Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
czarna79 napisał(a):
Louisedg napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Louisedg napisał(a):
moze zrobimy sobie tez taki wątek z wagą i wrostem i ile ma dzidek tygodni wtedy moglybysmy sobie porownywac i sprawdzac czy w normach miescimy??

tez nad tym myslala , zakładaj Luizka

ok
wait momencik

SZKODA ZE NIE MA TAK JAK NA BRZUSZKU ....WCHODZIMY WRZESIEN I WSZYTSKO MAM ....POZNIEJ SOBIE OTWIERAMY CO CHCEMY , A NIE TAKIE ROZSYPANE ....CIEKAWE CZY PIOTER COS MOGŁBY ZARADZIC ...

no zglosmy to Adminowi zebysmy mialy to w wątku wrzesniowki w jednym bez balaganu!!
da rade? co trzeb zrobic zeby zadzialal w tej sprawie?

agamu napisał(a):
Laski Gabrysia zasnęła mi właśnie na przewijaku na brzuszku 😮 😮 😮
Położyłam ją na chwilkę, poklepałam chwilę po dupci,patrzę a ta śpi jak anioł 🙂 Fakt, że ona lubi klepanie po pupce-to ją uspokaja jak leży na brzuszku, ale żeby na przewijaku usypiać ?? eeheheheh zdolna bestia 🙂

GOSIA biedna ta Twoja Jagódka-najważniejsze ,że wiecie jak sobie z tym radzić. Trzymam kciuki, żeby pomogło 🙂

A co z Szotką?? dawno jej nie było...

Haha, nie ma to jak porządnie wytrząść dupala 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
Maga napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Maga napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Louisedg napisał(a):
asia19874 napisał(a):
miałam myć Młodego , wszystko przygotowane podchodzę do łóżeczka zabrać pulpeta do obmycia a on śpi 😁 i cza czekać 😉

ja wybudzam na karmienie i kapanie

Mati wczoraj zrobił taka mega kupe ze mi bujaczek ufaflunił nie wspomne ze on sam po pachy był ufajdany ale jak ja sie ucieszyłam bo juz myslała,m zema problem z kupa!!!!wiec o godz 16 juz go kapałam i po kapieli spał do 21 😮i od 22.30 do prawie 5 rano 🤪zakupiłam Bobotic i Plantex duo i baki ida jak siemasz wiktor 🙃 🙃 🙃:silly 😁elicol sie u nas nie sprawdził i 45 zł poszło w piz*u

hehe 🙃 my tez mamy bobotic, ale ostatnio Antos piers dostaje i nie wiem jak mu te krople wlac, bo wolno leca i duzo ich trzeba podac 😁
jak myslicie- mozna stosowac debridat z boboticiem razem?
bo moja genialna pani doktor oczywiscie nic nie powiedziala o stosowaniu z innymi lekami 🤢 najwyzszy czas w koncu zmienic te przychodnie.. 😠

Polecam naszą bo jest rewelacyjnym lekarzem baardzo chwalonym
bardzo dokladnym i posiwecajacym mase czasu i uwagi i bardzo dzuo informacji
przyjmuje w przychodni i prywatnie ale wiadomo trzeba pytac czy przyjmie zeby sie moc zapisac nmusi wyrazic zgode
krople ja na lyzeczce podawalam przed karmieniem, teraz wlewam do butli

a jak sie nazywa i gdzie przyjmuje? 🙂 pewnie w dg?
ja nie wiem co sie z ta przychodnia ostatnio porobilo, kiedys byla wysmienita 🤢

a ile sie kropli saba dodaje?

saba sie uzywa 15 kropli do kazdego karmienia
ale ja daje 10 i juz jest ok
bobotic ma podobna dawke simetikonu, podobno jak sie daje jak saba/ dawkuje to jest tez ok 🙂

Pani dr Ewa Urantówka-Ptak
http://www.znanylekarz.pl/ewa-urantowka-ptak/nefrolog/dabrowa-gornicza
rzeczywisie sprawia jakby wrazenie oschlej z poczatku ale to tylko pozory
tak w DG

dzieki 😘

• Mamusie
kahlanik napisał(a):
Maga napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Louisedg napisał(a):
asia19874 napisał(a):
miałam myć Młodego , wszystko przygotowane podchodzę do łóżeczka zabrać pulpeta do obmycia a on śpi 😁 i cza czekać 😉

