Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
hej , będę w tle bo siora już zjechała na Święta więc nie będę miała zbyt dużo czasu ...

Czarnulo ten syrop to GASTROTUSS baby (bez recepty) mamy dawać 3 razy na dzień , my w nocy też go trzymamy na podusi ale i tak mamy podnieś delikatnie łóżeczko.

Trzymam mocniutko kciuki za Alę 😞 🥴 mam nadzieje że u nich już lepiej bo z tego co doczytałam u Tosia się nie pogarsza . Madzia mam nadzieje że obejdzie się bez szpitala 😘 😘 😘

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
asia19874 napisał(a):
po wizycie 🙂 Tymon ząbkuje 🤪 idą mu z góry i z dołu 🤪 😮 lekarka powiedziała że obstawia po dziąsłach że najpierw wyjdzie na dole 🙂 heh . Waży 7,800 kg 😮 klocek 😜 Ogólnie wsio ok tylko musi więcej na lewej stronie leżeć więc przełożyliśmy go w łóżeczku na drugą stronę 🙂

Czarnulo co do ulewania to dostaliśmy syrop do podawania 3 razy na dzień i podnieśliśmy łóżeczko o 30stopni(taka delikatna równia pochyła)

Mam nadzieje że z Alusią wsio ok 😞 ....

Gratulujemy.!! My też już z jednym ząbkiem 🙂 Asia a będziesz jakoś tego ząbka pielęgnować?

• Mamusie
MamaNataszy napisał(a):
asia19874 napisał(a):
po wizycie 🙂 Tymon ząbkuje 🤪 idą mu z góry i z dołu 🤪 😮 lekarka powiedziała że obstawia po dziąsłach że najpierw wyjdzie na dole 🙂 heh . Waży 7,800 kg 😮 klocek 😜 Ogólnie wsio ok tylko musi więcej na lewej stronie leżeć więc przełożyliśmy go w łóżeczku na drugą stronę 🙂

Czarnulo co do ulewania to dostaliśmy syrop do podawania 3 razy na dzień i podnieśliśmy łóżeczko o 30stopni(taka delikatna równia pochyła)

Gratulujemy.!! My też już z jednym ząbkiem 🙂 Asia a będziesz jakoś tego ząbka pielęgnować?

u nas jeszcze nie na wierzchu do końca 🙂 tzn jak pięlęgnować ?? 🤔
OOO a gdzie pierwszy wam wyszedł ??

• Mamusie
MamaNataszy napisał(a):
Hey dziewczyny. My dopiero wstałyśmy. Mała od 22 do 9.00 spała. Ej bo u mojej małej wykryto dysplazje stawów biodrowych i byliśmy ostatnio u lekarza i jest wsio ok, ale mała nie trzyma jeszcze sztywno główki. Jak myślicie czy to może mieć co wspólnego z tymi bioderkami? Się znaczy ona trzyma już sztywno ale czasem jej się chwieje? Wasze dzieciaczki też tak mają? Dlatego kazał nam podnosić małą do siadania i powiedział, że to normalne na jej msc życia, że jeszcze troszkę jej się ta główka chwieje. No i jeszcze mam ją na brzuszek kłaść. 😠 😠

mój też jeszcze się "chwieje " 😜 myślę że jeszcze za małe nasze Szkraby żeby trzymały stabilnie główkę 🤔

• Mamusie
asia19874 napisał(a):
MamaNataszy napisał(a):
asia19874 napisał(a):

no na pediatra kazała go pielęgnować ale już jak nie powiedziała. A ja niczego nieświoadoma tylko przytaknełam 🙂

• Mamusie
MamaNataszy napisał(a):
asia19874 napisał(a):
MamaNataszy napisał(a):
asia19874 napisał(a):

no na pediatra kazała go pielęgnować ale już jak nie powiedziała. A ja niczego nieświoadoma tylko przytaknełam 🙂

heh
nam narazie kazała używać maść na dziąsła 3/4 razy na dzień i wsio ... też nie dopytałam ☺️ 🤔 🤨 za dużo informacji na raz i zapomniałam

• Mamusie
asia19874 napisał(a):
MamaNataszy napisał(a):
asia19874 napisał(a):
MamaNataszy napisał(a):
asia19874 napisał(a):

heh
nam narazie kazała używać maść na dziąsła 3/4 razy na dzień i wsio ... też nie dopytałam ☺️ 🤔 🤨 za dużo informacji na raz i zapomniałam

Mnie tak samo zawsze przytłacza ten tok wiadomości. Hahaha
😁 😁

• Mamusie
Kochane!!!!!!

