusczonych tylko ogolnie cala jest jakby skulona

mi sie wydaje,ze kiedys byly te wady ale nie rozpoznawane i przynosilo to jakies skutki w pozniejszym czasie; mysle,ze u niektorych dzieci z czasem samo by sie to wyrownalo -tak to sobie przetlumaczylam i dlatego sie nie wkrecam 🙂

• Mamusie
izarybka napisał(a):

Wzajemnie 😘 😘 😘

• Mamusie
mariola-s napisał(a):
czarna79 napisał(a):
mariola-s napisał(a):
Boże... biedne dzieciaczki...
ja też dostałam poczuszkę z hippa a druga do odebrania w rossmanie 🙂
byliśmy na spacerku i u babci 🙂 jak zwykle pokupiłam różnej spożywki i ledwo wszystko wtargałam na 2 piętro razem z Szymonkiem... upociłam się jak mysz a jeszcze ubrałam kozaczki na wysokim obcasie by się przyzwyczaić, myślałam że nie dojdę... do teraz mnie podeszwy bolą... tak to jest jak się rok chodziło na płaskim 🤢

miałam Ci napisac Szymonek jest sliczniutki w avatarku 🙂 😘 i wiesz Mariolka ze tylko jeden dzien nas dzieli , bo Twoj Szymek z 8.09 a moja Julka z 9.09.....
A jak 2 w rosmanie , gdzie Ci to napisali ???

było w paczce napisane i są tam kupony z rabatami
a z datą zauważyłam już wcześniej 🙂

a my jesteśmy z 07.09 🤪

kurde, nie moge was od wczoraj nadrobic

• Mamusie
czarna79 napisał(a):
achm napisał(a):
czarna79 napisał(a):

A coś Cie niepokoi?Jak Julka?

Julka krzyczy na mamusie strasznie , a teraz sie obudziła i siedzi w bujaczku i oglada reke zastanawiając czy zmiesci jej sie do buzki cała czy juz nie ....

hehehe 🙂pewnie,ze sie zmiesci 🙂 moja chyba postanowila probowac do skutku 🙂

• Mamusie
achm napisał(a):
czarna79 napisał(a):
achm napisał(a):
czarna79 napisał(a):

ma słabe miesnie brzuszka;rece i stopy za mocno zacisniete; i nie wiem jak to opisac-szyi jej nie widac;nie ma tych ramion opusczonych tylko ogolnie cala jest jakby skulona

mi sie wydaje,ze kiedys byly te wady ale nie rozpoznawane i przynosilo to jakies skutki w pozniejszym czasie; mysle,ze u niektorych dzieci z czasem samo by sie to wyrownalo -tak to sobie przetlumaczylam i dlatego sie nie wkrecam 🙂

i bardzo dobrze Agus podchodzisz do tego .....moja Julka tez zaciska piostki i jak powiedziałam na szczepieniu pani doktor to pokazała tylko jak mam robic zeby nie były zacisnie i powiedziała zeby nie przesadzac bo Julka rozwija sie prawidłowo ......
A tak w ogole juz sie boje co to bedzie jak moja Julka bedzie miała dzieci .....to jak zle otworzy oko to juz bedzie slepe czy co 🙂 🤪 ....moim zdaniem to tak wymyslaja z tym wszytskim i strasza te biedne matki , ale na czyms musza zarabiac ....tak jak z ta cukrzyca ciązowo ...załosne to ....a pozneij moja Jula była niedocukrzona i latali dajac jej co chwile glukoze , powiedziałam im to przez te wasze wymysły z cukrzyca

• Mamusie
aniulka25 napisał(a):
mariola-s napisał(a):
czarna79 napisał(a):
mariola-s napisał(a):
Boże... biedne dzieciaczki...
ja też dostałam poczuszkę z hippa a druga do odebrania w rossmanie 🙂
byliśmy na spacerku i u babci 🙂 jak zwykle pokupiłam różnej spożywki i ledwo wszystko wtargałam na 2 piętro razem z Szymonkiem... upociłam się jak mysz a jeszcze ubrałam kozaczki na wysokim obcasie by się przyzwyczaić, myślałam że nie dojdę... do teraz mnie podeszwy bolą... tak to jest jak się rok chodziło na płaskim 🤢

miałam Ci napisac Szymonek jest sliczniutki w avatarku 🙂 😘 i wiesz Mariolka ze tylko jeden dzien nas dzieli , bo Twoj Szymek z 8.09 a moja Julka z 9.09.....
A jak 2 w rosmanie , gdzie Ci to napisali ???

było w paczce napisane i są tam kupony z rabatami
a z datą zauważyłam już wcześniej 🙂

a my jesteśmy z 07.09 🤪

kurde, nie moge was od wczoraj nadrobic

czytaj czyaj kochana .....