Mati wczoraj zrobił taka mega kupe ze mi bujaczek ufaflunił nie wspomne ze on sam po pachy był ufajdany ale jak ja sie ucieszyłam bo juz myslała,m zema problem z kupa!!!!wiec o godz 16 juz go kapałam i po kapieli spał do 21 😮i od 22.30 do prawie 5 rano 🤪zakupiłam Bobotic i Plantex duo i baki ida jak siemasz wiktor 🙃 🙃 🙃:silly 😁elicol sie u nas nie sprawdził i 45 zł poszło w piz*u

hehe 🙃 my tez mamy bobotic, ale ostatnio Antos piers dostaje i nie wiem jak mu te krople wlac, bo wolno leca i duzo ich trzeba podac 😁
bo moja genialna pani doktor oczywiscie nic nie powiedziala o stosowaniu z innymi lekami 🤢 najwyzszy czas w koncu zmienic te przychodnie.. 😠

Krop na łyżeczkę i wlewaj do buźki obcierając o górną wargę, ja tak dawałam Delicol jak go jeszcze stosowałam, mały ładnie połykał. Co do dwóch leków naraz porządnie bym się nad tym zastanowiła jednak... 🤢 🤢

no ja tez nie wiem.. 🤢 ale jemu uz nic nie pomaga.. d 3tyg nie moze sam zrobic kupy, chyba tylko raz nie byla wywolywana.. 🤢 🤢 🤢 🤢 nawet wczoraj to zrobil tylko dlatego, ze maz mu czopek probowal wlozyc

Louisedg napisał(a):
Hello!!

Koniec sielanki!!
Dziecię zamieniło sobie dzień z nocą 😮 😮
nie spała od 21:00 do 4:00 😮 😮 😮
ja padłam o 1:00 maż zachwycony 😁 😁 😁 😁
a teraz sobie smacznie chrapie
dzis sprobuje ją od 16:00 aktywizowac zeby ją przestawic jakos o 6 h w tył zobaczymy czy sie uda w kilka dni tak przestawić

Przyszla mi przesyłka z rodzyneczek
zajebista suszarka na butelki i smoczki z Canpola, bardzo wygodna i praktyczna, odjechana buteleczka z Tomiego (10 zł tansza niz w sklepie), przescieradelko i kaftaniki z TEERJANA
no i oczywiscie cala masa innych bibelotow 😆 😆 😆 ku radości mamusi 🙂)
A z dobrych wiesci- ząb mnie nie boli, jestem bez ketonalu 😎 😎 😎 😎
ten lek wczorajsdzy w dziurce pomógł i dzis tylko żel ładuje nawet tabletki nie musze tej co mi dał - wreszcie czuje i unkcjonuje nomalnie,
Ps: kregosłup mi zaczał dokuczac i biodro 😁 😁 😁 😁

i włoski od dzis mam krecone, kolezanka mi uczynila dzis loczki pikne 🙃 🙃 🙃

a i dostalismy w darze ta karuzele rainforest_ ale odjechana!!!!!!!!!!!!!!!!!! POLECAM
http://www.youtube.com/watch?v=X1hJCfvJ8nM
jestesmy po 1 odwiedzinach i przed kolejnymi ☺️nie sadzilam przed porodem ze mnie uciesza a teraz tak tesknie do kontaktu z ludzmi po tej kwarantannie ☺️ ☺️
takze u mnie dzis sama radocha

Mam identyczną karuzelę od kuzynki 😁 wymiata 😁

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Louisedg napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Louisedg napisał(a):
moze zrobimy sobie tez taki wątek z wagą i wrostem i ile ma dzidek tygodni wtedy moglybysmy sobie porownywac i sprawdzac czy w normach miescimy??

ok
wait momencik

SZKODA ZE NIE MA TAK JAK NA BRZUSZKU ....WCHODZIMY WRZESIEN I WSZYTSKO MAM ....POZNIEJ SOBIE OTWIERAMY CO CHCEMY , A NIE TAKIE ROZSYPANE ....CIEKAWE CZY PIOTER COS MOGŁBY ZARADZIC ...

no zglosmy to Adminowi zebysmy mialy to w wątku wrszesniowki w jednym bez bsalaganu!!

Forum może mieć maksymalnie 3 poziomy.

W tym przypadku jest to:
1. Dyskusja ogólna
2. Mamusie według miesięcy porodu
3. 2011

Tutaj jest podział na lata - na Brzuszku na lata i na miesiące - np. (wrzesień 2011) - tyle, że tam co miesiąc przenoszę użytkowniczki, które urodziły do archiwalnego działu.
Nie ma przez to nawału kategorii - tu natomiast nie mogę sobie pozwolić na taki podział - mamusiek systematycznie przybywa.

po roku by to wyglądało tak:
wrzesień 2011
październik 2011
listopad 2011
grudzień 2011
styczeń 2012
luty 2012
.
.
.
.
grudzień 2012
i tak w nieskończoność.