Życzę Wam i Waszym najbliższym zdrowych i spokojnych Świąt!!
Dla Nas wszystkich będą one wyjątkowe, bo spędzone z naszymi Maleństwami...życzę, aby Święta wypełnione były miłością i spokojem, a Nowy Rok przyniósł same piękne chwile!!!!!!!!!!

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/545/fotografiedziecigeddes2t.jpg/][IMG]http://img545.imageshack.us/img545/557/fotografiedziecigeddes2t.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
asia19874 napisał(a):
hej , będę w tle bo siora już zjechała na Święta więc nie będę miała zbyt dużo czasu ...

Czarnulo ten syrop to GASTROTUSS baby (bez recepty) mamy dawać 3 razy na dzień , my w nocy też go trzymamy na podusi ale i tak mamy podnieś delikatnie łóżeczko.

Trzymam mocniutko kciuki za Alę 😞 🥴 mam nadzieje że u nich już lepiej bo z tego co doczytałam u Tosia się nie pogarsza . Madzia mam nadzieje że obejdzie się bez szpitala 😘 😘 😘

jacie.. ja tez mam nadzieje.. dzisiaj wizyta o 15.. 🤢 🤢 i sie dowiemy.. oby juz wszystko bylo lepiej...
millego spedzania czasu z siostra :*

• Mamusie
Maga napisał(a):
asia19874 napisał(a):

jacie.. ja tez mam nadzieje.. dzisiaj wizyta o 15.. 🤢 🤢 i sie dowiemy.. oby juz wszystko bylo lepiej...
millego spedzania czasu z siostra :*

na pewno będzie !!! daj znać !!!
no dziś nas czeka gotowanie i końcowe porządki a od jutra błoooogie lenistwo 🙂

• Mamusie
Doris5969 napisał(a):
hej,

i jedziemy do lekarza bo niedosyc ze jest kaszel to jak rano przebierałam ateusza to sie przerazilam bo cialko ma w czerwone plamy!!!!!!!!!!!!!!i nie wiem czy to reakcja na syrop drosetux czy to inny jaKIS BADZIEW SORKA ZA PISMO ale mam Mlodego na rekach i ogolnie jestem zdenerwowana

Kochana trzymaj się i ucałuj zięciunia!!!!!!!!! Wszystko będzie dobrze, trzymamy kciuki, pewnie to reakcja alergiczna na ten syrop. Spokojnie kochana, będzie dobrze!! Czekamy na wiadomości 😘

• Mamusie
Niechaj zbliżające się Święta będą dla Was czasem szczególnym. Oprócz doznań duchowych niechaj będą czasem refleksji, odpoczynku i spotkań z rodziną i bliskimi. Niechaj te najbliższe Święta staną się ucieczką od codzienności i umożliwią relaks oraz wyciszenie.

Niechaj magię tych wyjątkowych Świąt przybliżą Wam słowa poety:

Słyszysz jak wiatr życzenia niesie?

Hula po polach i szumi w lesie,

Jak stuka w okna, wchodzi w kominy

I obserwuje dziecięce miny?

Jeśli to słyszysz, to zamknij oczy,

Niech świat z dzieciństwa znów w życie wkroczy.

Poczuj makowca zapach wspaniały.

Zobacz za oknem, świat cały biały.

Już karp się smaży, kompot gotuje,

Mróz znów na szybach kwiaty maluje,

A ty radosny z iskierką w oku,

Szukasz Gwiazdora, czekasz do zmroku.

Teraz, choć wiosen trochę przybyło,

To wiatr ten sam, szumi nam miło.

Ja razem z wiatrem ślę ci życzenia,

Niech ci się spełnią wszelkie marzenia,

A pierwsza gwiazda świecąc o zmroku

Niesie ci radość w tym Nowym Roku

CUDOWNYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA KOCHANE WRZEŚNIÓWECZKI,DLA WAS I CAŁYCH WASZYCH RODZINEK ,A ZDRÓWKA I NAJPIĘKNIEJSZYCH PREZENTÓW DLA WASZYCH
KRUSZYNEK!!!!

• Mamusie
Doris5969 napisał(a):
plecaka nie zakupiłam bo nie ma tego modelu chwilowo w sklepie 😠wiec dostanie kase z karteczka co ma za te pieniadze zakupic!!!!!!!
Mati mi kaszle wiec coś czuje ze lekarza jutro zaliczymy 😞
nie mam siły was nagdaniac mam nadzieje ze nic złego sie nie wydarzyło!!!!!!!!
Dorcia,mamy jedne mysli..hahah wydumałam dziś ,ze mu pieniązki ładnie zapakuje świątecznie i niech coś sobie tam zakupi 🙂 Kurde ze mna zle ,itak nic tu u nas sensownego nie zakupie ,a tak sobie sam cos tam wymysli co mu potrzeba 🙂 🤪

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
plecaka nie zakupiłam bo nie ma tego modelu chwilowo w sklepie 😠wiec dostanie kase z karteczka co ma za te pieniadze zakupic!!!!!!!
Mati mi kaszle wiec coś czuje ze lekarza jutro zaliczymy 😞
nie mam siły was nagdaniac mam nadzieje ze nic złego sie nie wydarzyło!!!!!!!!