• Mamusie
izarybka napisał(a):
no własnie Danielek tu mi gada że zapomniałam przekazac calusków dla Julki i tesciowej 😁 😁 😘 😘 😘

no własnie ....on o nas pamieta ...trzymajcie sie cieplutko .....i wiecie co jak jadłam dzisiaj sledzie zastanawiałam sie czy Marta da dla swojej niunki moze sledzia do zjedzenia he he taki zarcik 🙂( nie chodzi o Marte mph, dla Was 😘:kiss 🙂

• Mamusie
czarna79 napisał(a):
achm napisał(a):
czarna79 napisał(a):
achm napisał(a):
czarna79 napisał(a):

i bardzo dobrze Agus podchodzisz do tego .....moja Julka tez zaciska piostki i jak powiedziałam na szczepieniu pani doktor to pokazała tylko jak mam robic zeby nie były zacisnie i powiedziała zeby nie przesadzac bo Julka rozwija sie prawidłowo ......
A tak w ogole juz sie boje co to bedzie jak moja Julka bedzie miała dzieci .....to jak zle otworzy oko to juz bedzie slepe czy co 🙂 🤪 ....moim zdaniem to tak wymyslaja z tym wszytskim i strasza te biedne matki , ale na czyms musza zarabiac ....tak jak z ta cukrzyca ciązowo ...załosne to ....a pozneij moja Jula była niedocukrzona i latali dajac jej co chwile glukoze , powiedziałam im to przez te wawiere wymysły z cukrzyca

no wlasnie trzeba w tym znalezc umiar,oczywiscie nie zawsze sie da bo wiadomo to nasze szkraby ale czasem 3ba usiasc i to przemyslec; ja jak uslyszalam o tym napieciu to od razu jakby mnie ktos uderzyl ,przespalam sie,wyzalilam,popatrzylam na dziecko i stwierdzilam,ze dobrze wyglada i,ze pocwiczymy i bedzie git i tego sie 3mam

• Mamusie
3mam kciuki za dzieciaczki-Antosia i Ale 😘 😘 😘 😘 😘

Hej. Hania wczoraj sama usneła bez akcji kolkowej,obudziła sie tylko miedzy karmieniem więc jej dałam herbatke przy okazji ja zwazyłam i dalej poszła spać.
Zrobiłam mały wykresik odnośnie jej wagi.
pewnie wam sie nie bedzie chcialo tego czytac :P

*
14.10-3630 kg
15.11-4700 kg

22.12-7200 kg
w ciagu 5 tygodni 2,5 kg
na tydzień 500 g

Przedstawiłam to dzisiaj lekarzowi,o 10 już mielismy wizyte i stwierdził że Hania bardzo ładnie przybiera na wadze,tylko sie cieszyć 🙂
Przez tydzień lecimy jeszcze na NUTRAMIGENIE,przepisał nam Debridat (stymuluje motoryke jelit),Kreon ( w zaburzeniach trawienia tłuszczów, białek i węglowodanów, wywołane niedostateczną zewnątrzwydzielniczą czynnością trzustki.) inaczej enzymy i Enterol.
Jesli to nie pomoże na te nasze kupki,ulewanie i niestrawione mleko przechodzimy BEBILON PEPTI MCT

a teraz uciekam bo tesciowa przyszła zajac sie mała a ja lece szybko na zakupy ! 🙂

• Mamusie
Leginsik napisał(a):
3mam kciuki za dzieciaczki-Antosia i Ale 😘 😘 😘 😘 😘

Hej. Hania wczoraj sama usneła bez akcji kolkowej,obudziła sie tylko miedzy karmieniem więc jej dałam herbatke przy okazji ja zwazyłam i dalej poszła spać.
Zrobiłam mały wykresik odnośnie jej wagi.
pewnie wam sie nie bedzie chcialo tego czytac :P

*
14.10-3630 kg
15.11-4700 kg

22.12-7200 kg
w ciagu 5 tygodni 2,5 kg
na tydzień 500 g

Przedstawiłam to dzisiaj lekarzowi,o 10 już mielismy wizyte i stwierdził że Hania bardzo ładnie przybiera na wadze,tylko sie cieszyć 🙂
Przez tydzień lecimy jeszcze na NUTRAMIGENIE,przepisał nam Debridat (stymuluje motoryke jelit),Kreon ( w zaburzeniach trawienia tłuszczów, białek i węglowodanów, wywołane niedostateczną zewnątrzwydzielniczą czynnością trzustki.) inaczej enzymy i Enterol.
Jesli to nie pomoże na te nasze kupki,ulewanie i niestrawione mleko przechodzimy BEBILON PEPTI MCT

a teraz uciekam bo tesciowa przyszła zajac sie mała a ja lece szybko na zakupy ! 🙂

Jak super z tymi kolkami 🙂