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
Maga napisał(a):
letka82 napisał(a):
Pytanie do dziewczyn co mają chusty: w jakiej pozycji nosicie swoje bąbelki?

tylko w pionie, zeby byla zabka, bo mamy nie do konca rozwiniete stawy biodrowe 🙂
wiec kieszonka lub podwojny x

jaki spec.. 😜 😜

😜 😜
no gdzies sie trzeba bylo nauczyc tych wiazan 😁

Louisedg napisał(a):

I SCHIZOWAĆ JAK KTÓRYŚ BĄBEL BĘDZIE MIAŁ ZA MAŁO/DUŻO To jest to co lubimy najbardziej 😜 😜 😜 😉 😉

• Mamusie
kahlanik napisał(a):
Louisedg napisał(a):

I SCHIZOWAĆ JAK KTÓRYŚ BĄBEL BĘDZIE MIAŁ ZA MAŁO/DUŻO To jest to co lubimy najbardziej 😜 😜 😜 😉 😉

hahaha dokladnie 🤪 🤪 🙃

Maga napisał(a):
kahlanik napisał(a):
Maga napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Louisedg napisał(a):
asia19874 napisał(a):

Krop na łyżeczkę i wlewaj do buźki obcierając o górną wargę, ja tak dawałam Delicol jak go jeszcze stosowałam, mały ładnie połykał. Co do dwóch leków naraz porządnie bym się nad tym zastanowiła jednak... 🤢 🤢

no ja tez nie wiem.. 🤢 ale jemu uz nic nie pomaga.. d 3tyg nie moze sam zrobic kupy, chyba tylko raz nie byla wywolywana.. 🤢 🤢 🤢 🤢 nawet wczoraj to zrobil tylko dlatego, ze maz mu czopek probowal wlozyc

A próbowałaś wytrząść dupala???? 😜 😜

• Mamusie
admin napisał(a):
Louisedg napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Louisedg napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Louisedg napisał(a):

ok
wait momencik

no zglosmy to Adminowi zebysmy mialy to w wątku wrszesniowki w jednym bez bsalaganu!!

Forum może mieć maksymalnie 3 poziomy.

W tym przypadku jest to:
1. Dyskusja ogólna
2. Mamusie według miesięcy porodu
3. 2011

Tutaj jest podział na lata - na Brzuszku na lata i na miesiące - np. (wrzesień 2011) - tyle, że tam co miesiąc przenoszę użytkowniczki, które urodziły do archiwalnego działu.
Nie ma przez to nawału kategorii - tu natomiast nie mogę sobie pozwolić na taki podział - mamusiek systematycznie przybywa.

po roku by to wyglądało tak:
wrzesień 2011
październik 2011
listopad 2011
grudzień 2011
styczeń 2012
luty 2012
.
.
.
.
grudzień 2012
i tak w nieskończoność.

to dodupnie 😉
moze jakis inny sposob zeby nas usystematyzowac... 😎?

• Mamusie
kahlanik napisał(a):
Louisedg napisał(a):

no co kupy i cycki to za malo a do zabkowania daleko 😆 😁 😁

• Mamusie
Maga napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Leginsik napisał(a):
Hanka tez mi się cos rozwyła,najpierw się pięknie bawiła..coś tam sobie tłumaczyła pod nosem wierzgała nóżkami i uśmiechała się na miśki aż tu raptem ryk. A ona po prostu sobie przypomniała że pora karmienia przyszła,równe 2,5h jakby miała zegarek w żoładku 😮 w nocy potrafi mi do 5h przekimać a w dzień bardziej czuwa 🤔
Co jakiś czas się kręci,ale na razie kima,pół godziny już wow 😮

unas 3h i ma 15 min i wrzaaassk , karmienie mus byc jak w morde punktualnie bo inaczej mamusia ma szanse uslyszec ze JA TEZ POTRAFIE 😁 😁

a my dalej na piersi i karmienie jak popadnie... zdecydowanie nie mam unormowanej laktacji, ciekawe ile jeszcze uda sie pociagnac 😉
a jakie masz to mleko, ze ie ma zaparc? moze bede dodatkowo podawac malemu a swoje odciagne i zamroze np..

ja ?? bebilon comfort

• Mamusie
hejka
my po bioderkach wszystko ok.,
leginsik nie wiem dokladnie dlaczego tak jest pediatra powiedzial a tylko ze jak sie nie rozkleja to trzeba bedzie dac jej masc z estrogenem i smarowac tam az pusci ta maź co je klei, czesto zdarza sie to dziewczynkom w wieku 2 lat .
moja nadii jeszcze nie przekreca sie na bok sama.
lezaczek tez nie pomaga na kupy.

kahlanik napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Hello!!