Ja chyba juz tez odpuszcze doczytywanie.. jeszcze nigdy nie zdarzyło mi sie nie nadrobic, bo i 40 str nadrabialam i wiecej ale juz nie dam rady coraz mniej czasu mam coraz wiecej zajec i nie bede juz zbytnio nadrabiac... wogole bede sie mniej pojawiac bo za duzo czasu spedzam przy kompie zamiast sobie dychnąc z łbem na pusto
Ale caly czas bede zagladac
😁 😁 😁 😁ileż razy ja tak soobie mowilam,ze musze ograniczyc itd...no teraz wiadomo swieta i nie ma czasu,ale potem na nowo ...jak magnez tu niesie. 😮

• Mamusie
Witam
Noc super od 22 do 8.40 he he ....
Asik z K....ja mam ten sam syrop ale dałam jej duzo wczesniej . było to przed chrzcinami to tak strasznie po nim wymiotowała , szok , bo sie robi taka zawiesina galaretowata i to jej przeszkadzała , mam nadzije ze u was zadziała , jak cos daj znac , bo mysle ze ona wtedy była na ten syrop za mała ....
Asik z Zg i Agata ....dziekujemy za super zyczonka ....
Maga ....mam nadzije ze wszytsko bedzie dobrze i o 16 napiszesz ze to była zła diagnoza i wszytsko z Antosiem jest git....
Agatka ,...jak bedziesz w domku z Ala daj znac co i jak u Was

• Mamusie
agamu napisał(a):
czesć Dziewuszki 🙂
wstałyśmy, Mała ma seans bajkowy na baby tv, a a jem śniadanko 🙂
AGATKA i MAGA trzymam kciuki za Wasze dzieciaczki 🙂
KAMISIA za Was też, żeby Wam w końcu odpuściło...bo ileż można???

Z resztą trzymam kciuki za wszystkie Nasze dzieci...miałam dziś straszny sen związany z forum...ale sny ponoć odczytuje się na odwrót 🙂 🙂 🙂
Asik z KR gratulujemy zębolka 🙂 🙂 🙂
mi sie jakas ciocia z Ameryki snila i wujek ...hahaha nie znane twarze ,ze niby jacys slynni aktorzy... 😁 😁 😁 😁 😁 😁wujek mial kapelusz kowbojski,a ciocia to tez znana twarz westernow 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
Dorcia ....wszytsko z Mati bedzie dobrze ...trzymajcie sie 🙂
Dawno sie Iza od Mikołaja nie odzywała ciekawe co tam u nich
Asika z Zg....wez Ty sobie walnij herbate goraca z seta bo sie wykonczysz , odstaw na wieczor cyca nakrm Olenke mm i zobaczysz jutro bedziesz zywczyk ....bo Ty sie wykonczysz kochana

• Mamusie
agamu napisał(a):
Kochane!!!!!!

Życzę Wam i Waszym najbliższym zdrowych i spokojnych Świąt!!
Dla Nas wszystkich będą one wyjątkowe, bo spędzone z naszymi Maleństwami...życzę, aby Święta wypełnione były miłością i spokojem, a Nowy Rok przyniósł same piękne chwile!!!!!!!!!!

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/545/fotografiedziecigeddes2t.jpg/][IMG]http://img545.imageshack.us/img545/557/fotografiedziecigeddes2t.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
😘 😘 😘i Tobie Kochana wszystkiego dobrego:*

• Mamusie
czarna79 napisał(a):
Dorcia ....wszytsko z Mati bedzie dobrze ...trzymajcie sie 🙂
Dawno sie Iza od Mikołaja nie odzywała ciekawe co tam u nich
Asika z Zg....wez Ty sobie walnij herbate goraca z seta bo sie wykonczysz , odstaw na wieczor cyca nakrm Olenke mm i zobaczysz jutro bedziesz zywczyk ....bo Ty sie wykonczysz kochana
kurna a gdzie ja mm kupie?jakie tu bo Andru dopiero wroci kolo 16tej a w naszej dziurze to niewiem...a w Biedrze jest mm?