Koniec sielanki!!
Dziecię zamieniło sobie dzień z nocą 😮 😮
nie spała od 21:00 do 4:00 😮 😮 😮
ja padłam o 1:00 maż zachwycony 😁 😁 😁 😁
a teraz sobie smacznie chrapie
dzis sprobuje ją od 16:00 aktywizowac zeby ją przestawic jakos o 6 h w tył zobaczymy czy sie uda w kilka dni tak przestawić

Przyszla mi przesyłka z rodzyneczek
zajebista suszarka na butelki i smoczki z Canpola, bardzo wygodna i praktyczna, odjechana buteleczka z Tomiego (10 zł tansza niz w sklepie), przescieradelko i kaftaniki z TEERJANA
no i oczywiscie cala masa innych bibelotow 😆 😆 😆 ku radości mamusi 🙂)
A z dobrych wiesci- ząb mnie nie boli, jestem bez ketonalu 😎 😎 😎 😎
ten lek wczorajsdzy w dziurce pomógł i dzis tylko żel ładuje nawet tabletki nie musze tej co mi dał - wreszcie czuje i unkcjonuje nomalnie,
Ps: kregosłup mi zaczał dokuczac i biodro 😁 😁 😁 😁

i włoski od dzis mam krecone, kolezanka mi uczynila dzis loczki pikne 🙃 🙃 🙃

a i dostalismy w darze ta karuzele rainforest_ ale odjechana!!!!!!!!!!!!!!!!!! POLECAM
http://www.youtube.com/watch?v=X1hJCfvJ8nM
jestesmy po 1 odwiedzinach i przed kolejnymi ☺️nie sadzilam przed porodem ze mnie uciesza a teraz tak tesknie do kontaktu z ludzmi po tej kwarantannie ☺️ ☺️
takze u mnie dzis sama radocha

Mam identyczną karuzelę od kuzynki 😁 wymiata 😁

ja mam podróbe tej karuzeli 🙂 smily play 🙂

mariola-s napisał(a):
koniec spania i wielki ryk

na szczecie mój spi od 14 jakos .... powiedzcie mi jak to jest cały dzien cycka ciaga mam wrazenie ze sie nie najada a w nocy dwa karmienia tylko to cos z pokarmem czy poprostu taki jego kaprys

• Mamusie
hej
my pół dnia w szpitalu na zmianie 😮 masakra ile było ludzi 🤢
Zabieg mamy umówiony na przyszły czw. w środę się mamy zgłosić rano i już nas zostawiają i na następny dzień zabieg i w piątek do domu 🙂 🙂 🙂 może się okazać że nas cofnąć do domu i będziemy musieli jeszcze czekać do następnego poniedziałku tj do 7.11 bo Młody jest 5 w kolejce i mogą się nie wyrobić 🤢 ale z tego co mówił doktorek powinno być ok więc tego się póki co trzymamy ... eh oby już było po i w końcu bez tych gipsiorów 😠 w ogóle mu się odparzyła skóra między paluszkami i temu może tak mi marudzi ...

asia19874 napisał(a):
hej
Zabieg mamy umówiony na przyszły czw. w środę się mamy zgłosić rano i już nas zostawiają i na następny dzień zabieg i w piątek do domu 🙂 🙂 🙂 może się okazać że nas cofnąć do jeszcze następnego poniedziałku tj do 7.11 bo Młody jest 5 w kolejce i mogą się nie wyrobić 🤢 ale z tego co mówił doktorek powinno być ok więc tego się póki co trzymamy ... eh oby już było po i w końcu bez tych gipsiorów 😠

/Trzymamy kciuki zeby było wszytko dobrze 🙂 🙂

• Mamusie
karolajna1988 napisał(a):
asia19874 napisał(a):
hej
Zabieg mamy umówiony na przyszły czw. w środę się mamy zgłosić rano i już nas zostawiają i na następny dzień zabieg i w piątek do domu 🙂 🙂 🙂 może się okazać że nas cofnąć do jeszcze następnego poniedziałku tj do 7.11 bo Młody jest 5 w kolejce i mogą się nie wyrobić 🤢 ale z tego co mówił doktorek powinno być ok więc tego się póki co trzymamy ... eh oby już było po i w końcu bez tych gipsiorów 😠

/Trzymamy kciuki zeby było wszytko dobrze 🙂 🙂

😘 oj oby już było po ... a jak mu ściągną gipsy to już w ogóle będzie cudownie 🙃